Şimdi Ara

Nereden nereye 2017-2024

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nereden nereye 2017-2024

7 senede 13 kat fakirleşmişiz. Hep bu muhalefet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İş bu hesapta mı bitiyor? Kara düzen bir mantık!..

Asgari ücret 1400 Lira iken 700-800 Liraya kiralık ev bulabiliyordun. Maaşın yarısına tekabül. O zaman 800 Liraya kiraladığın ev için şimdi 13-15 bin Lira istiyorlar.

Bu açıdan hesapladığında o dönem diyelim maaşın %50'si ya da %60'ı kiraya gidiyordu şimdi ise maaşın %90'ı ya da duruma göre %100'ü kiraya gidiyor.

O dönem satılan ürünlerin fiyatlarını şimdiki ile mukayese ederken o dönemki asgari ücret ile şimdiki asgari ücretten kaç adet alınabildiğine bakmak yanıltıcı bir kıyaslamadır. Diğer giderleri ele alırsan şu an o örnek verilen üründen adet olarak çok daha azını alabildiğini görürsün.

Biraz teferruatlı ve uğraştırıcı ama genel bir gelir-gider tablosu çıkardığında demek istediğimi rahatlıkla görebiliyorsun.

• Bu ülkenin sorunu kaliteli muhalefet yeaaa

Hep 5 10 15 20 sene önceden bahsediyorsunuz güncelden bahsetsenize yeaa

• sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam eskilerden örnek veriyorsunuz da o zamanlarda da hiç bir zaman ekonomik olaral TR iyi değildi sadece son 20 senede değil ondan önceki senelerde de insanlar hep ekmek peşinde koşturdular ortalama çalışan maaşı 600 doları geçmemiştir asgari ücrette on yıllardır hep aynı kurda 350 450 dolar arasında bu ülkenin makus tarihi böyle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2017- Asgari Ücret - 1400 TL

2024 - Asgari Ücret- 17000 TL

2017 - 100 liradan 14 adet avuç taşlama

2024 - 1000 liradan 17 adet avuç taşlama

• Yeni zamli asgari ucretle 17 tane alan asgari ucretli sadece 4 ay sonran bundan 14 un altinda almaya yil sonuna kadar ise anca belki 10 tane alamaya baslayacak.

Ayrica burada urunun 7yilda model eskidiginin ve gorece ucuzladigi dislanmistir. Bunuda hesaba katsa durum daha vahim olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 11 Ocak 2024; 0:49:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

Bu sefer katılıyorum aynen bu muhalefet anlayışı ile OLMAZ...

Adam Asgari ücret 1400 TL ilen 100 TL olan şeyin Asgari ücret 17 bin TL olunca 1000 TL olmasına şaşırıyor şaka gibi. Enflasyon nedir haberi yok...

Asgari ücret 170 bin TL olursa o üründe 10 bin TL olacak dolar asgari ücret 1400 TL iken 3 TL idi Dolar 30 TL olunca asgari ücrette 17 bin TL oldu.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Ben aslında orda size gönderme yapmıştım her olayda topu muhalefete attığınız için Muhalefetin performansına bende bayılmıyorum ama ekonominin bu halde olmasının baş sorumlusu akp dir.

Konudaki bir arkadaş bu ürün üzerinden alım gücünün arttığı örneğini verip kendince öncekinden iyiyiz mesajı vermiş, 1-2 ay içinde hele ki seçimden sonra o asgari ücret zammı eriyip gidecek.

Alım gücümüz azalıyor, enflasyonun ateşide düşmüyor. Günceldeki en büyük sorun olan ekonominin faturasınıda muhalefete kesmeyin lütfen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023'de Ne olacak ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Ekonominin baş sorumlusu TABİİ ki AKP' dir.

Hatta devlet ile alakalı olan sorunların sıkıntılarında TAMAMEN SORUMLUSU AKP " dir.

