Şimdi Ara

NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
2
Favori
25.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doenitz

    Değerler aynı, tek fark bende playstation 4 türktelekom hat kablosuz üzerinden seyrediyorum ama görüntü kalitesi eh işte. 39 liralık uhd pakete geçsem hd yazanları uhd seyredebilirmiyim.

    Bu alt-yapı ile kalitesiz olarak izlenir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet 1905

    32mbps netim var pc, telefon, tvnin tarayıcısında hız testi yapıyorum 32mbps çıkıyor. Ama LG smart tv'de netflix'in uygulamasında hız 3-5mbps arası değişiyor. Bu durumu çözebilen var mı?
    nereden kontrol ediyorsunuz smart tv'de aldığınız hızı?

    Eğer netflixte bir içerik izlemeye başladıktan sonra info tuşuna basarsanız sol üst köşede videonun bilgileri çıkar. Oradaki rakam sizin internet hızınızı değil o an ne kadar internet kullandığını gösteriyor netflix'in. Onu mu diyorsunuz siz? Yani belki de o içeriği izlemek için 5 mbps internet yeterli 1080p çalıştırıyordur. O yüzden orada 5 mbps yazar.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Onu demiyorlar. Netflix uygulamasındaki ağ ayarlarından yapılan hız testini ve normal akıllı tv browser ından yapılan hız testini diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saint Ralph

    quote:

    Orijinalden alıntı: doenitz

    Değerler aynı, tek fark bende playstation 4 türktelekom hat kablosuz üzerinden seyrediyorum ama görüntü kalitesi eh işte. 39 liralık uhd pakete geçsem hd yazanları uhd seyredebilirmiyim.

    Bu alt-yapı ile kalitesiz olarak izlenir.

    Alıntıları Göster
    Ayarlardan otomatik olan görüntü kalitesini en yüksek olarak seçtim artık tüm film ve diziler 1080p açıyor. Ben sorunumu bu yolla çözdüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,
    Samsung 55NU8000 55" 4K Ultra HD Smart TV kullanıyorum. Internet bağlantım Superonline 50Mbit/s.PC den hız testi yaptığımda (Superonline modern hız testi) 50Mbit olduğunu gördüm. Aynı şekilde TV içindeki web browser dan girip aynı testi yaptığımda aynı sonucu aldım. Ancak Netflix app içindeki Ağ hız testinden en fazla 12 Mbit gördüm. Bununla birlikte 4K UHD bir içerik açıp 2 saat seyrettiğimde tükettiğim dataya baktığımda (Superonline hesabım detaylı kullanım) 15-16 GB olduğunu gördüm. Görüntü kalitesi güzeldi. Kumandamda info tuşu yok bu yüzden seyrederken nasıl bir bağlantım olduğunu göremiyorum, sadece görüntü modu HDR+ oluyor. Ama tüketimden anlaşıldığına göre Netflix tüketim verileri ile tutuyor. Fast.com 'dan yapılan hız testinde gördüğüm kadarıyla sunucuları New York'da ama Superonline hız testinde sunucular İstanbulda. Bu yüzden fark çıkabilir diye düşünüyorum. Netflix yurtdışı temsilcisi ile yaptığım görüşmede en az 25Mbit olması lazım dedi ama anlık hızım hakkında yorum yapamadı. İçeriği ilk açtığınızda görüntü düşük kalite ile başlıyor zamanla artıyor. O sıradaki bağlantı hızını merak ediyorum (Netflix tarafında görüneni)Konu hakkında bilgisi olan varmı acaba ? Teşekkürler




  • Tugrul_Tuzlalı T kullanıcısına yanıt
    Kumandanın üzerinde 4 küçük yuvarlak renk olan butona basarsanız aşağıda info bilgisi açılıyor. Oradan bağlantı bilgilerini görebilirsiniz.
  • vodafone fibermax var 50Mbps. Netflix izlerken bilgisayar ve ağa bağlı bütün cep telefonları da aynı anda data indiriyor hiç sorun yaşamadım. Çocuklar bilgisayarda online paladins falan oynuyorlar.
  • 24 mhps internet kullanıyorum türk telekom , normal hız testlerinde 23-24 hız gösterirken , netflix de 10-15 olarak gösteriyor hızı 4k paket var netflix de acaba 4k olarak gösteriyor mu içerikleri , yada ne yapmam gerekir göstermiyorsa . Alt yapım en fazla 24 destekliyor. Vision içerkli filmler için hız ne olmalı oled tv sahibim ???? konu ile ilgili yardım ve görüşlerinizi bekliyorum
  • Ugulamanın içindeki hiz degeri MBps mi MB mi? (bit mi bayt mı)
  • NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.





    Uygulama üzerinden görünen hız bu 10 ile 15 arası değişiyor genelde ama 4k vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.

    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.





    Tvnin web tarayıcısından yaptığım hız testleri de bunlar modemden kablo ile bağlı tv ye internet , Tv modelim 4K LG Oled 55b7v hdr dolby vision özellikli konu ile ilgili bilgisi olan var mı nasıl 4k izleyeceğim netflix paketim 4k içerik sunuyor 40tl olan paket

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • celalyuksel kullanıcısına yanıt
    netflix e girip 4K içeriklerden birini açın.
    sonra kumandadan info tuşuna basın sol üstte o yayını hangi çözünürlükte izlediğinizi yazıyor.
    1080p
    2160p (4k) gibi...
  • Netflix'i LG smart tv'den kullanıyorum genelde, cihaz da eski bir cihaz 2014 model lg 47lb670v 1080p bir cihaz ve işimi görüyordu. Lakin 3-4 gündür netflix'te ne zaman bir dizi veya film açsam görüntü ilk başta 360p bile denemeyecek seviyede açılıyor ardından 1-2 dk'ya muhtemelen 720p civarına geliyor full hd'yi göremiyordum bile. Sonra da arada yine görüntü pikselli hale gelip tekrar düzeliyor. Cihazda info tuşu olmadığı için değerleri göremiyorum ama fhd olmadığına kalıbımı basabilirim.

