Şimdi Ara

Neden Muhammed böyle bir şey yaptı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
2
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion


    Adam, benim kendisine mason olduğunu iddaa etme manasını bile çıkardı. Ne kadar da paranoyaksın anlamıyorum?

    Sürekli bir anlam sürekli bir mana. Bilgin olduğunu mu sanıyorsun böyle, ana fikir mi yürütüyorsun. Bence boşa kürek çekiyorsun. Gerçekten tuhaf yaptığınız lafın eksenini 90 derece kaydiriyorsunuz.





    quote:


    Kuranda denizlerin karışmadığı söylenir. Kesinlikle karışır.
    Kuranda Yıldızlar ve şuanki gök yüzü, dünyadan sonra yaratılmıştır. Yaratma işi 6 gün almıştır. (fussilet 10/11/12)
    Bu tamamen bilimle çelişir.


    Yok artık halen mi aynı mevzu, yahu yıldızlara kandil diyor siz asıl ona yönelsenize güneş nee kandil ne ?


    Gök mü yer mi önce yaratıldı?

    Naziyat ve Fussilet suresinde geçen ifadelerden yola çıkarak iki farklı yerde yerin ve göğün yaratılışıyla ilgili farklı bir sıralamanın olduğu iddia edilmektedir. Bu farklılığın bir çelişki olduğu söylense de, gerçek iddia edildiği gibi değildir. Aslında yerler ve göklerin yaratılmasında bir sıralama yoktur. İkisi de aynı anda yaratılmıştır. Enbiya suresindeki bir ayette şöyle bildirilmektedir:
    O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, biz onları ayırdık . (21 Enbiya, 30). Görüldüğü hem gök hem de yer birlikte vardı. Yaratılışlarında bir sıralama olmadığı gibi birlikteyken ayrılma söz konusu olmuştur. Diğer ayetler de dikkatli okunduğunda. Böyle bir sıralama yapılmadığı görülecektir.
    İlk önce Fussilet suresindeki ayetlere bakarsak bunu daha iyi görebiliriz.

    Orda (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere ordaki rızıkları dört günde takdir etti. Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler. (41 Fussilet Suresi, 10/11)

    10. ayete bakarsak yerin yaratılmasından söz edilir. 11. ayette ise “sonra duman halinde göğe yöneldi” ifadesi vardır. Yani burada göğün daha sonradan yaratılması söz konusu değildir. Gök zaten vardır. Olan duman halindeki göğe yönelmedir. Eğer 11. ayete bakarsanız konu şöyle devam eder:

    Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)'ın takdiridir. (41Fussilet Suresi, 12)

    Burada duman halinde var olan gök yerin yaratılmasından sonra 7 kat gök olarak tabaklandırılmasıdır. Yeni bir yaratılış söz konusu değildir.Sadece düzenleme söz konusudur.Şimdi atmosferin oluşumuyla ilgili bilimsel teorilere bakarsak bu ifadenin onunla örtüştüğünü de görürüz. Sadece şunu söyleyeyim, atmosferin ilk başta duman halinde olması daha sonradan tüm atmosferin 7 değişik katman şeklinde şekillendiğini bilimsel bazda zaten ifade edilmektedir. Şu anda atmosferimizde ayette bildirildiği gibi 7 ayrı katmandan oluşmaktadır. Bu ayetlerdeki anlatımlar bilimsel gerçekler açık bir şekilde ifade edilmektedir.

    Naziyat suresindeki ayetlere bakarsak da benzer bir durum olduğunu görürüz.Burada göğün yaratılmasından bahsedilir. Bunlar anlatıldıktan sonra ise yer ile ilgili şöyle bildirilir:

    'Bundan sonra da yeryüzünü düzenledi.'(79 Naziat-30)

    Burada da yerin yaratılmasından söz edilmez. Zaten yer vardır. Burada söz edilen yerin düzenlenmesidir. Yani bir yaratılış yoktur. Naziyat ve fussilet surelerindeki ayetlerde anlatılan yer ile gökler birlikte yaratılmıştır. Daha sonra da yer ve gök düzenlenmişlerdir. Fussilet Suresinin 11. ayetinde yerlerin ve göklerin birlikte hareket etmesi “böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler.” Böyle ifade edilir.
    Yine yerin ilk oluşumuyla ilgili bilimsel çalışmalara bakılırsa, tüm kıtaları birlikte tek bir kara parçası olduğu daha sonra karaları oluşturan tabakaların hareket ettiği, bu hareketler sırasında kıtaların birbirinden uzaklaşarak yeryüzünde yayıldığı, dağların zaman içinde şekillendiği anlatılır. Konuyu fazla dağıtmamak için o kısımdan fazla söz etmek istemiyorum. Sadece yerin yayılmasıyla ilgili şu ayeti belirteyim:

    Yeri de Biz döşeyip-yaydık; ne güzel döşeyici(yiz).(51 Zariyat, 48)

    Bu ayette de bu bilimsel gerçek ifade edilmektedir. Görüldüğü gibi iki grup ayette göklerin ve yerin yaratılmasının birbirinden önce yada sonra yaratıldığı söylenmez. Burada bahsedilenler yaratılmış olan göğün ve yaratılmış olan yerin düzenlenmesidir. Bu düzenlenme de tıpkı bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gerçeklerde de söylendiği gibi oluşmuş olmasıdır.

