Şimdi Ara

NEDİR BU KOLON HİKAYESİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda mesajların soruların çoğu hoparlör ve ses üzerine.. gerçekten açıklayıcı bilgi fazla..yararlanıyoruz. Ama bir karmaşa da var. herkes tabi ki kendi fikrini ve beğenisini söylemekte özgür..
    benim çelişkiye düştüğüm durumlar var. Yazan arkadaş cherokee'ydi creative 5700 satıp phillips aldığını okudum. ilk defa böyle birşey okudum. tabi ki 5700 almayı düşünen biri olarak hayal kırıklığına uğradım.

    Peki o zaman arkadaşlar ne tavsiye edersiniz. Bu tarz anfi, digital çözücüsü üzerinde olan hem bilgisayarda hem de dvd player da kullanabilceğimiz, çatlaması patlaması olmayan gerçekten kaliteli sese sahip ne tavsiye edersiniz.
    Çünkü sonuçta bu tarz birşey 300 dolar+kdvler gibi bayağı güzel bir fiyat ! o yüzden alırken hata yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
    Kullanan ve bilgisi olan arkadaşların yorumların bekliyorum. herkese teşekkürler.







  • walla arkadas aynı şaşkınlığı bende yaşamaktayım 5700 satıp philips almak ilk kez karşılaştığım birşey.. bende beklemekteyim gelişmeleri
  • Arkadaşlar beni yanlış anladınız. Ben kendi sistemimle 5700'ü tabiki karşılaştırmıyorum. 5700 güçlü bir sistem. Bu sistemi satıp monitör, printer, scanner filan aldım. Çünkü bana gereksiz geldi. Ama şunuda söylim bence o fiyata daha iyi sistemler alabilirsiniz. Yamaha, philips vs... gibi sistemlerede bir göz atın derim ben.
  • Durum şimdi açıklığa kavuştu...
  • Durum şimdi açıklığa kavuştu...
  • Durum şimdi açıklığa kavuştu...
  • Arkadaşlar 300 artı kdv 5700 için hem fazla hem normal.Fazla çünkü bu paraya daha güçlü çatlama patlama yapmayan hoparlör takımı alabilirsiniz.Normal çünkü bu paraya bilgisayar için yapılmış girişleri ses kartına uygun yazılımı hoparlörlere uygun dekoderli ve heryerde kullanılabilen kullanımı kolay bir hoparlör seti.
  • Ben derim ki, alacağınız aletin sesini dinlemeden amayın. Dinleyin beğeniyorsanız alın. Bahsedilen çatlamaları çoğu insan duymaz veya önemsemez. Ama param var profesyonel yapacağım derseniz bahsetiğiniz iki markadan da çooook çok daha üstün markalar var. Benim tavsiyem bir teknosa'ya gidin, bir sürü alet vardır çadırın dinleyin. Belki de bose bir sistem alacaksınız...
  • Puhaha Bose sistem alıp bilgisayara mı takacak. Bilgisayar kendini parçalasa yinede öyle hoparlörlerin hakkını veremez. Bence creative in hoparlörleri gayet iyi çünkü bilgisayar için tasarlanmış. Eğer illa çok kaliteli müzik isterim derseniz gidersiniz doğu banka ordan en kral dvdleri amfileri hoparlörleri alırsınız dinlersiniz. Bakınız JAMO, ONKYO vs.. Bunları teknosada bulamazsınız ayrıca orda ancak eski model cihazları yenilerinden daha pahalıya satın alısınız.
  • Denemeden fikir sahibi olmak çok ayıp... çık çık çık... Creative'ye bir lafım yok ama Philips dinlemeden lütfen şaşkınlık göstermeyin! Bana detay açıklamalar yaptırmayın. 5700 kodlu alet üzerinde DD dekoder var o yüzden o fiyata satılıyor. Bildiğiniz gibi en ucuz dekoderli sistem de o. Şimdi bir mukayese yapacak olursak;
    Philips A600 Subwoofer RMS gücü = 50W
    5700 Subwoofer RMS gücü = 30W
    Philips A600 Satellite RMS gücü = 10W
    5700 Satellite RMS gücü = 7W

    Aralarında %50 civarında toplam çıkış gücü farkı var. Frekans cevap eğrileri ele alındığında Creative için 35-20,000, Philips için 40-20,000 Hz arası değerler var. Her ikisi de tam güçte %10 THD veriyor ve Sinyal/işaret oranları 76dB. Diğer yandan her ikisi de uzaktan kumandaya sahip. Kalite göreceli bir kavram olabilir ama müzik sistemleri için ölçülebilirdir. Burada da ölçülmüş ve üç aşağı beş yukarı aynı değerler elde edilmiş. Yani cihazlar kalite olarak aynı. Fark şu ki Philips daha yüksek efektif çıkış gücüne sahip Creative ise fazladan bir DD çözücüye.. Olay bu!




