Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
33
Favori
14.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    10/9 verdim.
    Beni her ne kadar hayattan soğutsan da.
    Ölünce hiçlikte görüşürüz dostum.
    Şaka bir yana hayat gerçekten boş mu ya?
    Her şey bu kadar değersiz mi?
    Her şey nasıl bu kadar tesadüf ?
    İnsan hayret ediyor.




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim adenin timin içindeki atomlar kendiliğinden mi oluşuyo onlar nasıl bir araya gelip adenini oluşturuyo ayrıca bunlar organik bazlardır bu organik bazlar zaten doğada hazır olarak bulunuyo senin söylediğin demir elementinin kendiliğinde oluştuğunu bulmuşlar gibi bir şey ayrıca şu yazdğn şeyi nerden duydun ya çok salak bi bilgi daha ispatlyamyosun bile delilini bence kendini zorla ateizme inandırmaya çalşma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Sanada sacma gelmiyor mu o kadar merhametli oldugunu iddia ettigin bir varligin sirf inanmiyor diye cehennemde insan yakacagini...

    Yani o kadar mukemmel bir varlik ne yapsin bizim inanip inanmamamizi iyi insan ol yeter varsa obur tarafta zaten cennete koyar.

    Bi kadar cocukca bir nedenden dolayi insan mi yakilir. Insan mi oldurulur...

    Sus kafir ne diyorsun sen cehenneme gidecen!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redkiwi kullanıcısına yanıt
    Eğer halka duyuru yapılarak, tüm ceza hukukunun yürürlükten kaldırıldığı ilan edilseydi, ne sizin ne de benim, buradan evimize dinsel güdüler tarafından korunarak gidecek cesareti bulamayacağımızı düşünüyorum. Eğer aynı şekilde, tüm dinlerin asılsız olduğu ilan edilseydi, hepimiz, sadece kanunların koruması altında, endişelerimiz ve aldığımız tedbirler artmaksızın, eskisi gibi yaşamayı sürdürebilirdik

    Dedi Arthur Schopenhauer. Bencede haklı idi.
  • Vikipediaya gir miller urey deneyi yaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    Kendi fikrim şöyle;
    Dinlerin saçma ve uydurma olduğunu kolaylıkla kanıtlayabilirsiniz. Ön yargıları bırakıp Kuran'ın Türkçe'sini okumanız yeterli.
    Ancak Tanrı var mı yok mu tartışması sonsuza kadar gider.
    Var ya da yok umurunuzda olmasın. Siz iyi bir insan olun. Yozlaşmış din adamlarına ya da onların uydurmalarına göre değil, vicdanınızla hareket edin. Herkesi sevin ve saygılı olun. En önemlisi mutlu olun.

    Ee kanıtla madem. Kurtar bu kadar insanı bu çileden. Ama Türkçesini okumanız yeterli diyip gitmek daha kolay.

    Kuran dünya düzdür der, denizler birbirine karışmaz der. İbrahimi ateşe attılar yanmadı der. Yılan konuştu, ay ikiye bölündü. Sonra savaş ganimetlerinin yarısı allah resülünün der. Daha yazayım mı?
    Sen inanıyor musun bunlara?



    Ay ikiye bölündü demez. Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı der.
    Dünya düz demez, Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı der.
    Örnekler çoğaltılabilir. Bence başkasına Türkçesini okuyun demeden önce sen okusan iyi edersin
    Ayrıca sonuçta bu kitabı kendi dilinde okuyan insanlar, ana dili gibi Arapça bilen insanlar da var. Ne dediğinin bilinerek okunmasıyla dinlerin uydurma olduğu kanıtlansa bu insanlar zaten inanmazdı. Benim neye inanıp neye inanmamam burada önemli değil. Sadece ne yazdığını kendi dilinde okumayla herhangi bir dinin uydurma olduğunun kanıtlanmayacağını savunuyorum.

    Artı olarak dinlerin uydurma olması ya da olmamasının konuyla ne alakası olduğunu da çözemedim. Her dine göre varlık sebebimiz değişebilir. Ana konudan uzaklaşıp her din için ayrı ayrı tartışma çıkmasına gerek yok bence.

    Kuranda yazanların peri masallarında yazanlardan farkı olmadığını göstermek istemiştim ben. Denizler birbirine karışmaz yazıyor kuranda halbuki dünyada ki tüm denizler birbirine karışıyor. Bende örnekleri çoğaltabilirim. Senin neye inandığın beni alakadar etmez. Turan Dursun var onu araştır eski bir din adamı, Türkiye'de ki dinsizliğin önde gelen liderlerinden.