    Bu ayetler de bırakın çelişki olmasını, ancak son yüzyılda ortaya çıkan bilimsel gerçekler ifade edilmektedir.








    Bu Caner Taslaman ya yalan söylüyor yada cahil.
    Akdeniz tuzlu olmasının, egenin daha az tuzlu olmasının sebebi sıcaklık farkıdır.
    Akdeniz ile Ege arasında bir bariyer olması değildir.
    Varsayalım ki, kuran burada bariyerden sıcaklığı kastetsin ve çelişkiden kurtulalım.

    Bilime göre dünya ile gök aynı anda yaratılmamıştır. ilk gök sonra dünya yaratılmıştır.
    İlk yıldızlar oluştu. Sonra bazı yıldızlar öldükten sonra gezegenler oluştu.

    Benim derdim, Yıldızların dünyadan sonra yaratılması. Fakat sen olayı 90derece kaydırıp. Gök yüzüne kaydırmışın ancak yine farklı bir çelişki ile kendini çürüttün. (Aynı anda yaratıldı diyerek)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion

    quote:

    Orijinalden alıntı: boostibo

    şunu kafanıza sokun islam hz muhammedle başlamadı onla kurulmadı ilk insandan beri var hz.muhammed(s.a.v) son peygamberdir

    Malesef konu oraya bile gelemiyor bu arkadaşların iftiraları ile uğraşmak zorunda kalıyoruz.

    islamiyet genel Adem as'dan beri süre gelen inançtır. Temelide Tevhide dayalıdır. ALLAH'ın birliği.

    Müslümanın kelime anlamıda ALLAH'a teslim olmaktır. Ben ALLAH'a teslim oldum dersemde müslümanım. HZ.İsa da müslümandı, HZ Adem'de, HZ Musa da, HZ İbrahim de çünkü ALLAH'a teslim olan yeryüzündeki peygamberlerdi
    ( Salat ve selam üzerlerine olsun)



    4+5 = 9 desem

    Hayır 4+5=9 değil,

    iftira atıyorsun diyeceksin.

    Bu konuda 4+5 9dur.
    4+5 in 9 olmadığını ispatlamak zorunda değilsin. Başka konulara git , uğraşma. (Cin nasıl çağrılır, zina eden evli kadın nasıl öldürülür gibi)

    islamın nasıl bir inanç olduğunu biliyorum. neye inandığınızıda biliyorum. fakat siz neden inanmadığımı anlamakta sorun çekiyorsunuz.

    Benim yaptığım " '4+5=9 değildir' önermesinin yanlış olduğunu göstermek"
    Halbuki senin "4+5in 9 olmadığını kanıtlaman gerekir."
    Yani inancının doğru olduğunu kanıtlamalısın.
    "Teslim ol, hocaların ayaklarını yala, bize inan, yoksa yanacaksın" demekle inandıramazsın.




  • quote:


    Bilime göre dünya ile gök aynı anda yaratılmamıştır. ilk gök sonra dünya yaratılmıştır.
    İlk yıldızlar oluştu. Sonra bazı yıldızlar öldükten sonra gezegenler oluştu.

    Benim derdim, Yıldızların dünyadan sonra yaratılması. Fakat sen olayı 90derece kaydırıp. Gök yüzüne kaydırmışın ancak yine farklı bir çelişki ile kendini çürüttün. (Aynı anda yaratıldı diyerek)



    Bir dakika ya, sen şunu demedin mi?

    quote:


    Kuranda Yıldızlar ve şuanki gök yüzü, dünyadan sonra yaratılmıştır. Yaratma işi 6 gün almıştır. (fussilet 10/11/12)
    Bu tamamen bilimle çelişir.


    Var olan göğe yöneldi ne demek. Göğüde yaratmaya başladı ifadesi mi var. Göğün inşa olması için evrenin zaten varolması gerekmiyor mu? Yıldızlar zaten var. 90 derece çevirdiğim yok sen kıvırmaya başladın işi anlamamak üzerine çalışıyorsun.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: .fcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    ''Okyanus'' kelimesinin tam olarak karşılığını Kuran'da bulamadım. Ben de deniz anlamına gelen ''bahreyn'' kelimesinin o günlerde deniz ve okyanus için ortak bir kelime olabileceğini belirttim.

    quote:

    The Arabic word Baĥr is used for all kind of bodies of water such as rivers, lakes, oceans and water masses within oceans.