Ama doların 3 TL den 30 TL ye

Mazotun 4 TL den 40 TL ye

Enflasyonun yüzde 10 dan yüzde 100" e

Doların 3 TL den 30 TL ye

Çıktığı Yerde Mulhaefet seçimi kazanamıyorsa MUHALEFET BAŞARISIZDIR VE BECERİKSİZDİR. Ve bence sorumlıdır.

Veya ülkede salgında ölenler depremde ölenler selde yangında ölenlerden orman yangınından Askeri operasyonlarda ölenlerden şehitlerden devletler arası ilişkilerden flan full AKP' sorumludur.

Ama bunları adam gibi anlatamıyorsa muhalefet ve deli gibi sadece HDP'de HDP diyorsa hiç çıkıp vatandaş halk seçmen demeyip devlet millet çıkarı demeyip sürekli Selahattin Demirtaş Osman Kavala veya Can Atalay diyorsa Hak ediyor kaybetmeyi ben ne yapayım ama !!! 100 tane oyum olsa alamazlar bu kafa ile.

Ülkede o kadar sorun var sıkıntı var dert var CHP'nin ilk yaptığı eylem Can Atalay için mecliste oturma eylemi oldu. İlk yaptığı mitingte Can Atalay için olacak gerisini sen hesap et. Değişim olalı 7 ay oldu 7 ayda ülkede tek dert tek sıkıntı buysa eyvallah diyecem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Ocak 2024; 3:3:54 >

Peki neden sadece chp? Hiç başka bir muhalefet partisine oy vermeyi denedin mi? Verdiğin sayıları iki katına çıkaralım ( ki bu gidişle olacağı o ) + senin iki elini keselim yine gidip ağzınla mührü akp ye basarsın, o kadar fanatiksin. Sen akp den vazgeçmediğin sürece muhalefet ağzıyla kuş tutsa sana yaranamaz.

Şimdi dersin sanki x muhalefete oy versem kazanacak iktidar olabilecek, konularda da hep yazıyorsun bu ülkenin sorunu muhalefet demekki iktidarın yanlış yaptığını biliyorsun ama chp yi sevmediğin için (dem konusunda sana katılıyorum) ve başka bir kazanma potansiyeli olmayan bir parti görmediğin için oyunu vermiyorsun. Sen veya senin gibi düşünenler böyle yaptığın sürece ne değişecek?

Ben son 3 genel seçimdir oy kullanan birisiyim her seferinde de farklı bir muhalefet partisine oyumu verdim yarın bir genel seçim olsa daha önce oy verdiğim üç partiyede oy vermem. Bizim ülkede peşine takılıp gidilecek bir parti yok, bu yüzden her seçimde tercihlerim değişiyor ve yine değişecek. Takım tutar gibi parti tutulmaz bunu bırakmamız gerek.

Siz halktan o kadar kopuksunuz ki seçmeni GRAM ANLAMIYORSUNUZ... Bak geçen yıl başından önce en az 2 -3 kere AKP'ye oy vermem heralde dedim kendi kendime. Veya en kötü sandığa gitmem dedim. Bana hitap eden alternatifte yok çünkü. Bunu aile bireylerim akrabalarım eş dost içersinde de gördüm bir umutsuzluk bir oy vermeme hali iktidara. Ama muhalefet öyle bir saçmalıyor öyle bir sığ siyaset yapıyor ki. Sabah ilk iş oy vermeye gittim Sırf KK kazara kazanır diye. Ve emin ol Mansur Yavaş aday olsa kazanacaktı bence. Ve benim gibi milyonlar gitti. AKP'nin tek başına oyu yüzde 49-51 iken parti oyu yüzde 35 e düştüğü yerde 52 aldı adam !!! ( Bu tamamen muhalefetin başarısı işte. Artık Beni sıksalar AKP'ye vermem diyen adamlar AKP'ye verdi bu muhalefet yüzünden. )

CHP'ye oy veremyen adam CHP ile iş tutan partiye neden versin ? HDP'ye kızan bir adam HDP ile yol yürüyen adama onunla ittifak yapana görüşene neden oy versin ! Bunları anlayamıyor musunz ? İnsanların gözü dolar mı görüyor enflasyon mu görüyor sanıyorsunuz siz ! HDP ve CHP nefreti varken. Kör gözün parmağına bazı şeyler devam ediyor.

