Şimdi Ara

NEDİR FORUMDAKİ PEUGEOT DÜŞMANLIĞI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
0
Favori
9.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    Ben "Peugeot süper sorunsuz" mu demişim?

    Bu sefer anlayacağınızı ümit ederek bir kez daha ve oldukça anlaşılır anlatmaya çalışacağım.

    "Bu markaları karalayanlar genelde çevresindeki kişilerin memnuniyetsizliği baz alarak böyle bir değerlendirme yapar. Satılmasının nedenini de ucuz olmasına bağlar. Bu hep böyledir."

    Bu mesajdan Peugeot'u kötüleyenlerin hepsinin çevresindekilerin araçlarından dolayı kötülediği gibi bir sonuç çıkmıyor. Bu konuda anlaştığımızı umuyorum.

    İnsanların kendi araçlarıyla ilgili olarak yaşadığı problemler ise o kişilerin otomobillerinde meydana gelen problemlerdir. Tek bir araç ya da daha da büyüteyim 1000 kişinin kendi aracı hakkında yazdığı olumsuz şeyler o markayı kötü yapmaz. Sadece kendi araçlarında meydana gelen sorunlar sebebiyle kişisel olarak o firmadan memnun olmamalarına sebep olur. Bu tarz özel örneklerden genele gidilemez.

    O yüzden herkes kendi yaşadığını bilir. "Kendi yaşadıkları çerçevesinde de memnun kalır ya da pişman olur" diyerek konuyu kendi adıma kapatıyorum.

    Yeterince açıklayıcı olduğumu düşünüyorum çünkü.

    İyi geceler.

    kalın yazılı yerde çok iyi anlatabilmişsiniz yada ben bu sefer anladım sizin neden pejoyu övdüğünüzü. Bence o çerçeveden çıkın.

    Ben seni anlamıyorum demiyorum arkadaşım. Ayrıca karşındakini aşşalayıcı sözler kullanmaktan vazgeçmelisin. Neyseki ben sizin gibi değilim. Benim demek istediğim sadece iyi araçları görmek neden. Sizin için değil mesela birisinde A markası var sürekli A yı över durur biri kötü bişey dese hemen iyi bişeyle kapatmaya çalışır. Demek istediğim bu. Yinede ben saygısızlık yapıp anlamadıysan bir daha anlatayım yerine anlatamadıysam bir daha anlatayım diyorum. Saygılar.




  • Kusura bakmayın ama cidden anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. Bilemiyorum. Ben gayet açık ve güzel bir şekilde anlatıyorum. O konuda herhangi bir tereddütüm yok.

    Sizin fikirlerinizin aksini iddia ediyorum diye bir markayı övüyor olmuyorum. Şu başlık altında Peugeot'yu övmek için herhangi bir söylemde bulunmadım. "Peugeot süper sorunsuzdur" falan da demedim.

    Konunun gereğinden fazla uzadığını düşünüyorum ve bu ekstra mesajdan sonra bu başlık altında sizinle herhangi bir diyaloğa daha girmek istemiyorum. Amacınız belli çünkü.
  • Herkesin amacı belli bence ;)
  • Bir Peugeot cu olarak almanların PSA grubu araçlarından daha dayanıklı olduklarına ben de katılıyorum. Ama daha kaliteli oldukları genellemesi ne katılamayacağım.

    Kaldıkı kalite bir algıdır. Senin için verdiğin paraya karşın kapının tok sesi kalite göstergesidir, benim için verdiğim paraya karşın aldığım motor gücü ve az yakıt tüketimi kalite göstergesedir.

    Ancak özellkle ikinci ellerde şöyle bir sorun var. Arkadaş yazmış, "ikinci el, dizel, 2005 model üzeri ESP gibi güvenlik donanımları olan bir araç arıyorum limitim de 25.000 TL" şimdi bu sorunun cevabı belli, bu paraya bu özelliklerde bilindik araçlar - C4 -307 ve Kia Cerato dur. Hatcback isteyenlere ilk ikisi, sedan isteyenlere de Cerato öneririm.

