Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
33
Favori
14.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusei

    quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    düşünüpte kağıda dökemediğim çoğu hissime tercüman olmuşsun tebrik ederim hocam

    üşenipte yazmadığım çoğu şeyi yazmış arkadaş sağolsun.Gerçekten güzel açıklamış.Bir çok ayet sanki insan uydurması gibi izlenim oluşturuyor.Sorsan bu da bir imtihandır.Allah bilerek aralara böyle akıllarda şüphe bırakacak ayetler koymuştur falan derler ki diyorlar zaten.

    Ben bu kadın mevzusuna çok takıldım mesela Kuranda.Allah niye peygamberinin yatak odasıyla bu kadar ilgilenir ki? Yani o yüce yaratıcı düşünsenize bu evreni yaratmış o samanyolu galaksisi gibi diğer tüm galaksileri falan düşünün,mikro alemde ne kadar küçük kuarkları vs. yaratmış yaratıcı peygamberinin kimlerle ilişkiye gireceğiyle ilgileniyor.Yani genel bir ahlaki boyutta haramlar helaller bildirilmesinde bir yanlış yok ama peyamberlerle hicret eden akraba kızlarının helal kılınması,cariyelerin helal kılınması,,üstelik evli olsa dahi.Kendni peygambere hibe eden kadınların helal olması vs. bunlarla niye ilgilensin bir yaratıcı.Ben bu ayetleri okuduğumda aslında çok da kutsal olmadığını düşünmeye bir insan uydurması olabileceğini düşünmeye başladım.




  • arifakinti A kullanıcısına yanıt
    video a 5 dk sabredebildim tanrıyı öğretmenle karşılaştırıyo ordan sonra koptum kapattım öğretmen öğrencinin o cevabı vereceğini bilmiyor tanrı ise biliyor hatta belkide(muhtemelen) o nun o cevabı vermesini kendisi kararlaştırıyor şöyle saçma sapan adamların saçma sapan argümanlarıyla savunuyosunuz ya bide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metilus


    quote:

    Orijinalden alıntı: ocarman


    quote:

    Orijinalden alıntı: metilus


    quote:

    Orijinalden alıntı: ocarman


    quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    demir kendi kendine mi olusuyo :D evet aslinda bir bakima dogru ama bu video yu izlehttps://m.youtube.com/watch?v=hGsoEqUwRBY ve bulutlar hakinda dedigimede bir bak

    Izledim
    Hepimiz yildiz tozuyuz ve patlamalardan gelmeyiz. Her sey yildiz tozu. Ve evet dogada bulunan her sey kendiliginden olusur.
    Birbakima derken anlamadim ?
    Bulutlari bilmiyodum ogrenmis oldum. Guzel bilgi.


    ben aslinda kuran da yazilmasina bak dedim .

    Birde su yildiz tozu olayini anlamadim.

    Birde su video var:https://m.youtube.com/watch?v=dtDwqSnLYAo

    Neredeyse gordugun her sey baska yildizlarin patlamalarindan gelme. Evren bir corba gibi karisik yani.
    22. Dakikayi actim rastgele sularin karismamasindan bahsediyo hurafe. Oyoe bir dunya yok. Zaten boyle videolara on yargiliyim rastgele actim yanilmadim. 22.ci dakikadaki olayla ilgili arastirma yap. Sularin karismamasi.
    Oyle islami videolarada inanma. Tavsiye


    Cok uzun ama hepsini izle 50 dakkanin hepsini yalanlayamzsin orn:bulut olayi.

    22. dakika:Hicbir sikinti yok videoda
    20.dk ile 23,13.dk yi izlersen tamamini izlersen anlarsin.

    19- İki denizi salmıştır, birbirleriyle birleşiyorlar.
    20- Aralarında bir engel vardır, birbirlerinin sınırını aşmıyorlar.
    55- Rahman Suresi 19-20
    Denizaltı araştırmaları ile ünlü Fransız bilim adamı Kaptan Jacques Cousteau denizlerdeki su engelleri ile ilgili yaptığı araştırmaların sonucunu şöyle anlatmaktadır: "Bazı araştırmacıların farklı deniz kütlelerini birbirinden ayıran engellerin bulunduğuna dair ileri sürdükleri görüşleri inceliyorduk. Çalışmalar sonucunda gördük ki, Akdeniz’in kendine has tuzluluğu ve yoğunluğu var. Aynı zamanda kendine has canlıları barındırıyor. Sonra Atlas Okyanusu’ndaki su kütlesini inceledik ve Akdeniz’den tamamen farklı olduğunu gördük. Halbuki Cebeli Tarık Boğazı’nda birleşen bu iki denizin tuzluluk, yoğunluk ve sahip olduğu hayatiyet açısından eşit veya eşite yakın olması gerekiyordu. Oysa ki bu iki deniz, birbirine yakın kısımlarda bile ayrı yapılara sahiptiler. Bunun üzerine yapmış olduğumuz araştırmalarda bizi şaşkına çeviren bir durumla karşılaştık. Çünkü bu iki denizin karışmasına birleşme noktasında bulunan harika bir su perdesi engel oluyordu. Aynı türden bir su engeli 1962 yılında Alman bilim adamları tarafından Aden Körfezi ile Kızıldeniz’in birleştiği Mendep Boğazı’nda da bulunmuştu. Daha sonraki incelemelerimizde farklı yapıdaki bütün denizlerin birleşme noktalarında aynı engelin bulunduğuna tanıklık ettik."
    Kaptan Cousteau’yu şaşırtan bu durum, denizlerin birleşmesine rağmen suların karışmaması, Kuran’da 14 asır önceden söylenmiştir. Çıplak gözle algılanamayan ve suyun algılanan özelliklerine ters gibi gözüken bu özellik, ilk olarak Arap Yarımadası’nın denizcilikle ilgisi olmayan insanlarına açıklanmıştır.