    Sevgili arkadaşım kusura bakma ama bilgilerin yarım yamalak. Lütfen doğru yazılan şeyi. Orada bütün denizler birbirine karışmaz diye bir ifade yok.
    En azından google'dan bakabilirsin.
    "O, iki denizi birbirine salmıştır. Bu, tatlı ve susuzluğu giderici; şu tuzlu ve acıdır. Ve ikisinin arasına birbirine kavuşmalarına engel olan bir perde koymuştur."
    İfade bu şekilde. Bu ifadeden bütün denizlerin birbirine karıştığı fikrine nasıl kapıldın merak ettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RazielVs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Ateistleri,Darwinistleri,Materyalistleri nasıl bilgilendiririm diye dusunuyorum.Kanitlari da sunuyorum yinede inanmiyorlar.Onlari kirmak istemiyorum.Muslumana yakismaz çünkü.Zaten herkesinde bildiği gibi bu arkadaslari bilim yolunda ve Kuranla bilgilendirmeliyiz.Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

    Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.



    Her şeye gücü yeten bir tanrı neden böyle meselelerle uğraşıyor anlamıyorum.Kendine ibadet eden kendinden iyilik isteyen ona yalvaran dua eden varlıklar istiyorsa bunu kendi gücüylede yapabilir.Ama neden yapamıyor bunu,yarattığı insanların çoğu ya tam ibadetini yapmıyor yada ateist falan oluyor,tanrı insanları kendine ibadet ettirmekte başarısız mı oldu dünyada,onun insanoğluna sunduğu kanıtlar yetersiz mi kaldı,o bilmiyor muydu bunun böyle olacağını.Mantık olarak tanrı tamamen çelişkilerle dolu bir şey.Beynin çalışma mekanizmasını herhalde tam anlayamamış olacakki kendide nasıl bir beyin yarattığını kavrayamamış,onların neyle ikna olacakları konusunda hiç bir şekilde başarı gösterememiş.

    Hadi tüm bu dediklerimi yaptı,her şeyi yerli yerine oturttu herkes iyilik peşinde güzellik peşinde ibadet peşinde namaz peşinde vs. Peki bunları neden yaptığını sorduğumuzda bize ne cevap verecek? Egomu tatmin ediyorum mu diyecek,ben en üstünüm sizler kölesiniz bana ibadet etmek zorundasınız mı diyecek,sıkıldım biraz o yüzden mi diyecek? ne diyecek yani bir tanrı neden böyle lüzumsuz işlerle uğraşsınki.Her şeyi yeten tanrının milyarlarca galaksi arasından trilyonlarca yıldız sistemi arasından katrilyonlarca gezegen arasından birindeki insanoğlundan isteklerine bakar mısın abi.

    -Domuz yemek haramdır
    -Hac etrafında 7 tur atın
    -30 gün oruç tutun
    -günde 5 vakit bana namaz kılın
    -kurban kesin
    vs.

    yani tanrı neyle neyi satın almaya çalışıyor bi düşünsenize Ya her şeyin sahibi tanrı bu insancıklardan ne istiyorsun,ne istiyorsun şu zavallı aciz yaratıklardan,veripte alamadığın bir şey mi var? Niye o zavallıları sana ibadet etmedikleri zaman sonsuz cehenneme atıyorsun azap çektiriyorsun,sen en üstün değil misin ne istiyorsun bizden?
    Saçma sapan bir şey işte sanki bir psikopat bu tanrı,yolluyor insanları dünyaya hadi bakalım kim kime dum duma,yarışın birbirinizle bende izleyim sonra hesaplacaz sizinle..
    vaybe ben burda bir adet psikopat görüyorum arkadaş bu nasıl bir zihniyet,hani derlerya tanrıdan korkun demekki dedikleri gerçekmiş,böyle bir tanrıdan kim korkmaz?

