Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
33
Favori
14.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ken-i

    Olmuyan şeyler hakkında kafa yormassan kafayıda yemessin dostum.

    Öncelikle "Olmuyan" değil "Olmayan" ayrıca "Yormassan" değil "Yormazsan" ve hatta "Yemessin" değil "Yemezsin"

    Şimdi daha Türkçe'yi bilmeyen adam bana okudum araştırdım ateist oldum demesin, rica ediyorum komik oluyorsunuz.
  • Reisz kullanıcısına yanıt
    Ruh diye birsey yoktur bu acik ve net.

    Onun disinda icim su yonden rahat. Eger gercekten iyi bir tanri varsa zaten bizim inanip inanmadigimizi takmaz bole ufak seyler icin insan yakacak bir cani degildir. Yani bakar insanmisin yoksa katil canimisin ona gore atar yani cehenneme. Bende Tanrıyı gorunce manyakmiyim diklenecegim eger varsa zaten gorunce sozunden cikmam : )

    Onun disinda evrende bir tanrinin varligina dair bir isaret yok. Ruhun olduguna dairde hicbir isaret yok. Yani ucan spagetti tanrisi ne kadar gercekciyse tanrida ayni oranda gercekci ruhda ayni oranda gercekci.

    Ya tutarsa deyip inanmaksa icimden gelmiyor. Sonucta ta tutarsa diyerek inaniyorsan zaten samimi degilsindir.

    Islam hristyanlik budizm , hinduizm zaten hepsi ayni sey insan yapimi dinler.

    Olursam deist olurum zaten en mantiklisida bu ama su an icin agnostizm yani tanrinin zaten hilinemeyecegini dusunuyorum. Hakkinda hicbir kanit yok. Ucan spagetti canavari var desemde ayni sey tanri var desemde ayni sey...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dünyanın içine s*cmak ıcın
  • Bu arada diyanet radyo dinliyordum. Bu konuyu konuşuyorlar orda :) Budamı TEsadüf Hadi bunuda Açıklayın
  • Bunları düşünerek kuş beyinlerimizi yormayalım.Yaşamın tadını çıkarın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reisz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen

    İki tuzlu su yoğunlukları farklı ise birbirine karışmaz. Örnek: İstanbul Boğazı. Boğazdaki akıntıları islam gelmeden önce Yunanlı balıkçılar bile biliyordu. Herşeyi kitabınıza bağlamayın.

    TAbi balıkçılar bilir oradan geçen bilir bu bir örnek tir.

    Sence Hepsini mi bu şekilde olduğunu düşünüyorsun.

    Balıkçılar peki Kur'anda geçen diğer mucizeleride biliyorlar mı acaba ?

    Hangi efsaneler onlar, Ay'ın tak diye ortadan ikiye yarılması gibi mi

    Hocam o Ay'ın ortadan yarılması çok komedi ama ya.
    Demeden geçemezdim.
    La kardeşim,yarıldı da ? Nasıl yine oluştu ? :D
    Biri bunu açıklasın.




  • Var oldugunu nerden çıkardın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hz Muhammed ticaret yapan biriydi okuma yazmasi olmadigini sanmiyorum. Ayrica yahudilerle birlikte yasiyordu onlarin kutsal kitaplarini ve incili daha oncesinde okudugu cok acik. Zaten 3 kitapta ayni hikayeyi anlatir.

    Onun disinda dedigin konular dedigin gibi zirlama bir bicimde yorumlabavilir. Ama tersi gormezden gelinemez.

    Bugun geldigimiz noktada ayin ikiye yarilmadigi acikca ortada ama islamda ayin ikiye yarildigindan bahaedoyor. O donem dunyada hic kimse boyle bir seye rastlamamis.

    Bunun bir fiziksel kaniti yokken. Ay ikiye yarilmisken ve dunyanin yarisinin bunu apacik hormus olmasi gerekirken neden hicbir yerde hicbir veri yok ayin ikiye yarilmasiyla ilgili ?

    Inan bende elime bir kitap alsam roman falan onu zorlayarak icinden bir dunya anlami cok rahat cikartirim.

    Burada acikca ayi ikiye yardik demesine ragmen ayin ikiye yarildigini hic kimsenin gormemis olmasi bile direk olarak kurmaya calistiginiz herseyo cokertiyor.