    Evet dedigim gibi bu olay heryede olmaz sadice yukarda belirtilen yerlede olmaktadir.Bu belirtilen yerlerde birleseme noktalarinda benzer canli ve su degerlerinin olmasi norlmadir.( yani karismasi )deniz bu su sonucta birlesir ama bir yerden yani kesisme noktalarindan uzaklastiktan sonra tamamiylen farkli oranlara ve canlilara burunurler.

    http://www.evrimagaci.org/fotograf/56/3917
    Sana bosuna arastir yazmiyorum heralde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metilus


    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133


    quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    Nediye bilirimki sana biz sana ne dersek diyelim sen karsi cikacaksin ister dogru ister yanlis tarafsiz bakman lazim biraz.
    Birde bu videoyu izlemeni tavsiye ederim 50 dakka yanliz
    https://m.youtube.com/watch?v=dtDwqSnLYAo

    Bence sen tarafsız bakmıyorsun.
    Mucizeyalanlari.com

    Hadi tanrı var desek bile dünyada binlercesi var. Niye allaha inanayım? Niye tanrı ona inanmamızı istiyor? Dindar olsam gidip hristiyan olurum. En mantıklısı bu.

    mucizeyalanlari.com(ki orda hepsini aciklamiyo) u biliyorum bende bir ateistim ama orda yazilanlar sanada biraz celiskili gelmiyormu.
    Bana oyle geldi ilkten bir youtube arastirmasi yaptim daha cogunun ve orda yazilanlarin yalanlandigini gordum en sonunda mekke ye gidip bir bu konularda uzman olan ve turkce bilen bir usta gittim yanima yinde bir tercuman aldim ne olur olmaz bilinmez diye ve anlatiklarindan sonra musluman oldum.

    Bende bunu yedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusei

    video a 5 dk sabredebildim tanrıyı öğretmenle karşılaştırıyo ordan sonra koptum kapattım öğretmen öğrencinin o cevabı vereceğini bilmiyor tanrı ise biliyor hatta belkide(muhtemelen) o nun o cevabı vermesini kendisi kararlaştırıyor şöyle saçma sapan adamların saçma sapan argümanlarıyla savunuyosunuz ya bide

    videoyu izlerken benimde aklıma yeni bir soru daha geldi.Diyelim her şey doğru islam doğru öldük cennete gitmeye hak kazandık.Girdik cennetteyiz.Birgün Allah gelip bir ağaç gösterip bu size yasak bunun meyvesini yemeyin derse napıcaz?
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    Bunları anlamak için inanmak ve defalarca kuran okuyup anlamaya çalışmak ve anladığını uygulamak gerekiyor. Fakat şu unutulmamalı. Kuran ı her okuduğumda farklı bir anlam bulur insan. Bir anahtarın kilitli kapıları açması gibi düşünelim. Anahtarı defalarca çevirmen gerek ve bir kapıyı açtığında karşına başka bir kapı çıkar. Yani bu da sürekli anahtarı kullanmalıdır demek. Yani biz insanız ve direkt en arkada en sonda olan kapıyı açmak istememiz normaldir. Çünkü aklımız bu derece muhteşemdir ki daima sonuca odaklanır. Mesela bir insana çok sinirlendiğinde onu öldürebilirsin istersen fakat sonucunu düşünürsen bunu kavrarsan yapamazsın.Bilirsin ki hiçbir anlam ifade etmeyecek. Dolayısıyla bizim de sonu merak etmemiz önemli ve bizi hayata bağlamalı. Bana diyebilirsin ki ben başlangıcı diyorum sen Son diyorsun. Buna da örneğin şu ki özellikle Nolan ın filmlerini izlediysen, dikkat edersen filmin sonunda hep aslında başlangıçta olanı açıklıyor ve gerçeği görüyorsun. Neden olduğunu görüyorsun. Ee şimdi bir film yapımcısı bile böyle ise evrenin yapımcısının bize neleri açıklayacağını ve ne kadar şaşırabileceğimizi sen düşün. Ama unutma inanmak istemeden inanamazsın. Ve kardeşim asla unutma ki sana da bana da bu tür olayların açıklamasını hiçbir insan yapamaz. Yapsa sa hepimizin algı düzeyi de anlatma düzeyi de kendine özgü. Dolayısıyla tek yol Kuran okumak özellikle anlamını okumak ve defalarca defalarca okumak
    okumak.. Bu yüzden ilk oku dendi ya. Umarım birşeyler çağrışmasına yardımcı olmuşumdur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alynty: Lokomatif Portakal



    Arkada?ym ben bilim okumayan cahil bir insan de?ilim , evrim teorisi saçma evrim teorisi denen ?eyi esasynda her ?ey ilgilendirir, canlynyn tesadüf olu?masyda ilgilendirmeli Bu o vakit ?u kapyya çykyyor, evrim teorisi nasyl olu?mamyzla ilgilenmiyorsa ve geli?imle ilgileniyorsa, Tanry'nyn nasyl var oldu?u kysmyda bizi ilgilendirmiyor o zaman bu ama bu onun nasyl var oldu?u gerçe?ini de?i?tirmeyecek. Evrim teorisi bir ?eylere cevap veremiyor nihayetinde ne kadar kabul görürse görsün bu gün gibi net.O zaman ki dünya olayyna gelelim geldik, insanlyk bilimin açyklady?y ölçüde nedenli do?rudur bilinmez ama yakla?yk 150 bin yyllyk bir geçmi?e sahip insanly?yn ilk hali olan Cro dönemi o dünyada abuk i?lerin oldu?u dönem milyarlarca yyl öncesini kapsyyor. 200 bin yyl önce hiçde öyle saçma bir dünya yoktu. Bilimsel olarak 200 bin yyl öncede dünya bugün kü dünyadan çok da ayrylan bir anatomik yapy halinde de?ildi ara?tyrabilirsin.

    Hadi diyelim senin dedi?in gibi olsun, insanyn anatomik yapysynda bulunan Tanry'nyn saydy?y topraktaki elementler mineraller var ayyr bunlary biyolojik ortamda en basit bir çaly?abilir canly üretebil byrak insany karyncanyn olu?tu?u atomlar belli, yapy belli elementler belli olu?tur abi, bir tane karynca yarat, çykart bilgisayara yazylym yapmaktan daha basit olsa gerek. Niye en küçük bir canly olu?turamadyk, hep cansyz varlyklardan söz ediliyor, ne okuyorsun , mesle?iiniz nedir bilmem ben typ alanynda u?ra?an bir ö?renciyim, insan beynindeki o tesadüfli?i ele alacak sadece bunlar elementlerin bir araya gelmesi tesadüfli?i de?il sen sadece canly de?ilsin, senin organizmadan beynindeki noronlaryn çaly?ma düzeni ayny koloniler halinde hareket eden karyncalar gibi, beyinde a? kurulmu? sistemde veri ta?yyorlar ve en önemlisi canlylar sadece onlara kodlanmy? görevi yerine getiriyorlar veri transfer ediyorlar.

