Şimdi Ara

Netflix, YouTube gibi dijital servislere RTÜK denetimi geliyor (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
642
Cevap
3
Favori
29.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mabovski kullanıcısına yanıt
    merak ettigim nokta bunun uygulanabilirligi. normal tv kanallarina para cezasi kesiyorlar, youtube vs. zaten turkiyede yok kime neyin cezasini kesecekler. siteyi engelletseler zaten artik direk tr cikisi ile internete giren mi kaldi?

    bence bosuna cikarilmis olu bir yasa, netflix falanda birakir gider zaten bunlarla muhattap olmaz. abd vs. uzerinden abone olup takilir millet kafasina gore...

    olan birkac tane yalakalik yapmayan turk dizisinin sansursuz bolumlerine olur, onu da gayriresmi yollarla internete aktarir kanallar/yapimcilar diye tahmin ediyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubeda küfürlü içerikler silinirse yeminle uygulamayı kaldırır bir daha kullanmam. Böyle sinir bozucu ülkede küfürsüz yaşamak çok zor.

    Ben adamın görüşünü,düşüncesini özgürce paylaşmasını istiyorum. Kendini ifade etmek için küfür varsa var. İnsanlar arasında hiçmi küfürlü laf yok?



    Televizyona gelirsin yaptırımlar koyarsın. Çünkü tv izlenilecek içeriğin bizzat kanal tarafından belirlendiği yapı. Youtubeda ne izleyeceğine sen karar verirsin. Ayrıca bir kurumdan çok bir uygulama bu. İnsanlar arasında paylaşım platformu. Tvnin neresi paylaşım platformu?

    Ne yapacaksın insanlar arasında küfürlü konuşuyor diye bunadamı denetim getireceksin?



    Nerede saçma sapan birşey, hemen buraya gelir. Yoksa icat edilir. Ama gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blu tv sanki yasa geçmeden başlamış gibi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Blu tv sanki yasa geçmeden başlamış gibi ?
    Blu tv zaten başladı, iş yerinde arkadaşda var, para verip almış, bir sansür olayını sorayım dedim.
    -Kardeş blu tvde sansür varmı, sigara içki felan flurlanıyormu dedim?
    +El-cevap; evet flurlanıyor, dizilerin çoğunda yapılıyor dedi.
    -Bende dedimki, para verilen bir şeye sansür uygulamak, iyiymiş dedim, güle güle izle, ne diyimmki, cevap bile veremedi.

    Aklım erdiğince asla ve asla blutv denen saçma kurum asla evime giremez. Paramla rezil olmak bu olsa gerek.
    Oğlum var evde, digitürk kullanıyoruz, belgesel kanallarını çok sever, oturur babamla beraber izler, ne gariptirki onlarda sansür olmaz :D şu saçma salak tv dizilerini asla izlemem, gerçi ben genellikle tv izlemem, açarım netflixi bakarım keyfime :D tabi evde yalnızken
    Oğlum bile netflix izliyor, ona özel profili var, her istediğin animaston film ve dizileri rahatlıkla sansürsüz izleyebiliyor .
    Çocuklarınıza bu izledikleriniz sahte, hayal ürünü gibi şeyleri söylemeniz gerekli, söylemezseniz sansür getiren insanlar gibi ger... olup çıkıyor iste......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 23 Şubat 2018; 10:55:14 >




  • Sansür ne zaman başlar? 28'inde 1 aylık deneme bitiyor, devam ettirmeyi düşünüyordum ama sansür gelecekse devam ettirmeyim.
  • Blu tv cidden flu goruntulere başladı mı? Vay yaa vayy..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşağılık gerikafalı sansürcüler..
  • Sansur ne zaman gelecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Sansur ne zaman gelecek?

    Yasa meclisten geçti mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown


    quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Sansur ne zaman gelecek?

    Yasa meclisten geçti mi ?

    Meclis yokki tabiki gecicek. Sorulmasi gereken soru ne zaman baslayacak sansur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown


    quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Sansur ne zaman gelecek?

    Yasa meclisten geçti mi ?

    Meclis yokki tabiki gecicek. Sorulmasi gereken soru ne zaman baslayacak sansur?

    Meclisten geçmesi yetmiyor tabi. CB onayladıktan sonra uygulamaya başlanır.
  • onlarin hepsi tek biri degil mi zaten, nasil bir pollyannacilik bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    onlarin hepsi tek biri degil mi zaten, nasil bir pollyannacilik bu.

    Usulüne göre anlatayım da ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown


    quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    onlarin hepsi tek biri degil mi zaten, nasil bir pollyannacilik bu.

    Usulüne göre anlatayım da ben.

    Eski çamlar bardak oldu

    Devlet adabi falan çok lüks şeyler artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence toptan interneti kapatsınlar, herkes televizyona geri dönsün şöyle bi 50 yıl geriye gidelim, siyah beyaz programları kakalasınlar bize.