    Açtım kuranı da okudum hep aynı şeyler yazıyor ' allaha ibadet edin ondan iyilik dileyin yoksa yolun sonnu 'kötü tarzında şeyler 600 sayfa döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri yazmış tanrı.
    Zaten bunun dışında yazılan şeylerde pek iç açıcı şeyler değil açıkçası,hz muhammedin kendi yazısı olduğunu resmen kanırlar nitelikte.Hangi sayfasını açarsanız açın bunu her sayfada kanırlayabilirsiniz dostlar.Mesela size bir video atacağım bunu kesinlikle izleyin ====>https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Bu video yu izleyin kesinlikle ikna olacaksınız,o kadar net bilgi verilmiş ki direk kurandan yani kaçış yok kabullen mek zorudasınız.

    Bir örnek daha vereceğim son olarak,siz kendi aklınızla değerlendiriri sizi artık,düşününki tanrı bunu yazıyor yani ciddi ciddi,

    32. ey peygamber hanımları! siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. eğer (allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. güzel söz söyleyin.
    33. evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. namazı kılın, zekâtı verin, allah'a ve resûlüne itaat edin. ey ehl-i beyt! allah sizden, sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    36. allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.
    37. (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun. allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır. zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. allah'ın emri yerine getirilmiştir.
    38. allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi. allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

    40. muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. fakat o, allah'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.


    Yani şunlara bakar mısınız koskoca evrensel olan ,yüzyıllar sonrasına hitap eden ,herkesi kapsayan kuran tutmuş hz muhammede karşı gelmeyin,eşlerini uyarıp ona hürmet edin falan diyor??? hani evrenseldi bu kuran neden buraya bunu yazıyorsun bizim ne işimize yarar bu ayetler başka yolmu yoktuda buraya soktun bu ayetleri?muhammedin işine geliyor tabi bunları buraya yazmak çünkü başka çaresi yok insanları buraya yazdıklarıyla istediği gibi kandırıyor,oh ne ala memleket,o zavallı halkta bunlara inanıyor işte ne yapsın,nerden bilsin....

    İnsanlar böyle işte inanıyorlar bir şeye ama neye inandıklarını niçin inandıklarını bilmiyorlar,yoldan çevirsen sözde müslümanları 100 kişiden 5 kişi anca okumuştur kuranın türkçesini oda yarım yamalaktır kesin.Sizde bunun savunucularındansnız işte,bilmiyorlar dostum bilmiyorlar,sizde bilmiyorsnuz o kadar insan bir şeye inandı diye bunun gerçek olduğu anlamına gelmez,yarın bir gün yok olup gidecek bu islamda tıpklı yunan mitolojileri gibi,uzaya çıktığınız da anlayacaksnız,diyeceksiniz ki ulan neye inanıyormuşuz.
    Kuranın sayfalarını karışıtırıken beynindeki dogmaları kaldırıp baktığın zaman ne saçma şeyler olduğunu göreceksiniz,hz muhammedin savaş ganimetlerini cariyelerini ayette belirtip istediği ayete bakıp güleceksin bu nasıl bir hayat amacı diye.Bileceksin tanrının böyle saçma şeylerle uğraşmayacağını,hayatın boş olduğunu ve boş kalacağını.


    Kuran şimdiki gelecekteki zamana ışık tuttuğu gibi ineceği zamanada ışık tutmalıdır.

    Ve kuran sadece türkçesi okunarak anlaşılmaz.




  • Beler Kuran'da şeytana rastladım nasıl mı? Kitapta 6666 ayet var, içinde 666 var. Hadi şimdi dağılın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 6 Eylül 2015; 18:26:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah vardir.
    Neden diyeceksen Kuran da malesef cogu 20.yy da kesfedilmis birsuru mucize vardir.örn: bulutlarin agir olmasi bunu bircogunuz daha bilmiyor Allah 1400 sene once bildi.
    Bence birseye inanma istegi bile bir Tanrinin oldugunu ispat eder. Yada big bang.

    Birde sunu vermek istiyorum s4 mini telefon kullaniyorum 1.7 ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip.Adreno 305 adli bir gpu su var.Bence tasarimida guzel . AMA BU TELEFONUN OLUSUMU TAMAMİYLEN TESADUF desem ne dersin benimle dalgami geciyorsun degil dersin.Telefonun bile bir yaraticisi var.Telefondan daha karmasik bir sisteme sahibiz neden bizim bir yaraticimiz olmasin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metilus -- 6 Eylül 2015; 18:23:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    merhametli olduğu kadar adaletli ayrıca
    ben bu dünyanın bütün güzelliklerinden inancım gereği mahrum olurken, sen sefasını çekiyorsun.
    öbür tarafta niçin aynı şekilde mukafatlandırılalım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Eski mesajlarda bir arkadas video paylasmis. Orada 7. Yuzyildan kalma cevirilerde duz oldugu yazilirken gunumuz cevirilerinde degistigi yaziyor. Linkini buraya eklerin 2 dkya.