    Evrimde yaratycy yok demenin hiçbir açyklamasy yok. Adyna tesadüfiyet deyin ne derseniz deyin, o tesadüflükte bir güç tarafyndan olu?mu? neticede, o evrenin olu?masyda ayny ?ekilde.

    Şimdi Türkçe karakterler çıkmadığından yanlış anlamış olabilirim, anladığım kadarıyla:
    Önce bilim okumuyosun cahilsin falan demedim. Lakin bir insan bazı şeyleri bilmeyebilir bu onu cahil yapmaz. Evrim canlılığın öncesiyle ilgilenmez, ilgilenmekte zorunda değil. Evrimin tanımında dahi yok bu. Evrime tanrısal bir anlam yüklemeyin. Evrim evrendeki sonsuz sayıda işleyişten sadece birini açıklar. Sınırları bellidir. Gerisi alakadar etmez. Bu kesindir buna karşı çıkmaya gerek yok. Bu böyledir. Tanımı yapılmış bir şeyin tanımını değiştirmeye çalışmayalım.
    İkincisi bundan 250 bin yıl önce tesadüfen bir canlı oluştu diyen zaten yok. O yuzden bunu niye söylediğini anlamadım bile. Canlı bilmem kaç milyon yıl önce oluştu ve diğer canlıların hepsi bu canlıdan türediler. Yani o ilk canlıdan sonra yoktan ikinci bir canlı oluşmadı.
    İlk canlıyı insan oluşturmadığı gibi, evrimide insan oluşturmadı. Neden insan bir karınca oluşturabilsin ki? Boyle bir şeyi beklemenin ne anlamı var?
    Bugun her turlu kompleks organın oluşması için evrime gereken sure vardır. Bunu biliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesnek kullanıcısına yanıt
    cennet kavramı da saçma bence napıcak insanlar sonsuza kadar orda ? yaşamışlar her şeyi iş yok güç yok sonsuza kadar tatil mi yapılcak sıkılmaz mı insan ondan sonra karısı kocası ölüp başka karı kocayla evlenme durumu var keza cennette atıyorum yeni birini tanıyıp sevemicekmiyiz onunla alakalı problemler günahlar kurallar olmucakmı herşey mi serbest her istediğimize sahip olucak mıyız belki benim isteğimle bi başkasının isteği veya istemediği şey çakışıyo tamamen saçmalık bu cennet düşüncesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PxJasius

    herkes direk cennete yollansaydi hirsizla adam gibi ibadetini yapan adam arasinda ne fark olurdu

    not okumadim

    ibadetini yapmayan adama hırsız mı deniyor ? yada insanlar ikiye, hırsızlar ve ibadetini yapanlar diye mi ayrılıyor ? bu nasıl zihniyet ?

    not : problemin zaten okumamaktan ileri geliyor, okumaktan korkma, oku ! daha ilk emrini uygulamıyorsun, sonra cennetten filan bahsediyorsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek


    quote:

    Orijinalden alıntı: JackGhosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek

    Özet: Neden varız? Niye akıllıyız?

    Öncelikle adminlerden ricam konunun kapatılmaması.Yorum yapacak arkadaşlardan da ricam konunun kapatılmasına sebep olacak şeyler yazmamaları. Sadece biraz kafa yoralım istiyorum.

    1-yaratıldığımızı varsayalım. Yaratıldık ama neden? Niçin bir yaratıcı bizi yaratma gereği duydu? age of empires oynamak gibi bir şey mi bu. Can sıkıntısı mı nedir ?
    islama göre Kuranda ancak bana kulluk etsinler diye yarattım deniyor. Ama nedenbir Tanrı insanların ona kulluk etmesini istedi? Tanınmak mıydı amaç. Özellikle semavi dinlerde ödüle ulaşmanın koşulu iyi işler yapmaktan ziyade Tanrıyı tanımak,onun rızasını kazanmak. Bu koşul sağlandıktan sonra iyi işler yapıp kötülüklerden kaçınmamız isteniyor

    2-Evrim. Eğer canlılık herhangi bir şekilde kendiliğinden başladı diyelim. Evrildik ve bizler oluştuk.Yani en mükemmel zekaya sahip canlı biziz şuan dünyada.Peki bu bilince nasıl sahip olduk.Şuan sorgulayan gelişen bir biz varız dünyada.Dünyayı evreni sorguluyoruz ama neden? Evrim hakkında çok detaylı bilgim olmdığını belirteyim. Sadece şöyle bir teori duymuştum. Bir kaplanın keskin dişlri.bir çıtanın hızı vs. Doğada yaşamda kalması için gerekli özellikler ama insan hızlı koşmasıyla veya güçlü kollarıyla hayatta kalamazdı bu yüzden zekası geliştikçe gelişti ve kendini koruyacak aletler falan ysptı... ama burada da aklımıza şu geliyor. Neden bir king konga evrilmedik. Çok güçlü devasa bir canlı olabilirdik. Ya da ortak atalarımız iki kola ayrılmayıp sadefe şempanze yönünde evrilebilirdi

    Şuan biz neden varız? Neden düşünebiliyoruz? Niye sorguluyoruz? Eğer biz de dşünemeyen varlıklar olsaydık bu dünyanın anlamı olur muydu? Ortalıkta dolaşan aslanlar zürafalar yaşayıp gidecekti. Ve hiçbiri yanımızdaki galaksileri bilemeyecekti. Hiçbir güneş sistemini bilmeyeceklerdi.Böyle de olsaydı çok anlamsız olurdu. Yani dnyanın ve evrenin akıllı bir varlık için oluşmuş-oluşturulmuş olması gerekiyor

    Bir de şu ihtimal var. İnsan daha uzuuun yılkar evrlmeye devam edip çok üstün varlıklr haline grlebilir. 1-2 milyar yıl sonraki insanlar evrene hükmedebili bile belki.

