Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
33
Favori
14.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timberman

    Kuran sözde evrensel bir kitap evrensel demek her zaman her yerde geçer şeyler söylemektir. Şimdi bakıyorum Muhammedin evine fazla gelmeyin onu rahatsız etmeyin . eslerinize söyleyin onu görünce şöyle yapsınlar vs. Muhammed şöyle böyle . ee sene 2015 ortada olmayan adamla ilgili ben niye okuyum bunları hani evrenseldi.koskoca yaratıcı herşeyi geçecek insanların kendisine inanması için onlara kitap yollucak havadan peygamberle uğraşacak domuz etiyle uğraşacak ... Hadi onuda geç hanı 120bin kusur peygamber vardı diğerleri nerde ? Hani Muhammed ayı 2 ye bölmüştü bu ay dediğin şey dünyanın o zaman tam yarısından gözüküyordu neden başka kimse başka hiçbiryerde başka hiçbir kaynakta yazmiyor . Şuan ay bölünse sadece Turklermi görür ? Nerde bunun ingilizi İspanyolu isveclisi almani rusu vs. Diğer mesele ibadet eden iyi ameller işleyen cennetlik yapmayan cehennemlik demi. Eee direk gidelim işte cennete cehenneme neden sirat köprüsü denen olay var . cennete giden adam gidemeyenle dalga geçsin diyemi. Zaaa bak ben geçtim sen düştün demesi icinmi? Cennette her şey var her turlu zevk tadilacak de soyleyim 18384 tane hatun yanıma 2747 şişe viski bide bitmeyen cinsel istek isteyin sabahtan akşama kadar seks yapıyim bumu benim olayım? Dünya evrende bi kum tanesi zibilyon tane galaksi var zibilyon tane gezegen var peki ordada başka canlılar olduğunu düşün çünkü kuranda tüm alemin yaratıcısı allahtir yazıyo. E kuranda evrensel niye hiç öyle birseyden bahsetmiyor sanki yazan bunu düşünememis gibi... Herseyide geçtim tanrı neden bunları yapmamızı istiyor cennette sabah akşam seks yapmak için mi ? insanlar sorduğunda ne dicek canım istedi create world yaptım siz geldiniz mi dicek? Erkek eline kız eli deymicek ama cennette herşey serbest böyle bi sacmalik olabilir mi be kardeşim azcik at gözlüklerinizi çıkarın tanrı var olmuş olsa bile artık yok yarattı gitti belki şuan başka bir galaksiyle ugrasiyodur ama şuan tanrı manri yok . olsaydı dünya bu hale gelmezdi. Terör zina kumar içki almış başını gidiyor insanlar insanları öldürüyor herkes herkesi kesiyor kötüler adım adım gelişirken iyiler hep kaybediyor ne zamaana kadar . ha gerçi doğru cennette seks var onu düşünelim nasıl olsa :)

    Güzel yazmışsın dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    Allah vardir.
    Neden diyeceksen Kuran da malesef cogu 20.yy da kesfedilmis birsuru mucize vardir.örn: bulutlarin agir olmasi bunu bircogunuz daha bilmiyor Allah 1400 sene once bildi.
    Bence birseye inanma istegi bile bir Tanrinin oldugunu ispat eder. Yada big bang.

    Birde sunu vermek istiyorum s4 mini telefon kullaniyorum 1.7 ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip.Adreno 305 adli bir gpu su var.Bence tasarimida guzel . AMA BU TELEFONUN OLUSUMU TAMAMİYLEN TESADUF desem ne dersin benimle dalgami geciyorsun degil dersin.Telefonun bile bir yaraticisi var.Telefondan daha karmasik bir sisteme sahibiz neden bizim bir yaraticimiz olmasin.

    Cunku o s4 mini 1.7ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip adreno 305 adli bir gpu su olan telefon insan yapimidir.
    Dogada oyle bir sey bulamazsin. Dogada tesadufen s4 mini 1.7ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip adreno 305 adli bir gpu su olan telefon olusamaz
    Ama bu telefon yapiminda kullanilan bazi maddeler kendiliginden olusur demir altin bakir gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocarman -- 6 Eylül 2015; 18:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu soruların cevaplarını bir arkadaş hadislerle ve ayetlerle açıklamış. Yani dünya evren yokken Allah ne yapıyordu öncesinde ne vardı gibi sorular gerçersizdir bunları ayetler ve hadisler ispatlıyor. ''Allah zaman ve mekandan münezzehtir'' Bu ne demektir, yani Allah için zaman ve mekan kavramı yoktur, o hep var olduğu için ondan önceside , gerisi ilerisi diye bir şeyde söz konusu değildir. Allah zaman ve mekanı insanlar için yaratmıştır çünkü o zamandan ve mekandan münezzihtir, hayatı bir film gibi düşünelim ve bu filmin sonunu başını Allah biliyor onun için sonu nasıl bitecek nasıl olacak nelerle karşılaşılacak gibi şeyler de söz konusu değildir o herşeyi bilendir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Sanada sacma gelmiyor mu o kadar merhametli oldugunu iddia ettigin bir varligin sirf inanmiyor diye cehennemde insan yakacagini...