    Onun disinda kuranda amerika kitasi veya araplarin bilnedigi hicbir meyve sebze veya canli adi gecmiyor. Evrensel bir kitapta bunlaron olmamasi cok ilginc. Araplarin cok sevdigi favori gidalari ise kuranda ciddi yer tutuyor.

    Ay'ın yarılması olayı o dönem kamera vs. aletler olmadığından ateistlerin ve inanmayanların inanması zaten mümkün değildir.Ama inançlı olan birisi gerçek olduğunu anlar.Öyle bir ay olayının olduğu açıkça belirtilmiştir.Ayrıca ateistler içinde bu olayın olduğuna dair kanıt vardır.

    Hindistan'da bulunan bir heykel üzerinde "Ay'in ikiye ayrildigi sene yapilmistir" yazisinin bulunmasi (bkz. Ö.N. Bilmen, Müvezzah Ilm-i Kelâm, 3. baski, s.161) bu delillerden biriydi.

    1967 yilinda firlatilan Orbiter-4 uydusundan alinan 67-1805 seri numarali fotograflarda, Ay'in dünyadan görünmeyen ara yüzeyinin, uzunlugu 240, kalinligi ise 8 km olan bir yarik tarafindan kusatildigi belirtilmisti. Bu yarigin bariz bir sekilde yükselmis yan kenarlari, Ay'in ayrildiktan sonra tekrar birlesmesi sirasinda olustuğuna bir delildi.Çünkü meteor çarpasıyla böylesine düzgün bir yarığın olması mümkün değildir.

    Bu arada Kuran'daki mucizeler yukarı da yazdım onları okusaydın Kuran'ın Allah'tan geldiğini anlardın.Çünkü hepsi inkar edilemeyecek kadar sağlam ayetler ve daha baya var o şekilde.

    2. Ve 3.paragraf alıntıdır bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    Klasik sorudur İslam'dan haberi olmadan ölen insanların durumu ne olacak diye.Genellikle de bilmedikleri için bi hesaba tutulmayacaklar, cennet-cehenneme gitmeyecekler ve yok olacaklar şeklinde cevaplar veriliyor.Peki Allahın dünyayı yaratma amacı neydi?Allaha kulluk etmek ve imtihan olmak değil miydi?E o zaman neden Allah kendi yarattığı insanları imtihan etmiyor?Bu yaratılma amaçlarına aykırı değil mi ?Mesela şuan dünyadaki 7 milyar insandan %23'ü müslüman ve o müslümanlarda kendi arasına onlarca farklı şeye bölünmüş halde.İslama göre bu kadar fazla yanlış yolda olan insan var ve cehenneme gidecekler ama mesela şuan Afrika'da, yüzyıllar önce Amerika kıtasında İslam'ı hiç duymamış milyonlar yaşadı ve bunlar her şeyden yırttı.Evet cennete gitme ihtimalleri de vardı ama bu kadar yanılan insan arasında çok düşük değil miydi?Bu durum biraz adaletsizlik gibi değil mi? Tatmin edici bi cevap buladım fikri olan arkadaş varsa faydalanmak isterim.

    Hz.Muhammed tek peygamber değildi, yüzlerce peygamber gönderildi Hz.Muhammed kıyametten önce gönderilen son uyarıdır, son peygamberdir.

    İslamiyet gelmeden önceki kavimler kendilerine gönderilen peygamberlerin emirlerinden sorumlulardı, Hz Lut, Hz İsa, Hz Musa, Hz İdris, Hz Nuh, Hz Yakup, Hz Yusuf...

    Yani adam İslam gelmeden önce şerefsizin tekiydi ama İslam yok diye yırttı diye bir olay yok, zaten birçok ateist de bunu söylüyor farkında olmadan.

    Eğer insan iyilik yapmışsa, kötülüğe el sürmemişse ne işi var cehennemde ? Bu islamiyet gelmeden önceki tüm insanlar için geçerli olan bir şeydir.

    Fakat islamiyet insanlığın son imtihanı ve Dünya zamanının sonlarında yeni ahir zamanda insanları kendini kurtarması için gönderildi.

