Şimdi Ara

Nihayet İşlemciler İçin Yapılması Gereken Testler Yapıldı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neyseneya



    oyuna etkisi %1-2 falansa yine de çok bir önemi kalmıyor gibi. yani ekran kartını beslesin yeter gibi bi durum ortaya çıkmıyor mu?

    Alıntıları Göster
    Sadece bugunu dusunuyosak aynen tam olarak dediginiz gibi oluyor. Yani alan kisi GTX 1660 Super hatta 2060 Super aldiginda, islemci olarak ha Ryzen 3600 almis ha i9 10900k almis, fark etmez. Testte bunu soyluyor zaten. Bu durumda 10900k almak yerine ekran kartini RTX 2070 Super yaparsa efsane performans katkisi saglar. Kimisi der ki, ben simdi islemciyi saglam aliyim her sene ekran kartimi satar yenisini alir yavas yavas yukseltirim. O zaman 10700k yerine R5 3600 aldigi icin pisman olur 2 sene sonra.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Anladım, sağolasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    2080 ti da olsa rekabetçi oyunlarda ultra'da oynanmaz ki. Bir sürü gereksiz gölge, çimler çalı çırpılar. Gökyüzünde teller çanaklar oluyor ayarlar yükselince. Amacı rekabet edip çatışmak olan birisi için Bunlara hiç gerek yok. O zaman diyebilirsin neden 2080 gibi kartlar alıyorsun? Dandik kartlar düşük ayarlarda da olsa sabit 140 FPS üzerini veremiyor ve nadir de olsa hikayeli bir oyun oynayınca rezalet performans veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • donda kullanıcısına yanıt
    cs goda 1280*960 oynuyor prolar ve golgeler acık oluyor

    pro setup yapılıp işlemci sonucuna bakılması lazım low da degil
    hangi oyunda hangi pro setup varsa oyle bakılmalı
    bu testlerde dogru degil oyuzden
  • Güzel bir yazı olmuş. İnsanlar günlük hayatlarında yapmadıkları şeyleri testlerde %10 performans farkı olarak görüp boş yere para harcıyorlar.
  • Kimse csgoyu test etmesini bilmiyor.
    Aç faceit anticheati gir aimbotza kapat 3 alani doldur serveri full botla goruntu ayarlarini sirasiyla once 1024x768,1280x960, 720p,1080p yapip bak fpsye karsilastir cpulari .
    Sonra 20 kisilik DM sunucarinda full dolu serverde kaç fps aliyor cpular karsilastir gerçek test budur.
    Golge msaa acip degisik varsyonlu test yap kimse bilmiyorki oyunu gercekten oynayanlarin nasil oynadigini.
    Fulluyorlar grafikleri 1080pde giriyorlar 64tik oyunun 10kisilik kendi serverine al test ettim yok oyle bi dunya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Lifetime -- 8 Haziran 2020; 19:6:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10600k stoksa test koca bir çöp olmuş, bu kanala güvenemiyorum artık, 10600k frekansını bile düşürür bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 8 Haziran 2020; 19:29:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A Lifetime

    Kimse csgoyu test etmesini bilmiyor.
    Aç faceit anticheati gir aimbotza kapat 3 alani doldur serveri full botla goruntu ayarlarini sirasiyla once 1024x768,1280x960, 720p,1080p yapip bak fpsye karsilastir cpulari .
    Sonra 20 kisilik DM sunucarinda full dolu serverde kaç fps aliyor cpular karsilastir gerçek test budur.
    Golge msaa acip degisik varsyonlu test yap kimse bilmiyorki oyunu gercekten oynayanlarin nasil oynadigini.
    Fulluyorlar grafikleri 1080pde giriyorlar 64tik oyunun 10kisilik kendi serverine al test ettim yok oyle bi dunya.
    O kadar detaylı inceleyen bir kaynağa denk gelmedim, ama diğer tüm Hitman 2, Fallout 4, Tomb Raider gibi yapay zekaya karşı oynanan oyunlardaki FPS farkını bilmektense, bu test en azından bize bir fikir vermiş olur.
  • donda kullanıcısına yanıt
    Malesef göremezsin zaten hocam cünku hicbiri rekabetçi multiplayer oyun incelemesi bilmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her dönem yeni bir kavram türüyor ve ne hikmetse o dönemki donanımların en zayıf noktasından vuruyor. Tamam taa nuh nebi zamanında cs'de bizde yapardık her şeyi kapa dikkatin dağılmasın oyun hızlansın vs ama hiç bir zaman böyle karşılaştırmalar görmedik. Şimdi insanlar bu sonuçlara bakıp kendi işlemcisi 10fps düşük alınca üzülüyor, her nesil işlemci değiştiriyor. Üzülmesi gerektiğini de bu yayınlanan testler söylüyor, esasında test ve forum kitleleri olmazsa böyle bir problem de yok. Neyse kimin ne yapacağına karışmak için yazmadım bunları sadece uzaktan aşırıya kaçan hareketler böyle gözüküyor, sadece dile getirmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 8 Haziran 2020; 21:56:37 >
  • Enteresanmıs bu oyun isleri bilmiyorum tabii bakmak lazım istatistikler vs...