    Videonun sonunda ''pynocline is a barrier to mixing'' diyor. Bu engel sebebiyle katmanlı bir yapı ortaya çıkıyor.

    Denizlerin altının ve üstünün karışması ayetteki ifadeyle zıt değil. Kuran'da dikey yada yatay olarak belirtilmemiş. Denizlerde haloklin denilen olay ile birlikte derinlerde her zaman daha tuzlu su oluyormuş. Yani yüzey kısmına yakın olan yerler daha az tuzlu olduğuna göre zeytinyağı gibi üste çıkıp tüm yüzeyi kaplamış oluyorlar.

    Ayrıca ilgili ayette şöyle diyor :

    '' İkisinden de inci ve mercan çıkar.'' (Rahman 22)

    quote:

    Mercanlar genel olarak, 30o kuzey ve 30o güney enlemleri arasında kalan sıcak denizlerde yaşar. Ancak yumuşak mercanlar, çok küçük koloniler halinde soğuk ve derin sularda da yaşayabilir. Örneğin ülkemizin kıyılarında bulunan yumuşak mercanlardan dal biçimindeki kırmızı mercan Ege Denizi’nin kuzeyinde, ağaç biçimindeki beyaz mercansa Marmara Denizi’nin derinliklerinde yaşayabiliyor. Fakat iklim uygun olmadığı için ülkemizin kıyılarında mercan resifleri bulunmaz. Büyük resifler Hint ve Pasifik okyanuslarının tropikal kesimlerinde ve Kızıldeniz’de daha çok bulunur.


    http://bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/mercanlar

     Neden Muhammed böyle bir şey yaptı?




    Bilmiyorum. Hangi kelimeyi ikisi için kullanıyorlar ?

    Hocam , kuranla zıt olan iki denizin (bahreyn: arapçada 2 deniz demek) karışmaması. denizin altı ve üstü kast edilmiyor.

    bahr : deniz
    bahreyn : iki deniz
    bahriye : denizci

    fark etmez bu kelimeyle hem denizi hemde okyanusu kastedsin. aynı sonuca çıkıyor

    Kuran'da anlatıldığı şekliyle yatay yada dikey olması gerekmiyor. O dönemde şu an kullandığımız deniz isimleri kullanılmamıştır. Bunu sadece isim olarak düşünmek yanlış olur. İki farklı akıntı birer deniz olarak tanımlanabilir.




  • quote:


    4+5 = 9 desem

    Hayır 4+5=9 değil,

    iftira atıyorsun diyeceksin.

    Bu konuda 4+5 9dur.
    4+5 in 9 olmadığını ispatlamak zorunda değilsin. Başka konulara git , uğraşma. (Cin nasıl çağrılır, zina eden evli kadın nasıl öldürülür gibi)

    islamın nasıl bir inanç olduğunu biliyorum. neye inandığınızıda biliyorum. fakat siz neden inanmadığımı anlamakta sorun çekiyorsunuz.

    Benim yaptığım " '4+5=9 değildir' önermesinin yanlış olduğunu göstermek"
    Halbuki senin "4+5in 9 olmadığını kanıtlaman gerekir."
    Yani inancının doğru olduğunu kanıtlamalısın.
    "Teslim ol, hocaların ayaklarını yala, bize inan, yoksa yanacaksın" demekle inandıramazsın.



    Pes yani. Benim sizi inandırmak gibi bir çabam yok ümit ederim ki inanırsınız kötü bir niyetim yok kimseye. Kendi hayal gücünüz ile manâ veriyorsunuz, ona cevap veriyorum.

    Gelip buraya mürted hükmünü getirirseniz, bana Kurani bir referans verin dediğimde. Alakasız ayet veren sizsiniz. Ve bu iddaanın savunucusuda olamadınız belki manayı sizde farkettiniz ama anlamamazlıktan geliyorsunuz.

    Sen orada 2-4= -2 diyorsun. Bende hayır o doğal sayı değil ki diyorum. Farklı bir konu farklı bir eylem tutupta mürted demen senin yanlışınının ispatı oluyor. Nasıl ki yıldızların daha sora yaratıldığını Kuran ile bağdaştırdığın gibi.


    Cinli, zina eden öldürülür gibi yalan konular fazla tutunamıyor. Olsa yazarız birşeyler ama tutmuyor o iftiralar. İslamiyet ve Kuran diyoruz, kişilerin fikrince uygulamaları değil. Zinanın cezası belli iken ne diye öldürmek anlamını çıkarıcaksın.

    Hüküm zinanı alenileşmesini engelleyen hükümdür. Burada anlatmak gereği görüyorum çünkü arada çakıyorsunuz lafı millet yanlış anlamasın.

