Şimdi Ara

Nedir bu memur olma sevdası? (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
11
Favori
15.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Conlon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nuverti

    Polisler 5.000 tl aliyor naber

    Doğu görevini icra eden polis memurları bile 5.000 tl maaş almıyor yalan yanlış bilgi vermeyin insanlara.

    Kac aliyor dogudaki ozel harekatcilar?

    Bide bb korumalari 3 ayda bi 24 maas ikramiye aliyorlarmis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem babam öğretmen,ayda 6 milyardan fazla giriyor eve.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende memurum kardeşim . Ama benim hiç aklımda yoktu çok ani gelişti . Özelde yazılım firmasında çalışıyordum orada da maaşım bu civardaydı .Soracağınız soru olursa cevaplarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coding4Fun -- 14 Nisan 2014; 21:01:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurluk hiç de öyle değil. İgdaş'da staj yapıyorum ama memurluk hem zor değil gemde maaşı o kadar az değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memurluk - Özel Sektör - Ticaret

    Üçünü de denemiş biri olarak Babadan gelen bir ticaret esnaflık altyapısı olmadan yapılan ticari girişimler % 80 hüsranla sonuçlanır yada sürünme modunda devam eder. Özel sektörde çalışırsanız çok büyük şirketler hariç maaşınız sürekli aksar, tatil yüzü göremezsiniz (İlk yıllarda izni felan unutun), çalışma saatleriniz sürekli artar,sizin sırtınızdan para kazanmadan maaşınız doğru düzgün artmaz. Memuriyette ise ne uzarsınız ne kısalırsınız (kimine göre iyi kimine göre kötüdür) Sorumluluk azdır, maaşımızı tam verecekler mi diye düşünmezsiniz, kriz olurda işverenim dükkanım batar mıdiye tasanız olmaz.

    Kısacası memuriyet hep babaların annelerin hoşuna gider. Çocuğum kendini kurtarsın diye düşünenlerin hedefidir. Ticarete atılmak altyapı olmadan enayiliktir. Özel sektörde çalışıp iyi para kazanmak için de en az 30 yaş gerekmektedir. Çünkü sanayideki kaportacıya gidince bile tecrübe sormaktadır.
  • Babam 30 senelik memur 3 bin küsür maaş alıyor kendisi müfettiş.
    Abim 12 yıllık atsubay 3 bin küsür maaş alıyor.
    Kuzenim 4 yıldır makinist 3 bine yakın maaş alıyor

    Adaletsiz bir sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakashimazu -- 14 Nisan 2014; 21:21:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuverti


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy Conlon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nuverti

    Polisler 5.000 tl aliyor naber

    Doğu görevini icra eden polis memurları bile 5.000 tl maaş almıyor yalan yanlış bilgi vermeyin insanlara.

    Kac aliyor dogudaki ozel harekatcilar?

    Bide bb korumalari 3 ayda bi 24 maas ikramiye aliyorlarmis

    Koskoca polis teşkilatı özel harekattan mı oluşuyor söylediğiniz birimlerin teşkilatın ne kadarını kapsadığı belli.Benim babam 20 seneyi aşkındır polis memuru çocuk parasıydı,şunuydu bunuydu en fazla aldığı maaş 3300-3400 gibi bir para,dayım doğuda çevikte çalışırken aldığı para 3800 gibi bir para yani öyle normal polis memurunun 5.000 tl alması gibi bir durum yok.Haa adam kaçakçılık ta çalışır belli miktar fazla alır,özel harekatçıdır fazla alır,başbakanlık korumada dır doğal olarak fazla alır.
  • Ek ders alıyor mu bilmiyorum ama ekders alıyorlarsa ve sınfı öğretmeni falansa enaz ayda 7.800 lira girer.Sınıf öğretmenleri tam ek ders ücreti alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Aura

    Ek ders alıyor mu bilmiyorum ama ekders alıyorlarsa ve sınfı öğretmeni falansa enaz ayda 7.800 lira girer.Sınıf öğretmenleri tam ek ders ücreti alır.

    Alıyor,babam müdür zaten,bu sene oldu. + Ehliyet dersi,sınav seçim olursa 300 lira fazla alıyorlar.


    Annemin okulu 8.30da evden 8de çıkıyor.Eve 15.30da geliyor. Babamsa istediği saatte gidiyor o da beşe doğru geliyor.Yani memurluk zor meslekler değil,saatin belli,maaşın belli. Tek sorun babam köy okulunda olduğu için günde 35 km yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel sektörde 6 ay çalış sonra tekrar konuşalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    Memurluk şuan da en güzel mesleklerden birisi. Günde 8 saat çalışırsın. Kovulacam derdin yoktur. Günü gününe maaşını alırsın. Emekli olduğunda ikramiyeni uğraşmadan alırsın.

    Özel sektörde ise günde ortalama 12 saat çalışırsın, maaşlar çoğunlukla aksar, ufak bir krizde kovulursun, patron ikramiyeni vermemek için her türlü cingenliği yapar.