    Gel gelelim konu açan arkadaş hariç gelen cevaplara

    Fransız alınmaz almandan şaşma,
    Parana göre bir VW al
    2002 model hitler motorlu Bora al,
    2002 model Honda Civic al,


    Yahu adam dizel demiş, millet boş ver dizeli benzinli al LPG taktırırsın diyor
    2005 üstü model demiş 2002 model araç öneriyorlar
    Güvenlik donanımı olsun demiş, iki hava yastığı olan ABS de zamanında opsiyonel olan veya bazı donanım seviyelerinde standart olan araç önermişler,

    Neden ? Fransız olduğu için dizeli boşver, yeniyi boşver, güvenliği boşver alman al demek bu kadar basit mi? Bu kadar mı kötü.

    Ha tamam sıfır alırken aynı özellikteki almana fransıza vereceğimden 5000 lira fazla veririm o kadar. Ama gidipte fransızda dizel daha dolu araç alacağım paraya almanın daha boş benzinlisine vermem kimse kusura bakmasın. Burada ilk başta değindiğim kalite algısı işin içine giriyor, Sen dersenki yok arkadaş ben ikinci el değerini düşünürüm, kapının sesine bakarım, donanım, motor gücü yakıt benim için kalite unsuru değildir, eyvallah o da senin bileceğin iş.

    Zaten gerçekten aynı motor gücü aynı donanım da alman ve fransızın fiyatı aynı olsa gider herkes alman alır, ben dahil kimse fransıza bakmaz.

    Son söz, insanlar seçimlerini akıl süzgecinden geçirip yaparlar ve ellerindeki paraya mümkün olan en kaliteli aracı almaya çalışırlar, iki kişinin seçimleri arasında fark varsa, kalite algıları farklıdır, ikisi de kendilerine göre alabilecekleri en iyi aracları almışlardır.

    Konu hakkında derin bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar, "consumer behavior" müşteri davranışları ile ilgili yazılmış kitapları okuyabilirler.




  • fransız arabalarının geçmişteki ve halen yaşamakta oldukları bilimum sorunlar nedeniyle tavsiye edilmiyor
  • Yorum : Peugeot ucuz ondan satıyor...
    Peki sadece ucuz olduğu için satılıyor da; Avrupa'da nasıl bazı Fransız otomobil modelleri satış listelerinde ilk sıralarda?... (207, 2006'da çıkmış bir model; bir yıl 1., bir yıl da 2.'liği var; diğer yılları takip etmedim ama şu an sanırım hala ilk 10'da... Şu an ilke beşte eskimiş bir model olmasına rağmen Clio III ve C segmentinden Megane da var...) Avrupalıların Fiesta/Corsa/Polo alacak parası yok da mı 207 ya da Clio alıyor? Öte yandan; Peugeot listelerde bu kadar üst sıralarda iken, aynı platformları ve teknolojileri paylaşan kardeşi neden ilk sıralara giremiyor? Yoksa satışların yüksek olması için sadece fiyatının ucuz olması yeterli değil mi?

    Yorum : Peugeot Alman markalarından ucuz; hiç aynı fiyata satıldığını gördün mü? Aynı fiyat olsa kimse Peugeot almaz!
    Pahalı her zaman iyi değildir; pahalı bazen daha iyi pazarlandığı için pahalıdır. Avrupa'da X modelle Y model arasında benzer donanımda 300-500 euro fark varken, Türkiye'de 10-15.000 lira fark olabiliyor. Demek ki olay sadece kalite ile alakalı değil. (Almanya VW ve Pug sitelerinde; Golf 16.975 €'dan; 308 ise 17.050 €'dan başlıyor! Polo 12.450; 207 ise 12.790 €'dan başlıyor! Fransa sitelerinde ise fark daha fazla!)

