Şimdi Ara

Nietszche okumak için felsefe tarihini bilmeye gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ahmet Cevizci'nin felsefe tarihi kitabını da bir ara okuyacağım fakat en erken temmuzda başlarım. Haziranda üniversite sınavım olduğu için uzun süredir doğru düzgün kitap okuyamadım, bu ara içinde günde 1-2 saatimi Nietzsche okumaya ayırarak kafamı dağılabilirim bu yolla zaten en az 3-5 saatim internette geçiyor boşa,

Bunun için ilk olarak Böyle Buyurdu Zerdüşt mü yoksa Nietszche ağladığında mı? Yoksa felsefe tarihi ve kronolojik başlıca filozof eserleri şart mı? Nietszche nin eserleri kronolojik olarak okunmalı belki fakat önce Böyle Buyurdu Zerdüşt'ü okumak istiyorum, belki ondan sonra kronolojik olarak okurken yeniden okumuş olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğrudan Zerdüşte dalmamanı öneririm; anlaşılması zor, üslubu farklı bir eser. Nietzsche Ağladığında'yı Nietzsche yazmamıştır zaten; ama bunu okuyarak Nietzsche'nin karakteri ve felsefesi hakkında bir izlenim edinir, sonra eserlerini okumaya başlarsan daha faydalı olacaktır. Romanda gördüğün fikirleri filozofun kendi kitaplarında görüp ilişki kurar, daha esaslı bir şekilde hazmedebilirsin. Hem etkileyici bir roman olduğundan, Nietzsche'nin okkalı eserlerini okumak için bir motivasyon kaynağı da olabilir.

Felsefe tarihinin tamamını değil, ama Schopenhauer gibi Nietzsche'nin etkilendiği filozofları bilmekte fayda var.
  • eski yunan filozoflarına fena saydırıyor diye duydum. antik filosoflarıda okumanızı tavsiye ederim.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.