Şimdi Ara

Neden Windows ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi neden Windows ?
    Mac daha iyi değilmi ?
    Artıları neler ?

Ayrıca diğer konuda da bilgisi olan varsa =>http://forum.donanimhaber.com/m_93058511/f_//tm.htm#93058511

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: janissary38

Başlıkta da belirttiğim gibi neden Windows ?
    Mac daha iyi değilmi ?
    Artıları neler ?

Ayrıca diğer konuda da bilgisi olan varsa =>http://forum.donanimhaber.com/m_93058511/f_//tm.htm#93058511

Öncelikle merhaba. Kullanıcıların, program üretenlerin, oyun üretenlerin vb. Windows'u seçmelerinin nedeni; bu işletim sisteminin en kötü sistemden en iyi sisteme kadar performanslı bir şekilde çalışmasıdır. Artı olarak OS X(Mac işletim sistemi) içine kapalı bir sistemdir. Bu nedenle kullanıcılar kendini rahat hissetmezler(Sistem dosyalarına giremezler vb.). Ama OS X'in en önemli özelliği kararlılığıdır. En iyi sistemde çalışan Windows 8'in performansı OS X'in yanına bile yaklaşamaz. Şu şekilde özetleyeyim; Mac bilgisayarlar 2000 TL'ye zar zor alınırken Windows'ta 700 TL'lik(hatta daha az) bir bilgisayar sistem gereksinimlerini karşılıyor bu nedenle üreticiler Windows'a uygulama çıkartıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdaminTeki

quote:

Mac daha iyi değilmi ?
    Artıları neler ?

Öncelikle merhaba. Kullanıcıların, program üretenlerin, oyun üretenlerin vb. Windows'u seçmelerinin nedeni; bu işletim sisteminin en kötü sistemden en iyi sisteme kadar performanslı bir şekilde çalışmasıdır. Artı olarak OS X(Mac işletim sistemi) içine kapalı bir sistemdir. Bu nedenle kullanıcılar kendini rahat hissetmezler(Sistem dosyalarına giremezler vb.). Ama OS X'in en önemli özelliği kararlılığıdır. En iyi sistemde çalışan Windows 8'in performansı OS X'in yanına bile yaklaşamaz. Şu şekilde özetleyeyim; Mac bilgisayarlar 2000 TL'ye zar zor alınırken Windows'ta 700 TL'lik(hatta daha az) bir bilgisayar sistem gereksinimlerini karşılıyor bu nedenle üreticiler Windows'a uygulama çıkartıyorlar.

Ama mac daha iyi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdaminTeki

quote:

Mac daha iyi değilmi ?
    Artıları neler ?

Ama mac daha iyi ?

İşte sıkıntı şurada; Mac pahalı ve Windows'a göre daha az kullanıcısı var.

• Mac herkese hitap etmiyor bence.

Mac aldım, 3. Gün Windows yükleniyor mu diye araştırmaya başladım. Windows yükledim.
    Dedim madem Windows kullanacağım bu kadar pahalı makineye ne gerek var, iade ettim.

Belki daha uzun zaman kullansam düşüncelerim değişirdi ama iade şansım kalmazdı, riske giremedim.

Apple ın diğer ürünlerini seviyorum ama Mac i sevemedim. Belki Windows dan vazgeçemedim.

• Bana sorarsan mac ve linux kolayca kullanılamıyor Windows çok daha güzel.
  • Hem mac hem windows kullanicisi olarak cevap vereyim. Ikisinin de birbirlerine karsi cok ustun olduklari durumlar mevcut. MAC bilgisayarlar ve isletim sistemleri bir butundur. Siz sadece yukle dersiniz ve gerisine karismazsiniz. Herseyi kendisi kurar suruculerini tek tek arayip kurmak zorunda kalmazsiniz. Isletim sisteminin icinde sadece gerekli suruculer bulundugundan temiz ve kararli olarak calisir. Zaten MAC-OS un en buyuk artisi tek donanim tek surucu mantigindan dolayi kararliligidir. Butun donanima uyan bir isletim sistemi yerine (windows) tek bir donanim ile uyumlu calisan bir isletim sistemidir (MAC-OS). Mac-OS artilarindan biri de enerji tasarrufudur. Sistemi verimli kullanir, islemci gucunu, ekran kartini sistem ihtiyacina gore etkin ayarlar bu sayede pil omrunu 10 saat civarina cikartir. Windowsun artisi ise cok yaygin oldugundan sorunlarini tespit etmek ve sorunlari cozmek daha kolaydir. Her turlu donanim icin suruculeri vardir. Artik MAC-OS larda son derece yayginlastigindan donanim ureticileri mac icin de surucu cikarmaktadirlar. Cogu yazilimin mac surumu yoktur. Ancak apple store uzerinde mac icin yazilmis onlarca uygulama bulabilirsiniz. Windows 8 ile birlikte magaza uygulamasini devreye sokmustur ki bu apple uzerinde yillardir vardir. Artilari ve eksileri bunlar. Bu arada mac cihazlar evet pahalidir ancak ayni ozelliklerdeki pc ler ile kiyaslandiginda hemen hemen ayni fiyatlara gelmektedir. Ayrica mac-os mavericksden itibaren ucretsizdir. Yeni cikacak olan mac-os da ucretsiz olarak cikacaktir. Windows ise bildiginiz uzere ucretli yazilimdir. Hos mac-os mountain lion ise 40 TL ye satildi. Windows ise daha pahali gibi gibi.

