Şimdi Ara

Nereden nereye! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Canım çok sıkılıyor bu duruma. Seçimden hemen sonra değil ama haziran temmuz gibi gerçek korkutucu tablonun ortaya çıkacağını belirtiyor otoriteler. Körü körüne destelemek yerine biraz destekleyip biraz da eleştirmek lazım. ama dünya görüşü olmayan, 2 kitap okumamış, hatta kendi kutsal kitabını okumamış adama ülke ekonomisini, iyi niyeti, insanlığı vs anlatmaya çalışıyorsun..
  • Sabaha kadar dua edelim Allah kitabda akilli olun diyor musluman birey akilli olur uyanik olur bunlar calmaya gelmis az uyanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    her doğan bebek, borçlu doğuyor.
    Eskiden millete ailesinden arsa tarla miras kalırdı şimdi borçları kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanclskn -- 25 Ocak 2019; 18:38:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Gayet başarılı oranlar ama bu ülke de 129 milyar dolar borç iken 280 milyar dolar kasaya sahipken bugün 458 milyar dolar borç varken kasanın 863 milyar dolar olduğunu düşünerek yola çıkamıyorsa millet o muhalefet kesime çok şey anlatmaya gerek yok. Şunu aklınıza yazın kendi evinize bakın 3000 tl maaş alan biri kendine 3000 tl ye göre borç açar 10000 tl maaşı olan adamında 10000 tl ye göre borcu olur ne arkadaşlarım var 6 7 k maaş alıyor her ay sonu 1 k kenara zor atıyorum diyor çünkü ona göre poposuna güveniyor. Misal Astra j kasaya biniyor ama başka bir arkadaşımda 3 k maaş alıyor doblo bakıyor ve alıyor kendine. Gelire göre gider olur aldığın maaşın bir önemi yok 10000 tl maaş alan insanda istanbul 'da dap mış nida mıymış fuzul yapı imiş gibi yapılardan evler bakarlar. O yüzden bir kesimin anlayamacağı şeyler bunlar anlasalar idi bugün ülkeyi onlar yönetiyor olurlardı. :) Batırmazlardı. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam, bu grafik aslında AKP'nin son yıl hariç başarısını gösteriyor. çünkü bu parti 2002 de iş başı yaptı. öncesinde ben üniv.de öğrenciydim biliyorum o zamanları. Şu zamandan 10 kat daha kötü idi. sağlıktan ekonomiye kadar. Şu anda, ekonomik bir darboğaz varsa da asla bu bir KRİZ değil.

    Ülkelerin dış borçları kimseyi korkutmasın, avrupanın en borçlu ülkesi Almanya.

    Ekonomi dişlilerinin dönmesi önemlidir. Bunda herkese pay düşüyor. Devlet ortamı ayarlar vatandaş da tabir yerinde ise verimlilik anlamında eşek gibi çalışmalıdır. Bu toplum bir çok doğu ülkesinden daha çalışkan ve verimli ama batı ülkelerinden daha tembel ve verimsiz işlerle meşgul. Bunlar da aşılacak şeyler aslında.

    Ekonomi yönetimi çok kolay işler değil. Çok fazla etki var.

    Hem ülke yönetimi bir bayrak yarışı gibidir. Bugün bir yönetici gelir ülkeyi bir yere kadar götürmeyi başarır, sonra diğeri gelir ve bu bayrağı biraz daha öteye taşır böylece devam etmesi gerekir.

    Ben gelecek adına karamsar değilim hiç. İnişler çıkışlar olur önemli olan inişlerde bir an önce toparlanmak.

    Yakın zamanda abd'deki mortgage krizini hatırlayın. 4 yılda tam 13 banka battı, iflas etti. Bir çok insan evinden oldu, motel odalarına yerleşti ailesi ile beraber. Ama çıktılar krizden 4.yılda.

    Çok şükür ki bizde henüz böyle uzun süreli bir kriz yaşamadık yakın zamanda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLTaR_07

    Onu anlamak için 4 tane çocuk yapmayın da hocam.
    kardeş 3 çocuk var durumum iyi sağlık sorunlarım düzelince 2 tane daha yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki alınan bu borçlar ülkenin gelişmesi için nerelerde kullanıldı? Hangi fabrikaları açtık ve bu fabrikalarda ürettiğimiz ürünleri kimlere sattık. Bu arada abd nin dış borcunun çok olması ile bizim çok borçlu olmamız aynı şey değil arada uçurumlar var kıyas yapılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Peki alınan bu borçlar ülkenin gelişmesi için nerelerde kullanıldı? Hangi fabrikaları açtık ve bu fabrikalarda ürettiğimiz ürünleri kimlere sattık. Bu arada abd nin dış borcunun çok olması ile bizim çok borçlu olmamız aynı şey değil arada uçurumlar var kıyas yapılmaz
    Marka olma yolunda treni kaçırdık
    Bunun suçlusu Avrupa ile aynı anda sanayii hamlesini yapmayan yöneticilerdir,1930 larda birşeyler yapılsaydı markamız olabilirdi