    Ateistlerden tek ricam Hz Muhammed'in son veda hutbesini okusunlar, ve objektif olarak söylesinler yalan, yanlış, saçma tek bir cümle var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 6 Eylül 2015; 14:28:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Neden varız sorusunu sadece mantıklı bir biçimde müslümanlar yanıtlayabilir.Ateist,Darwinist vb. kişilikler aşırı yobaz oldukları için ve bilim adına hiçbir fikirleri olmadıkları için bu soruya cevap veremezler.Sorularınızı cevaplayabilirim.Bekliyorum sorularınızı

    "Muslumanlar" ile "ateist, darwinist vb."i ters yazmissin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu başta belirteyim yobaz değilim. Öncelikle yaratıcı konusuna gireceğim. Bir yaratıcının olduğu aşikar. DNA gibi bir yapının içinde trilyonlarca bytelik verinin sigdirilabilecegi bir oluşum rastgele oluşamaz. Birisi bir şey bizi imal etti. Lg g4 un uzayda trilyonlarca katrilyonlarca yıl geçmesine rağmen kendi kendine olusmayacagida aşikar çünkü onu biz yaptık. Şimdi biri diyecek o organik değil peki organik olmayı sağlayan ne. Her maddenin yapitasi aynı maddelerin özelliklerini elektron sayıları proton sayıları belirliyor. Peki bu sayılara ve atomlara ve dizilislerine göre bilmem kaç milyar çeşit madde nasıl oluşuyor. Burda bir mimari olduğu açık. Diğer bir husus insanın dünyaya sonradan geldiği en eski insan fosili 100 150 bin yıllık. Şimdi maymun denilen canlı durdu durdu hemen insana mi evrildi. Hiç mi evrim sürecinde ara formlara ait bir fosil vs. Olmaz. Adaptasyon vardır bence fakat ap ayrı bir canlıdan başka bir canlıya dönüşme yoktur kanımca. Bakınız bilmem kaç milyon yıllık sazan fosili var aynı sazan. Birisi bizi buraya atmış yani dünyaya bir oluşumun parçasıyız. Aslında bizde hep vardık bilinç olarak ve hepimiz birbirimize bağlıyız. Yaptığımız şeyler kararlar herkesi etkiliyor. Sadece var olmak kavramını anlayamiyoruz içinde bulunduğumuz formdan dolayı. Çünkü şu anki sistemde her şeyi oluşturan şey zamandır. Bu oluşumu anlamamız için zamansizligin olduğu başka fizik kanunlarının sürdüğü bir ortamı (kainatın dışı hiçliğin olduğu yer ) idrak etmemiz lazım buda imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nedeni yok anne babalarımızın iştahı hepsi bu. Konu felsefe bölümünde olduğundan cvpların hepside o şekilde olacaktır doğal olarak. Neden varız sorusunun cevabı bilimden geçer, felsefe ise konuyu süsler, mistikleştirir, makyaj yapar öyle sunar. Yani dünyayı ve evreni bilimle araştırmadan bu soruların cevapları bulunamaz, sadece insanlar makatlarından felsefeler, dinler uydururlar ondan öteye geçmez ve cvp hiçbir zaman bulunamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reisz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Sen bir tanri olsan sirf bana inanmiyor diye bir canliyi cehennemin dibinde canli canli yakar misin ?

    Allah in neden umrunda olsun biz inanmisiz inanmamisiz bunu takacak bir varlik mi. Bana inanmiyorlar suze sadistce iskence edecegim...

    Kusura bakma ama oyle mukemmel oldugunu iddia ettiginiz bir varlik boyle sacmasapan isler yapmaz...

    Peki sen neye inanıyorsun maymundan geldiğine mi ?

    Yada öldükten sonra yok olacağına mı ?

    Yada Bir damla sudan beden olduktan sonra Ruhun da rasgele bir yerden geldiğine mi ?

    Yada Ruha inanmıyormusun ?

    Peki senin bir şeye inanıp inanman gerçeği değiştirir mi ?

    Peki diyelim ki senin dediğin doğru ben bir şey kaybetmem.

    Ya benim dediğim Doğruysa :) O zaman işler fena işte ( Bu arada Benim tek bir şüphem yoktur. )




    Sana tek bir şey diyeceğim.
    İnandığın Allah'ına,sırf çıkarın-menfaatin doğrultusunda inanıyorsun.
    Ya ben haklı çıkarsam bir şey kaybetmem de ne demektir lan !?
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dermişcesine,Allah'la dalgamı geçiyorsun ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Herhangi bir uyum oldugunu nereden cikariyorsunuz. Her gun dunyaya yuzlerce meteor dusuyor. Marsin yuzeyi kriterlerle dolu.