    https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Yani tüm kanıtın bir youtube videosu öyle mi? En azından hangi ayette yazıyormuş, arapçası neymiş, kim yazmış, ne zaman yazmış söyleseydin. Böyle bilgisiz, belgesiz "o zamanlar öyle yazmışlar, günümüzde değişmiş" gibi cümlelerle olmaz. Açıkçası mış ve muşlardan başka bir şey göremedim yazdıklarında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    Kendi fikrim şöyle;
    Dinlerin saçma ve uydurma olduğunu kolaylıkla kanıtlayabilirsiniz. Ön yargıları bırakıp Kuran'ın Türkçe'sini okumanız yeterli.
    Ancak Tanrı var mı yok mu tartışması sonsuza kadar gider.
    Var ya da yok umurunuzda olmasın. Siz iyi bir insan olun. Yozlaşmış din adamlarına ya da onların uydurmalarına göre değil, vicdanınızla hareket edin. Herkesi sevin ve saygılı olun. En önemlisi mutlu olun.

    Ee kanıtla madem. Kurtar bu kadar insanı bu çileden. Ama Türkçesini okumanız yeterli diyip gitmek daha kolay.

    Kuran dünya düzdür der, denizler birbirine karışmaz der. İbrahimi ateşe attılar yanmadı der. Yılan konuştu, ay ikiye bölündü. Sonra savaş ganimetlerinin yarısı allah resülünün der. Daha yazayım mı?
    Sen inanıyor musun bunlara?



    Ay ikiye bölündü demez. Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı der.
    Dünya düz demez, Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı der.
    Örnekler çoğaltılabilir. Bence başkasına Türkçesini okuyun demeden önce sen okusan iyi edersin
    Ayrıca sonuçta bu kitabı kendi dilinde okuyan insanlar, ana dili gibi Arapça bilen insanlar da var. Ne dediğinin bilinerek okunmasıyla dinlerin uydurma olduğu kanıtlansa bu insanlar zaten inanmazdı. Benim neye inanıp neye inanmamam burada önemli değil. Sadece ne yazdığını kendi dilinde okumayla herhangi bir dinin uydurma olduğunun kanıtlanmayacağını savunuyorum.

    Artı olarak dinlerin uydurma olması ya da olmamasının konuyla ne alakası olduğunu da çözemedim. Her dine göre varlık sebebimiz değişebilir. Ana konudan uzaklaşıp her din için ayrı ayrı tartışma çıkmasına gerek yok bence.

    Kuranda yazanların peri masallarında yazanlardan farkı olmadığını göstermek istemiştim ben. Denizler birbirine karışmaz yazıyor kuranda halbuki dünyada ki tüm denizler birbirine karışıyor. Bende örnekleri çoğaltabilirim. Senin neye inandığın beni alakadar etmez. Turan Dursun var onu araştır eski bir din adamı, Türkiye'de ki dinsizliğin önde gelen liderlerinden.

    Sevgili arkadaşım kusura bakma ama bilgilerin yarım yamalak. Lütfen doğru yazılan şeyi. Orada bütün denizler birbirine karışmaz diye bir ifade yok.
    En azından google'dan bakabilirsin.
    "O, iki denizi birbirine salmıştır. Bu, tatlı ve susuzluğu giderici; şu tuzlu ve acıdır. Ve ikisinin arasına birbirine kavuşmalarına engel olan bir perde koymuştur."
    İfade bu şekilde. Bu ifadeden bütün denizlerin birbirine karıştığı fikrine nasıl kapıldın merak ettim.

    ah şu kendinizi kusursuz görmeniz yok mu?
    buyur sevgili arkadaşım,http://www.mucizeyalanlari.com/denizlerin-birbirine-karismamasi/

    Tabi okuyacağını sanmıyorum ama.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    Allah vardir.
    Neden diyeceksen Kuran da malesef cogu 20.yy da kesfedilmis birsuru mucize vardir.örn: bulutlarin agir olmasi bunu bircogunuz daha bilmiyor Allah 1400 sene once bildi.
    Bence birseye inanma istegi bile bir Tanrinin oldugunu ispat eder. Yada big bang.