    Müslümanım çok şükür ama şunu düşününce kafayı yer gibi oluyorum beyin kıvrımlarım acıyor resmen...

    "Allah doğurmamış ve doğurulmamıştır" İhlas Suresi

    Allah insanları yaratmadan önce ne yapıyordu ?

    Eğer melekler, şeytanlar ve cinler varsa onları yaratmadan önce ne yapıyordu ?

    Hiç birşey yokken bile tek başına var olan bir varlık düşünüyorum sonra 1 milyar yıl geri gidiyorum, 1 daha...

    Onu doğuracak bir varlık bulamıyorum, daha geri gidiyorum, daha geri gidiyorum, en geriye gidiyorum.

    Zihnim daha geriye gidemiyor ama o varlığın nasıl oluştuğunu düşünürken kafayı yer gibi oluyorum.

    Düşünsenize zaman kavramı yok, yok kavramı bile yok ama bizleri yaratan yaratıcı var ve nasıl var oldu bilmiyoruz.

    Bu durumda VAR olmak ya da YOK olmak kavramı da yok demek geliyor içimden ama şuan klavyeye bastığım parmakları görüyorum.

    Şimdi bir ateistin bana zaten YARATICI diye birşey yok diyeceğini biliyorum o yüzden onlar da şunu düşünsün.

    İnsanlar evrim geçirmeden önce, dinazorlardan önce, big bangden önce, ilk maddeden önce ne vardı ?

    İlk madde yokken var olan yokluğu bana resmedebilecek ateist buyursun gelsin.



    Ben de şimdlik müslümanım ama varoluşumuz hakkında en akla yatan teori evrim diye düşünmye başladım. Yaratılış fikri çok basit. Yaratıcı insanı yarattı dünyaya koydu.bu kadar.Şempanzelerle maymunlarla dna ımızın bu kadar benzemesi tamamen bir imtihan vs. Saçma gelmeye başladı. En basitinden lisede solunumu öğrendiğimizde glikoliz enzimlerinin tüm canlılarda bulunması aynı kökten geldiğimize bir delil diye düşünmüştüm.Evrimi evreni araştırdıkça her şey akla uygun gelmeye başlıyor. Üstelik o raslantısal olaylar sanıldığı kadar ihtimal dışı şeyler de değil.

    Bütğn bunların yanında bir de felsefeyle ilgilendim.Genelngeçer ahlak yasaları,vicdan.Vs. aslında iyi insanlar olmak için bir tanrıya bir cehennee inanmamıza gerekte yoktu.

    Son olarak son cümlen için de şunu söyleyeyim.Evren hep vardı. Ezeli ve ebedidir. Yani evreni de sonsuz kabulnediyoruz günümüzde dimi? Aynu tanrı gibi. Düşnünce tanrıda pek farkınyok gibi.Tanrıyı sadece doğrulmamıştır kabul ederek kökenini arayamıyoruz diye işin içinden çıkıveriyoruz. Evren =tanrıdır belki. Panteizm.

    Peki bir şeyler tesaduf eseri oldu diyelim denk geldi insan oluştu çevremizdeki canlılar oluştu değil mi? Peki insanlık bu gezegende var olduğundan beri neden tek bir küçük canlı bile yoktan var olmadı? İnsanlıktan önce ya da insanlık yokken mi bütün tesadufler mucizeler gelişti?

    Neden bir televizyon gibi basit bir bileşen elektronik cihaz bile bir rastlantı sonucu oluşmuyor da insan gibi bedeninin her noktası inanılmaz bir mekanizma ve hassasiyette çalışan tesadufi bir canlı oluşuyor.

    İnsanlık bu noktaya tesadufen gelmiş mi hiç baktın mI? Bırak elektriğin icadını, ateşin bile yanması bir takım zor şartların oluşumu sonucunda yanıyor, ve tesadufen yanmıyor iken canlılar tesadufen oluşabiliyor.

    Kusura bakmayın ama evrim teorisi çok gereksiz ve saçma bir şey. Bilimin en birinci kuralı madde yoktan var olamaz iken insanların yaratıcı yok diyip tesaduf demesi bana çok saçma geliyor. İnsandaki DNA dizilimindeki bir sıranın milyonlarca kodon arasında değişmesi insan denen sistemin çökmesine sebep olurken bu kadar kattrilyonlarca tesadufun bir araya gelişmesini dahi tesaduf kabul edinde ortamdaki uyuma hiç mi bakmıyorsunuz? Ekolojik dengeden bir bitkiyi çıkarın tüm canlılık yok olur, dünya nufusundaki arıların bir kısmı ölmesi halinde tüm insanlık nesli hatta canlılık yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken tesadüf demek çok saçma; saçma çünkü hadi insan katrilyonlarca tesadufi bir orantı içerisinde oluştu arkadaş çevrendeki afedersin kadın ve erkeğin üreme organlarının şekilleri bulundukları konumları bile tüm bu 1 insan için oluşan sonsuz derecedeki tesadüfi oluşumun dışındaki bambaşka bir tesadüfi olay olarak karşına çıkıyor afedersin o üreme organı kadının erkeğin farklı yerinde olsa insanlık üreyemeyip yok olur. Hadi bunlarda olsun yav, köpeklere, hayvanlara , denizdeki canlılara bak hepsinde aynı sistem aynı oran, sen kağıda bir hayvan resmi çizerken bile hata yapıyorsun tesaduf eseri resim çizemezken bir köpeğin ağzındaki dişleri müthiş derecede inanılmaz kapanma kavis düzenini hiç incelediniz mi? O dişlerden biri bile biraz uzun olsa o hayvan ağzını düzgün kapatamaz. Her şey nasıl tesadüfen oluşsun bunun aklımantığı olamaz bunu savunan düşünmeyen insandır bu çok net.

    Evrenin bir yaratıcısı yok demek, Güneş yok demekle aynı şey.

