Şimdi Ara

Niantic, Pokemon Go Fest mağdurlarına ödeme yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Pokemon Go'nun geliştiricisi Niantic, hem oyunun birinci yılını kutlamak hem de dinmek üzere olan Pokemon Go fırtınasını yeniden başlatmak için Pokemon Go Fest isimli bir etkinlik düzenlemişti. Etkinliğin tanıtım videosunda Niantic, oyuncuların gün boyunca etkinlik alanında nadir Pokemon'ları yakalayabileceğini çeşitli madalyalar ve yumurtalar kazanabileceğini duyururken etkinlik, oyuncular için felakete dönüşmüştü. Wi-Fi ve hücresel bağlantı sorunlarına etkinlik alanının lojistik açıdan yetersiz kalması da eklenince etkinlik için farklı eyaletlerden ve ülkelerden Chicago’ya gelen kişiler Niantic'e dava açmıştı.


     

    Niantic pes etti 

    Etkinliğe katılmak için ulaşım ve konaklama başta olmak üzere ciddi harcamalar yapan oyuncular, bu harcamalarının karşılıklarını alamadıklarını belirtip uğradıkları zararın Niantic tarafından karşılanmasını isterken Niantic ise oyunculara oyun içi harcamalarda kullanabilecekleri 100$'lık hediye vermeyi önermişti. Oyuncuların baskısına daha fazla dayanamayan ve hukuki sürecin uzamasını istemeyen şirket dün bir açıklama yaptı ve etkinliğe katılan kişilerin zararının giderilmesi için 1.5 milyon dolarlık fon oluşturulduğunu duyurdu.


     

    Niantic'in mahkemeye sunduğu belgelere göre 25 Mayıs 2018 tarihine kadar şirketin resmi web sitesinde, kişilerin bu fondan nasıl faydalanabileceklerine dair ayrıntılı bir kılavuz yer alacak. Ayrıca şirket katılımcılara, fondan yararlanabileceklerine dair bir mail de gönderecek. Etkinliğe katılan kişiler 107$'a kadar olan harcamaları için herhangi bir makbuz göstermeksizin para iadesi alabilecek ancak bu miktarın üstünde olan uçak bileti, konaklama ücreti, otopark ve araç kiralama ücretleri gibi giderler için katılımcıların makbuz göstermesi gerekecek. Herkesin parası iade edildikten sonra fonda kalan para ise şirkete geri dönmeyecek. Niantic artan paranın iki adet kar amacı gütmeyen kuruluşa iletileceğini belirtiyor.


     

    Tabi ödemeleri talep edebilmek için katılımcıların etkinliğe katıldıklarını ispat etmeleri gerekiyor. Bu ispat için de en önemli araç Pokemon Go Fest bileti olacak. Her biri 20$ değerinde olan biletler satışa sunulduktan sadece 15 dakika içinde tükenmiş ve daha sonrasında biletler, eBay gibi platformlarda 800$'a alıcı bulmuştu.








  • İlginç bir durum ve şirket bunu nasıl kabul etmiş anlamadım. Hücresel veri yetersizliği, operatörlerin sorumluluğu; etkinlik sahibi olarak sadece operatörlerden özel talep isteyebilirdi. Wi-Fi ise onların suçu ama hücresel veri varken çok önemsemediler sanırım. İlginç bir dava durumu olmuş ve bence şirkete yazık olmuş, kullanıcıların haklı oldukları bir sebep göremiyorum, bilet ücreti iadesi istense neyse...

  • İade edeceklerini bilseydim Türkiye'den uçakla giderdim gezdiğim de yanıma kar kalırdı :)

  • Bunun için cidden 800$ veren, uçakla giden vs varsa durum cidden vahim.

  • Bu ne saçma bir durum gidiyorsan etkinlik iyi veya o parayı yine harcayacaktın zaten wi-fi harika olacak diye bir taahhütleri mi varmış ki adamların 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Bunun için cidden 800$ veren, uçakla giden vs varsa durum cidden vahim.
    Dünyada birileri içecek su ,yiyecek yemek bulamadigindan ölürken , kimisi sabah öğle akşam yemeklerini farklı ülkelerde yemek için günde onbinlerce dolar harciyor.

    Bu 800 dolar neki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun trade sitemi ve gerçek zamanlı mücadeleyi getiremedikleri için yok oldu . Eğer gelse idi uzun soluklu bir oyun olabilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.