Bunlar da degerlendirildiginde sizin icin en uygun ve ihtiyaciniza gore fiyat performans en uygun urun hangisi ise onu almak. Bu arada mac cihazlara da windows kurup calistirabiliyorsunuz. Her turlu surucusu de apple tarafindan sunulmaktadir. Ancak performans sorunlari sebebi ile pek tercih edilmezler. Grafikerlerin MAC kullanmalarinin en buyuk nedenlerinden biri de budur. Performans ve stabilite.

• oduranli kullanıcısına yanıt
    Hocam eklemediğiniz bir şey var mac pcler iphoneler ile bağlanıp kontrol edilebiliyo güzel bi özellik mesela tam açıklayamadım ama mesela birinden uygulama indirdin diğerine de iniyo
  • Yok hocam o uygulamalar icin gecerli degil :). Mac uygulamalari ile iphone uygulamalari farkli.
    Mac (iphone)
    Contacts (kisiler)
    imessage (mesajlar)
    Notes (notlar)
    Calendar (Takvim)
    Reminders (Hatırlatıcılar)
    Mail (e-posta)
    Iphoto (iphoto)

Bu uygulamalarin icindeki ve icloud uzerindeki fotograflariniz filan senkronize oluyor. Eger iphone kullaniyorsaniz bu uygulamalarin aynisi hem mac hem de iphone uzerinde var. Imessage icin hemen belirteyim sadece iphone - iphone arasi attiginiz mesajlar yani apple serverleri uzerinden giden mesajlar senkronize oluyor SMS ler degil. :)
  • Yıllarca windows kullanmış birisi olarak söylüyorum Mac 1sene oldu kullanmaya başlayalı o kadar alıştım ki windows artık garip geliyor. Yan bölümde winsows kurulu ve neredeyse açmıyorum. Programlar ve oyunlarda benim için yeterli. İmkanım olsa Pc upgrade yapmam direk mac alırım ama o kadar imkanım olmadığı için hackintosh ile uğraşıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Yıllarca windows kullanmış birisi olarak söylüyorum Mac 1sene oldu kullanmaya başlayalı o kadar alıştım ki windows artık garip geliyor. Yan bölümde winsows kurulu ve neredeyse açmıyorum. Programlar ve oyunlarda benim için yeterli. İmkanım olsa Pc upgrade yapmam direk mac alırım ama o kadar imkanım olmadığı için hackintosh ile uğraşıyorum.

Ucuz bişe alın hocam mesela mac mini 1600 tl özelliklerine sitesinden bakabilirsiniz (sadece kasa ama)

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Amadeus

Mac herkese hitap etmiyor bence.

Mac aldım, 3. Gün Windows yükleniyor mu diye araştırmaya başladım. Windows yükledim.
    Dedim madem Windows kullanacağım bu kadar pahalı makineye ne gerek var, iade ettim.

Belki daha uzun zaman kullansam düşüncelerim değişirdi ama iade şansım kalmazdı, riske giremedim.

Apple ın diğer ürünlerini seviyorum ama Mac i sevemedim. Belki Windows dan vazgeçemedim.

Windowstan mac e geçenler çok memnun ama belki dediğiniz gibi kullansaydınız severdiniz belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkish_Union-687

Bana sorarsan mac ve linux kolayca kullanılamıyor Windows çok daha güzel.