    Nasıl bir toplum olduk, buna karşı çıkana lafla, dinle müdahale ediyorlar. Sen git o içeriği izlemek için para ver; devlet onu izlenmez hale soksun. Ne trajikomik.

    Sanırım aileden zengin falan olmak lazımdı söz sahibi olmak için. Anca öyle konuşunca kaale alınıyosun. Neyse. Allah belamızı verdi yeterince.

    Umarım tez zamanda şu adımdan vazgeçerler.
  • RTÜK başkanı ‘internet denetimi’ni anlattı: Aksine özgürlükçü, internetin tamamı yok

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, RTÜK’ün denetim yetkisini internete genişleten yasayla ilgili “Başkalarının söylediğinin aksine özgürlükçü bir yasadır, asla ‘sansür yasası’ değildir. İnternetin tamamını da kapsamamaktadır” dedi.

    Yeni yasa, internet üzerinden yapılan görüntülü yayınlarda RTÜK izni ve sonrasında denetimini hükme bağlıyor. CHP yasanın tüm internet medyasının zapturapt altına almayı amaçladığını belirterek karşı çıkıyor. İktidar cephesi ise durumu “YouTube, Twitter, Facebook için herhangi bir denetim yok. Netflix, Blu TV, Puhu TV gibi sadece internet mecrasından yayın yaptıkları için yayıncı değilmiş gibi algılanan yayıncıları denetleyeceğiz”diye açıklıyor.

    ‘Sosyal medya yok’

    AA’ya konuşan RTÜK başkanı, “Bu yasa, başkalarının söylediğinin aksine özgürlükçü bir yasadır, asla ‘sansür yasası’ değildir. İnternetin tamamını da kapsamamaktadır” dedi.

    “Paylaşım siteleri, sosyal medya gibi mecralar bunun içinde değil. İnternet ortamından yapılan yayıncılık faaliyetlerini kapsıyor” diyerek sözlerine devam eden Yerlikaya, denetim sürecinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile yürütüleceğini kaydetti.

    Bazı ülkelerde, BTK ile RTÜK’ün muadili kurumların, aynı çatı altında olabildiğini öne süren RTÜK başkanı, “Denetim süreci BTK ile birlikte yürütülecek. Süreç şu şekilde işleyecek, 6 aylık bir geçiş süreci olacak yani hemen başlamıyoruz. İnternet ortamındaki radyo ve televizyon yayınlarının önce lisanslanması olacak. Bize başvuracaklar, lisans vereceğiz. Burada mevcut mecralarda yayın yapan radyo ve televizyonların internetteki yayınları için yapacağı lisans başvurularında ekstra bir ücret alınmayacak. Diğerlerinde ise (sadece internet üzerinden yayıncılık yapanlar) ücret çok yüksek olmayacak” diye konuştu.

    ‘Yayınları kapatacağız’ gibi bir şey yok’

    Yerlikaya, yasanın ‘sansür’ getirdiği eleştirilerini reddetti: “Sansür gelecek, internet bitecek, böyle bir şey yok. Radyo ve televizyonlar bitti mi, şu anda Türkiye’de 1700 tane radyo ve televizyon var. Her geçen gün uydudan yeni televizyonlar da çıktığı için devamlı artıyor. Biz bunları kapattık mı, hayır.”

    RTÜK’ün kapatma yetkisini, ‘sadece vatandaşları dolandıran, sağlığa zararlı ürünler pazarlayan ve sohbet hatları üzerinden faaliyet yürüten kanallar’ için kullandığını söyleyen Yerlikaya, “Bu tip kanallar için kapatma işlemini de yayınlardan sonra yaptık. Yani yayın öncesinde bir işlem yapmıyoruz. Sansür, önceden yapılan bir müdahale işlemidir. Dolayısıyla biz yanlış işler varsa onlara müdahale ettik. İnternet ortamında da ‘Yayınları kapatacağız’ gibi bir şey yok. Nasıl ki şu anda meşru, vatandaşı dolandırmayan, sahte iş yapmayan televizyonlar yayınlarını yapıyorsa, internet ortamındaki yayınlar da o şekilde olacak” dedi.

    ‘Uzun uzun bipler koyuyor’

    Yasanın ‘çok yerinde’ olduğunu savunan RTÜK başkanı, senaryolarda yer alan küfürlerin ‘yayıncılık anlayışı’na sığmayacağını belirtti.