    Zinanın hükmü öldürmek değil, 50-60 kere olması gerekiyordu ayağına vs darbe vurmaktı. Ama oraya gelene kadar 4 şahit gerekli zina ettiğini görmesi. Ben 4 duvar ardında bu işi yapıyorsam 4 şahit nereden görüpte anlayacak evimi gasp etmesi lazım. Hee bu sokak ortasında olursa değil 4, 10 kişi görür. Kusura bakmayın şuanda yolda ilişkiye girecek herkesin gözü önünde normal karşılanacak yok öyle bir durum. Milletin çoluğuda var çocuğuda ahlaksızlık olur. Gayet 10 numara 5 yıldız bir hüküm. Millet reklamını yapmadan günahı ile yaşayabilir.

    Cin çağırma nedir ya. Cinin musallat olması filan hep psikolojik rahatsızlığı olan kimselerde görülüyor. Zaten musallat insana her zaman sonuçta musallat olan varsa şeytanda cinlerdendi. Bu musallatlığıpsikolojik etkenler ile harmanlayıp halisülasyon görmek iKurani bir referanslığı yok. Bıraksınlar cinlerin bir kısmı kulluk görevini yerine getiriyor. Çağırmakta nedir. Tam adamına söylüyorsun çoğunun safsata olduğunu biliyorum, Kurani bir referanslarıda yok.


    Aman aman hocalara teslim ayağına kapan diyen yok insanlara havale etmiyeceksin kendini. Benim dedikleriminde bir önemi yok. Teslim olacaksan Allah'a olacaksın. Manayı hemen veriyorsunuz olumsuz bir şekilde. Benim önerim ve tavsiyem Kuran okumak yönünde olur. Meallerde kafanız karışıyorsa daha detaylı bakıcaksınız. Kendi aklınızca bir mâna vermenin bir değeri yok. Sana ne diye güvenicem, kendim bakabiliyorum gerekli şekilde inceledimde. Ben sandığınız gibi kör kütük inanma eyleminde bulunmadım.

    Daha önceleri rivayetler ike aktarılan hadiselerin Kuran merkezli olduklarını bilirdim ve fazlaca soğumuştum. Elbette doğrular var bakıyorsun Kuran ile çelişmiyor. Ama başkasına bakıyosun çelişiyor. Kurana mı bakıcam rivayete mi. Burada ikilimde kalmanın kıyısından bile geçmem. Dediğim gibi ne verirsen alırcılardan değilim. Akıl ve Kuran süzgecinden geçirmek bizlere Allah'ın emri. Kör kütük inanmıyorum, algımı açtı Kuran.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 4 Nisan 2016; 18:24:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebellion

    quote:


    4+5 = 9 desem

    Hayır 4+5=9 değil,

    iftira atıyorsun diyeceksin.

    Bu konuda 4+5 9dur.
    4+5 in 9 olmadığını ispatlamak zorunda değilsin. Başka konulara git , uğraşma. (Cin nasıl çağrılır, zina eden evli kadın nasıl öldürülür gibi)

    islamın nasıl bir inanç olduğunu biliyorum. neye inandığınızıda biliyorum. fakat siz neden inanmadığımı anlamakta sorun çekiyorsunuz.

    Benim yaptığım " '4+5=9 değildir' önermesinin yanlış olduğunu göstermek"
    Halbuki senin "4+5in 9 olmadığını kanıtlaman gerekir."
    Yani inancının doğru olduğunu kanıtlamalısın.
    "Teslim ol, hocaların ayaklarını yala, bize inan, yoksa yanacaksın" demekle inandıramazsın.



    Pes yani. Benim sizi inandırmak gibi bir çabam yok ümit ederim ki inanırsınız kötü bir niyetim yok kimseye. Kendi hayal gücünüz ile manâ veriyorsunuz, ona cevap veriyorum.

    Gelip buraya mürted hükmünü getirirseniz, bana Kurani bir referans verin dediğimde. Alakasız ayet veren sizsiniz. Ve bu iddaanın savunucusuda olamadınız belki manayı sizde farkettiniz ama anlamamazlıktan geliyorsunuz.

    Sen orada 2-4= -2 diyorsun. Bende hayır o doğal sayı değil ki diyorum. Farklı bir konu farklı bir eylem tutupta mürted demen senin yanlışınının ispatı oluyor. Nasıl ki yıldızların daha sora yaratıldığını Kuran ile bağdaştırdığın gibi.


    Cinli, zina eden öldürülür gibi yalan konular fazla tutunamıyor. Olsa yazarız birşeyler ama tutmuyor o iftiralar. İslamiyet ve Kuran diyoruz, kişilerin fikrince uygulamaları değil. Zinanın cezası belli iken ne diye öldürmek anlamını çıkarıcaksın.