Veya kazanma şansı sıfır olan yüzde 2-3 oyu bile olmayan ama CHP ile iş tutan partiye NEDEN OY VERSİN !!! AKP eskilerine neden oy versin ?

Zaten en başta CHP benim dünya görüşüme siyaset anlayışıma ters zaten. Üstüne kötü lider kötü siyaset anlayışı ile beni kazanamıyor ve kazanamazda ben kökten karşıyım söylemlerine çünkü. Oyda vermem. Sol görüşü benimsemiyorum. Devletçiliğe karşıyım Laikliğin din düşmanlığı gibi sunulmasını istemiyorum vb bir sürü neden var. Benden oy alacak Sol parti Ecevit ayarında olmalı anca.

CHP'den sonra muhalefet kim var en çok oyu olan HDP ! Şaun ki DEM parti ne yapyım ona mı oy verecem !!! Yoo

Sonra kim var İYİ parti yüzde 9-10 oyda gezen ne olduğu belli olmayan bir parti ! Neden oy vereyim ki. MHP ZP BBP İYİ parti tarzı aşırı milliyetçiliği sevmiyorum ben ve ülkeyi kucaklayamaz bu partiler kendi çaplarında takılırlar sadece iktidar da olamazlar.

Veya Saadet Yeniden refah gibi Hüda-par gibi aşırıya kaçan dindar partilerde ülkeyi kucaklamayaz ve iktidar olamaz. Banada gram hitap etmiyorlar...

Yazıp yazıp sildim gece gece, tam da dediğim gibi düşünüyorsun. Bide sandığa gitmemeyi düşündün öyle mi? 😂 Sana akp den başka bir şeyin hitap etmeyeceği belli, gece gündüz savunmaya devam et forumlarda, duyduğuma göre 3 forumu birden idare ediyormuşsun helal olsun.

Ben senin bildiğin körlmesine isimlerden değilim. İster inan ister inanma. Ben kendi inanmadığım hiç bir şeyi söylemem ve savunmam ... benim gibi düşünmeyenede hakaret etmem.

Ve mesela ben 2019'da oy hakkım İstanbul'da olsa 2. Turda Ekrem İmamoğluna oy verirdim. O kadar açık konuşuyorum. Hakkı yenilmiştir orada kazandıysa bitti.

Veya bana saçma gelen EYT'nin çıkmasını savunmam ben mesela...

Ama siz şunu anlamıyorsunuz. Bizim ülkede CHP kapatılmadan veya baraj altı kalıp DSP SHP ayarında alternatifi gelmeden ülkemizde siyaset kitlenecektir. Yüzde 20 bandında tıpış tıpış oy verecen CHP seçmeni ve sırf CHP karşıtlığı ve nefreti ile hareket eden yüzde 60 var ülkede. Bu insanlara alternatif çıkmıyor kolay kolay. Çıkmazda böyle olduça.

CHP yüzde 20-25 banında yanınada HDP'yi alacak sürekli yüzde 10 bandında. Ve otomatikman HDP ve CHP karşıtlarıda karşıda toplanacak yüzde 35 e 50 fix kitle ve arada gezen yüzde 10 oy bu oy kesinlikle değişmez.

Yarın Tüm partiler kapatılsın CHP ve HDP dışında karşı taraf gene konselide olur gene aynı oyu alır...

Not: 3 forumda hesabım var evet ama diğer forumlara girmiyorum artık. Yönetimsel tutumlardan.