    Yani o kadar mukemmel bir varlik ne yapsin bizim inanip inanmamamizi iyi insan ol yeter varsa obur tarafta zaten cennete koyar.

    Bi kadar cocukca bir nedenden dolayi insan mi yakilir. Insan mi oldurulur...

    İnanmayan, O'na hiç şükür etmeyen, dünyada aklına bir kez bile O'nu aklına getirmeyen kullarını cennetine koyması elbette merhamet olur fakat O'na inanan, O'nu ve O'nun sevdiklerini seven, O'na sevmeyene sadece O'nu sevmediği için sevmeyen, elinden geldiğince ibadet edip şükür eden, O'nun için canını veren kısaca her türlü fedakarlığı yapan müslüman kullarını diğerleri ile beraber sonsuz saadete erdirirse bu sefer adalet nerede olur? Allahu Teala merhametlidir fakat adalet de O'nun bir sıfatıdır.

    Kesinlikle tasvip etmiyorum fakat şöyle örnek vereyim. Malum imam hatipliler torpille konularında iyi olmasalar bile çeşitli yerlere getirildiler. Bu sefer aynı mesleği hakkıyla yapan adam demedi mi onun orada ne işi var diye. O adamın bundan şikayetçi olması gibi müslümanlar da ahirette şikayetçi olmaz mı? Bu sana saçma gelmiyor mu? (konuyla alakasız aklıma ilk imam hatipliler geldi o yüzden onları yazdım)

    Eğer adalet inanmayanların azap görmesi mi diye soracak olursan o da inananlara açıkça belirtilmiş. Sebebini ben bilemem, bilmek de benim işim değildir. Ben aciz bir kulum elimden geleni yaparım. Allahu Teala her şeyi bir sebep üzere yaratmıştır yine bunun da sebebini ancak o bilir.




  • Tek bir şey gözüme çarptı.
    Bir agnostik olarak objektif bir şekilde,tarafsız olarak diyeceğim şudur ki;
    Ateistler hep bir sorgulama,işin aslını bulma,körü körüne inanmamak,kanıta dayalı fikirler sunarak münakaşaya giriyorlar.
    Müslümanlar ise(inananlar diyeyim),bak ayette şöyle yazıyor.Hz.Muhammed böyle diyor.Kitapta yazıyor olum.Senin fikirlerini bilinçaltıma yüklemeyeceğim,muhataba almayacağım seni,yanacaksınız vsvs saçma sapan konuşuyorlar.
    Ateistler her zaman bu tür konularda üstün bir başarı sağlıyor.

    Not:Biraz ateistleri savunmuşum gibi gözükmüş,ama durum ortada.(Şimdi müslümanlar eksiler,hoşlarına gitmemiştir bu doğrular)
    Gerçekler acıdır.Hayat boş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    Kuran şimdiki gelecekteki zamana ışık tuttuğu gibi ineceği zamanada ışık tutmalıdır.

    Ve kuran sadece türkçesi okunarak anlaşılmaz.

    Arkadaş o kadar şey yazmış buna karşın yazdığın şeye bak. Hayır madem Türkçe anlaşılamıyor neden bir Türk olarak ben bu kitaptan sorumluyum? Araplar bu kitabı ana dillerinde çok iyi anlarken ben niye anlayamıyorum? Hani bu kitap evrenseldi?

    Allah benim bu kitabı anlamak için Arapça öğrenmemi mi istiyor? Ben önce anlamlarını ana dilim yüzünden anlayamadığım bir kutsal kitap yüzünden islama inanmıyorsam, sonsuza kadar cehennemde yanmayı gerçekten hak ediyor muyum?

    Allah bilmiyor muydu bu kitap Türkçe'ye cevrilirse anlamı bozulacağını bilmiyor muydu?