    Evet, Tanrı apaçık bazı şeyleri ortaya bilerek koymamış o onun bileceği iş, onun hikmetidir. Bizim sınanmamız isteniyor tarafınca eğer ki bilmemizi isteseydi amaç sınanmak olmasaydı, dini kitaplara gerek yoktu hiç zaten içgüdüsel olarak bizi kendine itaat edecek şekilde direk kodlardı, ve ona itaat ederdik. Pek tabi bu düşünemeyen canlılar olması gibi bir hayvanı doğar doğmaz atın suya en doğal bir yüzücü olarak nasıl yüzeceğini görün bunu Tanrı ona kodlamış çünkü aynı şekilde bizede kendi varlığını kodlardı. Demek ki bazı şeyler muallakta ikilemde kalınmasını bu dengenin sınanmak adına en güzel denge olduğunu tüm evren için uygun görmüş.

    Tüm bu tesadüfler sırf canlıların oluşumu için bile gerçekleşse arkadaş gezegen şartlarıda önemli bak bugun bir tane bile dünya üzerinde yaşayan canlı uzaydaki bir gezegende yaşayamıyor. Oradaki ihtimallere gaz, oksijen, atmosfer dengesine girmiyorum bile. Güneşin bile uzaklığı işin içine tesaduf girdiğinde ne kadar uç bir rastlantısal oran çıkıyor. Ay eğer şu an dünyadan birden 10 km uzaklaşsa o sonsuz genişlikteki uzayda dünyadaki hayat biter. Okadar çok tesaduf varki, ama nedense sen bu kadar büyük tesaduflerın gerçekleşeceğine inanabiliyorsunda atıyorum hiçbir konuda bilgin olmyan okuldaki bir sınava girip sorulara sallama cevap yazdığında bile geçemeyeceğine baştan emin olabiliyorsun .


    Bu da YARATICININ işte insanlığa cilvesi bu ikilem olmasaydı Tanrı kendi varlığını direk zaten ifşa etmek istese yapardı.

    Birincisi, evrim canlılık tesadüfen oluştu demez. Evrim canlı vardı sonra evrim geçirdi der. Gerisi onu alakadar etmez. Canlılığın nasıl oluştuğuna dair şu an kesin bir şey söylemekte mümkün değil. Nitekim varsayalım canlı tesadüfen oluştu. Mümkündür. Neden şu an olmuyor, çünkü canlılığın oluştuğu anki dünyayla şu anki dünya aynı değil. O zaman dünyanın içinde bulunduğu şartlar öyle garip ve abuk ki. Kimyevi bir çorba misali ne nerde noluyor belli değil. Acayip bir ortam. O yüzden o kadar çok değişken var ki bir sürü şey canlılığın oluşmasını tetiklemiş olabilir. Şu an dünya o zamanki gibi olmadığından şu an böyle bir şey olmuyor.
    Bir televizyon rastlantı eseri oluşmaz çünkü televizyon canlı bir organizma değil. Televizyon değişim de geçirmez çünkü televizyon canlı bir organizma değil. İnsan tesadüfen oluşmadı evrim sonucu oluştu. Ve bu milyonlarca yıl aldı.

    Evrim teorisi çok gereksiz ve saçma bir şey demen bir şey ifade etmiyor. Bugün bilimsel çevrede evrim teorisi %99 kabul edilmiş bir şeydir. Evrim teorisini temel alan bir sürü araştırma yapılmaktadır vs vs. Bunları bilmemen imkansız zaten.
    Madde yoktan var olmuyor zaten. Dünyada hazır tonla madde var. Bir bitki türü yokolsa dünya yokolmaz. Halihazırda her yıl binlerce tür yokoluyor yerine yüzlerce yeni tür ortaya çıkıyor. Zamanında olmayan türler bu gün var. Bugün olmayan türler zamanında vardı. Dinozorlar yokolunca dünya yok mu oldu?
    Evrim tesadüfen işleyen bir mekanizma değildir. Mutasyonlar tesadüfidir. Doğal seçilim tesadüfi değildir. Doğal seçilim uygun olana gider. Yani sence ikisinin de aynı üreme organına sahip olması durumunda üremeleri imkansız olmaz mıydı? E o zaman evrim bu durumda bir şeyler yapmak zorunda ki canlılığın nesli devam edebilsin.
    Öyle köpeğin dişi biraz uzun olsa şöyle olur şu böyle olsa böyle olur tamamı sallama. Yok öyle bir şey. Ayrıca yılda kimbilir kaç bin tane özürlü hayvan doğuyor. Özürlü insan doğuyor. Bu genetik yanlışlık olduğunda bu hayvanlar ya yaşayamıyor ya da dışarıdan bir müdahaleyle yaşayabiliyor. Yani öyle mükemmel filan bir durum yok.
    Hadi diyelim dediğin gibi tarihin bir zamanında bir köpeğin tüm dişleri öyle gelişti ve ağzını kapatamadı. O zaman o hayvan ağzını kapatamadığı için üreyemeye bile fırsat bulamadan ölecek. Doğal yaşamdan seçilim sonucu elenecek. Sonuçta ortam eli yüzü düzgün köpeklere kalacak.
    Varsayalımki Tanrı dediğini yapıyor. Varsayalımki Tanrı evrim mekanizmasını oluşturdu. Ve bunun görülebilirliğini sınav dolayısıyla çok kısıtlı yaptı. Şimdi sen diyorsunki abi muazzam her şey süper nasıl evrim olacak imkansız diyosun Tanrının gücünü kısıtlandırıyorsun. Halbuki belkide Tanrı bütün bu zıtlıklara rağmen evrimi yarattı(ha zıtlık yok orası ayrı), senin de ona inanmanı istiyor. Bunu da sınav olarak koydu. Sen şimdi inanmıyosun diye cehenneme gidecen. Hoş mu?


    İnanmayan neden cehenneme gidesin ki demişsiniz ayrıca hoş olur mu?

    Zaten savaş onun savaşı mücadele sınav onun sınavı, tüm semavi dinlerdeki ortak payda budur.

    İnanmayan tabi cehenneme gidecek, sınav ve amaç o ise, bu onun iradesinde olan bir şey çünkü tıpkı kötülük ve iyilik yapmak gibi.

