Şimdi Ara

New York Times’ta İstanbul yazısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:



    ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, İstanbul’un tanıtımına iki sayfa ayırdı. Gazete, Avrupa’nın mutlaka görülmesi gereken kentleri arasında saydığı İstanbul için, “pek çok geçmişi olan kent, geleceği kucaklıyor” ifadesini kullandı.

    Gazete, şüphe ve coşku karışımının hakim olduğu Estanbul’un, Prag ve Berlin’in önemli bir uğrak yeri olma geleneğini takip eden en son Avrupa kenti olduğuna dikkat çekti. Yazıda, İstanbul’un, milattan önce 700 yılında Yunanlılar tarafından ilk dükkanların kurulduğundan bu yana turistlerin uğrak yeri olduğu kaydedildi.

    New York Times, kentin 19. ve 20. yüzyıllarda nesiller boyu batılı yazarlar ve sanatçılar tarafından çarşıları, camileri, çingeneleri, dansözleri, haremleri, karanlık kahvehaneleri ve fesli erkekleri ile muhteşem ve gizemli doğunun kalbi olarak görüldüğünü ifade etti.

    “İstanbul, her zaman pek çok geçmişi birden taşıyan bir kent” ifadesinin kullanıldığı yazıda, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine başlayacak olması ile de aniden pek çok geleceği olabilecek bir kent haline geldiği iddia edildi.

    Gazete kentte yaşanan gelişmeleri de “İstanbul Rönesansı” olarak tanımladı.


    Kaynakhttp://www.ntvmsnbc.com/news/342575.asp



  • Baktım kimse cevaplamamış bari ben cevaplıyım.Siftah benden bereket Allah'tan.
  • valla istanbulda turist sayısı gittikçe artıyor,istiklalde tursitten geçilmio ,eskiden bu kadar yoktu hele f1 zamanında araplar full dü yaaa.accaip para harcıyolar ama araplar dısındaakiler sadece bar cafe ne para harcıolar ne bişe yaa cimri adamlar.hersene f1 zamanıda esnaf bayram edioo.çok para var bu araplarda yaa
  • New York Times gazetesinin İstanbul hakkındaki yazısı umrumda bile değil. Sıkıyorsa kendi hükümetlerinin dünyanın dört bir yanında yaptığı şeyleri yazsında o zaman umrumda olsun. ABD hükümetinin şakşakçısı bir gazete işte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.