    Bizim yapacağımız şey fason üretim
    Makina yan sanayiinde Türk malları kaliteli ve ucuz olduğundan dünyada tercih ediliyor
    Başka şansımız yok,yan sanayiye dört elle sarılmalıyız

    Organize sanayii bölgelerine gidersen,bir göz at,firmalar 24 saat durmadan çalışıyor

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Organismus

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Hem parti hemde okul amerika ile münasebeti olması imkansız iki kurum

    Neyse sessizce güldüm

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgeri ücret alıp şüküre devam


    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet mesela bir uçak fabrikamız vardı, 1950 lerden sonra Menderes tarafından kapatılarak Traktör fabrikasına çevrildi, yoksa şuan marka uçaklarımız olabilirdi, siyaset için yerli uçağımız göklerde derken gerçekten seneler öncesinden göklerde olabilirdi, 1930 lara kadar gidip savaştan yeni çıkmış bir ülkede yüzlerce fabrika kurulmuş kalkınma için ve zamanında başarılı da olunmuş ama sonrasında gelenlerin hiç bir faydası olmamış hatta son 15 sene de elimizdeki tüm fabrikalar da satılmış ve parası yandaşa gitmiş, çok değil yakın zamanda bunların sancılarını çok iyi çekeceğiz, geçenlerde kağıt fabrikası satıldıktan sonra doların da artması ile ülke de kağıt kıtlığı çıktı onlarca kitap basılması beklemeye alındı, MEB bile bir çok kitabı basamadı neden çünkü artık kağıdı da ithal ediyoruz

    Padişahım çok yaşa

    Dua ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.de

    İktisatdan anlamayanlar gelmişler



    Dış borcun yükseliyor olması,ekonominin geliştiğine işarettir



    Gelişmekte olan bir ülkelerde bu hep böyledir



    ABD dış borcu en fazla ülkedir



    Dua ile
    Dünyanın ticaret parası dolar olduğu için El-Ezher'ciğim, DÜNYADA ihracat yapan hemen herkes dolarla ticaret yapıp, dolarla borçlanıp, dolarla kazanıp, borcunu dolarla ödediği için, ABD çok daha rahat bir şekilde borçlanabilir. Borçluluğu sorun teşkil eder ise, faizleri düşürebilir veya para basabilir.

    Bu tarz açıklamalar yaparken, dünyanın egemen kuvvetlerinden örnek vermemek doğru olur. Türkiye orta gelişmişlikte bir ülke. Süper güç de değil. Bölgesel bir güç. Dişimize uygun ülkelerle kıyaslamamız doğru olur. Meksika ile kıyaslanır mesela. Meksika'nın 115 milyon nüfusa 1.1 trilyon dolar ekonomisi var. 300 milyar dolar ihracatı, 297 milyar dolar ithalatı var. Ama buna karşın korkunç bir borçluluğu var. 518 milyar dolar. Ama cari açığı yok.

    Kötü örnek de var: Brezilya. 2 trilyon dolar ekonomiye, 1.6 trilyon dolar borcu var. 217 milyar dolar ihracat, 181 milyar dolar ithalatı var.

    Bizim 815 milyar dolar ekonomiye, 160 milyar dolar ihracat, 200 milyar dolar ithalatımız var. Dış borcumuz da 410 milyar dolar civarında. Cari açığımız var. Yıllardır var. Kapatamıyoruz.

    Borçlanma her zaman problem değildir. Çok haklısın. Borçlanmanın nerede yaşandığına bakmak lazım gelir. Üretici borçlanıyorsa mesela, bu iyi bir şeydir. Yatırım yapıyor demek. Üretecek. Borcunu ödeyecek. Bizde borçlanmaya bakıyoruz, borçluların %67'si tüketici kredisi ve kredi kartı borçluları... Özetle borcumuzun önemli bir kısmı tüketime gitmiş El-Ezher'ciğim... Buna ne diyeceğiz?

