Şimdi Ara

Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolara ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • En çok tercih edilen çevrimiçi film ve dizi izleme platformlarından birisi olan Netflix, devam eden koronavirüs salgınının da etkisiyle en değerli şirketlerden biri haline geldi.



    Perşembe günkü borsa işlemlerinde %5’e varan oranda değer kazanan Netflix hisseleri, şirketin toplam piyasa değerini 196 milyar dolar seviyelerine çıkardı. İnsanların evde kalmasının getirdiği taleple 160 milyondan fazla üyeye sahip şirket, Wall Street borsasında kullanılan “Faang hisseleri” grubunda yer alıyor. Dev teknoloji şirketlerinin ilk harflerinin kullanıldığı kısaltmada Netflix ile birlikte Facebook, Amazon, Apple ve Google bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.Curiosity keşif robotu ekibi, uzay aracını evden idare ediyor



    Netflix’in rakipleri Amazon ve yarışın yeni oyuncusu Disney’in de üye sayısını artırdığını belirtmek gerek. Bu kapsamda Amazon’un 118 milyon Disney’in ise 50 milyona yakın üyesi olduğu belirtilmiş. Ortaya çıkan rakamlar içerik platformları için sevindirici zira koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen dizi ve film prodüksiyonları yatırımcıları umutsuzluğa sürüklememiş gibi görünüyor.



    Petrol devini de geçti



    Netflix’in mevcut piyasa değeri ABD’nin petrol devi ExxonMobil’i de geride bırakmış durumda. Şirketin petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak eriyen hisseleri, ExxonMobil’in piyasa değerini 166 milyar dolara çekmiş. 2013 yılının en değerli şirketinin bugün Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin %13'ü kadar değere sahip olduğunu da hatırlatmamız gerek.








  • hak ediyor . Çok güzel filmler ve diziler var içinde
  • ExxonMobil'i gecmeleri pek onem arz etmiyor. Biri enerji sektoru, oburu hizmet/eglence sektoru.

    Enerji sektorundeki degisim savaslara sebebiyet verebilecekken Netflix'in kaybi genclerin twitlerine yansimaktan baska ise yaramaz.

    Marka asagilama falan degil bu yanlis anlasilmasin, sadece farkli sektorlerin kiyaslanmasini anlamsiz buluyorum. Whatsapp satildiginda toplam degerinin Tupras'tan fazla olmasi da milli deger uretememiz acisindan forumda elestiri konusu olmustu. İkisini kiyaslayin iste.

    Bazi markalarin degeri piyasa fiyatindan farklidir. Bu mantikla Locheed Martin'den de degerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 17 Nisan 2020; 21:16:29 >
  • Netflıx 1019 ve 2020 de çok büyüdü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corona en çok Netflix'e yaradı.
    Evde kalanlar dizi-filme vurdular kendilerini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarasın

  • Balon

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gülperim

    hak ediyor . Çok güzel filmler ve diziler var içinde
    Evet var ama çoğunun içinde eşcinsellik var garip bir şekilde, Mesih diye bir dizisi var mesela son zamanlarda izlediğim en güzel yapımlardan ama ne alaka veya nasıl beceriyorsunda böyle bir dizinin içine bile bu muhabbeti sokabiliyorsun küçük bir sahne olsa bile, Artık insanları yönlendirdiğini düşünüyorum böyle sistemlerin.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Sen ailende ya da arkadaş çevrende escinsel görmediğin için (ya yoktur ya da vardir ama gizliyordur ya da kendi bile kabul edemeyip inkar ediyordur hersey olabilir) sana bu durum garip geliyor olabilir ancak dünyanın bir çok toplumunda insanlarin tercihlerine ve cinsel yönelimlerin de buna dahil saygı duyulduğu icin yadırganmıyor senin yadırgadığın durum. Velhasıl senin dinine ya da kulturune hos gelmese bile baskalarinin tercihlerine ve hayatlarina saygi duymamani gerektirmiyor bu. Gozune sokuldugunu dusunuyorsan izlemezsin, seni rahatsiz eden bunun kulturune ve yasam tarzina bir saldiri oldugunu dusunmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ur

    Sen ailende ya da arkadaş çevrende escinsel görmediğin için (ya yoktur ya da vardir ama gizliyordur ya da kendi bile kabul edemeyip inkar ediyordur hersey olabilir) sana bu durum garip geliyor olabilir ancak dünyanın bir çok toplumunda insanlarin tercihlerine ve cinsel yönelimlerin de buna dahil saygı duyulduğu icin yadırganmıyor senin yadırgadığın durum. Velhasıl senin dinine ya da kulturune hos gelmese bile baskalarinin tercihlerine ve hayatlarina saygi duymamani gerektirmiyor bu. Gozune sokuldugunu dusunuyorsan izlemezsin, seni rahatsiz eden bunun kulturune ve yasam tarzina bir saldiri oldugunu dusunmen.
    Birinci olarak kimsenin tercihini yadırgadığım yok beni ilgilendirmez herkesin kendi hayatı istediği gibi yaşayabilir, İkinci olarak kimsenin yine hayatına ve yaptıklarına saygı duymamak gibi bir durumumda yok, Yazdığın gibi dünyada veya ülkemizde ve hatta çevremizde tabiki var veya vardır bunları yaşayan insanlar yazdığım şeyi iyi anlamamışsınız siz, Bunun saygı veya yadırgama ile alakası yok, Bahsettim şey aşırılık olması sadece bu konu değil zaten Madde bağımlılığı gibi konularda aynı şekilde işleniyor bence, Bunlar normal bir durum değil bunu demek istiyorum böyle insanlar varmı var o ayrı bir konu...