    Bizden onceki canlilar olan dinazor besli bir goktasi carpmasi sonucu yok oldu.

    Bir dyzen olmadigini anlamalisin. Sadece zamanin cok kisa bir kesitine baktigin icin degisimi anlayamiyorsun. Milyon yillarla baktiginda herseyin nasil bir kesmekes icinde oldugunu farkedebilirsin.

    Senin keşmekeş dediğin şey bana göre uyum. Sana göre keşmekeş bana göre uyum. Sende bunu anla.
  • Zevkten varız bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drakoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Carleone

    Neden varız sorusunu sadece mantıklı bir biçimde müslümanlar yanıtlayabilir.Ateist,Darwinist vb. kişilikler aşırı yobaz oldukları için ve bilim adına hiçbir fikirleri olmadıkları için bu soruya cevap veremezler.Sorularınızı cevaplayabilirim.Bekliyorum sorularınızı

    "Muslumanlar" ile "ateist, darwinist vb."i ters yazmissin.

    Selam kardeşim.Ters yazıldığı falan yok gayet doğru yazdım.Bu arada ülkemizde ki ateistlerin özelliklerini saymaya gerek yok sanırım tamamen reziller Sizin lideriniz Richard Dawkins bile yaşamı uzaylılar başlattı diyor Ve hep rezil oluyor bu şahış.Lideriniz bile bu kadar yobazsa sizler nasılsınız.Bu arada unutma Ben Allah var derim kanıtım var senin Allah'ın var olmadığını düşünüyorsan sana sorulacak milyonlarca soruyu mantıklı bir biçimde cevaplaman lazım.Bana milyonlarca soru sorabilirsiniz hepsini bilgili bir müslüman saniyesinde cevaplayabilir.Iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Ruh diye birsey yoktur bu acik ve net.

    Onun disinda icim su yonden rahat. Eger gercekten iyi bir tanri varsa zaten bizim inanip inanmadigimizi takmaz bole ufak seyler icin insan yakacak bir cani degildir. Yani bakar insanmisin yoksa katil canimisin ona gore atar yani cehenneme. Bende Tanrıyı gorunce manyakmiyim diklenecegim eger varsa zaten gorunce sozunden cikmam : )

    Onun disinda evrende bir tanrinin varligina dair bir isaret yok. Ruhun olduguna dairde hicbir isaret yok. Yani ucan spagetti tanrisi ne kadar gercekciyse tanrida ayni oranda gercekci ruhda ayni oranda gercekci.

    Ya tutarsa deyip inanmaksa icimden gelmiyor. Sonucta ta tutarsa diyerek inaniyorsan zaten samimi degilsindir.

    Islam hristyanlik budizm , hinduizm zaten hepsi ayni sey insan yapimi dinler.

    Olursam deist olurum zaten en mantiklisida bu ama su an icin agnostizm yani tanrinin zaten hilinemeyecegini dusunuyorum. Hakkinda hicbir kanit yok. Ucan spagetti canavari var desemde ayni sey tanri var desemde ayni sey...

    En güzel yorumu,cevabı arkadaş vermiş.Tebrikler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Ruh diye birsey yoktur bu acik ve net.

    Onun disinda icim su yonden rahat. Eger gercekten iyi bir tanri varsa zaten bizim inanip inanmadigimizi takmaz bole ufak seyler icin insan yakacak bir cani degildir. Yani bakar insanmisin yoksa katil canimisin ona gore atar yani cehenneme. Bende Tanrıyı gorunce manyakmiyim diklenecegim eger varsa zaten gorunce sozunden cikmam : )

    Onun disinda evrende bir tanrinin varligina dair bir isaret yok. Ruhun olduguna dairde hicbir isaret yok. Yani ucan spagetti tanrisi ne kadar gercekciyse tanrida ayni oranda gercekci ruhda ayni oranda gercekci.

    Ya tutarsa deyip inanmaksa icimden gelmiyor. Sonucta ta tutarsa diyerek inaniyorsan zaten samimi degilsindir.

    Islam hristyanlik budizm , hinduizm zaten hepsi ayni sey insan yapimi dinler.