    Ticaret yapmak farklı bir olay ama aylık maaş alınan işlerde devlette çalışmak en iyisidir.

    Bu bölümün çoğu liseli olduğu için memurluğu küçümseyebilir ama gerçek hayata atıldıklarında hayatın lisede kurulan hayaller gibi olmadığını anlayacaklar. Lisede herkes müdür veya başarılı bir iş adamı olur, üniversite son sınıflara geldiklerinde memur olim yeter diyecekler, üniversite bitince de ne iş olsa yaparım abi diyecekler. Bu ülkede tıp veya düzgün bir mühendislik okumadıkça yapacağın iş bellidir. Ya kpssye çalışıp memur olursun yada asgari maaşla mesleğinle hiç alakası bile olmayan bir işi yaparsın.

    %90 katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar rüşvet yemişler, ya da miras kalmış onları anlatsınlar önce.

    Bir memurun 1 milyon TL+2 araba gibi bir şeyi kazanması imkansız, karı koca hiçbir şey yemeyip içmeyip tüm kariyerleri boyunca çalışarak o evi ancak alırlar.
  • Rüşvet de alsa imkansız o adar büyük bir rüşvet alamazlar anında yakalanırlar mutlaka Büyük ihtimal ile Miras falandır.
  • Ben emekli memur çocuğuyum. "Sana 100 puanlık kpss sınav sonucu hediye ediyoruz ve istediğin yere atamanı birinci öncelikten gerçekleştiriyoruz; istediğin şehirde, dilediğin görevde çalışabilirsin" deseler yine de memur olmam. Emekli olduktan sonra ölümüm gelene kadar 10 bilemedin hepi topu 20 sene istediğim hayatı yaşayabilmek için 40 sene çalışıp hayatımı çöp edemem. Üreme içgüdüsüyle yanıp tutuşan memur olsun; evine girecek ekmeğini garantilesin. Ben ruhani görünüp, dünyevi yaşayanların aksine; dünyevi görünüp, ruhani yaşayanlardanım. Nasıl geçtiğini bile anlamadığımız kısacık bir yaşamı para için kapitalizme köle olmaya adayamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reus Vox

    Ne kadar rüşvet yemişler, ya da miras kalmış onları anlatsınlar önce.

    Bir memurun 1 milyon TL+2 araba gibi bir şeyi kazanması imkansız, karı koca hiçbir şey yemeyip içmeyip tüm kariyerleri boyunca çalışarak o evi ancak alırlar.

    Ben İzmir gibi büyük illerde 1 milyon liradan aşağı alınamayacak evlerde oturuyorlar dedim, İç Anadolu'daki değerleri çok daha ucuz evlerin. Miras ya da rüşvet gibi bir durum mümkün değil. Memurluk küçük illerde gayet geçerli bir meslek, en azından alınan para çok rahat yetiyor. Metropoller için aynı durum geçerli değil üst düzey memur olunmadığı sürece.
  • 24 yaşındayım, memurum, 3400Tl maaş var, yoğun dönemde it gibi çalışıyorum, yoğunluk yoksa takılıyorum. Şimdilik mutluyum.
  • Ac bi tane ps3-4 cafe.

    Memurluk ne la

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantili olduğundan az olsun garanti olsun mantigi var aslinda haklilik paylari var ticarette batma riski var ya da prestijli bir bolum okuyacan ve kendini gelistirmen lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel sektördeki kan emici amirler ve iş verenler var olduğu sürece herkes mermurluğu bir kurtuluş olarak görüyor.Son derece de haklılar.Afedersin it gibi çalış sabah erken git gece mesayiye kal sadece bir pazar günün olsun onuda 6 günün yorgunluğunu atmak için evde geçir.Hiçbir sosyal hayatın olmasın sürün dur.Birde memurlara bakalım Sabah 8 Akşam 5, haftasonu 2 gün tatil, her sene 1 ay ücretli izin.Kendini fazla geliştirmene gerek yok kovulucam korkusu olmadan stressiz bir çalışma ortamı.

    En komiğide arada fazla maaş farkı olmaması.Kendi mesleğim adına konuşuyorum (Makine müh.) bir memurun aldığı parayı almak için 6-7 sene çalışmam gerekiyor aynı yerde.Özel sektördeyim 5 milyar maaş alıyorum tamamen yalan.Onu ancak top ünilerden mezun olanlar alıyor o'da kendini dil ve eğitim alanında geliştirmiş ise.Hepinize başlangıç olarak verilicek para 1.5 milyar maximum.Tabi onu ne kadar hakkıyla verirler ne kadar geciktirirler katmıyorum.

    Giderim Kpssye hazırlanırım 1 sene evde köpekler gibi girerim bir devlet kurumuna sosyal hayatımda olur belli bir gelirimde.Dolar her çıktığında kovulma korkusu ile ne kadar hayrım olacak kendime.
  • hişt bey amca neredesin batıp çıktın mı ? şu anda batma aşamasındasın herhalde???
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.