Şimdi Ara

Nedir bu üç büyük aşağı üç büyük yukarı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende sevmiyorum şu 3 büyükleri. 3'ünüde takip etmeyi bıraktım zaten
  • Şu an yaptığınız tartışma da aslında beğenmediğiniz "fanboy" kısmına giriyor farkındasınız değil mi?Her yerde olacak bu ünlü-ünsüz tartışma.Film olur adam Yüzüklerin Efendisi'ne laf eder "Siz festival filmlerini izleyin asıl" der.Konu müzik olur "Metallica çok bozdu artık adam olmaz,biraz da Antrax dinleyin asıl thrash o" der.Anime de Bleach,One Piece,Naruto'ya laf atmak havalı sayılıyor lan bildiğin anlamadım gitti Ben Bleach ve OP'yi izledim.Naruto'ya bakmadım.Bleach ve OP'den de inanılmaz haz aldığım anlar oldu,sıkıldığım anlar da oldu.Siz 25-30 bölümlük animeyle 400+ bölümlük animeyi nasıl kıyaslıyorsunuz ona şaşıyorum ben.Burada adı geçen o bilinmeyen dediğiniz animelerin çoğunu da izledim.Onlardan da haz aldım.Bunu yapmak bu kadar zor mu?Ben 3 büyükleri izlemem hayatta gider diğer bilinmeyen! animeleri izlerim tavrına da ben ayrı gıcık oluyorum.Hepsini izleyin kardeşim.Sevmezseniz de bu kadar düşman tavır sergilemeyin.




  • Fullmetal Alchemist hala devam eden bir seri olsaydı, Naruto ve Bleach'i geride bırakabilirdi. Ama giden/ölen/biten unutulur bu kadar basit. Daha neyi tartışıyorsunuz?

  • Okudum da mesajları enteresan tartışmalar olmuş.

    3 büyükler denilen serilerden bir tek One Piece'e tam baktım. Narutoya da yeni başladım. 20 bölümde filanım daha.

    Şimdi bazı genellemeler yapılmış bu yanlış. Yok efendim Shounen tarzında animeyi sevenler başka şey izlemezler bilgisi olmaz gibi. Bunu anlayamadım ben. Nereden biliyorsunuz diye sorarlar adama ? Herkesin bir zevki vardır. Ben de arada bunalıyorum 15-20 bölüm süren dövüşlerden. Lakin uzun olması bazılarımıza hoş geliyor. Çünkü herkesin zevki farklıdır. Ben seri kitap okumayı severim mesela. Ne kadar uzun benim için o kadar iyidir. Bir başkası için 150 sayfa olması kafidir mesela. Olabilir herkesin zevki farklıdır.

    Ha bu forumda açılan narutonun rameni, Bleach'in bilmemnesi , One Piece'in bilmemnesi gibi konuların açılması hoşunuza gitmeyebilir benim de pek gitmez.

    Bu arada Legend of Galactic Heroes gibi serilerin türkçeye çevrilmemesi ilgi görmemesi üzücü. Çevirisini bekliyoruz artık inşallah birileri çevirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tensho

    Fullmetal Alchemist hala devam eden bir seri olsaydı, Naruto ve Bleach'i geride bırakabilirdi. Ama giden/ölen/biten unutulur bu kadar basit. Daha neyi tartışıyorsunuz?



    Arkadaşın dediğine katılıyorum

    Ayrıca 3 büyüğü takip edenler diğer serilere bakmaz gibi saçma mesajlar var. Kimin neyi takip edip etmediğini siz nerden bilebilirsiniz ki?