    Hüküm zinanı alenileşmesini engelleyen hükümdür. Burada anlatmak gereği görüyorum çünkü arada çakıyorsunuz lafı millet yanlış anlamasın.

    Zinanın hükmü öldürmek değil, 50-60 kere olması gerekiyordu ayağına vs darbe vurmaktı. Ama oraya gelene kadar 4 şahit gerekli zina ettiğini görmesi. Ben 4 duvar ardında bu işi yapıyorsam 4 şahit nereden görüpte anlayacak evimi gasp etmesi lazım. Hee bu sokak ortasında olursa değil 4, 10 kişi görür. Kusura bakmayın şuanda yolda ilişkiye girecek herkesin gözü önünde normal karşılanacak yok öyle bir durum. Milletin çoluğuda var çocuğuda ahlaksızlık olur. Gayet 10 numara 5 yıldız bir hüküm. Millet reklamını yapmadan günahı ile yaşayabilir.

    Cin çağırma nedir ya. Cinin musallat olması filan hep psikolojik rahatsızlığı olan kimselerde görülüyor. Zaten musallat insana her zaman sonuçta musallat olan varsa şeytanda cinlerdendi. Bu musallatlığıpsikolojik etkenler ile harmanlayıp halisülasyon görmek iKurani bir referanslığı yok. Bıraksınlar cinlerin bir kısmı kulluk görevini yerine getiriyor. Çağırmakta nedir. Tam adamına söylüyorsun çoğunun safsata olduğunu biliyorum, Kurani bir referanslarıda yok.


    Aman aman hocalara teslim ayağına kapan diyen yok insanlara havale etmiyeceksin kendini. Benim dedikleriminde bir önemi yok. Teslim olacaksan Allah'a olacaksın. Manayı hemen veriyorsunuz olumsuz bir şekilde. Benim önerim ve tavsiyem Kuran okumak yönünde olur. Meallerde kafanız karışıyorsa daha detaylı bakıcaksınız. Kendi aklınızca bir mâna vermenin bir değeri yok. Sana ne diye güvenicem, kendim bakabiliyorum gerekli şekilde inceledimde. Ben sandığınız gibi kör kütük inanma eyleminde bulunmadım.

    Daha önceleri rivayetler ike aktarılan hadiselerin Kuran merkezli olduklarını bilirdim ve fazlaca soğumuştum. Elbette doğrular var bakıyorsun Kuran ile çelişmiyor. Ama başkasına bakıyosun çelişiyor. Kurana mı bakıcam rivayete mi. Burada ikilimde kalmanın kıyısından bile geçmem. Dediğim gibi ne verirsen alırcılardan değilim. Akıl ve Kuran süzgecinden geçirmek bizlere Allah'ın emri. Kör kütük inanmıyorum, algımı açtı Kuran.




    Bakara 29. O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi kat olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir.

    Naziat 27-32: Sizi yaratmak mı daha güç, yoksa gökyüzünü yaratmak mı, ki onu Allah bina etti, 28. Onu yükseltti, düzene koydu, 29. Gecesini kararttı, gündüzünü ağarttı. 30. Ondan sonra da yerküreyi döşedi, 31. Yerden suyunu ve otlağını çıkardı, 32. Dağları sağlam bir şekilde yerleştirdi.

    Fussilet 10: O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.

    Fussilet 11: Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: «İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin.» dedi. Her ikisi de: «İsteyerek geldik» dediler.

    Fussilet 12: Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.

    Kurana göre:
    (Gök duman halinde yaratılıyor)
    Yeri yaratıyor.
    Duman halindeki Semaya yöneliyor.
    7 kat göğü yaratıyor. Dolayısıyla yıldızları da yaratıyor.
    Sonra yeri döşüyor. Suyu ve bitkileri çıkartıyor.
    (Bütün bunlar 6 gün sürüyor)

    Bilime göre:
    14 milyar yıl önce büyük patlama oluyor.
    ilk hidrojen ve helyum atomları oluşuyor. (hidrojen ve helyum , duman değildir. görünmezler. ve Hidrojen yanıcıdır.)
    Bu atomlar kütle çekim ile bir araya gelip yıldızları oluşturuyor.
    Yıldızlar, yanarak H ve He atomları, C,N,O,Fe gibi ağır atomlara dönüştürüyor.
    5 milyar yıl önce yıldızlar patlayarak ölmeye başlıyor. Bu patlama ile ağır atomlar uzaya saçılıyor.
    Ağır atomlar yine kütle çekimi ile bir araya gelip, ilk gezegenleri oluşturuyorlar. Dünyada bu gezegenlerden biridir.
    4 milyar yıl önce dünya oluşur. Dünya alev alev yanıyordu.
    3.85 milyar yıl önce dünya soğudu ve denizler oluştu.
    3 milyar yıl önce, ilk yaşam ve bakteriler oluştu.
    435 milyon yıl önce, deniz dışında yaşayan bitkiler (otlaklar) oluşmaya başladı.
    2 milyon yıl önce dik duran Homo erectus türü ortaya çıkmıştır
    300 bin yıl önce Homo neanderthalensis türü,
    200 bin yıl önce Homo sapiens (insan) türü ortaya çıktı.