    İnanman için çok seçenek sunuluyor hepsini geçtim inanmamak sırf korkumda olurdu, semavi dinler olmasaydı bile çünkü 70 yıllık muhtemel ömrümde, bir kimseler gözünde eğer ki Tanrı yoksa aptal düşmeye razıyım sonunda en fazla 70 yıl aptal olarak anılırım inançsızın gözünde ama ya varsa, ebedi bir cehennem ve huzursuzluk o zaman inanmayanların kapısını çalacak her halükarda inanç bir şey kaybettirmez. Ama inançsızlık çok şey.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myrobot

    Bunları anlamak için inanmak ve defalarca kuran okuyup anlamaya çalışmak ve anladığını uygulamak gerekiyor. Fakat şu unutulmamalı. Kuran ı her okuduğumda farklı bir anlam bulur insan. Bir anahtarın kilitli kapıları açması gibi düşünelim. Anahtarı defalarca çevirmen gerek ve bir kapıyı açtığında karşına başka bir kapı çıkar. Yani bu da sürekli anahtarı kullanmalıdır demek. Yani biz insanız ve direkt en arkada en sonda olan kapıyı açmak istememiz normaldir. Çünkü aklımız bu derece muhteşemdir ki daima sonuca odaklanır. Mesela bir insana çok sinirlendiğinde onu öldürebilirsin istersen fakat sonucunu düşünürsen bunu kavrarsan yapamazsın.Bilirsin ki hiçbir anlam ifade etmeyecek. Dolayısıyla bizim de sonu merak etmemiz önemli ve bizi hayata bağlamalı. Bana diyebilirsin ki ben başlangıcı diyorum sen Son diyorsun. Buna da örneğin şu ki özellikle Nolan ın filmlerini izlediysen, dikkat edersen filmin sonunda hep aslında başlangıçta olanı açıklıyor ve gerçeği görüyorsun. Neden olduğunu görüyorsun. Ee şimdi bir film yapımcısı bile böyle ise evrenin yapımcısının bize neleri açıklayacağını ve ne kadar şaşırabileceğimizi sen düşün. Ama unutma inanmak istemeden inanamazsın. Ve kardeşim asla unutma ki sana da bana da bu tür olayların açıklamasını hiçbir insan yapamaz. Yapsa sa hepimizin algı düzeyi de anlatma düzeyi de kendine özgü. Dolayısıyla tek yol Kuran okumak özellikle anlamını okumak ve defalarca defalarca okumak
    okumak.. Bu yüzden ilk oku dendi ya. Umarım birşeyler çağrışmasına yardımcı olmuşumdur :)

    Okudum,defalarca okudum ama Arapça sevap dediler Arapça okudum.Sonra dedim ki niye bilmediğim bir dilde bir şeyi okuyorum.Açtım Türkçesini okudum.Okudukça aklıma yatmayan yerler oldu,tefsirler okudum.

    İnanmak isteyince inanırsın bak ne kadar güzel söyledin.Bu dogma oluyor işte.İnanmak isteyip inanırsan gözünü kapatırsın her şeye.At gözlüklerini takarsın ve tek yönlü bakmaya başlarsın.Ben de öyleydim.Her yere Kuranı okudun mu hiç bre kafir vs. yazar dururdum.Ya da söylerdim ateist arkadaşlarıma.Çünkü inanmak istiyor ve inanıyordum katıksız.Dinle ilgili bildiğim sadece bana gösterilendi.Ama işin arka planı çok geniş.Efendimiz yazan kitapları okursan objektif yazılmış bir biyografi okumuş olmazsın.Ancak Muhammed ve Yaşamı diye bir kitap olacak ve her şeyiyle anlatılacak.Bu yaşıma kadar uhud savaşını milyonlarca kez dinledim duydum biliyorum ama beni kureyza katliamını kimse anlatmadı bana.

    Sadaka verin vs. hadisleri dolandı durdu ortalıkta.Mürtedin öldürülmesi hadislerini hiç duymadım bu güne kadar.Araştırınca öğreniyor insan.

    Kuranı Türkçe hatim etmiştim bir kere.O zamanlar olduğu gibi okur anlamın üzerinde kafa yormazdım çünkü yanlış bir şey olabileceği aklımın ucundan geçmezdi.Ama okuyorum nisa 24-34 surelerini.Kadınlarınızı dövün diyor.Başka ayette cariyeler evli dahi olsa helaldir diyor.Diyor da diyor.Bir kutsal kitabın cinsel yaşamla bu kadar ilgilenmesi kafamı çok karıştırdı.Üstelik çoğu ayette savaşlardan bahsediyor.Bakara ayetin sayısını tam hatırlamıyorum,bir ayette savaş size zor geliyor belki ama sizin için hayır vardır vs. diyor savaşın diyor. Böyle o kadar çok şey varki okumadıysan senin okumanı tavsiye ederim ama şuan çok da fazla bir şey demek istemiyorum çünkü zaten kafam karışık ilerleyen zamanlarda imanımı kuvvetlendirirsem bu sefer bu yazdıklarımdan dolayı mesul olucam ve senin kafanda şüphe uyandırıp sen başka yönlere sürüklenirsen vebali benim olacak.O yüzden kendin araştır.

    NOT: Hala müslümanım,namazı mı da kılıyorum.Burada amacım kimseyi dininden döndürmek değil.Felsefi meseleleri tartışırken olaylara müslüman veya ateist gibi bakmak istemiyorum sadece.Nötr bir şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.Buradan bakınca gerçekten çok daha farklı oluyor her şey.Belli bir fikrin savunucusu olunca ısrarla fikrini karşı tarafa benimsetmeye çalışıyor insan.İster ateist ister müslüman olsun durum böyle oluyor ne yazık ki.

    Nasıl müslümansın Kitaba inanmıyorsun vs. gibisinden söyleyecekler varsa şimdiden söyleyeyim,benim dinim bana senin dinin sana kardeşim...




  • Bilmiyoruz.

