Şimdi Ara

Nİ-CD Pil Şarj Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde 4.8v luk küçük şarjlı tornavida vardı bunun pillerini çıkardım ve power Supply ile 12v ile çalıştırıyorum. Çıkardığım pilleri ise benim ufak kızın pilli hava ile çalışan bir oyuncağı var ve aynı volt değeri ile çalışıyor, o pilleri bittikçe şarj edip oyuncağı gerekli kablo düzeneği ile çalıştırmak istiyorum. Ancak çıkardığım pilleri şarj edebilmek için şarjlı tornavidanın orjinal şarj aletinin başını kesip pillerin + ve - uçlarına bağlayıp şarj edebilir miyim direk. Bağladım 1 saat kadar şarj ettim problem olmadı ancak olumsuz bir durum olsun istemiyorum. Acaba doğru mu yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 28 Ocak 2017; 17:57:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güvenlik açısından size kalmış bir durum sonuçta evladınız oynuyacak o oyuncakla ancak şarz kısmı doğru, ama şarz etme şeklide yanlış kısa devre felan yapabilir açık kısımlar .
  • en fazla adaptör bozulur kısa devre edersen.
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Şarj adaprörünü oyuncağa bağlamayacam, puntalanmış 4 adet pili şarj edip oyuncağa bağlamayı düşünüyorum.

Bu arada direkt olarak + ve - uçlarını bağlarsam adaptöre neden sorun olur acaba? Ayrıca bir şarj ünitesi mi gerekir. 6v 300ma lik değeri var adaptörün.

• kadircitak kullanıcısına yanıt
    Biraz açıklayabilir misin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 28 Ocak 2017; 18:1:25 >
  • tb_fb T kullanıcısına yanıt
    Tamam anladım zaten ben diyorumki pil şarz sırasında kısa devre edebilir kablo uçları .
    Şarz unitesi demişsin hayır öyle birşeye gerek yok emanet bir şekilde şarz etme yeter terminallerle soekt gibi birşey yapabilrisin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 28 Ocak 2017; 18:28:19 >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.