Şimdi Ara

NEDEN SPOR YAPMALIYIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • alıntıdır.

    "Spor yapmak,zayıflamak,fit bir vücuda sahip olmak gün içinde çok defa duyduğumuz cümleler ama önemli olan şey eskiden böyle taleplerin bugünkiler kadar fazla olmaması.

    Peki ne oldu da insanlar spora bu kadar ilgi duymaya başladı? Sorunun cevabı çok kısa değil aslında.Günümüz dünyasında teknolojinin fazlaca gelişmesiyle bedeni çalışan,yorulan,içtiği suyun,yediği yemeğin,uyuduğu uykunun tadını alarak yaşayan insanlar kendini zihinsel aktivitelerle gün içinde yorulmuş stresle başa çıkmak zorunda kalan insanlara bırakmışlardır.

    İnsanın doğasında nasıl su içmek,yemek yemek,uyumak varsa aynı şekilde hareket etmekte vardır.Teknoloji bu kadar gelişmeden önce insanların böyle talepleri olmadığı için annesinden babasından spor kültürünü almamış insanlar olarak günümüz şartlarına adapte olamayan sağlıksız bir nesil olmaya ve büyümeye devam ediyoruz.Bir ekranda hayatını yaşayan,kamburu çıkmış,gözleri kızarmış,güçsüz çelimsiz çocuklar veya ben gençken diye başlayan ve uzayıp giden güç gösterisi içeren cümleler sarf eden kilolu,şekeri tansiyonu olan amcalar,teyzeler kimsenin yabancı olmadığı örnekler aslında.

    Olaya başka pencereden bakmak gerekirse dolup taşan hastaneler ,dolu dolu ilaç poşetleri genç yaştaki insanların akıl almaz hastalıkları…bunların hepsinin nedeni temel ihtiyaç olan ve yapmadığımız hareket,beden eğitiminin yada spor adını ne koyarsak.

    Güçlü ve sağlıklı olmak genç olmanın gerekliliği yaşlı olunmadığının da ispatıdır.Keşke hastaneleri çoğaltmak yerine sağlıklı insan sayısını arttırabilsek.Keşke çocuk yaşta okul gibi cimnastik yapmak yüzmekte zorunlu hale gelse ve çocukların bir spor altyapısı oluşsa.Spor altyapısın almış çocuklar hayatı boyunca dim dik durabilen,spor yapmadığı zaman vücudunda eksikliğini hissedebilen,kilo aldığında fitness salonlarına koşmaktan başka yapabileceği bir şeyleri olan nesilleri oluşturur.Bu nesiller sağlıklı olmanın haricinde ülkemizde genç nüfus yokmuş gibi devşirme sporcular almaktan da ülkemizi kurtarır,daha başarılı nesiller,istiklal marşını okutmanın verdiği mutluluk yada en azından sporda başarılı bir ülke olarak insanımızın spora bakış açısı değiştirmek için spor yapmalı yaptırmalı en azından teşvik etmeliyiz. "







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.