Şimdi Ara

Network Software Engineer Olmak Riskli Midir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Kariyer açısından bir soru sormak istiyorum. Network üzerine çalışan yazılım mühendisi olmak gelecek açısından iyi bir seçim midir? Uzmanlık alanım network ve network cihazları olacak. Mesela, Google ile Facebook iş ilanı çıkmış. İnceleyip değerlendirebilir misiniz?

    Facebook:https://www.facebook.com/careers/jobs/125051701540311/

    Google:https://careers.google.com/jobs/results/74014459976131270-software-engineer-networking/

    Yoksa dar alanlı ve riskli bir seçim midir? Bu soru şu açıdan önemli: Her şeyi öğrenemiyorum ve bazı konulara odaklanmam lazım. Zamanım kısıtlı ne yazık ki. Yanlış ata oynamak istemiyorum.

    Teşekkürler.



  • UP
  • Dostum daha üniversiteyi kazanmamissin anlayamadim neyi sorguladığını. Yazilim mühendisliği extra spesifik bir meslek. Böylelikle her seyi ogrenemiyorum dememen gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy Larkin kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama iyi bir firmadan eğitim alma şansım var networking konusunda. Gidip gitmeme konusunda kararsızım. Kabul edersem sözleşme imzalayacağım ve üç sene çalışmam gerekiyor minimum.
  • Network tarafında alacağın eğitim önemli fakat saha tecrüben olmadan teorik bilgiyle network otomasyonu üzerinde çalışman zor olur. Hem network hem de network otomasyonu ile ilgili aynı anda çalışacağın bir iş bulduysan kaçırma derim.
  • kene. kullanıcısına yanıt
    L0'dan başlayıp L3 kadar eğitecekler. Python ile script yazılıyormuş otomasyon için. Onun eğitimi de verilecek ama çok ciddi eğitimler. Şimdi bu zaman ayırırsam diğer alanlarda gelişmem zor olacak. Atıyorum ML ya da AI konusunda çalışıp proje üreteceğime ben buralarda zaman geçireceğim. Okul bitince bilgisayar mühendisi ve 3 yıllık network konusunda tecrübeli bir eleman olacağım. Bundan sonra mecbur network alanında çalışmam lazım çünkü o konuda eğitildim. Diğer alana sıfırdan başlamak riskli olur. Tek merakım şu: Network sektörü kariyer açısından iyi midir?
  • Algorithmus kullanıcısına yanıt
    L0-L3 tamam fakat diğer katmanlarda da tecrübe kazanman gerekli. İşe sadece network olarak bakma zamanla Firewall, IPS vs her şey otomasyonla yönetilecek. Cisco'nun son yayınlanan kitaplarında (CCNA, CCNP-CCIE) otomasyonla ilgil bölümler var istersen satın alıp bakabilirsin. Bunun dışında sektör baya geniştir, kariyerin de senin kendini geliştirmene bağlı.
  • kene. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.