Şimdi Ara

Nezih Şoförler Kulübü +18 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
805
Cevap
10
Favori
18.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 18 Haziran 2014; 13:27:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABABA2307

    Ama daha sonra yolun solunda ve yola yakın bir mevkide tamirhane gördüm ve "servis" yazdım. Kimse oralı olmadı.


    Şimdi hocam benim kızdığım nokta tamda burası. "Servis yazdım kimse oralıklı olmadı"
    Böyle bir şey düşünmeniz üzüyor beni. Bu yazıyı görseydik zaten çeker kenara beklerdik veya servise girerdik. Ben tab a bakıyorum sürekli sizin tabdan çıktığınızı gördüğüm anda konvoy halinde sağa çektik ve steam'dan size nerde olduğunuzu sordum.Maalesef siz oralı olmadınız ve 2-3 dk cevap bekledikten sonra Alper konvoydan çıktığınızı söyledi.Bizde devam ettik.
  • chate "özür dilerim, ben çıkıyorum, siz devam edin" cümlelerini yazmıştım. Tamam, sorun yok. Ben kavga veya huzursuzlık çıkarmak için yazmıyorum bu mesajları. Sinirle falan da yazmıyorum. Gayet sakinim ve konvoylar daha iyi olsun istiyorum. Ha, eğer sorun bendeyse "ceketimi alır giderim" de derim delikanlı gibi.

    Gerçekten amacım burda tartışma çıkarmak değil, siz de buna göre cevap yazmak isterseniz başımla beraber
  • 12 Haziran'da MP ana Konusuna (Kurulum ....) aşağıdaki mesajı yazmıştım. Hem öğrenmek için hem de konvoylarda faydalı olur diye ama cevaplanmadı. Bu konu içindeki arkadaşlardan bilen varsa cevaplayabilir mi acaba?

    mesajım:

    2 tane sorum var:

    1- Konvoyda kaza olduğu zaman, bazı arkadaşlar "yaptırıp geliyorum" diyerek F7 ve Enter ile tamirhaneye ışınlanıyorlar. Peki sonra nasıl şıp diye geri gelebiliyorlar konvoydakilerin bulunduğu yere?

    2- Dorseli konvoylarda, varış noktasına yük bulunamasa bile rastgele bir yere yük alınıp konvoya giriliyor. Diyelim ki Calais-Varşova konvoyu var ama Varşova'ya Calais'ten yük yok. Biz de Londra'ya yük alıp taktık dorseyi. Konvoy başladı ve bizim navigasyonumuzda sürekli Londra'ya yönlendirme oluyor. Dikkat ediyorum da bazen insanlar chatten diğerlerine varış noktasını kast ederek (örnekteki Varşova gibi) "Navigasyonunu Varşovaya ayarla" yazıyorlar.

    Yük başka yere olsa bile navigasyonu değiştirip konvoyun varış noktasına ayarlayabiliyor muyuz? Nasıl yapılıyor bu?




  • 1. soruna ben cevap vereyim. lagdan dolayı yaşanan kazada tırım %100 hasar almıştı, f7 ile servise gittim (daha öncesinde videoda dikkat ettiysen oyun pingten dolayı beni offline attı, tırı yaptırdıktan sonra tekrar online olmadan konvoyun bulunduğu yere kadar basıyorsun, konvoyun olduğu yerde oyunu kaydet deyip,profil kısmından profilini tekrar seçip giriyorsun sür butonuna basınca da şıp diye konvoya ışınlanmış oluyorsun :)

    bu arada dün chat te servis dediğini görmedim. konvoyun ortalarına doğru benim tırın mazotu azaldı, chatten benzin yazdım ve ilk benzinlikte durduk :)
  • Bütünlemelerim sebebiyle bu aralar katılamıyorum konvoya ama haftasonu katılacağım mümkün olursa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 18 Haziran 2014; 16:39:31 >
  • Tam anlayamadım. Servise gidip "onar" dedikten sonra tırı sürerek kazanın olduğu yere mi gidiyorsun "konvoyun bulunduğu yere kadar basıyorsun" derken?
    Bunu, konvoyun seni beklemediğini ve devam edip gittiğini kabul ederek soruyorum.

    Diyelim ki sen en arkadaydın ve kaza yaptın. Konvoy da devam edip gitti. O zaman böyle şıp diye katılmak mümkün mü konvoya?

    Eğer herkes seni bekliyorsa, servisten çıkıp sürerek geri gelirsen oyundan çıkıp kaydetmeye falan gerek yok bence.

    Anlayamadığım kısmı anlatabildim mi acaba?
  • kovoy seni beklemiyorsa yapacak bir şey yok, basıyorsun derken offline olunca mpde senden başka araç olmuyorya yol bomboş oluyor, o şekilde yol bomboşken tırın limiti ne ise o kadar hızla konvoya yetişirsin konvoyun olduğu yerde de tekrar online olmak için profilini tekrar yüklemen gerekiyor.

    konvoy beklemeyip basıp gittiyse zaten yapacak bir şey yok ancak ağır ağır 40 km ile gidiyorlarsa kimseye çarpmadan offlineken aradaki mesafeyi kapatabilirsin. yakın bir yerde de tekrar online olup yetişirsin.
  • Tamam, şimdi oldu. Teşekkür ederim.

    Peki navigasyon yükün teslim edileceği hedeften başka bir yere ayarlanabiliyor mu? Bunu bilen arkadaşlar var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABABA2307

    chate "özür dilerim, ben çıkıyorum, siz devam edin" cümlelerini yazmıştım. Tamam, sorun yok. Ben kavga veya huzursuzlık çıkarmak için yazmıyorum bu mesajları. Sinirle falan da yazmıyorum. Gayet sakinim ve konvoylar daha iyi olsun istiyorum. Ha, eğer sorun bendeyse "ceketimi alır giderim" de derim delikanlı gibi.