    Yorum : Fransızlar mekanik/elektronik işini beceremez, teknolojileri de geri!
    Buna cevap bile vermemek gerek aslında. Fakat kısaca; Airbus, Concorde, Alcatel, Mirage savaş uçakları, savaş helikopterleri ve uyduları hatırlatmak yeterli.

    Ayrıca :
    2008 senesine Peugeot 207 aldım; 2hy ve abs'li; aynı fiyata yanlış hatırlamıyorsam tek havayastıklı Polo satılıyordu. Yol bilgisayarı, mp3 çalar gibi donanımları saymıyorum bile... Ben de 207'yi tercih ettim. Yine olsa yine 207'yi tercih ederim; çünkü aynı dönem eşimin aracı da Polo idi! Ve o müthiş Alman tankı Polo ile 35.000km'de en az 5 kez servise gittim, üstelik 35.000km'lik araca 3 kez bakım yaptırmıştık! Ön takımdaki bazı parçaların yeterince sağlam üretilmediği için her 40.000km'de (yaklaşık) değişmesi gerekiyormuş! Motoru çalıştırırken arabanın içinde hopluyorduk! Ön frenlerinden garip bir ses geliyordu! Alman kalitesi! Dandik 207 ise sadece sigorta atması ve rutin bakımlar (20.000km'de bir, yani 45.000km'de sadece 2 kez) için servise gitti. 207'nin Ncap puanı 35 (sınıf lideri idi), Polo'nun 26 idi!... (Euroncap falan hikayeymiş; hani dokununca yamulurmuş ya Peugeot; bir Mazda'ya düşük süratle arkadan vurdum; Mazda'nın arkası dağıldı, benim sadece çamurlukta hafif bir esneme... Tamponum bile değişmedi...) 207'nin yol tutuşu ve frenleri Polo'dan kat kat iyi; direksiyon ve pedalları ise çok daha rahattı. Polo'nun ise arka camları elektrikli ve iç aydınlatmaları daha şıktı. Ayrıca bazıları gibi VW düşmanı da değilim; iç mekan kalitesi olarak tartışmasız Polo daha iyiydi. Bazı parçalardaki kalite, C segmentindeki araçlarda bile az rastlanan cinsteydi... Ve Türkiye piyasası gerçeği, 2 aracı da satışa çıkardım; Polo'ya pek çok müşteri çıktı; üstelik 2006 model olduğu halde daha yüksek fiyattan satıldı. 207 ise satılmadı; eşim kullanmaya devam ediyor.

    Evet; at gözlüklerimizi çıkaralım. Arabımızı övmek için değil, doğruları paylaşmak için yazışalım.

    Konu başlığına dönersek; gerçekten bu tip başlıklar sıkca açılmaya başladı. Bu tip başlıklar maalesef bir amacına ulaşamaz; biz burada -hani imkansız ama- bir şekilde Peugeot'nun X,Y,Z markalardan iyi olduğunu ispatlasak bile; X,Y,Z marka araç sahipleri ve sempatizanları; forumun başka bir başlığında yine gidip Peugeot alınmaz, X/Y/Z al yazacaklar. Otomobil forumunda tarafsız ya da en azından tarafsıza yakın yorum yapan üye oranı %1'den yüksek değil, emin olabilirsiniz. Ve Peugeot alınmaz diyen üyelerin tamamına yakını Alman ya da Japon otomobili sahibi/sempatizanlarıdır. Fransız araçlarına karşı olan bir grup var; bir ara Fransız mallarına boykot vs gibi komik bir tepki vardı; o da bu durumda etkili oldu.

