Şimdi Ara

Nexus 7 HDMİ ve USB Çıkışları [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim sorum şu nexus 7 almayı düşünüyorum fakat cihazda ne usb nede hdmi çıkışı var ben hem hdmi kullanıp tv'ye bağlamak hemde aynı zamanda joystick kullanmak istiyorum bunun için bi kablo gibi bişey varmı ? yada nexus 7 ile aynı özelliklerde ve aynı fiyatta play store'daki en kaliteli oyunları açabilecek hdmi ve usb çıkışı olan bi cihaz varmı ?

mini usb kısmını bir dock alarak usbye çevirebilirsin tam adı usb otg . Heryerde satılıyor.
    Hdmı içinhttp://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://docteur-gsm.com/30869-large/asus-google-nexus-7-mhl-hdmi-adapter.jpg&imgrefurl=http://docteur-gsm.com/en/asus-google-nexus-7/28514-asus-google-nexus-7-mhl-hdmi-adapter.html&h=300&w=300&sz=12&tbnid=rsmK2Pd-LuX8iM:&tbnh=118&tbnw=118&zoom=1&usg=__ifhbxwvEt_P05bx6VYmRXghKf8M=&docid=qg5nGPGkgyK-kM&sa=X&ei=M5_3UdyPNoOKtAbS5ICICA&ved=0CDUQ9QEwAQ&dur=3768 bunun gibi birşey bulmaya çalışmalısın . yada bir ucu mini usb(bilgisayara bağlarken taktığın kısım) diğer ucu hdmi olan bir kablo ile de şansını deneyebilirsin .Selamlar,

• anladığım kadarıyla sen nexus 7de joystickle oyun oynamak istiyorsun ama görüntü tvde olsun :)

chromecast ile olur sanırım bu iş .. yani kablosuz görüntü tvye aktarılır ve sen joystickle oyun oynarsın

tabi bunlar benim tahminlerim uygulamada oluyor mu tam bilmiyorum

edit: şimdi baktım da chromecast video aktarımı yapıyor sanırım

ekranın görüntüsünü aktaran programla wireless şekilde aktarabilirsin bence ama androidde bu işi yapan program bulmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tennozer -- 30 Temmuz 2013; 17:15:53 >

arkadaşım ben aynı anda hem hdmi hemde usb çıkışı olan bi kablo demiştim sen ayrı ayrı kablolar sundun bana :D verdiğin linkteki adaptorude internette bulamadım

@tennozer

aynen dediğin gibi joystickle oynicam görüntü tvde olucak :D chromecast'i araştırdım oda dediğin gibi sadece video aktarabiliyo eğer dediğin gibi bir android programı bulabilirsen haber ver :D

edit: bide dock station var onun arkasındada bi micro usb çıkış var o çıkışı otg ile hdmi bide cihazın üzerindeki çıkışla joystick taksam olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotgunner -- 30 Temmuz 2013; 22:00:54 >

Birde şöyle bir şey deneyen oldu mu?

Micro usb kablomuzu usb çoğaltıcı + klavye + maus + usb to hmdi (DVI or VGA), usb çoğaltıcı erkek ucunu da nexus şarj adaptörüne bağlarsak bütün usb cihazları kullanabilirmiyiz?

Yani şarj ederken kullandığımız kablo ile şarj cihazının arasına girecek usb çoğaltıcı..

Ne dersiniz?

• 1. nesil nexus 7 de micro usbden görüntü aktarımı yapamazsın hiçbir şekilde. boşuna paranızı harcamayın.
    ancak yeni çıkan 2. nesil nexus 7 de slimport üzerinden kablo aracılığıyla görüntü aktarabilirsiniz tvye. ama henüz yeni nesil tr ye gelmedi resmen.

saygılar.
  • eyvallah çok yardımcı o zaman 2.nesili beklicez :D

Orijinalden alıntı: yavuz_asik

1. nesil nexus 7 de micro usbden görüntü aktarımı yapamazsın hiçbir şekilde. boşuna paranızı harcamayın.
    ancak yeni çıkan 2. nesil nexus 7 de slimport üzerinden kablo aracılığıyla görüntü aktarabilirsiniz tvye. ama henüz yeni nesil tr ye gelmedi resmen.

saygılar.