    Sonuç:
    Yeri yarattıktan sonra duman halindeki semaya yönelmesi. Apaçık bir çelişkidir.
    Fussilet 12de, gökten atmosferi kastetmediği. ve 1.katmanda yıldızların olduğu açık ve nettir.


    Siz (yani NeoSelefi islamcılar), Kurandan başka hiçbir hadisi kabul etmediğiniz için, sadece kurandan kaynak gösterdim.
    Burada çelişkilere karşı, hayal gücünüzü kullanan sizsiniz.

    Mürtedin öldürmesi mevzusu, hadislere dayalı olduğu için kabul etmemeniz normal. Fakat bu şeriat, 1400 yıldır uygulanır ve hala uygulanır.
    Bu hüküm, Hanife,Şafi,Hanbeli,Maliki gibi büyük fıkıhçılar tarafından kesin olarak kabul edilir. Fakar siz işinize gelmediğinizde, hadislere yalan uydurma dersiniz.
    Sahihi Buhari gibi en güvenilir kaynaktaki "Mürtedi öldürün" hadisini bile işinize gelmediği için yalanlarsınız.

    Zina edene 100 sopa vurulur ve bu kuranda yazar (NUR Suresi 2. ayet)
    Kuranı okumadığınız ne kadar belli. İslam fıkhına göre ise evli olma durumunda ceza recmdir.

    Caner Taslaman gibi, bilimle islamı bağdaştıran bu modernist akım, senin gibilerin gerçekleri görmemesi için seçenek sunuyor. Daha ne kadar görmezden geleceksin , bakalım.
    Bilim imzasıyla size yalanlar sunuyorlar. Sizde körü körüne inanıyorsunuz.
    Bilimi TAM olarak öğren, kuranı öyle oku.




  • Göğe yöneldi diyor. Yönelinen bir yokluk yok varlık içinde bir yönelme var. Düzenlene var, devam eden bir süreç var. Buradan da haşa cismani bir yönelme yok, Rahmanın her sünnetullah'ı işleyişi O'nun idaresinde oluyor.


    Okumadigimdan degil, mobilden giriyorum bakamadim 100 geldi aklima ama aklimda başka rakam kalmış. Okuyorum ama hemen hafız gibi okudugumuzu ezberleme gibi bir yeteneginiz yok. Musait degildim bakamadim ayetede ama hükmü biliyorum.


    Neo meo bilmem ben. Hadisleri inkar etmiyorum ne haddime. Akıl ve Kuran süzgecinden geçirmek gerek diyorum.

    Evlisi bekarı belirtilen bir husus yok Kuranda. Ne diye körü körüne inanacağım, islam inancına göre korunacak tek şey Kitabullahtır. Ben Hz.Peygamberin tebliğine iman ediyorum. Buhariye, Tirmizi ye değil. Peygamberden gelen bir hadisi referans alırım, bu Buhari diye tamam işte garanti diye bakmam, bakmak zorunda değilim. Sorumlu olacağımız tek kitap Kuranı Kerim. Hee senin ve bazı müslümanların aklında bir resim belirir ben ondan uzağım. Hz.Muhammed sav'e sevgim saygım ve onsa olan güzel örnekleri alma derecesinde kimse beni tanimadigi icin bilemez. Varsin desinler peygamber inkarcisi diye. Onlar ile ahirette hesaplaşırız, burada Kuran diyerek Hz.Peygamberin dudaklarından çıkan vahyin tebliğidir. Ötesi varmı.

    Hangi kafa peygamberi bir kenara koyuyor diyebilir, Kuranı tebliğ eden o canım feda resulallahtır.


    Her mezhebin farklı fikirleri var. Çoğusunu ben değil birçok insan referans alamıyor. Malikisi başka, şafisi başka hangisine bakicaz. Bir kere islamiyette parça parça olmak yok. Bu saydigin imamlarin kurdugu bir tarikat yada bir kol degildi hepsini bilmem ama imam hanefiden bahsedeyim. Kendisinin vefatindan sonra insanlar takip etti o yolu. Eyvallah, Kuran ile çelişmez isen ne diye sıkıntı olsun. Ama zamanla abartılır derecede bakın mezheb savaşları gibi bir durum vae. Allah Kuranı Kerimde tek bir ayette bile buyurmamış bir kaç ayette bölünmeyin, parçalanmayın demiş. Bu hüküm nedir peki? Abartarak kutuplaşırsan olacak iş değil, pek tabi sakınırım. Kendime müslümanım Allaha tesim olanım resulüm Hz.Muhammed sav diyorum. Siz neo islamcı bilmemneci. Yine kelime ile birşey eden sizlersiniz tarih her zaman tekerrur eder zamanla nesiller sizin o taktiginiz isimleri benimser hoppaa yeni bir akın. Gerek yok bunlara ebu hanifede mezheb kurma gibi bir derdi yoktu. İnsanlar takip etti, yoluda bayagi bi asindira asindira.

