Şimdi Ara

Neler Götürülmelidir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
12
Favori
75.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 adet askı
    4 adet elbise poşeti
    iğne iplik
    bol miktarda iç çamaşırı ve çorap
    bot keçesi ve vatka
    Bot boyası, temizleme süngeri ve fırçası
    palaska

    bunları mutlaka getirin, kantinde anormal sıra oluyor saatlerce sıra bekleyip tam sıra yaklaştığında kantin kapanır veya iştima düdüğü çalarsa sinirden ağlarsınız valla. Tıraş çantasınıda alsanız iyi olur ama herkesinki aynı model olması lazım ama belki çakmazlar

    Eldiven, bere, boyunluk gibi zımbırtıları giymek emre tabii malesef ama posta komutanları bazen eldiven takmaya izin verebiliyorlar. İç çamaşırını istediğiniz rengte alın bakan kontrol eden falan yok.
  • Anladığım kadarıyla eşya götürsen bir dert götürmesen bir dert. O yüzden mümkün olduğu kadarıyla az ama önemli eşyalarımızı götürmemiz gerek.
  • yukardakiler önemli şeyler, en ufak ve saçma şeyi bile yanınıza alın bence. hiç olmadı acemilikten sonra getirtmenin yolunu bulun.
    bunlara artı olarak olmazsa olmaz diyebileceklerim:
    -botun içine giymek için silikon taban
    -parayı saklamak için askılı cüzdan
    -fermuarlı cebi olan bir esofman altı.
    -bolcana selpak
    -bolcana telefon kartı
    -kolonya(sonradan sokun)
    -bir iki ilaç, baş ağrısı, soğuk algınlığı vs (sonradan sokun)
  • Amasya gibi Kalabalık bir Tugaya düştüm:
    Not: Bakmayın yazanlara kıyafetler (don fanilya eşofman ve içlikler) haricinde Diğerleri küçük bir çantaya sığdı .

    *10 Adet, 5 koyu, 5 açık haki yeşili paçalı don
    *10 Adet, 5 koyu, 5 açık haki yeşili Fanilya
    *2 Takım Koyu Haki yeşili Alt üstlü 1 Yünlü ve 1 Polar İÇLİK
    *1 Takım POLARLI Eşofman.
    *10 Adet, 5 ince , 3 orta ve 2 havlu Siyah çorap
    *30 Adet, 10 Permatik, 10 Derbey ve 10 Gilet Mach 3 Kullan at Traş bışağı.
    -1 Adet 300 ml Büyük boy Arko traş Jeli.
    -1 Adet 250 ml Orta boy Arko traş kolonyası.
    -1 Paket 1x5 Beyaz sabun ve 1 Adet sabun kutusu.
    -1 Kutu Ayakkabı boyası, 1 Adet Ayakkabı Fırçası.
    -1 Adet büyük ve 1 adet el yüz havlusu.
    -1 Adet küçük traş çantası ve 1 adet de orta boy diğer malzemeleri bırakacak çanta.
    -1 Adet boyun askılı fermarlı cüzdan.
    -1 Adet Neutrogena El çatlamasını önleyici el kremi.
    -1 Adet Rexona MAN Stick koltuk altı.
    -2 Adet Diş Fırçası Ve 2 Adet Diş Macunu (Kaliteli ama markasız)
    -3 Adet 1 Uzun 2 Bot klidi
    -2 Adet 1 temiz , 1 kirli Çamaşır torbası. ( Kirliyi anladımda ben bu temize ne bırakacağım 20 takım çamaşırım var =D )
    -1 Adet Ortapedik bot tabanı ve 2 adet Vatka.
    -1 Adet Parmak arası kaymaz terlik beyaz mavi spor görünümlü ama UCUZ=))

    Ben Bunları Aldım Hazırladım Gideceğim Acemi birliği Amasya büyük ihtimal 75 gün Acemiliğimiz var Çavuş talimgahı olduğundanmış !
    Abartı yada yanlış bir durum varsa lütfen yazın gitmeme 1 hafta var da .
    Ayrıca SİVİL OLARAK SADECE GİDERKEN ÜSTÜMDE BULUNACAK KIYAFETLERİ GÖTÜRECEĞİM YANİ SADECE ASKERİ MALZEME GÖTÜRÜYORUM VALİZDE.