    Şöyle bir örnek anlatayım; forumda bir arkadaş; üstelik de yaşını başını almış birisi; Latitutude'un ve Koleos'un Samsung firması tarafından üretildiğini ve Renault'nun bu araçları pazarladığını; tüm teknoloji ve ARGE'nin Samsung firmasına ait olduğunu söylemişti. (Hatta yanılmıyorsam Samsung'un Renault'dan hisse aldığını da iddia etmişti) Araştırdım; durumun öyle olmadığını; Samsung'un tamamen Renault çatısı altında bir marka olduğunu ve tüm know-how'ın Renault'dan aktarıldığını kendisine kurumsal web sayfalarını kaynak göstererek ispatladım. Ertesi gün başka bir başlıkta; yine bu araçların Samsung'un teknolojisi ile üretildiğini ve Samsung'a ait olduğunu iddia ediyordu! Yorum sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 6 Ekim 2011; 10:03:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    quote:

    Orijinalden alıntı: microq

    başka hangi marka dizel motorlarda bu kadar başarılı

    cevap : Almanlar Tek Geçerim


    Pejo neden kötü diye soracak olursan ters sistemden olabilir ve hiç türkiyeye uygun bir araç degil

    fiatın dizel motoru multijette çok başarılı

    yigidi öldür hakkını yeme bence

    Yiğidi öldürmeden hakkını yememek gibi bir alternatifi düşündün mü hiç Cihan'cım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osencag


    Arkadaşlar forumda herkes peugeot hakkında bilip bilmeden atıp tutuyor. ya laf olsun diye konuşuyorlar ya da cidden bilmiyorlar. hangi markanın tarihi peugeot nunki gibi? başka hangi marka dizel motorlarda bu kadar başarılı? ben çözemedim bu peugeot düşmanlığını yorumlarınızı bekliyorum

    forumda okadar çok konu varki benzer
    nedir bu ww düşmanlığı
    nedir bu hyundai düşmanlığı vs....

    her kez bir birine düşman herkez dünyanın en güzel arabasına bindiğini sanıyorda ondan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    quote:

    Orijinalden alıntı: osencag


    Arkadaşlar forumda herkes peugeot hakkında bilip bilmeden atıp tutuyor. ya laf olsun diye konuşuyorlar ya da cidden bilmiyorlar. hangi markanın tarihi peugeot nunki gibi? başka hangi marka dizel motorlarda bu kadar başarılı? ben çözemedim bu peugeot düşmanlığını yorumlarınızı bekliyorum

    bugün dizel 1.6 115 bg 508 test ettim. otomatik vitesi ve motor gücü cidden başarısızdı. hele hele otomatik vitesi geçişlerde bi çekmeler yapıyor ki boynumuz tutuldu. O araca koy en az 150 beygir daya DSG yi çok iş yapar ama

    Işte anlamadığın konu orası... onun aslında 163 beygirlik motoru vardır ve şanzımanı tam otomatik...

    Ama türkiyedeki hödükler için özel olarak 1.6 yarı otomatik geliştirip sundular....




  • Bende nedir forumdaki Honda düşmanlığı diye konu açsam prim yapar mı acaba ya da bu işi, işin uzmanı ababa ya mı yollasak :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom
    @DeepNote


    Yorumumda belirttiğim gibi benimki nihayetinde bir genelleme.İstisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorum.Fransızlar ise çabalıyor,çabaları takdire şayan bazı hassas limitlerin söz konusu olduğu sektörlerde her millet başarı yakalayabilir fakat aynı zamanda her milletin iyi ve yetenekli olduğu konular var,Fransızlarınki ise savaş ve mekanik değil.



    @kaiser şoze

    "kadınlar çocuk üretiyor otomobilmi üretemeyecek."

    Dindar veya bağnaz değilim fakat en iyi yaptıkları şey("çocuk üretmek") bu sanırım.Sıkı sıkıya sarılıp bırakmamaları gerekir bu işin peşini


    "2. dünya savaşında kaybeden taraflar almanya ve japonyaydı sanırsam"

    -Japonyayı yenen savaş değil atom bombasıdır.Iwo Jima savaşını biliyorsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

    -6 yıl süren ikinci dünya savaşında Almanya'nın tüm Fransa'yı işgali 1 ay sürmüştür.