Şöyle düzeltelim o zaman Nexus 7 ile kablo ile görüntü aktaramazsınız diyelim.
    Çünkü ben bu programdan görüntü aldım programı kullanmadan yorum olmuş sanırım.
    Bu program görüntüyü aynı ağdaki wifi üzerinden veriyor.

Ayrıca cihazınızın rootlu olması gerekiyor.

---------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: shotgunner

MirrorOp Sender programını android telefonumda denedim ama yapamadım.Bide nexusyedi arkadaşın dediği gibi şöyle:
    http://www.akortek.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-mhl-micro-usb-hdmi-donusturucu-samsung-htc-lg-uyumlu-adaptor-microusb-erkek-hdmi-disi.html bu linkteki kablonun micro usb tarafını cihaza bağlasam hdmi girişinide halletsem bide micro usb çıkış kısmındanhttp://www.hepsiburada.com/liste/dark-connect-master-u23-micro-3-port-usb-20-coklayici-ve-micro-usb-tablet-sarjdata-kablosu-dk-ac-usb23micro/productDetails.aspx?productId=bs42566&categoryId=114325&SKU=BS42566&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbs42566%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dmicro%255cu0020usb%255cu0020%255cu00e7oklay%255cu0131c%255cu0131%26fh_refview%3dsearch#Gorseller bunu bağlasam joystick+maus+klavyeyi taksam sorunsuz çalışırmı ?

Bu kablo sadece bağlanan bilgisayarda çalışır diye not var sayfada hocam USB hub özelliği kazandırmaz yazmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nexusyedi

quote:

1. nesil nexus 7 de micro usbden görüntü aktarımı yapamazsın hiçbir şekilde. boşuna paranızı harcamayın.

saygılar.

quote:

MirrorOp Sender programını android telefonumda denedim ama yapamadım.Bide nexusyedi arkadaşın dediği gibi şöyle:
    http://www.akortek.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-mhl-micro-usb-hdmi-donusturucu-samsung-htc-lg-uyumlu-adaptor-microusb-erkek-hdmi-disi.html bu linkteki kablonun micro usb tarafını cihaza bağlasam hdmi girişinide halletsem bide micro usb çıkış kısmındanhttp://www.hepsiburada.com/liste/dark-connect-master-u23-micro-3-port-usb-20-coklayici-ve-micro-usb-tablet-sarjdata-kablosu-dk-ac-usb23micro/productDetails.aspx?productId=bs42566&categoryId=114325&SKU=BS42566&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbs42566%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dmicro%255cu0020usb%255cu0020%255cu00e7oklay%255cu0131c%255cu0131%26fh_refview%3dsearch#Gorseller bunu bağlasam joystick+maus+klavyeyi taksam sorunsuz çalışırmı ?

Bu kablo sadece bağlanan bilgisayarda çalışır diye not var sayfada hocam USB hub özelliği kazandırmaz yazmışlar.

zaten ben de microusbden görüntü aktarımı yapamazsın diye yazmıştım. programdan hiç bahsetmedim. :)

peki kullandığınız program ile nexus ekranındaki herşeyi tvye aktarabiliyor musunuz?
    ve tvde çıkan görüntü kalitesi nasıl oluyor?
    ayrıca benim tvde wifi yok. ağa kablo ile bağlı. bu durumda da görüntü alabilir miyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nexusyedi

quote:

saygılar.

quote:

zaten ben de microusbden görüntü aktarımı yapamazsın diye yazmıştım. programdan hiç bahsetmedim. :)

peki kullandığınız program ile nexus ekranındaki herşeyi tvye aktarabiliyor musunuz?
    ve tvde çıkan görüntü kalitesi nasıl oluyor?
    ayrıca benim tvde wifi yok. ağa kablo ile bağlı. bu durumda da görüntü alabilir miyim?

Pardon o zaman hocam görüntü kalitesi elbette düşecektir :)
    Nexus 7 cihazınız ağa wifi ile bağlandığı ağdaki herhangi bir cihazdan görüntü alabilirsiniz.Sadece ağda bulunması gerekiyor kablolu kablosuz fark etmez..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.