    Anime =http://myanimelist.net/animelist/Marwolaethau
    --Devam eden: TV: 27, OVA: 1, Eps: 818, Days: 13.77 <--One Piece burda
    --Tamamlanan: TV: 213, OVA: 30, Movies: 24, Spcl.: 32, Eps: 6,667, Days: 112.12
    --Askıya alınanlar: TV: 11, OVA: 1, Eps: 645, Days: 10.65 <--Bleach ve Naruto ise burda

    Manga =http://myanimelist.net/mangalist/Marwolaethau
    --Devam eden: Chapters: 7,757 <--3büyükler burda. 1000 küsür bölüm Hajime no Ippo'ya ait xD
    --Tamamlanan: Chapters: 3,741
    --Askıya alınanlar: Chapters: 1,310

    Birazda ben fanboyluk yapim Bleach'ın mangakası o kadar iyi çiziyorda noluyor? Bi aralar dalga geçiyordu resmen bölümleri okumak en fazla 2dkmızı alıyordu. Sayfaları doldurmak için tam 2 sayfaya bir bina ve 1 sayfanın yarısına sadece işaret parmağı çizmiştir. Mangaka dediğin sayfayı doldurmak için çizmiycek arkadaş, deli kanlı olup o hafta ara verip diğer haftaya dolu dolu bir bölümle karşımızı çıkmalı. Oda-sensei gibi

    3 büyükler çok popüler olduğu için bazı çok güzel serilere bakılmadığı için o serilerin iptal olduğu yazılmış. Sen talep olmayan bir ürünü, üretmeye devam edermisin? Demek ki senin zevk anlayışın genelin o kadar dışında ki nerde oylamada iptale giden seri var onu beğeniyorsun. Bir manga dergisinde kaç serinin bölümü yayınlandığını yada iptal edilmemesi için ne gibi koşullar olduğunu biliyormusun?




  • O dediğin 3 büyükleri ve daha birçok seri biliyorum, onlar da kassın kendini geçsinler bu 3 büyük dediğiniz serileri..
    One Piece ve Naruto'nun bende kolay kolay yeri değişmez, Bleach'te Rukia var sırf o yüzden seviyorum bu mangayı, Toriko ve Fairy Tail'de güzeller ama ilk 3 kolay değişmez gibi benim için, Toriko Bleach'in yerini almış diyorlar ama benim görüşüm o yönde değil.
  • Vay böyle bir konu varmış da ben görmemişim. Hortlamış konu da olsa yazayım bakalım bir şeyler. Şimdi popüler olmalarının sebebi tartışılabilir ama bu popülerliklerini bunca zamandır devam ettirmeleri mevcut popülerliklerinden kaynaklanıyor. Manga okumaya veya anime izlemeye yeni başlayan birisine en çok tavsiye edilen mangalardır bunlar ve bu insanların internet üzerinden en kolay ulaşabileceği mangalar da yine bunlardır. Böyle olunca başka bir seriye başlayan kişi sayısı 2-3 oranındayken bu popüler mangalara başlayan kişi sayısı 40-50 oranında oluyor ve popülerlikleri düzenli olarak devam ediyor hatta artıyor. Çok dikkate almaya değer bir şey değildir ama zaten popülerlik. Ben de bu üç seriyi takip etmeme rağmen kesinlikle çok iyi seriler diyemem. Bir kere düzenli bir kaliteyi koruyamıyorlar. Bir bölüm çok iyi olurken başka bir bölüm berbat olabiliyor.

    Zaten bu mangalara en iyi mangalar diyen adam ya bu olaya yeni başlamıştır ve zamanla yeni sulara yelken açtıkça hatasını anlayacaktır ya da direk zevksiz tipin biridir.




  • Küçükler de kassın büyükleri geçsin pek geçerli bir görüş değil bence başlarda farklı ve çok güzeldi belki 3,5 büyük denilen seriler ama mesela bleachin yaptığını (sayfaları koca koca kol bacaklarla doldurmak) daha küçük bir seri yapsa ikinci hafta bir tane okuyanı kalmazdı.Üç büyüklerin bu kadar popüler olması benim gibi bir çok kişinin alışkanlıktan devam etmesi gibi geliyor bana.Hani şöyle söyliyim bu serilerin uzun süredir ortaya koydukları içeriği önceki yüzlerce sayıyı okumuş olmasam hiç uğraşmama ma şu haliyle zaten bir sayıyı bitirmek 2-3 dakika aldığı için devam ediyorum.