    Bu sorun artık canımı iyice sıkmaya başladı. Netflix'in hız testi servisi fast.com'dan vpn'siz sorgulama yapınca aldığım değer 3-4 mbps aralığında bazen de 5 mbps'e yaklaşıp kalıyor. Hiç artmıyor en fazla 4.9'u gördüm. Lakin opera tarayıcının ücretsiz vpn hizmetiyle fast.com avrupa sunucularında 15 mbps, asya sunucularında 10 mbps civarını görüyor. Şimdi deneme yaptım opera'nın public vpn ile 12 mbps, vpn'siz düz testle de 2.7 mbps çıktı. Bu yapılan ayıptır, ahlaksızlıktır artık. Ben para verip böyle bir hizmet alıyorum adamlar perişan ediyor. Hizmetten memnun olduğum ve paketim de 4k desteklediği için 4k tv bakıyordum değil 4k elde olan fhd'yi bile arar oldum. Artık rahat rahat parasını verdiğimiz yasal hizmete ulaşmak için de vpn kullanmak durumunda kalacağız galiba.

    Yok mu buna bir çözüm? Pc'den bi şekilde halloluyor ama tv'de nasıl halledeceğiz bu işi? Bağlantım 35 mbps halihazırda. İnternete ve netflix'e bir ton para verdiğimiz yetmiyor bir de uygun modem alıp vps kiralayıp vpn kurmak lazım. İnsanı korsana itiyorlar zorla.

    Ayıpyır ya ayıp, şu yapılan zulümden ahlaksızlıktan başka bir şey değil.

    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.




  • bendede 2016 model lg uf7787 4k tv var yeni netflix abonesi oldum türktelekom 35mbs fibernet var bina yeni bina netim 33mbs alıyorum ama netflixte 720p kalite izliyorum dizileri çok nadir arada 4k oluyo sonra yine 720p ye düşüyo.Tvden hız testi 3.5 pc den 8 civarı çıkıyo.Tv wifi ile bağlı pc kablo ile ama hızlar çok az.Opera vpn ile fast.com da hızım 33 çıkmakta.Hız kısıtlaması gibi bir durum söz konusu sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugunay35

    bendede 2016 model lg uf7787 4k tv var yeni netflix abonesi oldum türktelekom 35mbs fibernet var bina yeni bina netim 33mbs alıyorum ama netflixte 720p kalite izliyorum dizileri çok nadir arada 4k oluyo sonra yine 720p ye düşüyo.Tvden hız testi 3.5 pc den 8 civarı çıkıyo.Tv wifi ile bağlı pc kablo ile ama hızlar çok az.Opera vpn ile fast.com da hızım 33 çıkmakta.Hız kısıtlaması gibi bir durum söz konusu sanki.
    pc hız testinde 33 çıkıyorsa netflix kullanırsanız da o kadar erişiminiz olur.

    nasıl düşük hız alıyorsunuz anlamadım
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    bende bir sıkıntı yok evde aynı anda 2 kişi de netflix izliyor. İki yayını da full hd olarak sorunsuz alırız 24 mbps internetimizle.

    Sizde bir sıkıntı var gibi. Lokasyon bazlı mı acaba? Veya teknik servislik bir durum olabilir.

    35 mbps internet ile normalde wifi ve kablolu da ne kadar hız alıyorsunuz? Ne kadar hız alabiliyorsunuz hepsini netflix'te de kullanabilir olmanız gerek eğer kablolu bağlantıyla netflixe giriyorsunuz veya wifi yakında ise.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Durum maalesef böyle bir süredir, internet hızım iyi 35 mbps'i tamı tamına alıyorum, tv wifi ile bağlı ancak modem de tv'nin tam arkasında diğer odada arada bir duvar var tv ile modem arası maksimum mesafe 30 cm ve çekiş gücü iyi. Burada da bunu yaşayan arkadaşlar var, konuyu detaylı ararsanız benim derdimden müzdarip birçok kişi bulabilirsiniz.

    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.
    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.

    laptop'ta orta mesafeden wifi ile speedtest sonucu:
    NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.




  • Konu zaten netflixte sorun yaşayanların konusu bunun alınan hızla alakası yok telekoma 1km uzaklıktayım 33mbs hız alıyorum youtube ve diğer platformlarda 4k video sorunsuz açılmakta, youtube 4k videoda video yükleme çubuğu videodan çok önde gitmekte yani 4k yı takılmadan izleyebiliyorum.ama netflixte çamur gibi görüntü oluyo ki bu sorunu yaşayanların çoğunun hızıda yüksek.
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    allah allah sebebi ne acaba bu problemin. Mantıklı bir açıklamasını bulamadım ben.

    Ethernet kablo çekin televizyonunuza ve kablolu deneyin derim birde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 1 Şubat 2019; 13:26:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugunay35

    Konu zaten netflixte sorun yaşayanların konusu bunun alınan hızla alakası yok telekoma 1km uzaklıktayım 33mbs hız alıyorum youtube ve diğer platformlarda 4k video sorunsuz açılmakta, youtube 4k videoda video yükleme çubuğu videodan çok önde gitmekte yani 4k yı takılmadan izleyebiliyorum.ama netflixte çamur gibi görüntü oluyo ki bu sorunu yaşayanların çoğunun hızıda yüksek.
    hocam sizde ethernet kablo çekerek deneyin bir.

    bazen tvlerin wifisi sıkıntılı olabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.