Şimdi Ara

Netflix'in The Queen’s Gambit dizisinin yazarından bilim kurgu dizisi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netflix'in The Queen’s Gambit dizisinin yazarından bilim kurgu dizisi geliyor



    2020 yılında Netflix üzerinden yayınlanan The Queen’s Gambit isimli mini dizi, yayınlanmasıyla birlikte tüm dünyada popüler oldu. Hatta satranç temalı dizi, tüm dünyada satranç satışlarını %1048 arttırmıştı. Şimdi ise dizinin yaratıcısından yeni bir bilim kurgu dizisi geldiği açıklandı.



    Ayrıca Bkz.The Batman'in yönetmeninden kitaptan uyarlama bilim kurgu dizisi geliyor



    The Sparrow isimli bu dizinin yaratıcılığını The Queen’s Gambit'in senaristi ve ortak yaratıcılarından Scott Frank üstleniyor. FX ve Scott Frank'in geliştirdiği dizinin senaryosu ise Mary Doria Russell’ın 1966 yılında aynı isimli kitaptan uyarlanacak. 



    Better Call Saul'un yönetici yapımcısı Mark Johnson ve AMC Studios'un prodüktörlüğünü üstlendiği dizinin yönetmenliğini ise Chernobyl ve Breaking Bad gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Johan Renck üstlenecek. Johan Renck aynı zamanda The Last of Us dizisinin yönetmesi için de seçilmişti ancak takvim uyuşmazlığından dolayı projeyi bırakmak zorunda kalmıştı.



    The Sparrow, dünya dışı yaşam ile ilk teması kuran Peder Emilio Sandoz liderliğindeki bir grup Cizvit rahip ve bilim insanının hikayesine odaklanıyor. Vatikan, Tanrı'nın evrendeki varlığını kanıtlamak amacıyla uzak gezegene gizli bir yolculuğun yapılmasını istiyor. İşler planlandığı gibi gitmiyor ve yolculuk felaketle sonuçlanıyor. Hayatta kalan tek kişi Peder Sandoz, hem fiziksel hem de zihinsel parçalanmış olarak dünyaya geri dönerken; Vatikan, talihsiz bir şekilde sonuçlanan bu macera hakkında bir soruşturma yürütmeye başlar.




    Kaynak:https://deadline.com/2021/01/scott-frank-the-sparrow-adaptation-for-fx-johan-renck-1234673871/







  • Bu diziyi güzel yapan bence kitaptan uyarlanmış olması. Eli yüzü düzgün senaryo çıkmıyor artık. Hele ki senaristlerin havaya girip "bizde yaparız, ne var ya" duygusuyla işi batırmaları iyice gıcık ediyor insanı. Bkz. Game Of Thrones son sezon..

  • Sevindim merakla bekliyoruz . Umarım sjw akımının etkisine çok kapılmaz. Sonra filmde eşcinsel zenci uzaylılar falan görürüz Allah korusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satranç yarışmalarına öğrenci hazırlayan ve ödüller de alan biri olarak şu diziyi zerre sevemedim. Beklenti dünya çapında çok düşük seviyede anlaşılan, ne versen seviliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Satranç yarışmalarına öğrenci hazırlayan ve ödüller de alan biri olarak şu diziyi zerre sevemedim. Beklenti dünya çapında çok düşük seviyede anlaşılan, ne versen seviliyor.

    Bu dizide aslında bir kızın hayatı anlatılıyor bence. Satranç dizisi olarak bakılmamalı. Çünkü neredeyse doğru düzgün hiçbir güzel hamle göremedim satrançla alakalı. Çerezlik dizi işte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt

    Doğru. O yüzden beni hiç cezbetmedi. Dediğiniz yönüyle izlendiğinde evet izlenir. Güzel bir cevap olmuş, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Queen’s Gambit kitap uyarlaması. Yazarı sadece iyi şekilde uyarlamış. Adamın kendisi aynı şekilde kaliteli bir kurgu, senaryo oluşturabilir mi? Göreceğiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.