|
Bu gün 205 55 r 16 lastik almaya gittim. Patlasa pt 525 düşünüyor idim. 3.000₺ fiyatı vardı. Akımda her zaman nexen lastik tek vardı. Çünkü etiketi A-A idi ordan akımda kalmış. Usta petlası verdi sonra nexen gözüme çarptı ve nexen lastiğe dokunmam ile lastiğe adeta aşık olmam orda başladı. Petlas ve nexen doku olarak çok faklı. Nexen bariz yumuşak bir lastik. Karar degiştirip ustaya nexen takmasını söyledim aynı fiyattır. Lastiği taktıktan sonra arabayı gün içinde yaklaşık 40 km şehir içi kullanrım araç egea 1.4 fire motor. Geçtigim yolları iyi bilirim aracın limitlerini ezberlemişim. İnanınki 50 ile döndügüm kavşağı artık 70 ile rahat dönüyorum. Ayrıca teker sesi çok azaldı ve direksiyon pamuk gibi oldu. Kısaca 1) Yol tutuşu seviye atladı. 2) İçeri teker sesi artık gelmiyor. 3) tümsek ve çukurlar dan çok daha rahat ve sallantısız geçiyorum. 4) Bundan pek emin değilim lakin sanki aracın çekişi daha iyi oldu. ![]() Kötü yanı bu teker fazla dayanacak gibi durmuyor. Normalde 20 bin km de bir lastiği bitiriyorsanıs bu lastik 15 bin km gider. Çünkü hamuru yımuşak. Bide tekerin yanağı çok savunmasız bir yere sürttügün gibi gider gibi. Bu sadece tahmin. İnternette yorumlarda lastiğin patinaja düştügü yazıyor lakin bende böyle bir sorun olmadı. Gerçi 1.4 fire motor asla patinaja düşmez ya. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 18 Temmuz 2026; 17:46:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt