Şimdi Ara

Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline eskiden bazı kullanıcılarda USA bazı kullanıcılarda ise İtalya, Almanya, Avusturya gibi sunuculara bağlanıyordu.

    Artık yurtiçi sunuculara bağlanmaya başladı.


    Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.



  • Güzel olmuş ben de siz söyleyince test ettim aynı şekilde görünüyor. IP adresi 195.155.x.x , konum Bursa


    Bir de Superonline, Cloudflare için Bükreş/Romanya yerine İstanbul'a bağlanırsa epey iyi olacak.

  • O öyle belli olmaz TT'de de İstanbul filan çıkıyor ama yayınların hepsi yurtdışından geliyor. Netflix'in Türkiye'de herhangi bir POP noktası yok küçük ISS'lerde Open Connect adını verdikleri CDN hizmetleri var. Bu OC (Open Connect)'ler da Turkcell gibi bir ISS'ye yeter mi bilmiyorum.

  • Güzel gelişme. 4k videolar daha hızlı açılıyor artık. Yavaş yavaş türknet kalitesine yaklaşıyor sol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hala Viyana, Milan, Frankfurt.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    her bir Open Connect CDN'ine 6 adet NIC takılabiliyor, Ankara Temelli VM'de 6 Adet OC CDN var ve her OC'de 2x200Gbps Nvidia Connectx-7 takılı şu an, her bir makineye 4 kart daha takılabilir demek oluyor ki devasa bir band genişliğine ulaşma potansiyeli var. Bütün sunuculara dedike ayrılmış 10Gbps AWS S3 bağlantısı var yani yeni çıkan bir içeriğin OC CDN'lere transfer edilmesi birkaç saniye sürüyor Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor. 

  • TR de sunucuları mı varmış next filizin? Tracert alabilirmisiniz? Bende frankfurt sunucularına bağlanıyor devamlı (195.XX.)

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom'dan bir mühendis bizim Netflix'e 500 Gbps trafiğimiz var, OC bizim işimizi görmez demişti o yüzden dedim. Ayrıca Türk Telekom'un Netflix için Bükreş, Viyana, Milan, Frankfurt'da 2'şer, Amsterdam'da 1 arabağlantısı olduğu için demek ki yetmiyor diye düşündüm. TT kendisi istemedi desem çok mantıksız yurtdışında Netflix'e ücret ödemeseniz veri merkezlerine dövizle ödeme yapıyorsunuz yurtdışı trafiği azalırdı Amazon ile TT zaten anlaşmış, Yunanistan ve İsrail için hat kiralamışlar Amazon'a Türk Telekom International ile bağlanıyoruz artık OC'lar içinde Amazon'dan ekstra bir 100 Gbps almak çok zor değildir diye düşünüyorum.


    Tabii CDN'ler gerçekten yurtdışı trafiği azaltıyor mu o da belirsiz. Yaklaşık 2 yıldır Google ve Facebook, TR'deki her ISS'ye CDN'sini verdi Türk Telekom'da bunları ülke genelindeki bütün POP noktalarına yerleştirdi ama Google ile Facebook arabağlantıları azalmayı bırakalım daha da arttı. Google ile 10 tane arabağlantı 14'e çıktı. Facebook ile 3 arabağlantı 8'e çıktı. Bu CDN'lerin trafik maliyetini düşürmediği belli.





  • Türk Telekom kullanıyorsanız IP bloğunuza göre Bükreş, Viyana, Milan, Frankfurt ve Amsterdam'a bağlanmanız gayet normal. Bende 88.226 bloğunda rastgele Bükreş, Viyana'ta 78.183'de Milan ve Amsterdam'a bağlanıyor.

  • Ara proxy sunucusudur o muhtemelen.


    Netflixin Türkiye'de herhangi bir stream sunucusu yok çünkü arşiv sunucuları avrupa ve amerika'da senkronize şekilde çalışıyor. Arada da binlerce proxy,cdn,load balancer sunucular var arşiv sunuculardan datayı çekip servis ediyor. Ama o proxy sunucularda da elbette büyük bir trafik dönüyor buffer yapıldığı için. Bu süreci hızlandırmak için Türkiye'deki bazı verimerkezlerinden de proxy-cdn sunucuları kiralamışlar anladığım kadarıyla. Operatörlerin de işine gelir çok noktadan avrupadaki proxy-cdn sunuculara istek çıkıp girmesindense tr içi sunucular üzerinden çıkış giriş olması operatörlerin kiraladığı yurtdışı pop noktaları üzerindeki yükü bir miktar hafifletebilir.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    bizde cgnat  geldi bu sene

  • turk telekom aynı


    Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 11 Aralık 2022; 22:35:1 >
  • Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.

    İzmir - karşıyaka Durum böyle.

  • Değişen bir şey var mı bilmiyorum ama ben önceden de sorun yaşamıyordum, hız hep böyleydi, 4K videolar geç yüklenmiyor veya kalitesi sonradan artmıyordu. Gene aynı şekilde.

    Ayrıca bunu test ederken tarafıma ipv6 verildiğini de gördüm.


    Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne kadar tutar bilemem ama düşünceme göre iyi birşeye benziyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haftasonu hiç bir şey izleyemedim. Sebebi buymuş demek ki. VPN ile bağlanacağız artık

  • Harika düzeltmişler sonunda



    Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.
  • Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.

    merhaba degerli dostlar şu koskoca speronline servisini türknetle karşılaştırıyorsunuz aklım almıyor tabiki ödediği hizmeti alamayanlar olabilir sonuna kadar haklılar ama bahsettiğiniz türknettte 10 yıldır türkiyede agımızı genişletiyoruz diye diye diye hala ankara izmir istanbul gibi yerlerde yüksek hızları veriyor 1000 mb gibi





  • wow

    Netflix artık Türkiye'deki sunuculara bağlanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.