    Birde popüler demek ki kaliteli diyenler son zamanlarda en çok satan kitapların twilight ve fifty shades of grey serileri en çok dinlenen müziklerinde justin bieber la one direction olduğunu bir hatırlayabilir mi acaba.
  • Toriko dediğim gibi Bleach'in yerini aldı bu 3 büyük serisinde, başka güzel seriler çıkıp bunları geçebilir, geçemez diye birşey yok ben bunu söylüyorum.
    Toriko nasıl 3 büyüğün yerini aldı diyen olursa(Benim şahsi fikrim almadığı yönünde ama Toriko güzel işler yapıyor.)
    http://www.imtwelve.com/11145-weekly-shounen-jumps-new-big-three
    Yıllardır devam etmesi ve belirli bir kaliteyi yakalamış olmalarından ötürü bu durum.
    One Piece'in, Naruto'nun popülerliği ile JB, One Direction gibi grupların karşılaştırılması ise çok abes bir durum bana göre.. Elma - Armut bunlar, sırf popüler diye güzel demiyoruz yani onu diyorum.
    One Piece veya Naruto elbette kusursuz değil ama, burada anlatıldığı gibi yerin dibine gömmeye de gerek yok, bu sözüm kimseye değil, genel olarak söylüyorum.
    Ha birde Carnige Tower of God daha fazla takip edilmeli değil mi demişsin bak o konuda haklısın çok güzel Web toon, manwhalar var. Tower of God - God of High School - The Breaker + New Waves örnek olarak bu serilerin daha çok bilinmesi lazım çünkü okumaya değer seriler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suraz -- 14 Şubat 2013; 18:18:44 >




  • Benim dediğim zaten bunların yerin dibine soklaım değil ama bunlardan gerçekten daha kaliteli seriler varken kendine manga okuyucusu diyen kitlenin başka mangalardan bir haber olması.Yahut bu serilere en ufak bir eleştiri yapıldığından herkesin fanboy damarının kabarması ciddi bomboş geçen bölümlerde bile milletin "of be ne bölümdü" diye gaza gelmesine benim tepkim.

    Bu konuda tepki gösterilmesi de gayet normal bence neticede gerçekten manga seven biri olarak içerik aradığında ortaya çıkan sonuçların çoğu bleach,naruto,one piece ise yahut bu serilerin çevirisni 5-6 grup yaparken sadece çevirilmediği için harcanıp giden onlarca seri varken.Başta çok basit bir soru sordum biri bana neden bu serilerin popüler olduğunu açıklasın dedim herkes kendi görüşünü yazsın diye gelen cevapların yüzde doksanı uzunlar diye olmuş ta zaten bu seriler popüler olduğu için uzun.




  • Benim için 3 büyükler Naruto,Gintama,Beelzebub'tır.