Mesela adını söylemeyim malum bir forumda yönetici ile dini bir konuda ( Süleyman Soylunun Askerler operasyona giderken Ayetel kürsi okusun abdest alsın söylemini laiklik ile alakası yoktur adam konuşmasında söyleyebilir bunu emir etmiyor yaparsanız iyi olur diyor dedim diye yöneticisi ile kavga edip ve yakın zamanda dini değerlere hakaret edip uzaklaştırılmıştı hani o isim yönetimden onun keyfi hareketi ile 1 yıl ban yediğim için girmiyorum oraya artık. SIRF KENDİ DÜŞÜNCEMİ SÖYLEDİM DİYE BAN YEDİM... Kendi istediği gibi yazarken benim yazdıklarımı siliyordu üstelik. Diğer forumada girmiyorum pek.

• Şimdiki asgari ücretle 2017'dekinden daha az gram altın alınıyor.😉👍

• EnesTürkyılmaz RY2BO E kullanıcısına yanıt

Seçimden sonra gene bak o 600 dolar ne kadar eriyecek diye.

Aynısı 28 mayıs 2023 seçimlerinden önce de yaşandı.Tuttular tuttular 18 deydi dolar kuru,seçimden sonra hop 30 tl ye geldi bak daha 8 ay oldu.

Şu an 1000 dolara da çıkartırsın asgari ücreti seçim var diye.Ama işte göz boyayacam diye ülkenin geleceğini bayır aşağı yuvarlıyosun.

Asgari ücret zam gelince personellere de geliyor,üretim yapan işçilere de geliyor,şirketler cebinden karşılamayacağına göre,ürünlere,yiyeceklere,lahmacuna ona buna yansıtıyor fiyatları.

Hocam partizanları beslemeyelim lütfen. Yazdıkları da yalan dolan. Kendi halinde sistemden nemalanan partizan bu arkadaş. :)

• Arkadaşlar trolleri beslemeyin hesap hatalı. Bile bile manipülasyon yapıyorlar.
    Ekim 2017 asgari ücret net 1401 tl / 85 tl (taşlama 100 lira değil) = 16.51

Ocak 2024 asgari ücret 17002 / taşlama 1099 = 15.47

Üstelik daha bu asgari ücreti kimse almadı dilerseniz Ekim 2024'de hesabı bir daha yapalım kaç tane alacak o zaman?

Bu trollere her gün onlarca kez yukarıdaki gibi cevabı yapıştırıyorlar ama ardı arkası kesilmiyor.

Şimdi bık bık cevap da vermeye kalkışırlar ama muhattap almayıp cevap vermeyince onları haklı duruma geçirmeyecek.

Ha asıl konu asgari ücreti eskiden kim alıyordu şimdi kim alıyor? Bu geçen 7 yılda ötv mtv kdv artmış mı? Kurumlar vergisi gelir gergisi artmış mı? (Vergi dilimi kademelerine daha erken giriliyor) barınma krizi çıkmış mı? (Kira + gayrimenkul fiyatları). Araç vergileri artmış mı? İthal binlerce kaleme gümrük vergisi gelmiş mi? Gıda enflasyonunda dünyada ilk 5'de miyiz değil miyiz?

• Herif 85 TL'lik malı 100 TL'den hesaplamış, kimsenin almadığı asgari ücretten kıyaslamış üstelik. Utanma ne güzel bir duygudur, keşke Rabbimiz herkese nasip etseydi.

• Neduun N kullanıcısına yanıt

Asgari ücret Dolar bazında 600 olsa ne olacak?? mesela 2017 de taşlama 24 dolarken şu an 37 dolara denk geliyor. Dolar bazında bile o zaman bu zamana her ürünün fiyatı artmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 12 Ocak 2024; 22:6:23 >
    Paratoner gibi anında yakalamış mesajı. Hem de mentionsız olarak attığın mesajdı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.