    Burada denilenler dogru ise 11.000TL verilip alınan 2080Tİ ler 1080P Low da online oyun oynamak icin alınıyorlar.
    Onun dısında butun cevresel efektler vs kapatılıyor.Kimse normal oyun icin almıyor.

    Ben boyle bir kartı Full Detay Forza Horizon oynamak icin alırım mesela...

    Onun dısında Intel AMD den cok daha hızlı denmis.tacos HU guvenilmez AMD yi Intel ile esit ya da onde gosteriyor demis.

    Yine cogu inceleme icin birsey deniyor zaten, Donanım Arsivi test yapıyor Fark ort. %10 su kadar Watt tuketim var diyor.Onu da guvenilmez bulanlar var.

    Yalnız ne yaparsan yap 540 low 720p low 1080p low vs ne yaparsan yap hicbir site Intel AMD den %35 onde demiyor mesela...

    Ryzen 3600 alan pisman olur denmis bunu anlamadım.Sabit butceden bahsediyorsak misal 12.000TL diyelim 10600K ya da 10700K alana gore aradaki farka 3600 alan cok daha iyi Ekran kartı alacagı icin her turlu onde olur.Diger yandan 3600 bile 2080Tİ ile cok ciddi perf. veriyor.

    Enteresan birseymis bu oyun dunyası...
  • Tamam iyi güzel de, herkes üst-uç sistemleri alamıyor.

    Orta seviye intel işlemci ile orta seviye ekran kartı testi olmalı ve aynı şekilde orta seviye ryzen ile kıyaslanmalıdır. Doğru olan budur.

    Tüketicilerin %10'una bile hitap etmeyen bu testlere bakıp işlemci alan da hata eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A Lifetime A kullanıcısına yanıt
    Değerlendirmeniz çok güzel olmuş. Benim gibi sırf cs için kasa toplayan kişiler var. Böyle bir test bende göremedim. Sizce Sırf cs için hangi marka model işlemci alınmalı. Yorumlarınızı bekliyoruz. (hem orta halli bütçe hemde üst seviye bütçe)
  • Test sistemleri başlı başına hatalı bence direk aynı bütçede yarışsınlar 10000 tlye kurulacak intel işlemcili sistem ile 10000 tlye kurulacak amd işlemcili sistem yarışsın niye bu kadar kasılıyor ki. İnsanlar işlemcilere aynı parayı ödemeyecek sonuçta. 3600 + 2070 superli sistemle 10600k + 2060superli sistem aynı bütçeye toplanır büyük ihtimalle gerisi boş tartışma. Önemli olan paradır. Adamın sınırsız bütçesi vardır 2080ti ve amd ve intel işlemdi karşılaştırmasına bakar anlarımda bütçesi 7-8 bin olan adamın önceliği bütçesine uymaktır. Gerisi tamamen saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: relling

    Test sistemleri başlı başına hatalı bence direk aynı bütçede yarışsınlar 10000 tlye kurulacak intel işlemcili sistem ile 10000 tlye kurulacak amd işlemcili sistem yarışsın niye bu kadar kasılıyor ki. İnsanlar işlemcilere aynı parayı ödemeyecek sonuçta. 3600 + 2070 superli sistemle 10600k + 2060superli sistem aynı bütçeye toplanır büyük ihtimalle gerisi boş tartışma. Önemli olan paradır. Adamın sınırsız bütçesi vardır 2080ti ve amd ve intel işlemdi karşılaştırmasına bakar anlarımda bütçesi 7-8 bin olan adamın önceliği bütçesine uymaktır. Gerisi tamamen saçma.
    Dediğinizin doğruluk payı var elbete, ama en başta yazdım konu bu testteki ürünler değil. Yapılacak herhangibi işlemci vs. testlerinin bu tarz testler ile yapılması gerektiğini söylemeye çalışıyorum.
  • donda kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum hocam. İnsanlar şu an 1080p kullanıyor zaten. 3 kart seçilmeli ve bu kartlarla high med low ayarlarda işlemciler test edilmeli. Yani gidipte sadece 2080ti ile test yapılmasının bi mantığı yok yada sadece high ayarlarda yapılmasının bi mantığı yok. Adam pubg oynayacaktır ekran kartı orta seviyedir gider 2060 ve low ayarlarda yapılan teste bakar. Diğer adam single player odaklı oyun oynayacaktır gider ekran kartı hangi seviyedeyse o seviyedeki testlere bakar. Yani 3600 alan insan yada 10400 alan insan 2080 ti almayacak böyle olunca test anlamsızlaşıyor. Konudaki testler yetersiz olsa da şu anlık en iyisi bunlar olmuş gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.