Şimdi Ara

Nedir Ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedir Ne demek

     Nedir Ne demek


    Bilgi ve bilgiye kolay ulaşmak, çağımızın muhakkak en önemli meselelerinden biri. Özellikle de bilim insanları, bunun üzerine çok uzun zamanlara dağılan büyük çalışmalar yapmakta... Google Inc, Bing veya Yandex gibi çok büyük bilişim şirketleri, her gün sahip oldukları teknolojiyi daha ileri götürerek, aranan bir kelimeyi, sözcüğü veya bilgiyi... Veya aranan bir kelimenin ne demek olduğunu, ne anlama geldiğini, tanımının ne olduğunu, nasıl daha hızlı ve nasıl daha doğru bulabiliriz'in cevabını aramaktadırlar. Merak edilen bir kelimenin anlamı nedir sorusu veya anlamını bilmediğiniz bir kelime için veya daha önce hiç duymadığınız veya duyup da öğrenmemiş olduğunuz bir kelimenin tanımını bilme arzusu, sizi hiç kuşkusuz bu gibi şirketlerin web sitelerine yönlendirmektedir. Size sundukları yazılım paneli, aradığınız cümlenin içerisinde geçen kelimeler aracılığıyla size kesin bir çözüm sunar. Siz o nedir şu da ne demek? dersiniz, onlar da mümkün olan tüm bilişim alt yapıları ile size o kelimenin kısaca tanımı ve anlamı ile ilgili bilgiler verirler. Tabi şayet varsa kelime hakkında resimler ve video sonuçları da görmüş olursunuz.

    Bilgi nedir? Sözcük ne demek? Kelimenin anlamı, tanımı...

    Bugün sizlere tanıtmak istediğimiz web sitesi de, şu ana kadar saydığımız kadar büyük çaplı sitelerden olmasa da, ülke yereli anlamında çok iyi sonuçlar getirdiğini gördüğümüz yeni taptaze bir arama sitesi. ileilgili.org sosyal network'ünün bir parçası olan nedir.ileilgili.org!

    nedir.ileilgili.org, kendisini sözcük arama bazlı bir kaynak olarak tanıtıyor. Sloganı da "bilgi okyanusu!" Arama sitesi dediğimizde, sitelerimize robotlar gönderip, onları kayıt altına alan, onları belli özelliklerine göre sıraya dizen ve daha sonra topladığı verileri düzgün bir algoritma ile kendi kullanıcılarına sunan kurumların web siteleri aklımıza gelir. nedir.ileilgili.org ise, kendine bu ismi vermesine rağmen, tam olarak bu işi yapıyor denemez. Verdiği hizmet ise, bir kelimenin, bir sözcüğün bilinen tüm anlamlarını kullanıcıya ulaştırmak...

    iLe iLgiLi nokta Org sayesinde birçok bilgiye çok kısa sürede ve olabilecek en pratik biçimde erişmek mümkündür. Konularına benzer olanlarına göre en iyi şekilde sınıflandırılmış olan kaynak sayfalar, konularında en iyi hizmeti ve dökümanı bulunduran merkezler olmak zorundadır.

    Siz nedir.ileilgili.org sitesine girip, herhangi bir söz için örneğin bilgi nedir diye arattığınızda, aslında aynı kelime için, bu da nedir ki? ne demek ki? ne anlama gelir ki? kısaca anlamı nedir tanımını yapar mısın? varsa o kelimeyle ilgili resimler de gösterir misin? demiş oluyorsunuz. Bir anlamda arama motoru yerine, dijital kütüphane ya da sözlük demek daha doğru olabilir ama onu dizayn edenler, kendilerine bu isimlendirmeyi seçtiklerine göre, daha ileride düşündükleri başka bir proje de olabilir diye düşünüyoruz. Sonuçta arama motoru da bir sözlük gibi değerlendirilebilir. Zaten sözlük, kütüphane, ansiklopedi gibi tanımlamaların hepsi hemen hemen aynı anlama gelmez mi? Hepsinin amacı bir sözcük ile ilgili bilgiler vermek, sözcüklerin ne demek olduklarını bize iletmek ve sözcükler hakkında kısaca tanım yapmak ve varsa kelimenin resmini ve videosunu yayınlamak...

    Bahsettiğimiz bu sitede; sözcüklerin sözlük anlamı, kelime köküne göre hangi kökenden geldiği ve belki de en önemlisi, sözcüğün diğer dillerdeki anlamları, cümle içerisindeki kullanımına örnekleri de görebiliyorsunuz. Özellikle Türkçe'yi yeni öğrenmeye çalışan kişilerin veya ilk okul öğrencilerinin en çok tercih ettiği kısmı, herhangi bir sözcük ile ilgili cümleler kısmı oluyor. Yani herhangi bir arama sitesinde, sadece bilgi bulunabilirken, burada kelime hakkında daha fazla ve ayrıntılı bilgi verildiği anlaşılmakta... Bununla da yetinmeyen ile ilgili site, sözlerin türemiş kelime veya birleşik sözleri ve benzer atasözleri ve deyimler ile ilgili de çok fazla data sunuyor. Yorum bölümü de bulunan merkezde, yorum yapanların kendi aralarında bir sohbet ortamı oluşturulmasına izin verilmiş ve sitede bulunmayan bilgilerin ile ilgili org bünyesine eklenmesi ile geliştirilen bir kütüphaneye dönüşmüş durumda. Siz de şu kelime nedir ? bu sözcük ne demek ? başlıklı bir sözcüğün anlamını tanımını yapıp, yorumunuzu siteye ekleyerek, ilgili sözcükle alakalı sitenizi yüzbinlere tanıtabilirsiniz.

    ileilgili.org ve onun yaşayan bir parçası olan nedir.ileilgili.org'u daha iyi tanımak ve ilgili kelimelerin tüm anlamlarını öğrenmek ve bilginizi arttırmak için ziyaret edebilirsiniz. Sitede bulunan sosyal ağlar paylaşım düğmelerini kullanarak bu siteyi mutlaka arkadaş çevrenizle de paylaşın ;)

    Bir sözcüğün tüm tanımları için tek adres!..
    Nedir? ileilgili.org



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cappystarjoe -- 31 Ocak 2016; 19:25:02 >







  • Sözlük benzeri ama aslında daha ayrıntılı ansiklopedik bilgi içeren bir arama sitesi, bilgi kaynağı gibidir.

    Sözcükler ile ilgili nedir? ne demek? sorularına cevap veren içerikler barındırır. Kelimeler ile ilgili resim içeriği de bulunan site, arşiv özelliği ile de göz dolduran bir web sitesidir. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, sözcükler hakkında nedir? ne demek? sorularına yanıt vererek, yapacakları yorumlar ile kaynağın gelişmesine katkıda bulunabiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.