    Sonra da bu kitap tüm dünyaya yol gösteren bir kitap diyorsunuz. Madem farklı dillere cevrilince anlamı bozuluyor, ne yapalım tüm dünya olarak bir kitabın Allah'tan gelip gelmediğini anlamak için Arapça mı öğrenelim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Iste hocam son derece mantıksız. Eger tanri varsa insani bana inanmiyor diye yakacak bir psikopat degildir.

    Tanrı varsa umarim ki vardir. Insanliga bakar bole yok orada 7 kez donun , domuz yemeyin , egilip kalkin boyle seyler yaptirmaz Tanrı...

    Ben varsa iyi bir varlik olacagini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    Kuran şimdiki gelecekteki zamana ışık tuttuğu gibi ineceği zamanada ışık tutmalıdır.

    Ve kuran sadece türkçesi okunarak anlaşılmaz.

    Arkadaş o kadar şey yazmış buna karşın yazdığın şeye bak. Hayır madem Türkçe anlaşılamıyor neden bir Türk olarak ben bu kitaptan sorumluyum? Araplar bu kitabı ana dillerinde çok iyi anlarken ben niye anlayamıyorum? Hani bu kitap evrenseldi?

    Allah benim bu kitabı anlamak için Arapça öğrenmemi mi istiyor? Ben önce anlamlarını ana dilim yüzünden anlayamadığım bir kutsal kitap yüzünden islama inanmıyorsam, sonsuza kadar cehennemde yanmayı gerçekten hak ediyor muyum?

    Allah bilmiyor muydu bu kitap Türkçe'ye cevrilirse anlamı bozulacağını bilmiyor muydu?

    Sonra da bu kitap tüm dünyaya yol gösteren bir kitap diyorsunuz. Madem farklı dillere cevrilince anlamı bozuluyor, ne yapalım tüm dünya olarak bir kitabın Allah'tan gelip gelmediğini anlamak için Arapça mı öğrenelim?

    Tesfir denen bir şey var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smelly cat -- 6 Eylül 2015; 18:36:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    Kuran şimdiki gelecekteki zamana ışık tuttuğu gibi ineceği zamanada ışık tutmalıdır.

    Ve kuran sadece türkçesi okunarak anlaşılmaz.

    Arkadaş o kadar şey yazmış buna karşın yazdığın şeye bak. Hayır madem Türkçe anlaşılamıyor neden bir Türk olarak ben bu kitaptan sorumluyum? Araplar bu kitabı ana dillerinde çok iyi anlarken ben niye anlayamıyorum? Hani bu kitap evrenseldi?

    Allah benim bu kitabı anlamak için Arapça öğrenmemi mi istiyor? Ben önce anlamlarını ana dilim yüzünden anlayamadığım bir kutsal kitap yüzünden islama inanmıyorsam, sonsuza kadar cehennemde yanmayı gerçekten hak ediyor muyum?

    Allah bilmiyor muydu bu kitap Türkçe'ye cevrilirse anlamı bozulacağını bilmiyor muydu?

    Sonra da bu kitap tüm dünyaya yol gösteren bir kitap diyorsunuz. Madem farklı dillere cevrilince anlamı bozuluyor, ne yapalım tüm dünya olarak bir kitabın Allah'tan gelip gelmediğini anlamak için Arapça mı öğrenelim?

    Tesfir denen bir şey var.

    Tefsir denen bir şey var ama onun konumuzla alakası yok. Inancını, dogmalarını biraz askıya al da düşün bu dediklerimi.

    Benim hayatıma yön verecek, yaşamımı belirleyecek bir kitabı başka insanların BIRBIRINDEN FARKLI "YORUM"larıyla anlamam gerekiyor öyle mi?

    Allah'ın böyle olmasını istediğini hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek

    Özet: Neden varız? Niye akıllıyız?

    Öncelikle adminlerden ricam konunun kapatılmaması.Yorum yapacak arkadaşlardan da ricam konunun kapatılmasına sebep olacak şeyler yazmamaları. Sadece biraz kafa yoralım istiyorum.

    1-yaratıldığımızı varsayalım. Yaratıldık ama neden? Niçin bir yaratıcı bizi yaratma gereği duydu? age of empires oynamak gibi bir şey mi bu. Can sıkıntısı mı nedir ?
    islama göre Kuranda ancak bana kulluk etsinler diye yarattım deniyor. Ama nedenbir Tanrı insanların ona kulluk etmesini istedi? Tanınmak mıydı amaç. Özellikle semavi dinlerde ödüle ulaşmanın koşulu iyi işler yapmaktan ziyade Tanrıyı tanımak,onun rızasını kazanmak. Bu koşul sağlandıktan sonra iyi işler yapıp kötülüklerden kaçınmamız isteniyor