    Bunların aşırı bir şekilde konusu fark etmeksizin her dizide ve filmde izlettirilmesini garipsiyor ve eleştiriyorum normal olarak, Bahsettiğim gibi Mesih adlı yapımda hiç alakası olmayan bir sahne var ne dizinin konusu ile alakalı ne başka birşey sırf olsun diye eklemişler başı sonu yok olsun yani, Bunu yazıyorum diye bana izleme o zaman demen ayrı bir garip,

    Uzatmaya gerek yok fazla yazdıkların benim yazdıklarım ile alakasız olmuş, Savunmuşsun kendince ama yanlış anlamış ve yanlış örnekler ile, İyi günler.




  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Boyle düşünüyorsanız ne mutlu.
    Bunun bir sebebinin algıda secicilik de olduğunu düşünüyorum, Ustelik amerikan suc temali diziler izlerseniz elbet icinde o ulkenin gundelik gerceklerini iceren madde bagimliligi gibi ogeler de bulursunuz. Ama suc temali olmayan bir cok dizi de var netflixte.. Turk dizilerinin de bir cogunun icinde namus cinayetleri, kadina siddet, tore ve tecavuz var asil bunlara sesimizi cikarmaliyiz, cunku uyusturucunun kotu bir sey oldugunu herkes bilir ama namus cinayetleri ya da kadin siddeti konularinin AMA... kilifi ile aklanmasi soz konusu ulkemizde, bu dizilerde alkol kadehini ya da sigarayi buzlamaktan daha oncelikli bir sorun. Kimse dizide eşcinsellik hmm bir deneyeyim ya da uyusturucu ne guzelmis bir deneyeyim demiyordur ama turk dizilerinde esi aldatti diye esini öldüren adama empati yapilip, ama adam hakli aldatmasaydi kulturunu yeşertebiliyor.. asil tehlike bunlar degil midir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10ur kullanıcısına yanıt
    Türk dizileri zaten rezalet, Kadına şiddet, Töre, Zen fakir ilişkisi temaları dışında birşey yok ve uzun zamandır bıraktım zaten izlersem sadece eğlence amaçlı şeylere bakıyorum,
    Murat Söner kanalı var youtube'da öneririm herkese bu konulara çok güzel değiniyor.
  • ben Amazon'un o kadar çok olmasına şaşırdım. Netflix hemen hemen herkeste varmış gibi geliyor bana özellikle yurtdışında. Amazon'u pek duymuyorum hiç. dizileri falan böyle patlama yapmıyor Netflix gibi. The boys ve american gods gibi efsaneler var da yine de bilemedim. 118 milyon inanılmaz geldi bana Netflix 160 ise. bana sorsan 6 7 kat fazladir derim Netflix üye sayısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronadan iyi kar etmişler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mithrandir.

    ben Amazon'un o kadar çok olmasına şaşırdım. Netflix hemen hemen herkeste varmış gibi geliyor bana özellikle yurtdışında. Amazon'u pek duymuyorum hiç. dizileri falan böyle patlama yapmıyor Netflix gibi. The boys ve american gods gibi efsaneler var da yine de bilemedim. 118 milyon inanılmaz geldi bana Netflix 160 ise. bana sorsan 6 7 kat fazladir derim Netflix üye sayısı.
    amazon video servisine çoğu kişi aslında dolaylı yoldan üye , orada bir katakulli var.

    amazon biliyorsunuz ki dünyanın en büyük eticaret sitesi. amerika ve dünyada (almaya,fransa, ingiltere, italya, hollanda vs.)milyonlarca aktif müşterisi var. onların da çoğu ülkelerinde ki amazon.com, amazon.de, amazon.uk vs işte kullanıyor. sürekli aktifler yani. amazon'un da üyelerine özel premium hizmetler sunduğu "amazon prime" sistemi var. bu sisteme üye olursan kargoların daha hızlı yollanıyor, ekstra indirimler alıyorsun vs vs tonla özelliği var ve üyelik fiyatı da yüksek değil. dolayısıyla çoğu amazon müşterisi amazon prime'a abone oluyor.

    amazon prime'ın getirdiği özelliklerden biri de video stream servisi. yani dolaylı yoldan buna da üye olmuş oluyorlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 19 Nisan 2020; 1:35:5 >




  • Tüm içeriklere rtük müdahalesi başlarsa biz yine sitelere geri döneriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Netflix'e üye değilim para da vermem ama senin Google sayesinde bulduğun o onlarca film korsan ve bu şekilde izlemen de doğru değil. Adamların o kadar para, emek ve zaman harcadığı yapımları korsan izleyip bunu da savunmak etik değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konu açmaya gerek görmedim bunun için netflix konusunun en aktif başlığı da burası olduğu için bir sorum olacaktı..

    Bu netflix hediye kartları neden 50 tl lik iken 75 e. 100 tl lik iken 140 lara satılıyor. kaçırdığım bir nokta mi var acaba? daha ucuz olması gerekmiyor mu sonuçta banka kampanyası vs ile 50 tl lik alıp daha ucuza getirilebilir. ya da insanlar neden aynı fiyata her hangi bir Dr, bim, teknosa dan almayıp bu fahis fiyatlara satın alıyorlar.. illaki bilen birisi çıkacaktır. şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    5-7 bin lira verdiğimiz cihazlarda niye çamur gibi görüntü izleyip adamların hakkına girelim ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.