    Olursam deist olurum zaten en mantiklisida bu ama su an icin agnostizm yani tanrinin zaten hilinemeyecegini dusunuyorum. Hakkinda hicbir kanit yok. Ucan spagetti canavari var desemde ayni sey tanri var desemde ayni sey...

    Ruh yok demişsin. Peki Neden robot gibi değiliz ? Neden Vicdanımız var ?

    Neden İnsiyatif kullanabiliyoruz ?

    Bu arada ben zaten belirttim süphem yok senin için dedim.

    He iyi bir insan olursan belki ölmeden Allah hidayet verir ve Müslüman olursun.

    Müslüman olunca bir tek günah kalmaz.

    Belki Eski hayatın için pişman olursun öyle bir tevbe edersin ki Evliya olarak ölürsün.

    Peki Ucan spagetti dediğin şey kitap göndermiş mi ?

    Yada Peygamber ? Yada bir şey ? Ama Allah kendini bildirmiş.

    Bu arada öldükten sonra istediğini yapsan ağzınla kuş tutsan iş bitiyor. ok yaydan çıkıyor.


    Peki Radyo frekansı gibi bir frekans düşün.

    Radyo frekansını

    göremiyoruz.
    duyamıyoruz.
    dokunamıyoruz.
    koklayamıyoruz.
    Tadınada bakamıyoruz

    Ama bunu radya alıcıları görebiliyor.
    Ve bu bir insan yapımı cihaz.

    Düşün radyo alıcısı olmasa radyo var dese birisi diğeri yok dese. buna bir kanıt yok. Ama orada radyo frekansı var bu bir gerçek.

    Kanıt ver dese adam buna bir kanıt yok .

    Ama Allah kitap göndermiş. Peygamber göndermiş kanıt çok.


    Tesadüften olduğuna inanıyorsan olayların.

    Mesala şunu düşün.

    Toprak

    İçinden bir tahta çıkıyor. Yenmez içilmez bir şey. odun.

    Sonra içinden meyve çıkıyor bizim tam ağzımıza layık ve tatlı.

    Peki bu ağaç nereden biliyor bizim bunu yiyeceğimizi ?

    Nerden biliyor bizim ağız tadımızı ?

    Bunlar Tesadüf olabilir mi ?




  • Vito Carleone kullanıcısına yanıt
    Hocam ayin yarildigi rusyadan baslayarak , tum afrika ulkeleri , tum avrupa ulkeleri , hindistan , pakistan , afganistan , Turkiye , Orta Asya da gorulmus olmali en.az.

    Simdi bana bu uluslardan akademik olarak kaynak gostermenizi rica ediyorum. Yani universitelerin ilgili bolumlerinden irnegin Turk dili edebiyati veya turk halk bilimi bolumu hocalarinin makalwlerinden 700lerde yasamis Turklerin sozlu edebiyatinda ayin ikiye bolunmesini anlatan makaleler.

    Ayni sekilde hindistan , rusya, afrika ve avrupadan 700 yilindan kalma kitaplarda , halk hikayelerinde ayin ikiye yarildigini anlatan akademik eserleri bekliyorum .

    Araplarin kitaplarindan degil. Eger ay milyonlarca insanin gozu onunde yarildiysa ortadan ikiye binlerce ve hatta onbinlerce yazili metin ve sozlu hikaye efsane bulunmali.

    Bunlari gerekli akademik kitaplardan hekliyorum. Ben eski turk halk hikayeleri , efsaneleri ve mitolojilerinin hicbirinde ayin ikiye yarildigini hatirlamiyorum. Ama bunu eski Turklerin mutlaka gormus olmasi gerekir.

    Dedigim gibi akademik makaleler yollarsaniz sevinirim universitelere ait aksi takdirde gonderdiginiz seyleri propaganda yayini sayacagimi bilmenizi isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yerinde olsam fazla sorgulamzdim, nihayetinde ölüm denen bir gerçek var ve orada tüm gerçeği hepimiz göreceğiz. Bence kutsal kitabimiz olan Kuran-ı kerim' de emredildiği gibi yaşamak ve yüce yaradanimiza savaş açmamak en rasyonel olan yaklaşım, zira bir daha imtihan olmayacağiz ve yaptiklarimizdan hesaba çekileceğiz. Düşünsenize sonsuza kadar cehennem, bu çok kötü bir deneyim olur!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.