  • Herşeyi anladıkda nakit parayı nasıl taşıyoruz sürekli cebimizdemi olucak para yada saklanırmı bir yerlere ? Birde ilk gün askerie bizden verdikleri için para alıcakmı ?
  • UMARIM ZAHMET EDİP OKURSUN . . .



    quote:

    Orijinalden alıntı: mustimania

    Herşeyi anladıkda nakit parayı nasıl taşıyoruz sürekli cebimizdemi olucak para yada saklanırmı bir yerlere ? Birde ilk gün askerie bizden verdikleri için para alıcakmı ?


    Şimdi Paranaı Yukarıdada belirttiğim gibi boyundan askılı gayet basit ve fermarlı bir cüzdan alacaksın paranı içine bırakacak ve boynundan asla çıkartmayacaksın .

    Ha Eğer dersen ki : " Ben çok titizim ve çalınır eminim diyorsanda parayı bir naylon sı geçirmez poşete koy oyle boynuna as banyıda dahi çıkarma !! "

    Ben Askılı cüzdan aldım Ayrıca 40x40x70 boyutlarında bi bavulum var Fermuarları ]KALIN DİŞLİ VE KALİTELİ Uzun Köcekelr var Fermuarlarıda onunla kitleyeceğim.

    Yani İlla birşey olacak değil ama önlem sanada tavsiye ederim . Bknz
     Neler Götürülmelidir?


    Gelelim Diğer Soruya : Anlaşılan ASALn Sitesine girip Duyuruları açıklamaları felan okumamışsın . Aşağıda sen zahmet etmeyesin diye ben zahmet edip bıraktım onu oku aklında soru işareti kalmasın ;)


    Değerli Mehmetçik;

    Bu Broşür, Sizlere Askerlik Yükümlülüğünüzü Yerine Getirmek Üzere, Askerlik Şubesinden, Tertip Edildiğiniz Eğitim Merkezine Katılıncaya Kadar Dikkat Etmenizin Faydalı Olacağı Değerlendirilen Hususlar Hakkında Genel Ve Öz Bilgiler Vermek Üzere Hazırlanmıştır.

    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI


    Ordumuz, Türk Birliğinin, Türk Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş Bir İFADESİDİR.

    ANKARA
    KASIM 2007
    1. Askerlik Şubesi Başkanlığından Sevk Evrakını Almayı Müteakip Yapılacak Faaliyetlerdeki Hareket Tarzları :

    a. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, askerlik şubesinden sevk evrakı ile yiyecek ve taşıma bedeli tarafınıza teslim edilerek askere sevk işleminiz yapılmıştır.
    b. Gideceğiniz eğitim merkezi ve sınıfınız; son yoklama sırasında tespit edilen eğitim durumu, sağlık, meslek vb. Nitelikleriniz esas alınarak bilgisayar ortamında tespit edilmiştir. Bu konuda yapılan ve yapılacak olan dedikodulara inanmayınız.

    c. Kabul ve toplanma merkezi vasıtasıyla eğitim merkezine sevk’ iniz yapılmış ise, askerlik şubesi başkanlığınca verilen talimata göre hareket ediniz.

    ç. Sevk evrakınızı aldığınız tarihten itibaren hukuken asker kişi olduğunuzu unutmayınız. Resmi makamlarca veya ailelerce düzenlenen uğurlama törenleri dışındaki törenlere katılmayınız. Siyasi parti, dernek, sendika, vakıf, cemaat vb. Kuruluş ve oluşumların toplantılarına katılmanızın suç teşkil edebileceğini biliniz.

    d. Ailenizin yanından ayrılırken; size askerlik şubesi tarafından kapalı zarf olarak verilen sevk evrakını yanınıza alınız ve açmayınız. Ayrıca nüfus cüzdanı, varsa ehliyet ve banka kartınızı da beraberinizde götürmeyi unutmayınız.

    e. Askerlik şubesi başkalıkları tarafından; muhtaç durumdaki eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınıza sağlık cüzdanı verilmekte, belediye başkanlıkları tarafından ise askerlik hizmeti süresince maaş bağlanmaktadır. Eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınızın; bu imkânlardan faydalanabilmesi için, ikamet ettiği il veya ilçedeki valilik, kaymakamlık, belediye başkanlığı ile askerlik şubesine müracaatları gerekmektedir. eş ve çocuklarınızın bu haklardan yararlanabilmesi için resmi nikâh şartı da bulunmaktadır.