Alistiktan sonra kolay diyorlar ama bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Hem mac hem windows kullanicisi olarak cevap vereyim. Ikisinin de birbirlerine karsi cok ustun olduklari durumlar mevcut. MAC bilgisayarlar ve isletim sistemleri bir butundur. Siz sadece yukle dersiniz ve gerisine karismazsiniz. Herseyi kendisi kurar suruculerini tek tek arayip kurmak zorunda kalmazsiniz. Isletim sisteminin icinde sadece gerekli suruculer bulundugundan temiz ve kararli olarak calisir. Zaten MAC-OS un en buyuk artisi tek donanim tek surucu mantigindan dolayi kararliligidir. Butun donanima uyan bir isletim sistemi yerine (windows) tek bir donanim ile uyumlu calisan bir isletim sistemidir (MAC-OS). Mac-OS artilarindan biri de enerji tasarrufudur. Sistemi verimli kullanir, islemci gucunu, ekran kartini sistem ihtiyacina gore etkin ayarlar bu sayede pil omrunu 10 saat civarina cikartir. Windowsun artisi ise cok yaygin oldugundan sorunlarini tespit etmek ve sorunlari cozmek daha kolaydir. Her turlu donanim icin suruculeri vardir. Artik MAC-OS larda son derece yayginlastigindan donanim ureticileri mac icin de surucu cikarmaktadirlar. Cogu yazilimin mac surumu yoktur. Ancak apple store uzerinde mac icin yazilmis onlarca uygulama bulabilirsiniz. Windows 8 ile birlikte magaza uygulamasini devreye sokmustur ki bu apple uzerinde yillardir vardir. Artilari ve eksileri bunlar. Bu arada mac cihazlar evet pahalidir ancak ayni ozelliklerdeki pc ler ile kiyaslandiginda hemen hemen ayni fiyatlara gelmektedir. Ayrica mac-os mavericksden itibaren ucretsizdir. Yeni cikacak olan mac-os da ucretsiz olarak cikacaktir. Windows ise bildiginiz uzere ucretli yazilimdir. Hos mac-os mountain lion ise 40 TL ye satildi. Windows ise daha pahali gibi gibi.

Bunlar da degerlendirildiginde sizin icin en uygun ve ihtiyaciniza gore fiyat performans en uygun urun hangisi ise onu almak. Bu arada mac cihazlara da windows kurup calistirabiliyorsunuz. Her turlu surucusu de apple tarafindan sunulmaktadir. Ancak performans sorunlari sebebi ile pek tercih edilmezler. Grafikerlerin MAC kullanmalarinin en buyuk nedenlerinden biri de budur. Performans ve stabilite.

Hocam önce Teşekkür edeyim dedim uğraşmış yazmışsınız okuyacam şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkish_Union-687

Hocam eklemediğiniz bir şey var mac pcler iphoneler ile bağlanıp kontrol edilebiliyo güzel bi özellik mesela tam açıklayamadım ama mesela birinden uygulama indirdin diğerine de iniyo

Hocam dediğiniz özellik mac os yosemite da var Yeni çıktı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Yıllarca windows kullanmış birisi olarak söylüyorum Mac 1sene oldu kullanmaya başlayalı o kadar alıştım ki windows artık garip geliyor. Yan bölümde winsows kurulu ve neredeyse açmıyorum. Programlar ve oyunlarda benim için yeterli. İmkanım olsa Pc upgrade yapmam direk mac alırım ama o kadar imkanım olmadığı için hackintosh ile uğraşıyorum.

Ucuz bişe alın hocam mesela mac mini 1600 tl özelliklerine sitesinden bakabilirsiniz (sadece kasa ama)

planım zaten o ama gpu mobil olduğu için çok sıcak bakmıyorum.
    ekran kartı yenilemesi dışında birşey gerekmiyor şuan pc için ama o bile sıkıntı 10.9da çalışır 10.10da uğraştırır.

• Renkleri güzel.

• Daha cikmadi hocam 12 Haziran da tanitildi. Muhtemelen eylul ortasi veya ekim basi gibi cikacak.
  • quote:

Mac daha iyi değilmi ?
    Artıları neler ?

son kullanıcı için -yani sıradan ev - normal ofis kullanıcısı için- en sorunsuz en ideal en kolay en hali hazırda her şeyi bünyasinde barındıran, en çok destek sağlanan, şusu busu en kolay olan , mis gibin bal gibin pekmez gibin krem şanti gibin işletim sistemi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Amadeus

Mac herkese hitap etmiyor bence.

donanım olarak apple diyebilirsiniz ama işletim sistemi deyince

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.