    Şu 1400 yıldır diyorsunuzda, münafık ajanların kol gezdigi zamanda can güvenliginin olmadigi bir ortamda öldürülmesi gayet anlasilir bir durum iken.

    Günumümüzdeki dinden dönen öldürülür yok namaz kılmayan dövülür gibi safsatalara inanmamı beklemeyin kapı gibi ayet dizerim buraya. Dinde zorlama yoktur bir kenara, onların hesabı Allah ile mahşerdedir diye. Neyin tersini kanitlayacaksiniz anlamiyorum, bana hadis ve rivayetler ile Kuranı mı nesh edeceksiniz?

    Bak şöyle diyeyim. X kişi dinden döndü olabilir Allah hidayet versin. Gelip beni zor kullanıp kendi gibi yapmak isterse( tehdit vesayre) kusura bakmasın savunurum kendimi. De pek bir alakası yok. Yok arkadaş sizin iddaa ettiginiz gibi katli vacip muhabbeti yokk. Günümüzde bunun olması için şu benzetmeyi yapayım. Allah göstermesin misalen savaştayız ve bizim bölük ilerliyoruz. Bize istihbarat geliyor, şu sizin bölükteki X kişi milliyetini degistirmiş, ajanlık yapiyor size tehlike arz ediyor. O zaman işte ceza verilir ortam savaş ortamı ya hapis olur yada idam. Ama bunu şimdi buraya getirip günümüzde genel bir uygulanabilirlige dayatmanin mantigi yok.


    1000 sene önceki müvessirlere inanım 2016da daha bilincli kimselerce bahsedilen konulara kulak vermemeniz ilginç dogrusu. 1000 sene öncenin yorumu ile şimdinin nasil bir olsun. Adamcagız ne anlasın neyi bilsinde bahsetsin 1000 sene ônce. Bu kitap sihirbaz degil haşa, bilimde doğurmaz. Bilim doğar kitap ise onun ile çelişmez. Hayır sizlerin bu gereksiz ugraslariniz yuzunden önümüze bakamıyoruz, ben kendimce eminim ama burada insanların akıllarını karistiriyorsunuz.

    Adam kendinden birsey eklemiyor o Ömer çelakıl gibiler ile karistirmayin. Yok Kuranda bu yaziyor yakinda bulurlar. Yok kuş var uçak o uçak, yok efendim göktaşı düşecek şu yıllar icerisinde, diye tuhaf şifre çozücüler gibi degil çoğusu.

    Ben diyorum ki her zaman, bırakın insanlar araştırsın doğruya karar versin. Sizlerde yok şöyle çelişiyor yok böyle çelişiyor, sen zaten neo seleficisin o ne demekse bilmiyorum.

    Burada bilim bilim Kuran diye bagirmiyoruz. Burada konuların %80 i sizin gibi konu açan çelişki iddaaları. Yok efendim haşa Allah blöf mü yapıyor. Yok islamiyet sümer kaynaklımı.Yok kime inanalım zeusa mı. Kutsal makarna canavarina sarhoş halinde bizi yarattigi için şükran olsunlar. Uzuyor bitmiyor, burada adam akıllı islam tarihi diye bir konu açıldı 1 gün dayandı yada dayanmadı ya. Allah yok inanmayın, saçmalık filan diyen diyene ortaligı yaygaraya verdiler.

    Şimdi afedersinde çelişiyorda çelişiyor diyen sana hayir çelişmiyor demenin neyi ters. Cevap hakkina sen sebeb oluyorsun, 3 maymun gibimi davranalim?


    1000li yıllarda değiliz, orada kalacak değiliz. Sanırım kalmamız sizin hosunuza giderdi nedenki anlamiyorum?
    Çağdaş, modern bir şekilde 2016 yılında gerektiği gibi Allaha teslim olmuşuz, kime zararı var. Zararlı olan, Allah'a teslimiyeti ile alakası olmayan zanna uyanlar gibimi olalım Kime faydası var. Benim merkezim Kuran ve dolayısı ile Hz.Muhammed sav oluyor. Buhari Ebu davud vesayre sorgusuz güvenecek kadar riske giremem.


