Şimdi Ara

Nesilden nesile aktarılabilecek saat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim hep hoşuma gitmiştir babası oğluna aktarılan saat fikri.Bizimkiler bana saat almak istiyor benim böyle bir şey istediğim için biraz kaliteli bir şey alacaklar ama bunun için tabii ki belli bir bütçeleri var 2000 tl civarı.Ben saatlerle ilgili çok bilgiye sahip değilim o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.Mekanizma anladığım kadarıyla mekanik olursa daha uzun ömürlü oluyor.Peki sizce hangi markaları araştırmalıyım?



  • Nesilden nesile aktarılabilecek olması biraz şans işi. Babamda metal bir dijital saat vardı, hala çalışıyor ama kullanmıyor artık pek. Daha gençliğinde falan almış herhalde ki Casio F91 özelliklerinde bir saat ama yedi melodisi falan var. Hani 30 seneden fazladır yaşıyor sanırım.

    Ama genel olarak mekanik saatler daha ömürlü gibi. Taşları vs. aşınıp sıkıntı çıkarmadıkça çalışmaları gerekiyor. Tabi şans işi dediğim kısım saat çok sağlam olsa da düşürüp kırarsın, mekanizmaya zarar verirsin, yazık olur mesela.

    Ama yine de mekanik saat derim. Seiko vs. anılmış saat üreticilerinin modellerini inceleyin derim.
  • Otomatik sistemlerde Japon mekanizmaları bana göre işviçre mekanizmalarından bile iyidir. Seiko, Orient gibi modellere bakabilirsiniz. Veya devşirme olupta japon mekanizmalı saatler var, onlara bakabilirsiniz.
  • Bunun için kostekli antika bir saat dusunmelisiniz bence 100 yıllık bir saati 500 tl civarı bir paraya alıp cocugunuza birakabilirsiniz. Ben tamamen aynı mantikla çocuklarima bırakmak için bunları toplamaya başladım. Mesela şu saat tam 100 yaşında içinin güzelliğine her bakan hayran kalıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Nesilden nesile aktarılabilecek saat? Nesilden nesile aktarılabilecek saat?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.