    Birde sunu vermek istiyorum s4 mini telefon kullaniyorum 1.7 ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip.Adreno 305 adli bir gpu su var.Bence tasarimida guzel . AMA BU TELEFONUN OLUSUMU TAMAMİYLEN TESADUF desem ne dersin benimle dalgami geciyorsun degil dersin.Telefonun bile bir yaraticisi var.Telefondan daha karmasik bir sisteme sahibiz neden bizim bir yaraticimiz olmasin.

    bu üstün zeka karşısında şapkamı çıkartıyorum ve müslüman olmaya karar veriyorum.
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Gercegi ogrenmek istersen orada sozu edilen eski kuran cevirilerini bulup gercegi gorebilirsin.

    Birde 7. Yy arapcasi bilen biri bulmak zorundasin.yada bilen bir tanidik.

    Sonucta bugun bile kuranin bir ayetinin 16 farkli cevirisi var diyanet sitelerinin birinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    Allah vardir.
    Neden diyeceksen Kuran da malesef cogu 20.yy da kesfedilmis birsuru mucize vardir.örn: bulutlarin agir olmasi bunu bircogunuz daha bilmiyor Allah 1400 sene once bildi.
    Bence birseye inanma istegi bile bir Tanrinin oldugunu ispat eder. Yada big bang.

    Birde sunu vermek istiyorum s4 mini telefon kullaniyorum 1.7 ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip.Adreno 305 adli bir gpu su var.Bence tasarimida guzel . AMA BU TELEFONUN OLUSUMU TAMAMİYLEN TESADUF desem ne dersin benimle dalgami geciyorsun degil dersin.Telefonun bile bir yaraticisi var.Telefondan daha karmasik bir sisteme sahibiz neden bizim bir yaraticimiz olmasin.

    bu üstün zeka karşısında şapkamı çıkartıyorum ve müslüman olmaya karar veriyorum.

    Son iki yorumuna baktım ukala cevaplar vermişsin.Burada kendini kusursuz üstün gören bizmiyiz sen misin?




  • Bilim ve din birbirlerini tamamlamak ve desteklemek icin yaratilmisken...
    Bu iki olgu uzerinden yapilan tartismalar hic bitmeyecek...
    Tabi kurban keserken nelere dikkat etmeliyiz diye haci hocalarin pesinden kosan bizim gibi toplumlarda....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: metilus

    Allah vardir.
    Neden diyeceksen Kuran da malesef cogu 20.yy da kesfedilmis birsuru mucize vardir.örn: bulutlarin agir olmasi bunu bircogunuz daha bilmiyor Allah 1400 sene once bildi.
    Bence birseye inanma istegi bile bir Tanrinin oldugunu ispat eder. Yada big bang.

    Birde sunu vermek istiyorum s4 mini telefon kullaniyorum 1.7 ghz cift cekirdekli 32 nanometre bir islemciye sahip.Adreno 305 adli bir gpu su var.Bence tasarimida guzel . AMA BU TELEFONUN OLUSUMU TAMAMİYLEN TESADUF desem ne dersin benimle dalgami geciyorsun degil dersin.Telefonun bile bir yaraticisi var.Telefondan daha karmasik bir sisteme sahibiz neden bizim bir yaraticimiz olmasin.

    bu üstün zeka karşısında şapkamı çıkartıyorum ve müslüman olmaya karar veriyorum.

    Son iki yorumuna baktım ukala cevaplar vermişsin.Burada kendini kusursuz üstün gören bizmiyiz sen misin?

    herkese kendi üslubu ile cevap veriyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Eski mesajlarda bir arkadas video paylasmis. Orada 7. Yuzyildan kalma cevirilerde duz oldugu yazilirken gunumuz cevirilerinde degistigi yaziyor. Linkini buraya eklerin 2 dkya.

    https://www.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I

    Yani tüm kanıtın bir youtube videosu öyle mi? En azından hangi ayette yazıyormuş, arapçası neymiş, kim yazmış, ne zaman yazmış söyleseydin. Böyle bilgisiz, belgesiz "o zamanlar öyle yazmışlar, günümüzde değişmiş" gibi cümlelerle olmaz. Açıkçası mış ve muşlardan başka bir şey göremedim yazdıklarında.

