Şimdi Ara

Nefret Ettiğim Müsteri Tipleri(Kasiyerlik yapıyorum)) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
4
Favori
19.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süpermarkette müşteriyim. Gıcık olduğum hareketler:

    1- Ben kasanın önünde sıranın bana gelmesini beklerken o sırada işlem yaptıran müşterinin para vereceği sırada cebinde kalan üç beş adet parayı çıkardıktan sonra ayıra ayıra seçerek paçavra gibi kasiyerin önüne tek tek atması, öyle bir parayı veriş biçimleri var ki, tiksiniyorum bu insanlardan, acaba versem mi vermesem mi, hani parasını alma canını al derler ya, o çeşit insan modeli bunlar..

    2- Adam bebek bezi alıyor, diyor ki ben fatura kestireceğim, ayıp diye bir şey kalmamış.. Hani eskiden insan insandan utanırmış ya, şimdi artık öyle bir şey yok, bütün milletin gözünün önünde geçir geçirebildiğin kadar..

    3- İki kişi alışverişe geldikleri zaman (genelde karı koca olur) birinin alışverişe devam ederken öbürünün kasanın etrafında pervane olması, sıra kapacak, öbürü geldiğinde sırada ben vardım deyip işini halledip çıkacak. Yani kasaya yaklaştığınızda sırada olup olup olmadığı belli olmayan ve bocalayan şaşkın birini görürseniz hiç merak etmeyin, bu onlardandır, sırada olup olmadığını sorun ve devam edin..

    4- Kasiyer hoşgeldiniz diyor, adamda surat beş karış, ağzından bir kelime çıkmıyor.. Hoşbulduk de, sağol de, bir şey de.. Görevi bile olsa, karşındaki seni insan yerine koyup bir hoşgeldin demiş.. Ancak sen insan olmadığını her ortamda kanıtlamak zorunda değilsin..




  • Milletin ağız kokusu çekilirmi gerçekten çok zor ve ağır bir iş 10 bin liradan aşşağı yapılmaz o iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme kardeşim 5-10 yıla kasiyerlik mesleği kalmayacak büyük marketlerde, kurtaracağız seni bu dertten
  • Öncelikle yazında Ulan, adama bak vs gibi hoş olmayan tabirlerde bulunmuşsun. Elbet söylemlerin itibari ile haklısın yani bende bunları yapmamaya çalışırım. Ancak bu fıtratta bir insan isen dolayısıyla sen fark etmesende müşterilere tepkin oluyordur mutlaka.

    Ayrıca çalıştığın yere gelen herkesin lavanta bahçesinden gelmesini bekleyemezsin. Zira burada kesinlikle hatalısın. Bak kardeşim ben ağır olabilecek işlerdede çalıştım insanlar ile münasebetim pencereden olduğu için çalıştığım yerdede çalışanlar aynı durumda olduğu için görmezden gelebiliyorduk. Ancak mesela bir inşaat işçisi. Senin dükyanına üzerini değiştirip gelmiş dahi olsa kokar kardeşim bu gayet normal insaların dertlerini bilmiyorsu ki insanlarında senin dertlerini bilmedikleri gibi. Vs vs bu örnekler çoğaltılabilir. Yani diyeceğim sabırlı davranmak istemiyorsan sert çıkmasanda 200 tl parayı uzatana kardeşim sabah sabah bismillah nasıl bozayım diyebilirsin. 3-5 liranın lafını edene ben size eksik versem diyebilirsin. Yani senin yerine koysun kendini. Elbet böyle değilsindir bu tepkili yazış tarzında hoş değil.




  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    “Ufak bir dokunuş bile insanların gününü güzelleştirmeye yetiyordu”

    Bana bi kasiyer dokunsa orada boğmazmıyım acaba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim üşenmedim hepsini okudum. Senin söylemediğin bir şey var. Sen hep müşterinin 5 kuruş 1 kuruş eksik olduğunu söylemişsin. Ben sanmıyorum ki günde en fazla 2 kişi gelipte 50 kuruşum yok 1 liram yok diyip eksik para versinler. Ama seninde çok iyi bildigin gibi 1 kuruş para üstü vermiyorsunuz. bütün ürünler küsüratlı kuruşlu, ama sen müşteriye 4.99 lira fiyat etiketi koyduğun ürün için 5 lira alıyorsun. Neden alıyorsun? ya da neden bundan bahsetmiyorsun maddeler halinde sıralamassın herşeyi?
    senin bütün gün kasandan geçen her alışverişte her üründe 1 kuruş haksız kazanç elde ediliyor. bunu toplama vurdun mu aylık 3 aylık hatta yıllık haksız usulsüz suç işleyerek kazandığın paraya bakar mısın? :) hadi bunuda konuşsana bunu da yaz genç kardeşim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Okuycaksın ozaman.