  • "Her ikisi de tam güçte %10 THD veriyor ve Sinyal/işaret oranları 76dB."
    Buradaki Sinyal/işaret oranı, Sinyal/gürültü oranı olacaktı. Düzeltir özür dilerim.
  • Bence Creative 5700 verilen paraya değmeyecek bir sistemdir. 150 Milyon fazla verip Samsung.un Digital decoder.li ve RDS FM/AM radyolu 270 Watt RMS ses çıkış gücüne sahip hoparlör seti alınabilir.www.hepsiburada.com adresini muhakkak inceleyin. Ordan almasanız bile modelleri inceleyin nitekim bu kadar çok seçenek başka bir alışveriş sitesinde yok.

    <u><b>Kaynak Adres:</b></u>
    http://www.hepsiburada.com/product_evelektronik.asp?dept%5Fid=17744&pf%5Fid=evsamhtdm150&mscssid=1BGD539UDXDP9MDQ0UPGTRWWTAV64VB0




  • Konya Sokak'a bi uğrayın.
    kaç kolon lazımsa alın.
    bir de Jazz gibi markaların
    Dolby Digital Decoder sistemlerinden alın.
    üzerinde her türlü giriş çıkış seçenekleri mevcut.
    alacağınız sisteme bağlı kalmadan istediğiniz kolonu bağlayın.
  • o zaman şöyle bir durum ortaya çıktı. zaten drhardware arkadaş bahsetmiş, 5700 inspire serisi içinde en güçlüsü ama diğer markalara göre pek güçlü değil ama üzerinde çözücüsü var.
    fakat şöyle de bir mevzu var 5700'ün fiyatında hem sese hem de dekodere sahip başka marka yok gibi. varsa örnekleyip düzeltin. çünkü yavuzbah ın dediği samsung çok çok iyi olabilir ama üzerine 150 milyon fazla vererek. belki de doğrusu bu.
  • Jazz 9940B.de dijital dekoder yani çözücü var. Kendini Creative.e bağlama lütfen. Hatta KINYO falan da var. Ancak düşün Creative 5700 yaklaşık 500 Milyon. Bu kadar para veren birisi bence biraz daha kasıp 120 milyon (150 Milyon da değil) daha verip Samsung.un bu setini alabilir. Ayrıca farkettiysen birde DVD Player.ın oluyor hem de FM/AM radyolu. Lütfen Samsung.u bu bilgisayar markalarından ayırın. Bu konu üzerine çok yazıldı, çok çizildi. Ayrıca bilgisayarı bir kablo vasıtasıyla bu sisteme bağlarsın, hem filmleri DVD player.dan izlersin hem de kumandanın bir tuşu ile bilgisayardan istediğin sesleri alırsın. Kendinden Dolby Digital / Dolby Prologic I/II, DTS (AC3) dijital çözücüye sahip. Ayrıntıları isteyen yukarıda verdiğim adresten baksın. Lütfen DİJİTAL DECODERLİ (ÇÖZÜCÜLÜ) SİSTEM ALIRKEN biraz profesyonel düşünelim. Nitekim bu fiyata SAMSUNG kalitesi gerçekten es geçilmez. Ben DVD Player.sız imzamdaki ses sistemimi 700 Milyona aldım.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BaBa</i>
    <br />Durum şimdi açıklığa kavuştu...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    3 Kere yazmaya ne gerek var ?

    Dikkat ediyorumda çok fazla gereksiz postlar atıyorsun . Üstelik gördüğüm <b>BÜTÜN</b> mesajların çifter atılmış . Yavaşlık diceksin ama ordaki GÖNDER yazan button'a BİR KERE BASMAN yeterli olacaktır . Post kasıyorum diyorsan GM'ler gerekeni yapar gerekirse 0 dan başlarsın . Uyarmak istedim sadece . Eğer bilgisayarın yavaşsa sabırlı olmalısın .