    Ayetler zaten videoda var???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gediklii

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak12133

    Kendi fikrim şöyle;
    Dinlerin saçma ve uydurma olduğunu kolaylıkla kanıtlayabilirsiniz. Ön yargıları bırakıp Kuran'ın Türkçe'sini okumanız yeterli.
    Ancak Tanrı var mı yok mu tartışması sonsuza kadar gider.
    Var ya da yok umurunuzda olmasın. Siz iyi bir insan olun. Yozlaşmış din adamlarına ya da onların uydurmalarına göre değil, vicdanınızla hareket edin. Herkesi sevin ve saygılı olun. En önemlisi mutlu olun.

    Ee kanıtla madem. Kurtar bu kadar insanı bu çileden. Ama Türkçesini okumanız yeterli diyip gitmek daha kolay.

    Kuran dünya düzdür der, denizler birbirine karışmaz der. İbrahimi ateşe attılar yanmadı der. Yılan konuştu, ay ikiye bölündü. Sonra savaş ganimetlerinin yarısı allah resülünün der. Daha yazayım mı?
    Sen inanıyor musun bunlara?



    Ay ikiye bölündü demez. Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı der.
    Dünya düz demez, Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı der.
    Örnekler çoğaltılabilir. Bence başkasına Türkçesini okuyun demeden önce sen okusan iyi edersin
    Ayrıca sonuçta bu kitabı kendi dilinde okuyan insanlar, ana dili gibi Arapça bilen insanlar da var. Ne dediğinin bilinerek okunmasıyla dinlerin uydurma olduğu kanıtlansa bu insanlar zaten inanmazdı. Benim neye inanıp neye inanmamam burada önemli değil. Sadece ne yazdığını kendi dilinde okumayla herhangi bir dinin uydurma olduğunun kanıtlanmayacağını savunuyorum.

    Artı olarak dinlerin uydurma olması ya da olmamasının konuyla ne alakası olduğunu da çözemedim. Her dine göre varlık sebebimiz değişebilir. Ana konudan uzaklaşıp her din için ayrı ayrı tartışma çıkmasına gerek yok bence.

    Kuranda yazanların peri masallarında yazanlardan farkı olmadığını göstermek istemiştim ben. Denizler birbirine karışmaz yazıyor kuranda halbuki dünyada ki tüm denizler birbirine karışıyor. Bende örnekleri çoğaltabilirim. Senin neye inandığın beni alakadar etmez. Turan Dursun var onu araştır eski bir din adamı, Türkiye'de ki dinsizliğin önde gelen liderlerinden.

    Sevgili arkadaşım kusura bakma ama bilgilerin yarım yamalak. Lütfen doğru yazılan şeyi. Orada bütün denizler birbirine karışmaz diye bir ifade yok.
    En azından google'dan bakabilirsin.
    "O, iki denizi birbirine salmıştır. Bu, tatlı ve susuzluğu giderici; şu tuzlu ve acıdır. Ve ikisinin arasına birbirine kavuşmalarına engel olan bir perde koymuştur."
    İfade bu şekilde. Bu ifadeden bütün denizlerin birbirine karıştığı fikrine nasıl kapıldın merak ettim.

    ah şu kendinizi kusursuz görmeniz yok mu?
    buyur sevgili arkadaşım,http://www.mucizeyalanlari.com/denizlerin-birbirine-karismamasi/

    Tabi okuyacağını sanmıyorum ama.

    Arkadaş derdini anlatamamış.Al bu linkden izle bilim adına en azından birşeyler öğrenmiş olursun.

    https://youtu.be/eBa3VXUV9sE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Gercegi ogrenmek istersen orada sozu edilen eski kuran cevirilerini bulup gercegi gorebilirsin.

    Birde 7. Yy arapcasi bilen biri bulmak zorundasin.yada bilen bir tanidik.

    Sonucta bugun bile kuranin bir ayetinin 16 farkli cevirisi var diyanet sitelerinin birinde...


    İyi de yanlış çevirildiğini iddia eden sensin sevgili arkadaşım. Senin savını neden ben kanıtlamak zorundayım? 7. yy araçası öğrenmesi gereken biri varsa sensin çünkü o zamanlar değişik çevrildiğini sen söyledin. Ben sadece kanıtın nerede diye sordum.
    Eğer kanıtın varsa, bilgin, belgen varsa gerçekten okumak isterim ama yoksa yaptığın şey işkembe-i kübradan atmak başka bir şey değil.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.