    Şöyle söyleyeyim neden One piece ve Bleach'i fazla sevmiyorum
    One piece'in ilk bölümünü izledim ve gerçekten karakterlerin gülüşleri,hareketleri itici geldi.Ve birazda eski bir yapım olduğundan çizimlerde de sorunlar vardı. (Konuda sorun yok)
    Bleach ise Alışamadım yani konuya girişlerini beğenmedim yani ben güncel Naruto manga okuyucusu olarak Her yapılan yeteneğin kökünü nereden geldiğini nasıl geldiğini bilmek isterim.Bakın Narutoya Ying-yang'tan tutunda 5 Element Izanagi,Izanami falan neler neler binlerce teoriler.Yani ben uzun bir Animeyi izleyeceksem ya beni Bağlamalı çizimleriyle,hareketleriyle vb. ya da ip uçları önceden verilmiş ama bizim daha çıkaramadığımız şeyleri 300-400 bölüm sonra çok mantıklı bir şekilde önümüze serişleri.
    Mesela
    Itachi'nin Kakashi ile olan ilk dövüşünde Tsukuyomi'yi uzun tutmaması ve öldürmemesi hatta Kakashi bile dedi istese beni öldürebilirdi diye Ama neden yapmadı? İşte bu olay bu bölümden yaklaşık 250-300 bölüm sonra Açıklandı ondan sonra başka bir olaylar örgüsü yok efendim Madara,Tobi falan Nagato Rinnegan'ı nerden aldı,Juubi'nin dirilişi,Tsuki no me Projesi,Madara ve Obito arasındaki Bağ,Yüzyıllar boyunca süre gelen Uchiha-Senju arasındaki Rekabet,Juubi'nin tanrı olması ve Tanrı'nın kaldıramayacağı taşı yaratması (Rikudou),Rikudou'nun Rinnegan'ı nasıl alması,Gedou mazou'nun kaynağı,Zetsu'nun nasıl oluştuğu ve de en önemlisi Mokuton ve Yin-yang arasındaki uyum ve hepsi mantıklı bir şekilde şimdi de Hashirama'nın Wood Sennin gücü nereden geliyor Uchiha clan ancestor'ın Garip gözleri Byakugan nasıl oluştu, Shiki fujin ve Susanoo arasındaki bağlar Müthiş bir soru işaretleri
    Velhasım Bleach'in böyle bir derin kurguya sahip olacağını düşünmüyorum yanlışsam söyleyin Spoilerde olsa yemek istiyorum gerçekten Narutodan daha derin konuya sahip olduğunu bilmek istiyorum zaten Bleach isminin bile nereden geldiği tartışma konusu.Belki ismi çamaşırlardaki Kötü kirleri atarsın ya aynısı Soul reaper'ların Ruhları temizlemesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheogorath -- 22 Şubat 2013; 20:35:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tsuki no me

    Benim için 3 büyükler Naruto,Gintama,Beelzebub'tır.

    Şöyle söyleyeyim neden One piece ve Bleach'i fazla sevmiyorum
    One piece'in ilk bölümünü izledim ve gerçekten karakterlerin gülüşleri,hareketleri itici geldi.Ve birazda eski bir yapım olduğundan çizimlerde de sorunlar vardı. (Konuda sorun yok)
    Bleach ise Alışamadım yani konuya girişlerini beğenmedim yani ben güncel Naruto manga okuyucusu olarak Her yapılan yeteneğin kökünü nereden geldiğini nasıl geldiğini bilmek isterim.Bakın Narutoya Ying-yang'tan tutunda 5 Element Izanagi,Izanami falan neler neler binlerce teoriler.Yani ben uzun bir Animeyi izleyeceksem ya beni Bağlamalı çizimleriyle,hareketleriyle vb. ya da ip uçları önceden verilmiş ama bizim daha çıkaramadığımız şeyleri 300-400 bölüm sonra çok mantıklı bir şekilde önümüze serişleri.
    Mesela
    Itachi'nin Kakashi ile olan ilk dövüşünde Tsukuyomi'yi uzun tutmaması ve öldürmemesi hatta Kakashi bile dedi istese beni öldürebilirdi diye Ama neden yapmadı? İşte bu olay bu bölümden yaklaşık 250-300 bölüm sonra Açıklandı ondan sonra başka bir olaylar örgüsü yok efendim Madara,Tobi falan Nagato Rinnegan'ı nerden aldı,Juubi'nin dirilişi,Tsuki no me Projesi,Madara ve Obito arasındaki Bağ,Yüzyıllar boyunca süre gelen Uchiha-Senju arasındaki Rekabet,Juubi'nin tanrı olması ve Tanrı'nın kaldıramayacağı taşı yaratması (Rikudou),Rikudou'nun Rinnegan'ı nasıl alması,Gedou mazou'nun kaynağı,Zetsu'nun nasıl oluştuğu ve de en önemlisi Mokuton ve Yin-yang arasındaki uyum ve hepsi mantıklı bir şekilde şimdi de Hashirama'nın Wood Sennin gücü nereden geliyor Uchiha clan ancestor'ın Garip gözleri Byakugan nasıl oluştu, Shiki fujin ve Susanoo arasındaki bağlar Müthiş bir soru işaretleri
    Velhasım Bleach'in böyle bir derin kurguya sahip olacağını düşünmüyorum yanlışsam söyleyin Spoilerde olsa yemek istiyorum gerçekten Narutodan daha derin konuya sahip olduğunu bilmek istiyorum zaten Bleach isminin bile nereden geldiği tartışma konusu.Belki ismi çamaşırlardaki Kötü kirleri atarsın ya aynısı Soul reaper'ların Ruhları temizlemesidir.