    2. Eğitim Merkezine Seyahat Esnasındaki Hareket Tarzları :

    a. Eğitim merkezine seyahat esnasında; kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis, jandarma, merkez komutanlığı veya askerlik şubesi başkanlığına müracaat ediniz veya telefonla arayınız.

    b. Seyahat esnasında veya eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçede; katılacağınız birlikte tanıdığı subay ve astsubaylar olduğunu söyleyerek size, farklı uygulamalar yaptırabileceğini, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür girişimlerde bulunabilecek kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

    c. Temel eğitimi müteakip dağıtım olacağınız birlikler, bilgisayar ortamında belirlenmekte ve kimseye bu konuda ayrıcalık tanınmamaktadır. Sizi, istediğiniz yere dağıtım yaptırabileceğini söyleyen kişilere asla inanmayınız.

    3. Eğitim Merkezinin Bulunduğu İl/İlçelerdeki Hareket Tarzları :

    a. Eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçedeki otobüs terminali, tren garı, hava ve deniz limanları vb. yerlerde merkez komutanlıklarının ve eğitim merkezi komutanlıklarının irtibat personeli bulunmaktadır. Mutlaka bu personel ile temas kurunuz. Sizi birliklere götürecek askeri araçlardan istifade ediniz. Askeri araçlardan istifade etmezseniz, öncelikle belediye otobüsü veya dolmuş gibi tarifeli vasıtalardan istifade ediniz.

    b. Çarşı içinde merkez komutanlığınca görevlendirilen inzibat erbaş ve erlerinden her türlü yardımı alabilir, alışverişlerde karşılaştığınız değişik fiyat uygulamaları vb. hususları bu personele iletebilirsiniz.

    c. Askerlik şubesinden size verilen sevk belgesini memlekette unuttuğunuz veya kaybettiğiniz takdirde, bulunduğunuz yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek yenisini alabilirsiniz



    ç. Sevk edildiğiniz eğitim merkezi; Cumartesi, Pazar ve tatil günleri dahi çalışmaktadır. Bu nedenle katılmanız gereken son gün saat 17.00’ye kadar eğitim merkezine katılmanız, kayıt-kabul işlemlerinizi kolaylaştırılacaktır.


    d. Kışlaya ayak bastığınız andan itibaren her türlü ihtiyacınız birlik komutanlıkları tarafından Ücretsiz karşılanacaktır.

    e. Berber ihtiyacınız kışlada ücretsiz karşılanmaktadır. Çarşıda üç numara veya uygunsuz traş olmayınız.

    f. Kayıt- kabul esnasında ( bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi ) istihkaklarınız devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayınız.

    g. Günlük gereksinimlerinizi (traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb.) kışla kantinlerinden piyasadan daha ucuz fiyata karşılayabilirsiniz.

    ğ. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinası, teyp, radyo, CD, disket, kesici ve delici alet, yiyecek, içecek ve benzeri maddeleri getirmeyiniz.

    h. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla; kayıt–kabul esnasında, varsa özel, sağlık ve benzeri sorunlarınızı çekinmeden ve doğru olarak görevli personele anlatınız.

    ı. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu maksatla yanınızda getireceğiniz ilaçları kışlaya girişte teslim ediniz.



    Bu kutsal vatan görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, hayırlı tezkereler dilerim.


    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI


    Asker;
    Dünyanın Hiçbir Ordusunda Yüreği Seninkinden Daha Temiz Daha Sağlam Bir Askere Rast Gelinmemiştir




  • mesajım bulunsun bakalım
  • Takip
  • Mesajımız bulunsun.. Gerçi daha vakit var ama neyse. Biz Eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım.:))
  • kendinizi götürün yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

    kendinizi götürün yeter


    Onu isteseniz de unutamazsınız zaten. Unuttururlar mı adama? :))
  • Bureau Veritas sertifikalı,
    POLIYOU ayakkabı iç tabanları ile ilgili aşağıda adresi bulunan konuya bakabilirsiniz;