    2-Evrim. Eğer canlılık herhangi bir şekilde kendiliğinden başladı diyelim. Evrildik ve bizler oluştuk.Yani en mükemmel zekaya sahip canlı biziz şuan dünyada.Peki bu bilince nasıl sahip olduk.Şuan sorgulayan gelişen bir biz varız dünyada.Dünyayı evreni sorguluyoruz ama neden? Evrim hakkında çok detaylı bilgim olmdığını belirteyim. Sadece şöyle bir teori duymuştum. Bir kaplanın keskin dişlri.bir çıtanın hızı vs. Doğada yaşamda kalması için gerekli özellikler ama insan hızlı koşmasıyla veya güçlü kollarıyla hayatta kalamazdı bu yüzden zekası geliştikçe gelişti ve kendini koruyacak aletler falan ysptı... ama burada da aklımıza şu geliyor. Neden bir king konga evrilmedik. Çok güçlü devasa bir canlı olabilirdik. Ya da ortak atalarımız iki kola ayrılmayıp sadefe şempanze yönünde evrilebilirdi

    Şuan biz neden varız? Neden düşünebiliyoruz? Niye sorguluyoruz? Eğer biz de dşünemeyen varlıklar olsaydık bu dünyanın anlamı olur muydu? Ortalıkta dolaşan aslanlar zürafalar yaşayıp gidecekti. Ve hiçbiri yanımızdaki galaksileri bilemeyecekti. Hiçbir güneş sistemini bilmeyeceklerdi.Böyle de olsaydı çok anlamsız olurdu. Yani dnyanın ve evrenin akıllı bir varlık için oluşmuş-oluşturulmuş olması gerekiyor

    Bir de şu ihtimal var. İnsan daha uzuuun yılkar evrlmeye devam edip çok üstün varlıklr haline grlebilir. 1-2 milyar yıl sonraki insanlar evrene hükmedebili bile belki.

    Sorularinin cevabi. Neden variz? Iki farkli cinsin birbirini sevmesi sonucu. Neden akilliyiz? Genetik bisey. Anan buban mdan gelen bisey annican. 1 yaratildigimizi varsayim neden? Cevabi icin dini kitaplar okumalisin. Cevabi oraparda yaziyo olmasi lazim cennet cehennem huri vs. Anlican.2 evrim ve bilincle ilgili sorun. Lise zamaninda biyoloji derslerini ekmeyip dersi guzel dinleseydin bu soruyu sormazdin. Cevap lise 1 biyoloji(eski kitaplar yenisini okumadim) kitabinda. Abiyogenez dogal seleksiyon vs. Annican. Hadi bye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Varlığın tamamına ulaşmadan bu soruyu cevaplayamayız ama tartışmak iyi birşey tabiki
  • kendin bulacaksın cevabı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Iste hocam son derece mantıksız. Eger tanri varsa insani bana inanmiyor diye yakacak bir psikopat degildir.

    Tanrı varsa umarim ki vardir. Insanliga bakar bole yok orada 7 kez donun , domuz yemeyin , egilip kalkin boyle seyler yaptirmaz Tanrı...

    Ben varsa iyi bir varlik olacagini dusunuyorum.

    Dostum domuz yememenin alkol içmemenin hep bir nedeni var.




    Peki neden bu kuranda ozamanlar yazdı?Çünkü bilim geliştikten sonra domuz etinin zararlarını öğrenebildik.Bilim gelişmeden biz bunları bilemezdik ve kurana göre hareket ettik.Şimdide bilimin gelişmesiyle Kurandaki bilgiler onaylanmaya başladı.Belkide kurandaki bazı şeyler şuan ispatlanamamıştır.(Kuranın tamamını okumadığımdan bilmiyorum.)Bu ispatlanmayan şeyler varsada bilimin gelişmesine bağlı olarak ispatlanacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Iste hocam son derece mantıksız. Eger tanri varsa insani bana inanmiyor diye yakacak bir psikopat degildir.

    Tanrı varsa umarim ki vardir. Insanliga bakar bole yok orada 7 kez donun , domuz yemeyin , egilip kalkin boyle seyler yaptirmaz Tanrı...

    Ben varsa iyi bir varlik olacagini dusunuyorum.

    Haccın bedensel olarak bir faydası var mı bilmiyorum fakat genel olarak emir ve yasaklar zaten insana faydalı ve zararlı olan şeyler üzerine. Bunları da arayıp bulabilirsin

    Benim anladığım inanasın var ama ibadet zor geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srenkenstein -- 6 Eylül 2015; 18:46:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Iste hocam son derece mantıksız. Eger tanri varsa insani bana inanmiyor diye yakacak bir psikopat degildir.