    Bleach nasıl ortaya çıktı ve ismi nereden geliyor?

    Kubo Sensei: “Bleach henüz ortada yokken ilk olarak Kuchiki Rukia’yı oluşturdum. Shinigamilerin siyah kimonolar giymesini istiyordum çünkü bu kimsenin görmediği bir şeydi.
    İsim olarak ilk başta “Black” ismini düşündüm, sonra çok sıradan olduğu için “White” ismi aklıma geldi ama bu da çok basitti. Daha sonra ne siyah ne de beyaz anlamında olan “Bleach” kelimesinde karar kıldım.
    Rukia ismini de televizyonda görmüştüm. Güney Amerika’daki nadir bir çiçeğin adının Latince’de Rukia gibi bir şey olduğundan bahsediyordu. İsim hoşuma gitti, hemen kağıt ve kalemi aldım ve ortaya bir isim çıkardım: Kuchiki Rukia. Daha sonradan öğrendim ki Rukia aynı zamanda ışık anlamına da geliyormuş. Ben de Rukia, Ichigo’nun ışığı olsun istedim." Ichigo da “Çilek” ve ayrı yazıldığında “1” ve “5” anlamlarındadır ve deIchigo’nun doğum günü olan 15 Temmuz’a işaret eder.


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tite_Kubo




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tensho

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tsuki no me

    Benim için 3 büyükler Naruto,Gintama,Beelzebub'tır.

    Şöyle söyleyeyim neden One piece ve Bleach'i fazla sevmiyorum
    One piece'in ilk bölümünü izledim ve gerçekten karakterlerin gülüşleri,hareketleri itici geldi.Ve birazda eski bir yapım olduğundan çizimlerde de sorunlar vardı. (Konuda sorun yok)
    Bleach ise Alışamadım yani konuya girişlerini beğenmedim yani ben güncel Naruto manga okuyucusu olarak Her yapılan yeteneğin kökünü nereden geldiğini nasıl geldiğini bilmek isterim.Bakın Narutoya Ying-yang'tan tutunda 5 Element Izanagi,Izanami falan neler neler binlerce teoriler.Yani ben uzun bir Animeyi izleyeceksem ya beni Bağlamalı çizimleriyle,hareketleriyle vb. ya da ip uçları önceden verilmiş ama bizim daha çıkaramadığımız şeyleri 300-400 bölüm sonra çok mantıklı bir şekilde önümüze serişleri.
    Mesela
    Itachi'nin Kakashi ile olan ilk dövüşünde Tsukuyomi'yi uzun tutmaması ve öldürmemesi hatta Kakashi bile dedi istese beni öldürebilirdi diye Ama neden yapmadı? İşte bu olay bu bölümden yaklaşık 250-300 bölüm sonra Açıklandı ondan sonra başka bir olaylar örgüsü yok efendim Madara,Tobi falan Nagato Rinnegan'ı nerden aldı,Juubi'nin dirilişi,Tsuki no me Projesi,Madara ve Obito arasındaki Bağ,Yüzyıllar boyunca süre gelen Uchiha-Senju arasındaki Rekabet,Juubi'nin tanrı olması ve Tanrı'nın kaldıramayacağı taşı yaratması (Rikudou),Rikudou'nun Rinnegan'ı nasıl alması,Gedou mazou'nun kaynağı,Zetsu'nun nasıl oluştuğu ve de en önemlisi Mokuton ve Yin-yang arasındaki uyum ve hepsi mantıklı bir şekilde şimdi de Hashirama'nın Wood Sennin gücü nereden geliyor Uchiha clan ancestor'ın Garip gözleri Byakugan nasıl oluştu, Shiki fujin ve Susanoo arasındaki bağlar Müthiş bir soru işaretleri
    Velhasım Bleach'in böyle bir derin kurguya sahip olacağını düşünmüyorum yanlışsam söyleyin Spoilerde olsa yemek istiyorum gerçekten Narutodan daha derin konuya sahip olduğunu bilmek istiyorum zaten Bleach isminin bile nereden geldiği tartışma konusu.Belki ismi çamaşırlardaki Kötü kirleri atarsın ya aynısı Soul reaper'ların Ruhları temizlemesidir.