    -Bunların yanında Almanların İkinci Dünya Savaşı'ndaki savaş makinelerini bir araştırın.Örneğin Gustav topu..

    Fransızlar mekanik konusunda iyi değil demek biraz haksızlık olmuş bence.

    Ayrıca Fransa'nın savaş tarihi pek başarılı gibi gözükmese de Fransa kazanan bir ülkedir. Şu andaki halinden çıkaracağımız sonuç budur.

    Otomobil üreten diğer ülkelerle kıyaslayınca (Amerika,Japonya,Almanya...) haksızlık değil.

    Fransa'nın kazanması en nihayetinde politik bir olaydır.Fransa doğru tarafta olduğu için kazandı.İyi savaştığı için değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaiser şoze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    @DeepNote


    Yorumumda belirttiğim gibi benimki nihayetinde bir genelleme.İstisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorum.Fransızlar ise çabalıyor,çabaları takdire şayan bazı hassas limitlerin söz konusu olduğu sektörlerde her millet başarı yakalayabilir fakat aynı zamanda her milletin iyi ve yetenekli olduğu konular var,Fransızlarınki ise savaş ve mekanik değil.



    @kaiser şoze

    "kadınlar çocuk üretiyor otomobilmi üretemeyecek."

    Dindar veya bağnaz değilim fakat en iyi yaptıkları şey("çocuk üretmek") bu sanırım.Sıkı sıkıya sarılıp bırakmamaları gerekir bu işin peşini


    "2. dünya savaşında kaybeden taraflar almanya ve japonyaydı sanırsam"

    -Japonyayı yenen savaş değil atom bombasıdır.Iwo Jima savaşını biliyorsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

    -6 yıl süren ikinci dünya savaşında Almanya'nın tüm Fransa'yı işgali 1 ay sürmüştür.

    -Bunların yanında Almanların İkinci Dünya Savaşı'ndaki savaş makinelerini bir araştırın.Örneğin Gustav topu..

    hatice ye değil neticeye bakmak lazım almanlar ve japonlar açgözlülüklerinden kaybettiler.

    çinle savaş git rusyaya bulaş bide amerikalılarla aşık at.sonrada atom bombasını yer oturursun.

    japonlar zehirli gaz kullanmışlardı atom bombası nı çoktan haketmişlerdi.

    .aslında atom bombasını yapma girişimini ilk almanlar başlatmıştı ama yüksek alaman mühendisliği başaramadı

    sömürürsen kirletirsen zenginsen alman mühendisliği

    yok sömürmem nükleer santral kurup çevreyi kirletmem dersen türk aklı yunan tembelliği.

    keşke 2varil perolümüz doğalgazımız olsada şu nükleer santral işine girmesek ama bunlara köle olmaktan iyidir.


    Toyota Ar-Ge harcamalarında birinci olurken (6.77 milyar euro), Toyota'yı sırasıyla Roche, Microsoft, Wolkswagen ve Pfizer izlemekte.

    vw 6 milyar euro harcamış yaklaşık ar ge ye.tahminen passat maliyeti 20.000 euro desek 300.000 tane passat üretilir. bunları artarda dizsek 1250 km yapar burdan almanya kadar sanırım

    türkiye bu işe 10 milyar dolar ayırabilirse toyota vw bilmemne eline su dökemez.

    parayı bulacağız galibahttp://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=77968





    Neticede Almanya açgözlülüğünden Japonya ise atom silahlarından ötürü kaybetmiştir.

    Atom bombası mekanik değil bilimsel metodlarla geliştirilen bir silah.Bu konuda Abd'nin daha iyi olmasını yadırgamıyorum fakat Alman vatandaşı Einstein Amerikan Başkanı Roosevelt'e mektup yazıp Almanların atom bombası geliştirdiklerini anlatmasaydı Amerikanların atom bombası gibi bir şeyden bile haberleri olmayacaktı.