    Okuyarak para kazanılmaz. 2600 lira maaş alıyoum psikoloğum. Gelirimi arttırmak için her cumartesi çalışıyorum. Yetmiyor pazarları da dahil ediyorum bazen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi işimin patronuyum ama Aynı şeyleri bende yaşıyorum , liste daha da uzatilabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu:

    İnsanlar, hizmet satın aldığının farkında değil. Çalışanı satın aldıklarını sanıyorlar.
  • resmi veya özel kurum/işletme farketmeksizin eğer kasada duruyorsanız işiniz normal çalışana göre 4-5 kat daha zor. borca teklif edenler, arkadaşın dediği gibi 1-2 tl vermemek için 40 takla atanlar, ücrete itiraz edenler sizi bezdiriyor
  • Migrosa girdim.ice tea aldım etikette 1.25 kuruş yazıyor kasaya gittim.kasadan geçti 1.75 kuruş çıktı.Migros kartınız var mı dedi kasiyer var ama yanımda yok tel num verdim gecmedi.kendi migros kartını okuttu.1.50 kuruşa düştü dedim hanımefendi etiket fiyatı 1.25 bu nasıl iş dedim.Dedim sizin reon görevlileri yatıyor dedim.Etiket fiyatlarını düzeltin yoksa migrosu watsap ihbar hattına şikayet ederim.dedim çıktım.Bu işe ayar oluyorum.Etiket fiyati ne ise onu yapistirsinlar reona arkadaş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen o iş, yapma sinirlerin yerinde değil. Başka işte çalış.
  • Bir de bir şeyin olamayacagını söyleyince bagırıp çagırıp istedigini yaptircagini düşünenler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Migros'a girdim, kadının birisi kasada ödemesini yaptı, kasiyer kız çıkardı para üstü verdi, demir para da vardı.

    Kadın demir paraları uzattı ben bu paraları istemiyorum, değiştirin dedi.

    Kız yep yeni para daha yeni geldi dedi, Kadın da Ben üzerinde Atatürk olan demir para istiyorum bu parayı istemiyorum değiştir dedi

    Para 15 Temmuz için basılan 1 TL lerden miş.

    Mağaza müdürü geldi, efendim hassasiyetinizi anlıyorum ama Migros olarak biz para basmıyoruz, para devletin tedavülünde ki para, bizde siz müşterilerimizi mağdur etmemek için, bozuk para stokumuz olsun diye Merkez Bankasından para bozduruyoruz, Bankadan verilen para bu şekilde diye açıklama yapıyor, Kadın hala inatla, bana Atatürk olan 1 TL verin diyor.

    Kasa da sıra şişti, millet gerildi.

    Tamam ulusalcısın güzel bir şey, ama yeri Migros, muhattabın kasiyermidir arkadaş, al parayı, git ertesi gün merkez bankasına.

    Yemin ediyorum bazen, benden dediğim insanlar, Hüloğğcu tipler gibi, 'Istırırım, Yalarım' diyen zihniyet gibi davranmıyor mu sinir oluyorum ya




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaB0

    “Ufak bir dokunuş bile insanların gününü güzelleştirmeye yetiyordu”

    Bana bi kasiyer dokunsa orada boğmazmıyım acaba...

    Okuduğunu anlama güzel bir özellik. Edinmeye çalışınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

    hocam merhaba bir soru soracağım cevap verirsen sevinirim



    Marketin yakınlarına atılan fişleri toplasam fişteki yazılan ürünleri market içinde gizlice toplayıp kasiyere "ben bunları almıştım ancak iade etmek istiyorum fişi yanımda" deyip para iadesi yada başka bir ürün istersem anlarlar mı?

    Oyle ugrasacagina direk çal. Ayni sey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Bu ülkede insanla yapılan her işten uzak duracaksın. Misal kasiyerlik misal öğretmen pompacı doktor bankacı. İnsanın ilk gördüğü kişi olmayacaksın asla. Çünkü insanımız öküz. Oradan 2 çikolata aldı diye seni satın aldığını sanar. Adam market mi görmüş dağdan gelmiş. Oralarda ufak bakkal olur muhabbet eder takılır aynısını markette göremeyince hürmet göremeyince atar gider yapar. Kimse seni tanımak bilmek muhattap olmak zorunda değil al malını öde parasını defol git beğenmiyorsan alma.



    Benim en çok kasiyere üzüldüğüm yer şu kadar alışverişe şu ürün indirimli demeleri. Kasiyer alacak mısınız diyor evde var aynısından ne farkı var diyor adam sana evinde var mı demiyor alacak mısın diyor evet ya da hayır de geç. Evdeki bitmedi daha niye alayım diyor. Sanki kasiyer sizin evin envanterini tutuyor te allam

    Duygularıma tercüman olmuşsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşini sevmeden lanet ederek yapan adamın başına gelenler konusu olmuş.
  • 7 numaraya katılmıyorum ama,
    Onlar süresi bitmesine yakın soğuk zincir ürünlerini rafın önüne koyup, arkaya tazelerini sakladıkları sürece, ben de en tazesini bulmak için dağıtmaya devam edeceğim.
  • 5. seçenek hariç katılıyorum. İnsanlar ter kokabilir, ağır işte çalışıyordur işten çıkıp eve gitmeden markete uğramıştır. Ne yani, sırf senin için koku sıkınsın, banyo yapsın öyle mi markete gelsin?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.