Şimdi Ara

Netflix gibi akış hizmetleri ilk kez geleneksel TV'yi geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netflix gibi akış hizmetleri ilk kez geleneksel TV'yi geride bıraktı



    Akış hizmetlerinin hayatımıza girmesiyle birlikte TV izleme alışkanlıklarında değişim yaşanmaya başlamıştı. Netflix’in başı çektiği akış hizmetleri, sürekli büyüyüşünü sürdürürken ilk defa geleneksel TV’yi geride bırakmayı başardı.



    Piyasa ölçüm firması Nielsen tarafından yayınlanan rapora göre, Netflix ve Dinsey+ gibi akış hizmetleri Temmuz ayında geleneksel kablolu TV izleyicilerini ilk defa geride bırakarak TV pazarının lideri oldu. İzleyiciler, ay boyunca akış hizmetlerinde haftalık ortalama 190.9 milyar dakika içerik izledi. 2020 yılında pandemi dolayısıyla uygulanan yasak dönemlerinde bile bu rakam ortalama 169.9 milyar dakika seviyesine ulaşmıştı. Görünen o ki, pandemi süreci insanların akış hizmetlerine geçiş sürecini hızlandırmış.



    İzleyici alışkanlıkları değişiyor



    Netflix gibi akış hizmetleri ilk kez geleneksel TV'yi geride bıraktı



    Değişen izleyici paylarının yanı sıra, toplam TV kullanımının önceki yıla göre neredeyse aynı olduğu belirtiliyor. Diğer değişkenler sabit tutulduğunda, Amerikalıların akış hizmetlerine daha fazla odaklandığı ve kullandıkları platformları genişlettiği ortaya çıkıyor. Yani basitçe, insanlar daha fazla TV izlemiyor, sadece alışkanlıklarını değiştiriyor ve vakitlerini dijital servis platformlarına ayırıyor.



    Ayrıca Bkz.Reklamlı Netflix'te üzen gelişme: İndirme seçeneği olmayacak



    Netflix gibi akış hizmetleri ilk kez geleneksel TV'yi geride bıraktı



    Genel olarak akış servislerinin yıllık bazda kullanım paylarını 6.5 puan artırdığını görüyoruz. Temmuz ayında Netflix liderliğini sürdürmeye devam ederken izleyicilerin en çok Stranger Things, Virgin River ve The Umbrella Academy ve The Gray Man yapımlarını izlediği belirtiliyor. Ek olarak Youtube, Hulu ve Amazon Prime’da paylarını artırmayı başarmış. Totalde ise akış hizmetleri yüzde 34.8, geleneksek kablolu TV ise yüzde 34.4 oranlarını erişmiş durumda.




    Kaynak:https://www.nielsen.com/insights/2022/streaming-claims-largest-piece-of-tv-viewing-pie-in-july/







  • Normal çünkü TV de birsey yok. Çocuklar YouTube da yetişkinler netflix disney prime video gibi dijital yayınlarda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tv yayinlari bir kac siradisi ornek haric her daim vasatti, stream hizmetlerinin cikisiyla kaliteli seyirci tv yi terketti tv yayinlarinda seviye dahada dustu artik vasat kelimesi bile yetersiz kalir oldu. tatil yoresinde internet iyi cekmiyince bazen izlemeye calisiyroum yok izlenmiyor. bir ara uyduda nhk japon kanali vardi, orda ilginc kaliteli seyler oluyordu, onuda kapattilar.

  • Türkiye'de durum böyle değil. Hala televizyon izleyicisi oldukça fazla. Bu durum 10 yıl sonra düzelir.

  • TV'de bir kaç yarışma programı haricinde izlenecek ne var ki, onu da zaten bir milyon reklam yaparak içine ediyorlar. Haberlere bile yurt dışından bakıyorum , gerçekten bizi ilgilendiren bir haber olunca son dakika haberleri ile gündem değiştiriliyor! (Son dakika haberi geçtikten sonra bile altyazı kalıyorsa o gün daha önemli neler olduğunu araştırın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 20 Ağustos 2022; 16:54:31 >
  • Ağarlıklı iTunes Store film izliyorum Disney ve Amazon prime bazı içerikler.

  • Pandemi de zaten bu süreçleri hızlandırmak için yapılmadı mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ve ben Hulu'yu yeni duymam?

  • TV'ler siyasetçiler ve satılık medya patronlarını sayesinde propaganda aracı olarak kullanıldığı için aklı başında insanlar dijital platformlara kayıyor.

  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Bunun nedeni İnternet altyapısının kötü olması

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    TV yayınları 90'larda bence iyiydi. Gündüz kuşağı olsun, gece kuşağı olsun kanallarda adam gibi içerik olurdu. Gündüzleri şimdiki gibi leş kadın programlarını yığmazlar çizgi-film belgesel filan koyarlardı. Akşamları zaten filmler olurdu. 2000'lere gelince bozulmaya başlasa da 2000'li senelerde de içerik olan fena olmayan kanallar yer alırdı. Bunlardan sonra kanallar iyice içeriksiz boş yerler haline gelmeye başladı. Şu an dediğiniz gibi uydu kanallarında izlenecek bir tane içerik yok. Ne gündüz ne gece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hızda giderse en fazla 10-15 yıl içinde normal tv yayınları bitme noktasına gelecek gibi duruyor.

  • Netflix'i her ne kadar eleştirsem de gün geçmiyor ki şu platformda harika bir dizi keşfetmeyeyim. ''Suça İtilen Çocuklar'' 2022 Dizisi Kore filmi; ağır işleyen ,aksiyonu olmayan ama içeriğiyle ve oyunculuklarıyla mükemmel bir diziydi.
    Bazı sahneleri tanıdık geldi ama onları gönderme olarak kabul ettim , hangi film olduğunu çıkartamasam da çok iyi iş başarmışlar.

  • Tvlerde saçma diziler var. Akıllı birisi dizi izlemez. En mantıklı başlayan bile saçmalama potansiyeline sahip çünkü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her önemli sahnede 30dk reklam izlemek, filmi izlemeye ortasından başlamak istemiyor artık insanlar, normal.

    Video on demand geldi geleli TV'nin sonu gelmeye başladı, açıp ne istersen onu izliyorsun. Çevremde TV'yi eski nesil dışında izleyen pek yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.