    "...başlangıçta zaferden zafere koşmakta olan Nazi Almanyası’nın politik önderliği aynı işe gereken önemi vermeyecek, fonlarını daha çok füze araştırmalarına ayıracaktı. Halbuki aynı nükleer fission (zincirleme dağılma) konusunda ilk buluşları gerçekleştirenler, nükleer enerji yolunda ilk adımları atanlar Alman bilim adamları olmuşlardı. Aslında Almanya atom bombası projesini hepsinden önce başlatmıştı ama, gecikmeler nedeniyle bombayı nefesi tükenmişken, artık kullanacak olanakları kalmamışken üretebilecekti..."


    Neyse,konu çok başka yerlere kaydı gitti

    Düzeltme:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 6 Ekim 2011; 13:13:38 >




  • bir vw bir opel bir ford bir toyota değil bu kadar basit.
    forum değil Türkiye düşman pejoya satışlardan belli değilmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZSARA

    Bende nedir forumdaki Honda düşmanlığı diye konu açsam prim yapar mı acaba ya da bu işi, işin uzmanı ababa ya mı yollasak :))

    Ababaya hafif kalır.

    Daha kallavi bir konu yakışır.


    Bence Sen aç, ilk yorum da benden gelsin. :)
  • hiç bir araç sınıfında başarısı yok eskiden bir 206 furyası vardı birde pejo j9 munubus onun haricinde başarısı yok bundandır.
    başarısız olmasına rahmen yenilenmedi pejo...
    206+ cıkmış 307 yerine benzer bir 308 falan.
    rakipleri ölemi başarılı olmalarına rahmen yenilendiler en belirginide opel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom
    Otomobil üreten diğer ülkelerle kıyaslayınca (Amerika,Japonya,Almanya...) haksızlık değil.

    Fransa'nın kazanması en nihayetinde politik bir olaydır.Fransa doğru tarafta olduğu için kazandı.İyi savaştığı için değil.

    Yok yok cidden haksızlık. Otomobil konusunda durumun böyle olduğunu anlatsanız hadi neyse de genele vurursanız çok büyük haksızlık hem de.

    Ama insanların kafasındaki Fransız düşmanlığı sebebiyle Fransa'nın yaptıklarını görmezlikten gelemeyiz.
  • forumdaki peugeot düşmanlığı çok önemli değil. bugün herhangi bir peugeot servisine aracınızı götürün , emin olun size o aracı överek satan servis yetkilisi 2. ele düşünce ya da takas için kullanmak istediğinizde size çok komik bir fiyat teklifinde bulunacaktır. yani bizim kendimize olan düşmanlığımız yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Utku

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom
    Otomobil üreten diğer ülkelerle kıyaslayınca (Amerika,Japonya,Almanya...) haksızlık değil.

    Fransa'nın kazanması en nihayetinde politik bir olaydır.Fransa doğru tarafta olduğu için kazandı.İyi savaştığı için değil.

    Yok yok cidden haksızlık. Otomobil konusunda durumun böyle olduğunu anlatsanız hadi neyse de genele vurursanız çok büyük haksızlık hem de.

    Ama insanların kafasındaki Fransız düşmanlığı sebebiyle Fransa'nın yaptıklarını görmezlikten gelemeyiz.

    Otomobil konusunda durum bu,tüm mekanik yönlerini ele almamız mümkün değil.Fakat benim bu konuda ön yargılarım olduğunuda inkar etmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien


    Hocam çok güzel anlatmışsın, çok güzel anlatmana rağmen malum kişilerin hiçbir şekilde anlamayacağını da çok güzel anlatmışsın. Tebrik ederim.

    Şimdi şu konu altına yorum yapan Opel Astra J sahibine, rabasının 308'den dahaka kalitesiz olduğunu söylesem sence ne der acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 6 Ekim 2011; 13:29:44 >
  • yinede piyasada en az yakan iki araç var biri ww biri fransızlar bu gerçek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.