    Evet bence Yamaha gibi sistem Creative'den çok daha profesyonel .
    Bence eğer dvd player da kullanmak istiyorsan yamaha , panasonic , altec , teac gibi gibi markalara bakman çok daha iyi olacaktır .

    Samsung set yerine bence kaliteli bir DVD Player ve yanına iyi bir fiyata bulabilceğiniz Jamo 6+1 Hoparlör seti çok iyi bir ikili olcaktır . Jamo diye bir marka duymamış olabilirsiniz ama ben bizzat Samsung DVD Player + 6+1 Jamo Setin neler yapabilceğini gördüm . İnanın Panasonic gibi kaliteli bir firmanın 6+1 sesine göre çok çok daha güzeldi . ( Yüksek ses önemli değildir , sesin kalitesi önemlidir )




  • Şimdi sonuçta zaten Hi-Fi alanına girildiğinde ürün çeşitliliği ve kalitesi artıyor. Hatta örneğin hoparlör takımını ayrı, dekoderi ayrı ve amplifikatörü ayrı ayrı markalar alarak da çok daha verimli çözümler üretilebilir. Önceki cevabımda yazmayı unuttuğum bir Yamaha örneği var ki 240$ lık fiyatıyla Creative'ye nal toplatır. Dekoderi var kumandası var çıkış gücü 25W+5x5W RMS ama distorsiyon değeri çok güzel. Sonuçta normal bir ev salonu için örneğin 2x20W lık bir stereo çözüm fazla fazla yeterken bence Yamaha göz önünde bulundurulması gereken bir çözüm.
  • İşte bakın ortaya neler çıkıyor. Sizler de birşeyler katıyorsunuz. Şimdi kalkıp YAMAHA gibi, arkadaşın bizzat test ettiği JAMO gibi sistemler bu bilgisayar sistemlerine çok iyi birer alternatif oluşturuyor. Niçin kendimizi CREATIVE.e bağlıyoruz ki. Her alanda böyle. Bu ev sinema sistemi aslında DVD teknolojisiyle yani bilgisayar sektörüyle başladığı için CREATIVE haklı olarak bu işin öncülerinden biri olduğu için bir isim yaptı ancak bence kalitesi yanında ses değerleri ve fiyatı hiçte optimal bir çözüm değil. Ben SAMSUNG dedim çünkü onu gördüm, sesini dinledim ve fiyatını da biliyorum. Şimdi sana kalan bu sistemler üzerinde yoğunlaşman. Bütçeni göz önüne alacaksın, seslerini dinleme fırsatın muhakkak olmalı, servis olayı da çok önemli (SAMSUNG.un Türkiye.deki servis ağı oldukça yaygın) AMA NE ALIRSAN AL BENCE BİRKEZ AL. Ayrıca ileriyi de düşün. Creative gibi bir setten en fazla bilgisayarda verim alabilirsin ancak kardeşim bu işin DVD player tarafı var. Diğer cihazları bağlayabilecek bir avantajı niçin göz ardı edesinki? Sonuçta ben başlangıç düzeyinde bile olsa profesyonel sistemlere göz atmanı tavsiye ederim. Madem Creative.e verebilecek kadar paran var, biraz sıkıp bu sistemlere evladiyelik yatırım yapabilirsin.

    Saygılarımla...




  • evet yavuzbah teşekkür ederim. ben de bu konu da bilgilenmek gerektiğini düşünüyorum. ben ve benim gibi bilgisayar kullanıcıları bu ülkede creative odaklanmış durumda açıkcası 1998 den bu yana creative hariç kolon olsun ses kartı olsun farklı bir marka hiç kullanmadım. biraz insan diğer markalrdan çekiniyor. isim burada önemli işte. güven vermekle eş anlamlı. diğer markalara pahalı da olsa (ama iyi olanlara tabi ki) bakmakta fayda var.
  • Sonuç olarak burada alternatif sunan herkes diyor ki; "tamam creative iyi hatta (THX serisi için) çok iyi marka ama gelin başka tavsiye edilebilecek markalar olduğunu da kabul edelim."
    Çünkü bu saydığımız diğer markalar (Yamaha, Samsung, Bose, Teac vs...) Creative yokken de vardı piyasada... Creative ise multimedia PC kavramı ile çıktı ve 10-15 yıllık bir geçmişe sahip. Maksat en iyiyi en ucuza almak. Parayı sokaktan toplamıyoruz... DERİM.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.