    FURKAN-30

    Ve kâler resûlu yâ rabbi inne kavmîttehazû hâzel kur’âne mehcûrâ(mehcûran).

    Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 4 Nisan 2016; 21:07:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilimi tam olarak öğren demişsin adama senin bilime katkın nedir? Bilim adamı mısın? Herhangi bir bilimsel araştırma yapıyormusun? Herhangi bir akademik ve bilimsel bir kariyerin var mıdır? Yoksa senin bilim anlayışın sadece google arama motorunamı endeksli?
  • Asıl sorulacak sorular daha farklı.Ben Muhammed'in kendi dinini yaratmadığını düşünüyorum.Yani iki ihtimal var çok düşük ihtimal olan çok şanslı olması ve gerçekten bir Tanrı'nın bulunması.Sabah unutmazsam ekleyeceğim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köleliği ,ortadan kaldıran kişiler hristiyandı sanırsam biz ne güzel ve iyi bi inanca sahibizki ,insanları mal gibi alınıp satılmasına ne biz insanlar nede dinimiz karşı çıkmış

    bu zamanda hadis ve ayet bükücüler kendilerini kandırdıkları gibi etrafıda kandırmak için uğraşa dursunlar ,bilgi artık her yerde ve ulaşması çok kolay ,uykudan uyanan insan sayısı hızla artıyor ,

    din = komik bi hikaye hala farkında değilmisiniz ....!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nantenami -- 5 Nisan 2016; 2:36:38 >
  • çok bilen arkdaşlara 2 . sorum ise kurban ritüeli farzmıdır ???
    kuranda yazmaktamıdır ???
  • İçindeki kin ve nefretin boyutu o kadar büyük ki sana sadece acımak geliyor içimden. Yazık çok yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    din hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde ,küfür etmesi sana göre neyi gösterir ?
    hikaye olan ,sen ve senin gibiler
    hatta masalsınız ,çünkü uyduruyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    din hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde ,küfür etmesi sana göre neyi gösterir ?
    hikaye olan ,sen ve senin gibiler
    hatta masalsınız ,çünkü uyduruyorsunuz


    cvp yok sadece işid kafası
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    burayı diyanetin fetva hattı zannettin galiba
    git önce dini bir öğren ve ondan sonra görüşelim
    senin daha kölelik hakkında dahi bilgin yokken biz sana ne cevabı verelim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

    İçindeki kin ve nefretin boyutu o kadar büyük ki sana sadece acımak geliyor içimden. Yazık çok yazık.

    cvp olmadımı ya acımak,ya dinden çıkmak ,vb... ortaya cıkıyor hemen ,ben kafama takılanları ve bana absürt gelen yanlışları yazdım diye sizin nezdinizde acınacak duruma mı düşüyorum ????? komedi dvm ediyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    burayı diyanetin fetva hattı zannettin galiba
    git önce dini bir öğren ve ondan sonra görüşelim
    senin daha kölelik hakkında dahi bilgin yokken biz sana ne cevabı verelim ?


    diyanetin fetva hattı da yalan yanlış bilgi veriyor ya oda ayrı konu , kölelik hakkında ne kadar bilginiz var onuda mrk ettim ,bu terslemenin sebebi ne olaki ??? bu usluba göre çok bildiğini zannedenlersiniz :) ama eksik olan tevazzu
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    sen sormuyorsun adeta sataşıyorsun
    düzgün sorsan bilgimiz ölçüsünde cevap vermeye çalışırız
    diyaneti örnek olarak verdim ,yoksa bende diyanetin fetva hattını savunmam
    en güzel öğrenme yöntemi ana kaynaktır
    ana kaynak ise Kuran'dır (internette bulduğun birkaç ayetle veya başkalarının anlatması ile olmaz)
    şu ülke insanının Kuran'dan bu kadar kaçmasını hiç anlayamıyorum
    inançlıyım diyen de ,inançsızım diyen de kaçıyor ama bilmediği halde atıp tutmayı seviyor
  • kuranda kölelik ve kurban ile ilgili netbir şey varsa söyleyin bizde bilgilenelim ???
    bilirim ama öğretmek için uğraşamam moduna geçmiş olmanız konuda haklı olduğunuzu ispatlamaz :)
    eğip bükmeden ,objektif olarak 2 basit konu hakkında kafa yorarsanız ,sizede komik gelme ihtimali yüksek ,
    sadece 2 basit ama bir o kadar durumu anlatan konu ...!!!! bi deneyin :)
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    2 konu hakkında da yeterli bilgi vardır
    ama sen bu kadarı yetmez dersen o zaman oturup kendin bir kitap yaz
    gerçi hiç okumadığın belli ,sadece sağdan soldan duyduğun
    yalan yanlış bilgileri gerçek gibi kabul edip aklınca dalga geçiyorsun
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.