nietzche okursanız adam olursunuz okuyun bu konuyu michael haneke'ye ithaf ediyorum (anlayana) |
NIETZCHE

-
-
Hangi kitabı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zerdüşt en önemlisi gibi geliyor bana ama hepsi iyi tabi
-
Boşunda boşu
Kendini kurtaramayan adam bizi mi kurtaracak
Yok üst insan yok zorluk guclendirir farazi bos laflar
Arthur schopenhauer batidaki en mantıklı adam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Felsefe tıbbın yetersiz kaldığı bir durumda hastalıkları tedavi edemez ki. Zavallı Nietzsche beynini deforme eden bir hastalıktan dolayı delirdiyse ve ömrünün geri kalanını o şekilde geçirdiyse felsefesiyle buna karşı ne yapabilirdi ki Allah aşkına? Bu felsefesi hakkında hiçbir şey söylemez. Felsefesinin çıkardığı sonuç - üstün insan - bana göre de biraz içi boştur ama tutup da engelleyemeyeceği bir sağlık probleminden kendisini kurtaramaması üzerinden felsefi başarısını değerlendirmem. Nietzsche'nin kendisine sorabilseydik belki filozof dememize bile itiraz edecek; kendisine psikolog, en azından "yaşam filozofu" diyecekti. Felsefesinin güçlü yanı yaşamı olumlaması. Üst insan ise esasında bu olumlamaya karşı ciddi bir tehdit oluşturabilir.
Ust insan mi ustun insan mi !!!
Haneke güzel yonetmendi (anlayana)
Hastaliktan bahsetmiyorum ki adam hastaliktan önce de tam bi misery tam bi loser
Hayatın gücünü ve insan üstündeki yıkıcı etkisini hafife alıp zorluklara dayan guclenirsin kafasındaki insanları hic ciddiye alamiyorum hepsi yumusak popo hayati yaşamış hayati tam deneyim etmemis demek bu
Bi tanidik var biosuna yazmis boyle bi sacmalik hayat zorlaşıyorsa guclenirsin falan filan inter milaaaan :D aynen kardeşim baban devlette çok üst düzey burokrat agzinda altin kasikla dogmusun ama hayat zor beya ne zorluklar cektin sen ben biliyorum :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önce oku anla
Okudum
hocam cidden öyle ama. fizik nasıl zorluklara karşı güçleniyorsa, zihin, beyinde öyle. lüks yaşam sürmüş refah içindeki zengin aile bebeleri doğal yaşam şartlarında hayatta zor kalır. o kadar beceriksizler bir çoğu. bütün dinler, budist öğretiler bir şekilde zevkü sefa ile yaşamayı reddediyor. buda mesela acılar içinde yaşamayı seçmiş, zengin bir aile çocuğu. sefaleti tercih ediyor. hazcı yaşamak insanı bir süre sonra sağlık ve zihinsel sorunlara itiyor. refahı yüksek ülkelerdeki intihar oranlarının yükselmesinin bir sebebide bu.
bence refahı fazla abartmadan dozunda acıyla kendini geliştirmek çok önemli. atalarımız binlerce yıl içinde zorluklarla mücadale ederek bugünlere gelmiş. doğa refah içinde yaşayanların doğaya dayanıklı olmayanları bir şekilde elimine ediyor. bu kişiler az çocuk yapıyor vs.
-
Yok o cocukca bir fikir
Her acı insanı örseler
İnsan dedigin cok hassas bir makina stres kalbi beyni mideyi her yeri dogrudan bitiriyor
10 sene aci cektim hadi simdi 10 sene oncesinden güçlüyüm diye bi dünya yok
Oyle olsa Avrupalı 80 yasinda dunyayi gezerken Türkler 50 yasinda hastaneye düşmezdi
Nice nerede yasiyor bilmiyorum ama tam bi bos hayatı gözlem edememiş
45 yaşındayım, bu yaşıma kadar hayatımda bir roman dahi okumadım.
Çok kitap okurum, okuduğum kitaplar, din tarihi, tarih, araştırma türlerindeydi.
Yalçın Küçük, Soner Yalçın gibi yazarların araştırma içerikli kitaplarının tamamını okumuşumdur.
Okudukça bilgilendim ama bilgilendikçe elden bir şey gelmeyince kendimi yedim =)
Cahillik mutluluktur diye boşuna dememişler.
Roman veya Rus edebiyatının dünya klasikleri bana hikaye geliyordu ki zaten hikaye anlatıyorlar.
İçeriğinde gerçeği yansıtan hiç bir şey yok diye düşünürdüm. Ta ki Gogol'un Palto ve Burun isimli eserine göz gezdirinceye kadar.
Hayatımda aldığım gün bitirdiğim tek kitap bunlar. Pazar günü Gogol'un tüm kitaplarını satın aldım ve okumak için heyecanlanıyorum
Başta Gogol olmak üzere tüm Rus edebiyatına göz atacağım. Çehov, Turgenyev vs. yazarlara göz atacağım. Önerilere açığım.
-
Bu o tarz bir şey değil tam olarak, senin bakış açın çocukça. O zaman seni alalim 1 ay zorbalayalim bi odanın içinde üstüninsan ol kafaya bak öyle şey mi olur okumamissin
ömrü yetse kurtarırdı hocam genç yaşta gitti garibim
schopenhauer'ı da severim ama bir toplumdaki herkes schopenhauer gibi olsa o toplum 3 hafta ayakta duramazdı hocam onu da itiraf etmek lazım
nietzche'nin bahsettiği nihilizm krizi gibi olurdu hatta çünkü arthur reis için tanrı ölmüştü diyebiliriz bir bakıma adam zeki sonuçta hızlı ilerliyor
nietzche aslında insanı schopenhauer'ın ötesine taşıyacak adam
roman insana çok şey katar hocam
her şeyden önce insana hayatı kelimelerle düşünmeyi öğretir ve ne kadar farklı romanlar okursan o kadar çeşitli fikirler ve kelimeler ile düşünürsün
hayatı ne kadar farklı anlamlarda kelimeler ve cümlelerle tecrübe edersen zihninin içerisinde de o kadar fazla anlama ve kavrama gücüne yer açılır
keşke benim de böyle bıyığım olsa
+1 şofpen onun hocası zaten onu elemine etmiş egale deklare
-
hocam daha 14 dk önce şu cevabı yszıp hemen uzaklaştırılmayı nasıl başardın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ense ve boyunda kızarıklık
- macfit cayma bedeli hesaplama
- 90 ton altın kaç tl
- iki kişinin aynı rüyayı görmesi
- gripken ameliyat oldum
- samsung projeksiyonlu telefon
- dc açıldı mı
- exxen de neler var
- prompt mühendisliği nedir
- moonwalker ayakkabı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X