    Yerlikaya şöyle devam etti: “Senaryoya küfrü yazıyor, televizyonda RTÜK’ten çekindiği için uzun uzun bipler koyuyor, internet ortamında da bunları olduğu gibi yayınlıyor. Çoluk çocuğumuz cep telefonlarından bu küfürleri izliyor ve hele hele genç yaştaki çocuklarımız için bunlar çok kötü rol modeller olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü onları yapanların bir kısmı da o dizinin kahramanları. Dolayısıyla toplumsal sorumluluk isteyen bir şey yayıncılık, rastgele yapılacak bir şey değil.”

    ‘Netflix bizden lisans alacak’

    Netflix’in yurt dışında ilgili ülkenin denetiminde olduğunu ve Hollanda’dan aldığı lisansla yayın yaptığını öne süren RTÜK başkanı, “Dolayısıyla bizden de lisans alacak. Bu ilk defa bizim uyguladığımız bir şey değil. Bu kadar eleştirilecek bir nokta da değil ama çok değişik mecralara çekiliyor. Düzenleme de yanlış bir şey değil” dedi.

    ‘Bunu diyenin bilgisi yok’

    Yerlikaya, sözlerini şöyle bitirdi: “RTÜK, bütün dünyada demokratik ülkelerde var olan bir kuruluştur. Bazı insanlar, ‘RTÜK, 12 Eylül kurumudur, askeri darbenin ürünüdür’ gibi şeyler söylüyor. Hayır, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 90’lı yıllarda kurulmuştur ve Avrupa’da da vardır. Sadece kamu yayıncılığı olan yerlerde Radyo Televizyon Üst Kurulları yoktur. Yani Radyo Televizyon Üst Kurulunun bizatihi varlığı bile, o ülkenin demokratik bir yapıda olduğu anlamına gelir. Çünkü bu, orada özel radyo televizyonlar var demektir. Özel radyo televizyonlar yoksa bir ülkede RTÜK de yoktur. Asya, Afrika gibi ülkelerde bunun örneklerini görebilirsiniz. Dolayısıyla RTÜK’e sansürcü, antidemokratik kurum demek çok yanlış ve bence bunu diyenin bu alanda hiçbir bilgisi de yok demektir.”

    http://www.diken.com.tr/rtuk-baskani-internet-denetimini-anlatti-aksine-ozgurlukcu-internetin-tamami-yok/


    Ağam bizimle eğleniyor.




  • komik.

    tek ses çıksın diye uğraşıyorlar.
  • Bu yasa, Donanimhaber, Teknoseyir, Technopat vs. bilimum video inceleme sitesinin bitişi demek. Çünkü Yasadaki isteğe bağlı yayın kavramı esnetilerek bu sitelere rahat rahat uydurulur. Zira RTÜK kuralları ile Türkiye'de teknoloji yayıncılığı yapılamaz. Bi ürün inceleyeceksin, markasını söyleyemeyeceksin. Onu soyleyebilmen için o markanın reklamını alıp bu bir reklamdır demen lazım. Bu sefer elindeki ürünü rakibiyle karşılaştırman gerek olmaz, neden reklama giriyor yasak. Kaldı ki bir ürünü incelemek için o markanın reklamını almak etik olarak doğru değil. Burdaki kimse Apple'ın sponsor olduğu iPhone incelemesine güvenmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    sonradan yeni açıklamalarda youtube'a sansür gelmeyeceği söylendi

    şimdilik sadece netflix,puhutv ve blutv için geçerli gözüküyor
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yasaya göre yer sağlayıcılara lisans şartı yok. Yer sağlayıcı ne? Kendisi içerik üretmeyen, üyelerin ürettikleri içerikleri Host edip yayımlayan, kendisi de siteye koyduğu reklamlar yolu ile gelir elde eden kişi. Lafı uzattım, kısaca Youtube.

    Bireysel iletişim lisans şartına bağlanamıyor. Bireysel iletişim ne? Senin benim ticari maksat gütmeyen paylşımlarımız.

    Şimdi önceki mesjda saydığım siteler ne? Kendileri içerik üreten, bu işi sürekli ve düzenli olarak yapan, bu işten ekmek yiyen, vergi levhaları olan devlete vergi veren siteler. Kullanıcılara sitelerinde belirli kategoriler altında istedikleri içeriği izletecek siteleri var. Bunlar kanundaki isteğe bağlı yayın tanımına uyar mı? İlk başta uymasa da biraz esnetince uyuyor işte. Youtube'dan lisans istenmeyecek. Ama yayını Youtube sitesinde Host edip kendi sitesine embed eden saydığım sitelere lisans al da gel denecek. Bunlar lisans almazlarsa BTK Youtube'a yazı yazacak şu kullanıcı benden izinsiz yayın yapıyor kanalını kapat diyecek. Her zaman olduğu gibi Youtube buna karşı çıkacak, bu sefer de bizimkiler içeriği kaldırmdılar hede hödö youtube'a erişim engeli getirecekler.
    RTÜK için lisans demek beleş para demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 31 Mart 2018; 15:37:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.