Şimdi Ara

Neler oluyor hayatta VEYA fx'lerin kotu HL2 perf.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar benim konusmama gerek yok,grafikler ve veriler konusuyor yeteri, kadar.İyiki radeon almisim :) Ama nvidia ya da uzuluyorum.Bu sonuclari gorunce yazik.

    Bu bench hl2 uzerine valve yeni cikardi,basina verdi.Nette buyuk galeyan var.

    Gordugunuz gibi fx5900 radeon 9600 (pro) 'e gecilirken,9800'un yanina bile yaklasamiyor :(

    *** Resolution is 1024x768, no extra feature utilisation (AA/AF). ***

    http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=7826






    Ayrica su yazilara gozatin.

    http://firingsquad.gamers.com/hardware/hl2_performance_preview_part1/

    http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1261767,00.asp

    http://www.gamersdepot.com/hardware/video_cards/ati_vs_nvidia/dx9_desktop/HL2_benchmarks/002.htm







  • buradaki http://www.gamersdepot.com/hardware/video_cards/ati_vs_nvidia/dx9_desktop/HL2_benchmarks/dx9_full.gif test çok anarmol bence 9600 9800prodan daha cok fps almıs
  • Açıkcası pek bu testlere inanmadın ben fx 5900 ultra bu kadar az fps alamaz
  • büyük sacmalık
  • [dntw]neden sacmalik olsun ?[dntw]
    tamam bu testleri valve yapmish yani webden bir sitenin felan testi yok kendi yaptigi "henuz".(cumaya kadar anandtech ve yukaridaki bircok site kendi testini yapacak)ama okuyun o yazilari.hl2 ati'de daha iyi calisacak bu kesin.ben gabe newell (valve'nin direktoru) yalancisiyim.(onun bu konudaki sozleri icin bkz. yukaridaki yazilar ve google da interview ler...)
  • bekleyelım ve goreli işte okada r
  • "*As far as minimum specs for Half-Life 2 are concerned, are you still aiming for a 733Mhz CPU?

    Lombardi: Yeah, and then 128Mb RAM and a DirectX 6 graphics card, so like a TNT 2.

    *How will the game run on these specs? Will it just be lower detail but run smoothly, with all the facial animation still intact?

    Lombardi: The facial animations are mainly handled by the CPU, as are the physics; and we considered those to be two key things - if we took those away, then the game just wouldn't be the same.

    At the beginning of the demo we're showing, in the first scene at the docks, where the water's nice and rippling and stuff, on the lower systems that water just isn't going to be as pretty as it is on a higher spec machine.

    But framerate, facial animation and physics, these key things will be there on lower spec machines, otherwise it's just a crummy experience for everybody, and the last thing we want is lots of unhappy customers out there - that's suicide."

    şimdi bu röportajı okuyup da o teste inanan varsa şaşarım ben..röportajın tam adresihttp://www.computerandvideogames.com/r/?page=http://www.computerandvideogames.com/news/news_story.php(que)id=95628 ve bir başkasıhttp://hl2.gamingsource.co.uk/?content=interviews ..fx 5600ultra ile 15fps ha..yıkarlar öyle kartı satan nvidiayı [dont]




  • linklere bakmadım ama şu tablolara bakıp nası sacmalık demem ya?
  • Eheh...tek kelime İMKANSIZ
  • oyun çıkınca görcez hep beraber..az kaldı sonuçta
  • sonuçlar da bir hata yok, nvidia açıklama yaptı (aşada), tamamen rezil bir durumdalar, sonuçların geçersiz olduğunu çünkü testlerde kullanılan driverlerin det50 olmadığını söylüyorlar, çünkü det50 lerde var birtek half life 2 için optmizasyon [ban] [ban] [ban]

    "Regarding the Half Life2 performance numbers that were published on the web, we believe these performance numbers are invalid because they do not use our Rel. 50 drivers. Engineering efforts on our Rel. 45 drivers stopped months ago in anticipation of Rel. 50. NVIDIA's optimizations for Half Life 2 and other new games are included in our Rel.50 drivers - which reviewers currently have a beta version of today.Rel. 50 is the best driver we've ever built - it includes significant optimizations for the highly-programmable GeForce FX architecture and includes feature and performance benefits for over 100 million NVIDIA GPU customers."
  • ahaha komik açıklamaymış valla..eğer yeni driverlar ile 50 fps artış sağlayacaksa helal olsun derim nvidia'ya kendini aşmış olur heralde driver konusunda:) sabırsızlanyom görmek için olayı..
  • Açıklama bu:
    Neler oluyor hayatta  VEYA fx'lerin kotu HL2 perf.

    [evlol][evlol][evlol]
  • dx9 da 9600pro iyi kart ama 5900U geçmesi biraz ??? kartın asıl rakibi 5600U
  • Haha. Belliydi. Simdi bir driver cikarip "optimization" ile farki kaparlar.
  • Sonuçlar normal. Bunu daha önce de duyduk, FX serisinin shader performansı yüksek precision kullanıldığında Radeon'ların neredeyse yarısı kadar (bunun sebeplerinden biri de Radeonlar 24bit kullanırken FX'lerin 32bit'lik float kullanmaları). Yeni detonatörlerden pek ümitli değilim. FX mimarisinin baştan aşağı değişmesi gerekiyor galiba. Olay ilk GeForce'lara döndü : Yeni teknolojileri destekliyor, ama o kadar yavaş ki kullanılabilir hale gelmesi için bir-iki nesil geçmesi gerek.

    Ne güzel 335 dolara FX5900 bulmuştum, neredeyse alacaktım . Galiba Powercolor 9700 almak yine en iyisi.

    Bu arada 9600'ün 9800'ü geçtiği grafik FPS değil FPS/$ (bang for the buck) grafiği
  • Nvidia Down
    Sonuçta Valve ile Ati anlaşmalı firmalar . Yani Valve oyuna koyucağı ufak optimize'lerle çok kolay FX serisini yavaşlatabilir . Aynı şey Nvidia ve Id Software içinde geçerli .
  • Bence bu testlere bakarak bir ekran kartını kötülemek tamamen yanlış. Sonuçta hl2 ati ile anlaşmalı bir oyun olarak çıkıyo. Yani tamamen atinin mimarisine göre optimize edilerek yapılıyo. Atide daha iyi bir performansla çalışacağıda kesin. Ama bu teste bakarak 9700 ile 5900'ü karşılaştırmak yanlış. Ama sadece hl2 için ekran kartı alan varsa birşey diyemem.
  • Böyle bir sonuç mümkün değil bence çünkü FX5900Ultra'yı bu kadar ezecek kart daha developer'ların elinden çıkmadı. Bence şu an için en mükemmel kart FX5900Ultra ve bu kartın görüntü kalitesini ve 1600x1200'de AA:4x + AF:8x performansını görünce nasıl deli bir kart olduğunu daha iyi anladım. Bütün paramı cep telefonuna verip salak gibi almaktan vazgeçtim bu kartı ama bi de şöle bişey var alsaydım bile benim sistemde iyi performans verir miydi bilemiyorum. Agp 4X malum. Gerçi Agp4X-8X normalde pek farketmiyo ama böyle bir kartta fark edebilir. Saygılar...
  • Elbette sonuçta benchmark demek HL2'den ibaret değil
    Ama sonuçta 3dmark da değil hepsinin ortalamasını almak lazım . O zaman bir şeyler söylemek gerek .

    Matador bence şu anda için en mükkemmel derken bence fiyatınıda göz önüne almalısın sonuçta bir ekran kartı 2 yıl gidecek . Çok para bence 5900U .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.