Şimdi Ara

Nexen nblue s Lastik Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün 205 55 r 16 lastik almaya gittim. Patlasa pt 525 düşünüyor idim. 3.000₺ fiyatı vardı. Akımda her zaman nexen lastik tek vardı. Çünkü etiketi A-A idi ordan akımda kalmış. Usta petlası verdi sonra nexen gözüme çarptı ve nexen lastiğe dokunmam ile lastiğe adeta aşık olmam orda başladı. Petlas ve nexen doku olarak çok faklı. Nexen bariz yumuşak bir lastik. Karar degiştirip ustaya nexen takmasını söyledim aynı fiyattır. Lastiği taktıktan sonra arabayı gün içinde yaklaşık 40 km şehir içi kullanrım araç egea 1.4 fire motor. Geçtigim yolları iyi bilirim aracın limitlerini ezberlemişim. İnanınki 50 ile döndügüm kavşağı artık 70 ile rahat dönüyorum. Ayrıca teker sesi çok azaldı ve direksiyon pamuk gibi oldu. Kısaca

1) Yol tutuşu seviye atladı.

2) İçeri teker sesi artık gelmiyor.

3) tümsek ve çukurlar dan çok daha rahat ve sallantısız geçiyorum.

4) Bundan pek emin değilim lakin sanki aracın çekişi daha iyi oldu.

Nexen nblue s Lastik Deneyimim

Kötü yanı bu teker fazla dayanacak gibi durmuyor. Normalde 20 bin km de bir lastiği bitiriyorsanıs bu lastik 15 bin km gider. Çünkü hamuru yımuşak. Bide tekerin yanağı çok savunmasız bir yere sürttügün gibi gider gibi. Bu sadece tahmin.

İnternette yorumlarda lastiğin patinaja düştügü yazıyor lakin bende böyle bir sorun olmadı. Gerçi 1.4 fire motor asla patinaja düşmez ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 18 Temmuz 2026; 17:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15-20 bin km nedir, benim 50 bin oldu lastikler hâlâ gideri var

Ben kışlıklarını 3 sene kullanmıştım çok iyiydi. Ankarada karda kışta hiç üzmedi. Yazlık michelinler kadar konforlu ve sessizdi. Michelin 1000tl iken nexeni 625tl ye almıştım hala aklımda fiyatları.

Binek araç lastiği 50 bin km ye geldiyse kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim. Artık o tekerde hayır kalmamıştır.

Nexen lastiği Kullanalı 2-3 hafta oldu gerçekten memnunum bundan sonra alacağım lastik bellidir. Sizde kafanızda bir lastik profili oluşturun yumuşak hamur mu istiyorsunuz sert hamurlu mu yoksa 2 sinin ortası mı. Önemli olan doğru ebatta bilinen bir marka almak. Eskimiş 3-5 yıllık 2. el lastikten uzak durun. Hele hele XL lastik alacaksanız iyi düşünün. Ucuz diye XL almayın ihtiyacınız XL lastiğe varsa alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 29 Temmuz 2026; 10:6:46 >
  • nexen lastikleri araçtan çıkarıp yerine viking four tech plus m+s aldım dört mevsim. sök tak derdim bitti yaz kış devam ediyorum. nexen bir süre kullandım her şeyi ile iyi bir lastik sadece dayanıksız denilebilir. sökülen nexen lastikler 8 ay / 10 bin km kullanılmış ama çok yıpranmıştı.

Araçtan araca değişir lastik ve km işi.

Dağda bayırda tarlada kullandığım kamyonetim var, onun lastikleri 50 bin olmuş mühim değil, sürat yapmiyorum zaten.

Otomobilde lastik çok önemli tabi.

Hele motosikletimin lastiğinde en ufak deformasyon olsa hemen değişirim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.