    http://forum.donanimhaber.com/m_49423521/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayofway -- 31 Mayıs 2011; 14:00:21 >
  • ben 89/3 inzibat yapan eski bi asker olarak fazla bir şey götürmenize gerek yok . Sadece şahsi iç çamaşırı ve temizlik malzemelerinizi alın. Zaten gittiğiniz zaman ne gerekiyorsa kolayca bulunduğunuz kıtada temin etme olasığınız var gereksiz şeyler alıp paranızı heba etmeyin bence. Çok fazla şeye gerek kalmıyor.
  • eylülde gidiyom tavsivelerinizi bekliyom hafiften heycan başladı zati
  • aynen bende 91/3 üm herkesin dediği gibi kimi götürün diyor kimi götürmeyin diyor,

    ama şurada yazılanlar beni rahatlatti biraz kesin olarak :Dhttp://www.enbuyukaskerbizimasker.net/MalzemeListesi.aspx

    yinede yokmu yakın zamanda askerliğini bitirip gelmiş ve ya hala askeri görevini yapip bizi tamamiyle bildiricek olan biri :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknik.Servis

    Konuyu Açan Arkadaş Şaşırmış Yada Dalga Geçiyor Giderken '' ŞİŞME BEBEK '' Ekle Listeye






  • gitsekte kurtulsak artık harbi yaş 28 oldu artık bu yaştan sonra don göynek muhabbeti kasıyo şu ımzayada bı bakalım bu arada
  • dalgamı geçiyorsunuz siz. anlamıyorum..... askerlik şubesinden sülüsle birlikte bir broşür veriyorlar. bu saydıklarınızın zerresi YAZMIYOR orda. ilk bir kaç gün için traş seti köpük havlu diş macunu iki çorap iki don 3 kilit ve küçük bir çanta yetti. o broşürde hepsi yazıyor arkadaş bu kadar mal olmayın. 50den fazla arkadaşım akrabam askere gitti geldi bu saydıklarımdan başka birşey götürmedi. yok havlu yok mayo yok iğne :) millet dalgasını geçiyor be
  • T.C.
    MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI
    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI
    ANKARA

    BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ (ERBAŞ/ER)
    Değerli Mehmetçik;

    Bu Broşür, Sizlere Askerlik Yükümlülüğünüzü Yerine Getirmek Üzere, Askerlik Şubesinden, Tertip Edildiğiniz Eğitim Merkezine Katılıncaya Kadar Dikkat Etmenizin Faydalı Olacağı Değerlendirilen Hususlar Hakkında Genel Ve Öz Bilgiler Vermek Üzere Hazırlanmıştır.

    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI


    Ordumuz, Türk Birliğinin, Türk Kabiliyetinin, Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş Bir İFADESİDİR.

    ANKARA
    KASIM 2007
    1. Askerlik Şubesi Başkanlığından Sevk Evrakını Almayı Müteakip Yapılacak Faaliyetlerdeki Hareket Tarzları :

    a. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, askerlik şubesinden sevk evrakı ile yiyecek ve taşıma bedeli tarafınıza teslim edilerek askere sevk işleminiz yapılmıştır.
    b. Gideceğiniz eğitim merkezi ve sınıfınız; son yoklama sırasında tespit edilen eğitim durumu, sağlık, meslek vb. Nitelikleriniz esas alınarak bilgisayar ortamında tespit edilmiştir. Bu konuda yapılan ve yapılacak olan dedikodulara inanmayınız.

    c. Kabul ve toplanma merkezi vasıtasıyla eğitim merkezine sevk’ iniz yapılmış ise, askerlik şubesi başkanlığınca verilen talimata göre hareket ediniz.

    ç. Sevk evrakınızı aldığınız tarihten itibaren hukuken asker kişi olduğunuzu unutmayınız. Resmi makamlarca veya ailelerce düzenlenen uğurlama törenleri dışındaki törenlere katılmayınız. Siyasi parti, dernek, sendika, vakıf, cemaat vb. Kuruluş ve oluşumların toplantılarına katılmanızın suç teşkil edebileceğini biliniz.

    d. Ailenizin yanından ayrılırken; size askerlik şubesi tarafından kapalı zarf olarak verilen sevk evrakını yanınıza alınız ve açmayınız. Ayrıca nüfus cüzdanı, varsa ehliyet ve banka kartınızı da beraberinizde götürmeyi unutmayınız.

    e. Askerlik şubesi başkalıkları tarafından; muhtaç durumdaki eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınıza sağlık cüzdanı verilmekte, belediye başkanlıkları tarafından ise askerlik hizmeti süresince maaş bağlanmaktadır. Eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınızın; bu imkânlardan faydalanabilmesi için, ikamet ettiği il veya ilçedeki valilik, kaymakamlık, belediye başkanlığı ile askerlik şubesine müracaatları gerekmektedir. eş ve çocuklarınızın bu haklardan yararlanabilmesi için resmi nikâh şartı da bulunmaktadır.