    Gerçekten amacım burda tartışma çıkarmak değil, siz de buna göre cevap yazmak isterseniz başımla beraber

    Ceket alıp gitmelik bir durum yok. Ayak uyduramıyor olabilirsin, normaldir. Bu konu için kimse seni eleştirmiyor burda. Ancak biz hakikaten hızlı gitmiyorduk. Konvoyda benim önümde olduğun sürece yaptığın hareketlerden kısa bir bölümü aşağıda paylaşıyorum. Aranın açılmasının sebebi de bence senden kaynaklanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 18 Haziran 2014; 20:16:26 >




  • Video için sağol, teşekkür ederim. Uğraşmışsın benim için. Şöyle açıklayabilirim durumu:

    - bana o tır çarparken; onu gördüğüm anda frene bassaydım duramayacağımı düşündüğüm için devam ettim, hatta gaza da yüklendim kaçabilirim diye ama adi herif sırf vurmak için geldi üstüme.

    - bariyerlere vurmamın veya sağa dönerken ters yöne girmemin sebebi: klavyeden oynamam. Sağ ve sol okları bazen geç komut uygulaması yapıyor. Yani tuşa basıyorum ama oyuna yansıması ve tekerleri döndürmesi milisaniyelerle de olsa gecikiyor ve böyle şeylere sebep oluyor. Kazı yapılan yolda da aynı nane oldu, sağ sol oklarından cartladık.

    Hele otoyolda 110-120 giderken virajlarda,,,,, o sağ sol oklarına basılı tutulmuyor yoksa devriliyor tır. Devirmemek için böyle çok seri şekilde bas bırak yapıyorum (makineli tüfek seri atışı gibi: tık tık tık tık tık)


    Bunlar gerçekler, bahane falan değil. Bu yaşımda direksiyon seti alıp kurmaya da utanıyorum açıkçası evde. Zaten yeterince hır çıkıyor her oturuşumda pc masasına. Üstüne bir de direksiyon seti eklersem tam olur.




  • Uyelik alimi devam mi? Nedir son durum.

    Steam ID:HyperXCrossfire[TR]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 18 Haziran 2014; 21:36:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

    Uyelik alimi devam mi? Nedir son durum.

    Steam ID:HyperXCrossfire[TR]

    üye alımı devam ediyor. sadece şuan ikinci gruptan devam ediyoruz. bir kaç gün sonra asıl gruba döneceğiz.

    grup adresi :http://steamcommunity.com/groups/nezihsk

    üyeliğin onaylanırsa asıl gruba alırım.

    edit: gruba davet gönderdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 18 Haziran 2014; 22:27:19 >
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    hocam bende klavye ile sürdüm ne demek istediğinizi anlıyorum. notebook kullanıyorsanız zaten yapacak birşey yok, ancak kasanız varsa acilen bir logitech klavye almalısınız. ben logitechin mk220 kablosuz klavyesiyle gayet rahat sürüyorum, bir önceki sayfadaki konvoy videosuna bakarsanız klavye ile oynadığımı görebilirsiniz
  • Desktop'tan oynuyorum ve Everest marka klavye var.4-5 ay önce biraz neskafe de dökmüştüm ve sağ taraftaki Alt Gr, Ctrl, Shift tuşları yapışık kaldı bir müddet ama eski bir klavye neticede. Önceden 15-20TL olan klavye fiyatları da uçmuş gitmiş. 40dan aşağı düzgün bir şey yok, çok iyi olanlar da 120 ve üzerinde

    Klavye tavsiyen için teşekkürler
  • Klavye yerine mouse ile daha rahat oynayabilirsiniz aslında. Sol tuş gaz sağ tuş fren olarak ayarladım ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 18 Haziran 2014; 23:16:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABABA2307

    Desktop'tan oynuyorum ve Everest marka klavye var.4-5 ay önce biraz neskafe de dökmüştüm ve sağ taraftaki Alt Gr, Ctrl, Shift tuşları yapışık kaldı bir müddet ama eski bir klavye neticede. Önceden 15-20TL olan klavye fiyatları da uçmuş gitmiş. 40dan aşağı düzgün bir şey yok, çok iyi olanlar da 120 ve üzerinde

    Klavye tavsiyen için teşekkürler

    Hocam klavye veya direksiyon yerine 5-10 tl ye bi tane gamepad alıp direksiyon kadar olmasada gayet güzel sürebilirsiniz.




  • 06.19

     Nezih Şoförler Kulübü +18
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABABA2307

    Dikkat ettim de, senin arabandan da ara ara "GAR GAR GAR, DAR DAR DAR, ZAR,ZAR,ZAR" sesler geliyor motorundan.

    Herhalde herkeste var aynı durum. Eskiden 1.0.1 versiyonla kaçak oynarken veya Scaina Truck Simulator oynarken çıkmazdı böyle sesler.

    Orijinal versiyona geçince sesler de mi orijinalleşti ne? Nedir bu zarıltıların esbab-ı mucizesi?

    O sesler yolun sağında ki beyaz şeritin üstünden geçince oluyor hocam, ve lastikleride acaip şekilde yıpratıyor
  • donhak D kullanıcısına yanıt
    Kaç aydır mp oynuyorum, ilk defa dün akşam bu kadar çok atıldım oyundan ping yüzünden.

    Bir ara 2895'e çıktı namıssız

    daha önce farklı günlerde olmak üzere 2 defa olmuştu bu olay ve sadece 1 defa atılmıştım her seferinde; ama dün 5,6 defa oldu.

    İlk defa Nezih NEZİHİ Bey'le güzel bir konvoy yakalamıştım, o da ping yüzünden heder oldu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.