    Tanrı varsa umarim ki vardir. Insanliga bakar bole yok orada 7 kez donun , domuz yemeyin , egilip kalkin boyle seyler yaptirmaz Tanrı...

    Ben varsa iyi bir varlik olacagini dusunuyorum.

    Tanrı neden iyi olmak zorunda olsun?
  • Valla dunyanin yarisi domuz yiyor bir sey oldugunu hic duymadim. Domuz etinin zararli olmadi bana propaganda gibi geliyor.

    Ana yermiyim yemem buyuk olasilik ole alismisim : )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım verdiğin video linki nin hiç bir şey ispat ettiği falan yok.

    Kuran tamamiyle mucizedir nasıl mı diğer kitapların aksine eskimeyip yenileniyor gençleşiyor ne demek mi istiyorum birincisi bir ayetin sadece sabit bir manası yoktur böyle düşünürsen zaten bütün Kuran çelişkiler kitabı olur aynı şekilde bütün kitaplar şiirlerde saçmalık abidesi. Kuran'da edebi sanatlar teşbihler vardır bunlar hem ayetlere anlam tabakaları ile zenginleştirir hemde eseri sanatlı yapar. Bunlara müteşabih ayet denir araştırabilirsin. Mesela "Allah'ın eli sizin elinizden üstündür" bu bir ayet Bu ayeti direk düşünürsen haşa Allah'ın eli varmış gibi gülünç bir açıklama yapmış olursun ki böyle bir açıklama dinden çıkarır bir çok manasından biri Allah'ın kudretinin bizim kıdretimizden fazla olması... Elinin yetişmediği bir şeyi annesinden isteyen çocuk misali.

    Kuran gençleşiyor demiştim ya ona geliyorum bir örnek Kuran'da "GÜNEŞ DÖNER" manasında bir ayet var bu ayet ilk indiğinde o zamanki insanlar güneşin doğup batması hareketini güneşin dünya etrafında dönmesi olduğunu düşünmüşler bilim ve teknoloji geliştikçe güneşin sabit durduğunu dünyanın aslında güneşin etrafında döndüğünü bulmuşlar ama gel görki teknoloji biraz daha gelişmiş ve aslında güneşinde bir eksen etrafında döndüğü bulunmuş sonuç olarak Kuranın anlattığı ayet bu şekilde yorumlanmış insanlar bilimde terakki ettikçe Kuranın ne demek istediğini daha iyi anlamaya başlıyor hatta bazı tefsirlerde bu dönüşten çok muhteşem manalar da çıkaran var ben bunları çok iyi bilmediğim için yazamayacağım.

    her ayetinin ilmi mantıki açıklaması vardır. Ben bile izlerken çoğu söylemini çürütecek kanıtlar söyleyebilirim daha yazdığın çok şeye cevap yazmam lazım ama uzun oldu bu yazıyı okuyanlara tavsiyem böyle soruları olanlar bu sorularını tek tek İslamiyeti ve bilimi iyi bilen birilerine sormaları.

    www.sorularlaislamiyet.com

    burdaki insanlardan makul akla mantığa yatacak cevaplar alabilirsiniz. Ben herşeyi biliyorum gibi bir şeyim olmadığı için öneri olarak bu siteyi yazdım ama bende elimden geldiğince cevap veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Sacma dememek icin Tanrı kotu demeye mi variyorsun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    kuran'ı kerimin ilk ayeti ikra'dır yani oku !
    sorgulamadan yapılan bir iman zaten gerçek bir iman olamaz. niçin inandığını sorgulayacaksın
    ayrıca burada arkadaşlar kendince kuran'da ki bilimsel hataları yazıyor, bizlerin bu arkadaşlara cevabımızın ayet tefsiri olması kadar normal birşey var mı?
    islam hiçbir zaman günümüz müslümanlarıyla sorgulanamaz, herkes kendinden sorumludur. bir kişinin kötü bir müslüman olması islamı bağlamaz
    biz bilimsel gerçekleri hiç bir zaman reddetmiyoruz. fakat ateistlerin konu inanç olunca kendilerine ait inançsızlık ideolojilerini ortaya çıkarması gözünden kaçıyor sanırım
    dünyanın yuvarlak olduğu kuran'da geçiyor ama arkadaş video'da düz diyor, bu mudur bilimsel gerçek? bu mudur sorgulamak?
  • İmanla alakali kardeş neyi sorguluyorsun ya inanirsin yada inanmazsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.