    2. Eğitim Merkezine Seyahat Esnasındaki Hareket Tarzları :

    a. Eğitim merkezine seyahat esnasında; kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis, jandarma, merkez komutanlığı veya askerlik şubesi başkanlığına müracaat ediniz veya telefonla arayınız.

    b. Seyahat esnasında veya eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçede; katılacağınız birlikte tanıdığı subay ve astsubaylar olduğunu söyleyerek size, farklı uygulamalar yaptırabileceğini, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür girişimlerde bulunabilecek kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

    c. Temel eğitimi müteakip dağıtım olacağınız birlikler, bilgisayar ortamında belirlenmekte ve kimseye bu konuda ayrıcalık tanınmamaktadır. Sizi, istediğiniz yere dağıtım yaptırabileceğini söyleyen kişilere asla inanmayınız.

    3. Eğitim Merkezinin Bulunduğu İl/İlçelerdeki Hareket Tarzları :

    a. Eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçedeki otobüs terminali, tren garı, hava ve deniz limanları vb. yerlerde merkez komutanlıklarının ve eğitim merkezi komutanlıklarının irtibat personeli bulunmaktadır. Mutlaka bu personel ile temas kurunuz. Sizi birliklere götürecek askeri araçlardan istifade ediniz. Askeri araçlardan istifade etmezseniz, öncelikle belediye otobüsü veya dolmuş gibi tarifeli vasıtalardan istifade ediniz.

    b. Çarşı içinde merkez komutanlığınca görevlendirilen inzibat erbaş ve erlerinden her türlü yardımı alabilir, alışverişlerde karşılaştığınız değişik fiyat uygulamaları vb. hususları bu personele iletebilirsiniz.

    c. Askerlik şubesinden size verilen sevk belgesini memlekette unuttuğunuz veya kaybettiğiniz takdirde, bulunduğunuz yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek yenisini alabilirsiniz



    ç. Sevk edildiğiniz eğitim merkezi; Cumartesi, Pazar ve tatil günleri dahi çalışmaktadır. Bu nedenle katılmanız gereken son gün saat 17.00’ye kadar eğitim merkezine katılmanız, kayıt-kabul işlemlerinizi kolaylaştırılacaktır.




















    d. Kışlaya ayak bastığınız andan itibaren her türlü ihtiyacınız birlik komutanlıkları tarafından karşılanacaktır.

    e. Berber ihtiyacınız kışlada ücretsiz karşılanmaktadır. Çarşıda üç numara veya uygunsuz traş olmayınız.

    f. Kayıt- kabul esnasında ( bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi ) istihkaklarınız devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayınız.

    g. Günlük gereksinimlerinizi (traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb.) kışla kantinlerinden piyasadan daha ucuz fiyata karşılayabilirsiniz.

    ğ. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinası, teyp, radyo, CD, disket, kesici ve delici alet, yiyecek, içecek ve benzeri maddeleri getirmeyiniz.

    h. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla; kayıt–kabul esnasında, varsa özel, sağlık ve benzeri sorunlarınızı çekinmeden ve doğru olarak görevli personele anlatınız.

    ı. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu maksatla yanınızda getireceğiniz ilaçları kışlaya girişte teslim ediniz.


    Bu kutsal vatan görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, hayırlı tezkereler dilerim.


    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI


    Asker;
    Dünyanın Hiçbir Ordusunda Yüreği Seninkinden Daha Temiz Daha Sağlam Bir Askere Rast Gelinmemiştir


    bizzat broşürde yazanlar. ben iğne iplik takımı don bol bol çorap tuvalet kagıdı yazan yeri göremedim :))))))=)))))))))




  • Arkadaslar unutmayin . Sivil esya deposu gorevlisinj kafalamayi unutmayin. Cok isinize yarar..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.