    Bleach nasıl ortaya çıktı ve ismi nereden geliyor?

    Kubo Sensei: “Bleach henüz ortada yokken ilk olarak Kuchiki Rukia’yı oluşturdum. Shinigamilerin siyah kimonolar giymesini istiyordum çünkü bu kimsenin görmediği bir şeydi.
    İsim olarak ilk başta “Black” ismini düşündüm, sonra çok sıradan olduğu için “White” ismi aklıma geldi ama bu da çok basitti. Daha sonra ne siyah ne de beyaz anlamında olan “Bleach” kelimesinde karar kıldım.
    Rukia ismini de televizyonda görmüştüm. Güney Amerika’daki nadir bir çiçeğin adının Latince’de Rukia gibi bir şey olduğundan bahsediyordu. İsim hoşuma gitti, hemen kağıt ve kalemi aldım ve ortaya bir isim çıkardım: Kuchiki Rukia. Daha sonradan öğrendim ki Rukia aynı zamanda ışık anlamına da geliyormuş. Ben de Rukia, Ichigo’nun ışığı olsun istedim." Ichigo da “Çilek” ve ayrı yazıldığında “1” ve “5” anlamlarındadır ve deIchigo’nun doğum günü olan 15 Temmuz’a işaret eder.


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tite_Kubo

    Sağol çok düşünülmüş belli ama açıklamasaymış hayatta çıkaramazdım




  • Konu hort olmuş. Ama şöyle birşey var, herkesin zevkidir bu kim ne okumak/takip etmek isterse onu yapar. Şuan 3 büyükleride takip ediyorum başka sizin dediğiniz bilinmeyen bir çok seriyide. Bir önceki mesajlarda çok kırıcı laflar kullanılmış. Başta konu sahibi "fanboy" lar yorum atmasın diye bir de mesaj eklemiş ki başta kendisi yapmış bunu. Umarım yanlış anlaşılmaz
  • Öncelikle konunun üstünden baya geçmiş ama, yaşı bu serilerin çoğunu görmüş biri olarak bazı noktaları ifade edeyim.

    Başta söylediğin 3 büyük aşağı 3 büyük yukarı hoş bir tabir değil. Birkaç arkadaş birşeyler söylemiş ama çok tepki göstermişsin. Bunun sebepleri gayet açık. One piece i ben daha ilk okulu bitirdiğinde gördüm ve manganın ne olduğunu bilmiyordum. Çizgisini çok hoşuma gitti ve sonra tv de yayından kaldırıldı. Manga ile seneler sonra tanıştım. Çizgi filminin çekilmesi çok büyük bir etken. Ben hala izlerim :) Naruto'yu izlemedim ama sevenleri çok dikkatle izliyor. Sen öteki Mangaları takip etmek istiyorsun anlıyorum ancak çeviri işide talep ile alakalı. Talep olursa çevrilir.

