Şimdi Ara

Nedir Bu ADSL 2+ ??!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün bir dergide ADSL 2+ Standardına Telekom çalışmalara başlamış ve adsl modem alırken 2+ destekli olmasına dikkat edilmesi konusunda uyarılar var. Bize ADSL geleli ne kadar olduki? ve gittik iyisini aldık dünya para verdik boşa mı gitti o verdiğimiz paralar? her yeni çıkacak teknoloji sürekli masraf mı getirecek bize? tam olarak bu konuda bilgisi olan varmı?



  • 25 mb'te kadar adsl bağalntısını destekleyen yeni adsl bağlantı türü türk telekom 2 veya 3 aya kadar bu adsl 2+ destek vereceğini okumuştum ancak tabi 2,3 ay tt ne kadar olur o da bilinmez..

    adsl 8 mb destekliyor. gerçi tt 2mb veriyor sadece o da ayrı bir mevzuu..
    adsl 2+ 25 mb..
  • adsl2+ ile 1 km lik uzaklikalrda 24 mb e kadar hiz destegi olcak. adsl2+ yi destekleyen modem varmi bilmiyorum daha varsa bile bizdekilerin hicbiri desteklemiyordur bundan eminim. sonucta elimizdeki modemlerle 8 mb e kadar cikabiliriz. o hizlarda servis ise ulkemize ne zaman gelir mechul. simiden destekleyen modem aliyim demeye hic gerek yok.
  • bu ülkeye akıl sır ermiyor valla..
  • yya boşuna parmaklarınızı yormayın çıkarsa onun fiyatı herhalde aylık 1 milyar fln olur daha da fazl hatta telekom bu yahu.
  • Zaten defalarca konuştuğumuz gibi şu şartlarda bile kapasite yeterli değil o zaman dial-up'ı özler hale geliriz
  • abi sen şimdiden bide uzay mekiği kapat ilerde lazım olur diye
  • ADSL 2+ İLE İLGİLİ CHİP'TEKİ YAZIYI AYNEN SCAN ETTİM..
    (aralık 2004) / sayfa 87

    ADSL çözümleri şu anda dünyadaki en popüler internet bağlantı çeşidi. DSL ailesi içinde yer alan farklı çözümler abasında en çok kullanılanı ise ADSL. Bunun altında yatan nedenler düşük maliyet, yüksek performans ve yaygınlık. Maalesef bazı kullanıcılar santrale olan uzaklık ve kalitesiz kablo bağlantısı gibi nedenlerden dolayı bu bağlantıyı kullanamıyor. Bu kullanıcılar başka alternatiflere yönelmek zarımda kalıyor.
    ADSL2 adlı yeni bir standartla; ailesi ADSL performansını ve sunulan özellikleri daha üst seviyelere çıkarmak üzere. ADSL2 olarak adlandırılan G.992 3 ve G.992,4 standartları ÎT U (International Telecommunication Union = Uluslararasj Telekomünikasyon Birliği) tarafından onaylanmış durumda Bu yenilik ile birlikte veri aktarım hızlan artacağı gibi kontrol özellikleri ve uyku modu gibi yeniliklerde ufukta görünüyor. Diğer can alıcı yenilik ise santrale olan uzaklıkların eskisi kadar sınırlı olmaması.
    Yenilikler bu kadarla da bitmiyor
    Bu yeni standartları takip edecek olan bir sonraki nesil gelinme ise ADSL2+ olarak
    Adlandırılan G.992.5 standardı olacak. ADSL2+ standardının getireceği hız limiti ile birlikte şu an kullanmış olduğumuz ADSL bağlantısı hız limiti üç katına ulaşacak.
    Bilindiği gibi ADSL standardı ile elde edilebilen en yüksek indirme hızı 8 Mbit/saniye. ADSL2+ ile vaat edilen en yüksek indirme hızı ise 25 Mbit/saniye, Bu değer ADSL2 içinse 12 Mbit/saniye. Santrallere olan uzaklıklar ile ilgili gelişmeler de sevindirici.
    İlgi çekici bir diğer yenilik, fSDN hatlarında olduğu gibi ADSL2 hatlarını bir araya getirerek daha yüksek band genişliklerine çıkarılabiliyor oluşu, Sınır değer olan 25 Mbit/saniye kapasitesindeki AD5L2+ hatları bir araya getirilerek bundan kat kat büyük band genişlikleri elde edilebilir. Bir örnek vermek gerekirse 6 adet ADSL2+ hattı bir araya gelerek 150 Mbit/saniyelik bir bağlantı elde edilebilecek.
    ADSL2'nın odaklandığı temalardan biri$i internet üzerinden yüksek kalitede ve eşzamanlı görüntü izleme imkanı, HDTV gibi yüksek kaliteli yayınlar internet üzerinden rahatlıkla aktarılır hale gelecek. ADSL2 ve ADSL2+ standartlarının avantajla yanlarından birisi mevcut ADSL standardı İle uyumlu olmaları, Ülkemizdeki durum ADSL hizmeti ülkemizde biraz geç yaygınlık kazanmış olsa da Telekom tarafından Gerçekleştirilen fiyat indirimleri ADSL bağlantıyı en cazip çözüm haline getirmiş durumda. Özellikle aylık 29 YTL ödemeli abonelik çeşidi, çevirmeli ağ bağlantısını tarihe gömecek gibi görünüyor. Kullanıcıların çoğunun ADSL'e geçiş yaptığı su günlerde ADSL modem satıhları da had safhada, işte bu Noktada, hem bugünkü Gereksinimleri karşılayacak hem de geleceğe yönelik iyi bir yatırım olacak cihazları seçmek gerekiyor.

    ----------------------------------------------------
    yeni adsl abonesi olacaklar modemlerini şimdi alıcaklar ise adsl 2+ uyumlu almalarını tavsiye edebilirim.. fiyatlar arasında çok uçurumlar yok çünkü :

    asus AAM6030BI modeli 79$+kdv.




  • bireysel anlamda bu hızlar şimdilik hayal gibi görünsede internet cafeler için makul fiyatları olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.