    Belki ölümden sonra öğrenicez. Belki de bunu öğrenmek için fırsatımız bile olmayacak. Ne olduğunu anlamadan aniden yok olucaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erai

    quote:

    Orijinalden alıntı: PxJasius

    herkes direk cennete yollansaydi hirsizla adam gibi ibadetini yapan adam arasinda ne fark olurdu

    not okumadim

    ibadetini yapmayan adama hırsız mı deniyor ? yada insanlar ikiye, hırsızlar ve ibadetini yapanlar diye mi ayrılıyor ? bu nasıl zihniyet ?

    not : problemin zaten okumamaktan ileri geliyor, okumaktan korkma, oku ! daha ilk emrini uygulamıyorsun, sonra cennetten filan bahsediyorsun...

    hırsızla ibadetini yapanı kıyasladım yani bir tarafta emirlere uyan ve güzellik işleyen kişiyle bir taraftan kötülük işleyen ve emirlere uymayani kiyaslamak istedim hırsız katil vb. kötü tarafı kasttettim.

    dinimin ilk emri olan oku yu gerceklestiriyorum Allah a şükür bu kadar dandik bir yazıyı okuyacagima kendimi bilgisayar programcılığı alanında gelistiriyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • reaperboys1 R kullanıcısına yanıt
    3 yıl kuran kursunda kaldım islamıda gayet iyi biliyorum.Ordaki ironiyi anlıyamıyorsan problem sendedir madem tanrı için öldürüyorsun günah yok intikam için öldürüyorsun günah yok 1 kerede kendin için öldür diyorum ama tabi sizinde hobileriniz var bilim adamı,düşünür ve gavur öldürmesini seviyorsunuz.Ayrıca bana islamı öğretmeye kalkıpda bu forumda kaderine isyan eden konular açmanda ayrı garip ne yapıyorsun canın sıkılıncamı müslüman oluyorsun ?
  • speederly kullanıcısına yanıt
    Bu hadis kurana aykırıdır.Levlake hadisi kurana uymuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusei

    cennet kavramı da saçma bence napıcak insanlar sonsuza kadar orda ? yaşamışlar her şeyi iş yok güç yok sonsuza kadar tatil mi yapılcak sıkılmaz mı insan ondan sonra karısı kocası ölüp başka karı kocayla evlenme durumu var keza cennette atıyorum yeni birini tanıyıp sevemicekmiyiz onunla alakalı problemler günahlar kurallar olmucakmı herşey mi serbest her istediğimize sahip olucak mıyız belki benim isteğimle bi başkasının isteği veya istemediği şey çakışıyo tamamen saçmalık bu cennet düşüncesi

    şöyle insan sonsuzluğu ister,istemez değil.Sonsuzluk insanın içinde olan bir şey.Yani dünyada sonsuza dek yaşayıp evreni,kozmosu araştırmak harika olurdu,çünkü ucu bucağı gelmeyen bir şeyi araştırıyoruz.Sonsuz bir evren.Cennet de bu mana da saçma değil aslında.Sonsuzluğu isteyen bir insan için sonsuz bir cennet vaadi çok mantıklı ama dünyada yasaklanan şeylerin cennette vaadedilmesi de aynı oranda saçma.Cennette hurilerle müjdelenmek saçma.Cennette her istediğimiz olacaksa özel olarak hurilerin belirtilmesi gereksiz.İri gözlü huriler geçer mesela Kuranda.Ben şimdi küçük gözlü çekik huri istesem olmayacak mı? Ayrıca cinsi zevklerle mi vakit geçireceğiz cennette.Bu tarz düşünceler insan kurgusu olduğu fikrini güçlendiriyor.Çünkü insanları bir şeye ikna etmek için cennette ona karılar verileceğini söylemek çok basit hereksin aklına gelebilecek bir şey.Özellikle de erkeklere hitap ediyorsan.

    Ayrıca Kuranda kadınlara erkek verilmesi gibi bir şey geçiyor mu tam hatırlamıyorum ama yoktu sanki.Bu kadınların isteği yok mu yani? Ya da kadınlar o tarafta da mı ezilecek.Cennette de kadınlar sadece kocalarıyla olup huriler bir cariye misali kocalarının etrafında olacak kadın ise sadece kocası tarafından tatmin edilecek.Böyle mi yani.

    Sonsuz bir cennet vaadi insan için mantıklı ama araştıracak bir şeyler olduğu sürece.Evren bu kadar karmaşık olmasaydı sonsuzluk bu kadar kıymetli olmazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal


    quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alynty: Lokomatif Portakal



    Arkada?ym ben bilim okumayan cahil bir insan de?ilim , evrim teorisi saçma evrim teorisi denen ?eyi esasynda her ?ey ilgilendirir, canlynyn tesadüf olu?masyda ilgilendirmeli Bu o vakit ?u kapyya çykyyor, evrim teorisi nasyl olu?mamyzla ilgilenmiyorsa ve geli?imle ilgileniyorsa, Tanry'nyn nasyl var oldu?u kysmyda bizi ilgilendirmiyor o zaman bu ama bu onun nasyl var oldu?u gerçe?ini de?i?tirmeyecek. Evrim teorisi bir ?eylere cevap veremiyor nihayetinde ne kadar kabul görürse görsün bu gün gibi net.O zaman ki dünya olayyna gelelim geldik, insanlyk bilimin açyklady?y ölçüde nedenli do?rudur bilinmez ama yakla?yk 150 bin yyllyk bir geçmi?e sahip insanly?yn ilk hali olan Cro dönemi o dünyada abuk i?lerin oldu?u dönem milyarlarca yyl öncesini kapsyyor. 200 bin yyl önce hiçde öyle saçma bir dünya yoktu. Bilimsel olarak 200 bin yyl öncede dünya bugün kü dünyadan çok da ayrylan bir anatomik yapy halinde de?ildi ara?tyrabilirsin.

    Hadi diyelim senin dedi?in gibi olsun, insanyn anatomik yapysynda bulunan Tanry'nyn saydy?y topraktaki elementler mineraller var ayyr bunlary biyolojik ortamda en basit bir çaly?abilir canly üretebil byrak insany karyncanyn olu?tu?u atomlar belli, yapy belli elementler belli olu?tur abi, bir tane karynca yarat, çykart bilgisayara yazylym yapmaktan daha basit olsa gerek. Niye en küçük bir canly olu?turamadyk, hep cansyz varlyklardan söz ediliyor, ne okuyorsun , mesle?iiniz nedir bilmem ben typ alanynda u?ra?an bir ö?renciyim, insan beynindeki o tesadüfli?i ele alacak sadece bunlar elementlerin bir araya gelmesi tesadüfli?i de?il sen sadece canly de?ilsin, senin organizmadan beynindeki noronlaryn çaly?ma düzeni ayny koloniler halinde hareket eden karyncalar gibi, beyinde a? kurulmu? sistemde veri ta?yyorlar ve en önemlisi canlylar sadece onlara kodlanmy? görevi yerine getiriyorlar veri transfer ediyorlar.