    Ayrıca birilerni fanboyluk ile suçlama arkadaşım tabirlerin o kadar serttki şikayet ettiğin duruma düşüyorsun bunu bu sayfada yazında sadece ben değilim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 27 Kasım 2014; 5:10:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıca neyin kalitesi peşindesin, altı üstü manga efsaneler ve bilimkurgudan oluşan gerçeği yansıtmaya ama insanların hayal dünyasını okşayan eğlenceli şeyler. Fanboyluk demen yanlış bir tabir zira senin hoşlandığından herkes hoşlanmam, ben mesela luffy karakterinin etrafındaki insanlarla eğlenirken yaptığı hareketleri severdim.mesela zoronun Santoryu tekniğini yuntoryu deyip 3 kılıç stilini mizaha vurması, basit şeylerden mutlu olması eğlenceli geliyor. İnsanların zevklerini sınırlandıramazsın.kimsede kendine prof manga okuyucusu demiyor. Manga dediğin hayatın kendisi değildir. Ha yine şikayetçi isen otur dil öğren sen çevir hakkını ver. Milletinden 10 dk lık zevkine karışma, millet manga okuyucusuyum diye ortalıkta dolanıyor sadece zevk aldığı noktaya bakıyor o kadar. Aslında bu kadar yapmayacaktım ama konuyu açan arkadaş Son mesajında olayı abartmış ve saygısızlık yapmaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 27 Kasım 2014; 5:12:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu sorunun sebebini bilmiyorum. Zira öyle kaliteli seriler var ki popülarite açısından bunların gölgesinde kalıyor. Mesela tevafuktur, benim ilk izlediğim anime meşhur bir seri değildi. Ama çok hoşuma gitti. Ondan sonra karar verdim artık animeci olacağım, ne izlesem acaba diye. Karşıma bu 3 meşhur çıktı. Hepsini de izledim ve çok sevdim. Özellikle One Piece ve Naruto'yu. Ama mesela HSD Kenichi'yi ilk 3'ün arasına girebilecek seviyede olduğunu ama pek tanınmadığını söylesem yeridir. Bazıları uzun oldukları için popüler demiş. Çok seri takip etmedim ama mesela bu da uzun. Kaliteli, çizimleri güzel, vs. gibi sebeplerden dolayı popüler denmiş. Bu özellikleri olan bir sürü seri var. Ama bunların gölgelerinde kaldıklarını düşündüğüm için tanınmıyor diyorum ben. Artık diğerlerinden önce çıkıp da mı tanınmış bilmiyorum. Bazı karakterler veya bazı şeyler insanların hoşuna gittiği için popüler denilmiş. Tamam bu zevk meselesi ama diğerleri bilinse belki onlar da çok sevilecek. Mesela böyle yeni başlayanlara hep bu meşhurlar öneriliyor. Adamın da pek fazla zamanı yoksa başka serileri tanıyamıyor. Ben de bundan biraz yakınıyorum sözün özü.

    Not:Gerçi 2, hatta 3 yıllık bir konu, soruyu soran da 3 aydır ortalıkta yok ama hala sorulan bir soru olduğu için(bence) hortlatılmasına iyi bakıyorum.




  • Her hafta güncel olarak çıktığı için 1;

    Shounen olduğu ve izleyici yelpazesi geniş olduğu için 2..

    Tabii ki kalite standartları da belli bir seviyenin aşağısına inmiyor haliyle yoksa bu kadar konuşulması mümkün olmazdı. Bunda yakınacak şikayet edilecek ne var onu da anlamış değilim açıkçası.
  • Popüler oldukları için sevilmiyorlar,sevildikleri için popüler oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Her hafta güncel olarak çıktığı için 1;

    Shounen olduğu ve izleyici yelpazesi geniş olduğu için 2..

    Tabii ki kalite standartları da belli bir seviyenin aşağısına inmiyor haliyle yoksa bu kadar konuşulması mümkün olmazdı. Bunda yakınacak şikayet edilecek ne var onu da anlamış değilim açıkçası.

    Daha güzel seriler var, ilk 3'e daha layık seriler var onların popüler olması gerektiğini düşündüğümüz için şikayet ediyoruz sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.