    Üretim yapamıyoruz El-Ezher kardeşim. Gerçekleri iyi görelim. Bu konuda particilik yapmanın anlamı yok. Çok daha iyisini yapabilecekti isek veya yapabileceksek, neden vasatı hedefleyelim? Hepbirlikte çalışalım, didinelim, doğru politikalarla üretim odaklı bir ekonomi geliştirme modeli kuralım. Yürüyüp gidelim. Önümüze bakmak için hatalarımızı, eksikliklerimizi iyi tespit etmemiz lazım. Hükümetimizi de, kim olursa olsun, doğru politikaları gütmesi için darlamamız lazım.

    Biz aile şirketi olarak yıllarca ürettik. İhracat yaptık. Sürekli tokat yedik El-Ezher'ciğim. Son durumda, biz fabrika arsamızı sattık. Borçlarımızı kapadık. Fabrikamızı kapıyoruz. 23 işçiyi işten çıkarıyoruz. Denedik, olmadı. Ama yılacak da değiliz. Ama ağzımız da yandı. Burada büyük üretim yapılmayacağını öğrenmiş olduk. Bundan sonra da oyunu ona göre oynayacağız.

    Bu arada, ben işletme mezunuyum. Üzerine Hacettepe'de finans master'ı yaptım. Ben ekonomiden çok anladığımı iddia etmiyorum. Ama bu ülkenin %99.8'inden daha iyi anladığımı söyleyebilirim. Bu alanda bilgisi beni fersah fersah katlayacak binlerce kişi, bilgisi benden bir hayli daha iyi olan belki 30.000 kişi vardır. Toplamı %0.02 ancak eder.

    Türkiye'nin yaşadığı bu süreci bir rollercoaster'a benzetiyorum. Çıkı çıkı çıkı, en tepeye çıkarıyor. Sonra serbest düşüş aşağı, sonra bayağı bir yukarı, sonra gene aşağı. Dön baba dönelim, aynı yere gelelim. Bindiğimiz yerden inelim. Türkiye'de yaşanan hakkında görüşüm budur. Bana koymaz El-Ezher'ciğim. Orta direğe koyar. Dar gelirliye koyar. Bu zaman kaybı ile milyonlarca insanın torununun geleceğinden çalıyoruz. Benim torunumun geleceğinden çalmıyoruz. O hayata 1-0 önde başlıyor... O yüzden siz bilirsiniz gene de, yanlışı söylemezsek yüreğimiz kurusun, seviyoruz ki söylüyoruz El-Ezher'ciğim. Bu güzel ülkenin, bu güzel ülkenin güzel insanlarının iyiliğini istiyoruz da söylüyoruz. Yoksa bulunduğumuz konumda gerçekleri söylemek çıkarıma değil. Aksine, benim aleyhime. Düşünsene, 400 dolara adam çalıştırıyorsun. Üstüne bir de kazancına göre cücük kadar bir maliyetle krallar gibi yaşıyorsun... Sana yetecek kazancı elde etmen çocuk oyuncağı... Kolay hayat yani. Ona rağmen konuşuyoruz, uyarıyoruz.

    Havyar ve şampanya ile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Ocak 2019; 2:34:40 >




  • Açılan konuların bu seviyede olması dileği, salam ve sosis ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu senin anlayabileceğin basit bir şekilde şöyle açıklayabiliriz. Toplam malvarlığı 100 bin TL olup, bankaya 500 bin TL borcu olan biri ile toplam malvarlığı 900 bin TL olup, bankaya 800 bin TL borcu olan biri arasında çok fark vardır. Biz bu şekilde borcu çok olan birini ekonomisi/durumu kötüye gidiyor veya borcu çok az birini ekonomisi çok iyi şeklinde düşünürsek hata yaparız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel çalışma olmuş tebrikler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanibene

    Bunu senin anlayabileceğin basit bir şekilde şöyle açıklayabiliriz. Toplam malvarlığı 100 bin TL olup, bankaya 500 bin TL borcu olan biri ile toplam malvarlığı 900 bin TL olup, bankaya 800 bin TL borcu olan biri arasında çok fark vardır. Biz bu şekilde borcu çok olan birini ekonomisi/durumu kötüye gidiyor veya borcu çok az birini ekonomisi çok iyi şeklinde düşünürsek hata yaparız.
    En azından olayı sen anlamışsın

    Sen bunu daha da basit bir dille Cehape zihniyetine anlatıver,adamlar anlamıyor

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoluk çocuğumuzun Allah yardımcısı olsun. Gelecek biraz kötü gelecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.de

    En azından olayı sen anlamışsın

    Sen bunu daha da basit bir dille Cehape zihniyetine anlatıver,adamlar anlamıyor

    Dua ile

    Alıntıları Göster
    Allah sana akil fikir, bize de sabir versin.

    Adam sana yanlisini yazmis, sen seni destekliyor zannetmissin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.