    Evrimde yaratycy yok demenin hiçbir açyklamasy yok. Adyna tesadüfiyet deyin ne derseniz deyin, o tesadüflükte bir güç tarafyndan olu?mu? neticede, o evrenin olu?masyda ayny ?ekilde.

    Şimdi Türkçe karakterler çıkmadığından yanlış anlamış olabilirim, anladığım kadarıyla:
    Önce bilim okumuyosun cahilsin falan demedim. Lakin bir insan bazı şeyleri bilmeyebilir bu onu cahil yapmaz. Evrim canlılığın öncesiyle ilgilenmez, ilgilenmekte zorunda değil. Evrimin tanımında dahi yok bu. Evrime tanrısal bir anlam yüklemeyin. Evrim evrendeki sonsuz sayıda işleyişten sadece birini açıklar. Sınırları bellidir. Gerisi alakadar etmez. Bu kesindir buna karşı çıkmaya gerek yok. Bu böyledir. Tanımı yapılmış bir şeyin tanımını değiştirmeye çalışmayalım.
    İkincisi bundan 250 bin yıl önce tesadüfen bir canlı oluştu diyen zaten yok. O yuzden bunu niye söylediğini anlamadım bile. Canlı bilmem kaç milyon yıl önce oluştu ve diğer canlıların hepsi bu canlıdan türediler. Yani o ilk canlıdan sonra yoktan ikinci bir canlı oluşmadı.
    İlk canlıyı insan oluşturmadığı gibi, evrimide insan oluşturmadı. Neden insan bir karınca oluşturabilsin ki? Boyle bir şeyi beklemenin ne anlamı var?
    Bugun her turlu kompleks organın oluşması için evrime gereken sure vardır. Bunu biliyoruz.

    Neden oluşturamasın tesadüfi bir canlı evren beyni aklı olmayan evren sırf anlamsız gaz bulutlarının kümesiyle bir şeyler meydana getirip, bir canlı oluşturması ve o canlıdan da bugüne kadar gelen bütün canlıların oluşması mümkün olabiliyorsa aklı zekası olan insanın canlıyı oluşturan materyaller ve bileşenlerden bir canlı yaratması çok daha ihtimaller dahilindedir, çünkü karınca ya da o canlı bir kez oluşmuşsa bir kez daha oluşur, doğru tesadüfi kombinasyonlar oluşursa yani, laboratuvar ortamında insanlar bilim insanları en basit dna zincirine ve elementsel olarak bileşikleri içeren canlı için bunu deneyebilir, deneyeninide şu zamana kadar hiç duymadım ya orasıda ayrı. zaten bilimsel olarak imkansız gözüküyor. Tüm canlıların ortak bir DNA birlikteliği yok, bir filden bir insan oluşması mümkün olamaz. Sizin o cümleleriniz bu sebepten ötürü direk çürüyor. Bir canlıdan tüm canlıların oluşması denen durumum imkansız. Ayrıca bir canlı sadece tek başınada oluşamaz her canlının üreme şekli bile farklı, denizdeki canlılar yumurta atarak ağaçlar tohum atarak çoğalır. Kaldıki canlılardan ağaçlarda bile basit tabiatsal birliktelik görülmemekte, ağaçların bile filogenetik yapısı hepsinde farklıdır. Yapay ortamda evrimselleştirme yapılamaz. Tabiatındaki elementler dahi farklı. Bu zaten kesin olan bir şey.




  • Demek istediğim o değil, evrim Tanrının iradesiyse ve sınava tabiyse, sen de evrime inanmadığın için sorgulanacaksın belki de diyorum.
    Ayrıca inanmamak tercih değil. Zorunlu bir sonuç. Ben şu an o mantıkla ne kaybederim ki diyerek inanamam. Anca inanıyomuş gibi yaparım. Tanrıyı kandırabiliyosam ne ala cennete giderim. Ha ben Tanrıyı kandırabiliyosam Tanrı yoktur zaten orası ayrı bir mesele. Nitekim ben Tanrıya inanmıyor değilim. Belki var belki yok. Benim emin olduğum tek şey dinlerin olmadığı. Bütün her şey dediğin gibi olsa ve Tanrı olsa dahi bu dinlerin olduğu anlamına gelmiyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence cennet cehennem kavramı sandığımız gibi değil. Bence biz hiç ölmüyoruz. Öldüğümüz zaman yeniden yeni bir hayata canlanıyoruz. Yeni hayatımızın güzel veya kötü oluşu; yani örnek verecek olursak zengin veya fakir olmak önceki hayatımıza bağlı. Eğer önceki hayatımızda iyiysek bir sonraki hayatımızda zengin oluyoruz. Yani cennet bu. Eğer kötüysek bir sonraki hayatımızda fakiriz, bu da cehennem. Şu an yaşadığımız hayat da bir önceki hayatımızda yaptıklarımız sonucunda oluştu. Korkularımız da böyle. Karanlıktan korkan biri büyük ihtimalle daha önceki hayatlarında karanlıkta zarar gördüler veya öldüler.
  • Olmamızın sebebi Allah teala 'nin peygamber efendimize duyduğu sevgi.
    (Muhammed sas ithafen) Olmasaydin olmazdık derler o yüzden. Sen ben o bu şu vs eşantiyon gibi bir seyiz olsa da olur olmasa da.
    konu derin ve bir o kadar bilgimizin sınırlı olduğu, bizi aşan konu.
    Tek kaynak kurani kerim ve onun ayetleri..
    benim kafamdaki butun soru isaretlerini alan tek sey, Allahlik iddiasi olan yaratici var. Ve insanlari muhatap alan kitaplari var. Ve meydan okuyuşu var.
    Varsa diğer yaraticilar da kitaplarini çıkarsın konuşsun görelim diyor.benden başka hakim yok diyor.
    ~haklı da.-

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.