Şimdi Ara

Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar;

    Genelde forum içi sohbet konularımızda özellikle tavsiye içeriklerinde ME ye olan yüksek fiyat kaynaklı tepkimi hemen herkes biliyor.

    İmkan bulduğum her fırsatta ME nin kalitesini vurgulamış, Bu markanın bu sektörde LİDER konumda olduğunu defalarca dile getirmiş, Mühendisliklerine hayranlığımı saklamamış birisi olarak yine de ısrarla hep dedim ki ''MARKA DEĞERİ adı altında bizlerden para alıyorlar''

    Daha önce de teknik bir çok açıklama yapmış, Mühendisliklerine ASLA lafım olmamakla birlikte, kullanılan elektronik donanımda diğer markalardan hiç, hem de hiç bir üstünlükleri olmadığını da defalarca dile getirmiştim. Bunun ispatı olarak da, kullanılan konponentlerin (Elektronik kart donanımlarında) ST - DİOTEC - VISHAY - TOSHIBA - PHILIPS gibi üreticilerden Diyot, entegre, kondansatör, transistör, fet vb gibi bir çok unsurun tedarik edildiğini elektronik kartların üzerindeki konponentleri tek tek tespit ederek ortaya çıkartmıştık ki zaten gizli bir bilgi değil bu, neticede bu marka KLİMA üreticisi, CHİP veya ENTEGRE vs üreticisi değil yani bunları dışarıdan tedarik etmesi gayet normal.

    Peki aynı konponentler kullanılıyorsa elektronik donanımda fark olmadığı artık aşikar ise, Tamam kompresör bu işin can damarıdır ve oradan fark olsun, mühendislikleri süper hiç lafım yok orada da fark olsun itirazım yok.

    Lakin bu farkın da bir sınırı olmalı.

    Görmek isteyen herkes bu farkı görebilir neticede bunlar Milli İstihbarat raporlarından elde ettiğimiz bilgiler değil. İnterneti biraz gezen, bir kaç toptancı bir kaç bayi ile görüşen herkes bu bilgilere ulaşabilir. Ulaşılamayan noktalara ise (Elektronik donanımları vs) biz ulaşıp sizi bilgilendiriyoruz zaten. Bu anlamda sizlere aşağıda bir kaç örnek sunarak da, ME ye olan rakamsal tepkimin sebebini daha iyi izah edebilirim.

    Belirtmek isterim ki, USD veya EURO veya hangi para birimi olduğunu kıstas olarak almadım, Eklediğim resimdeki klima marka model ve fiyatlarına bakmanız dahi yeterli aslında.

    Yine de kaynak olarak şu siteyi de ekleyebilirim. Mutlaka araştırılsa diğer ülkelerden de bu tarz listeler bulunup konuya eklenebilir. yani bu bilgileri ben marka karalama, marka düşmanlığı veya ticaret adı altında paylaşmıyorum, tüketiciye zulmü reva gören hangi marka var ise burada ipliğini pazara çıkartıyoruz zaten.
    http://climacom.com/files/documents/NEW_CC_price_list_2017-2018.pdf


    Gelelim karşılaştırmalarımıza, Önce bir resim ekleyelim.

    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?



    Mesela en üstteki sırada yer alan MSZ-HJ-50VA nın ülkemizdeki satış fiyatı aşağıdaki linkde mevcut yani 5399TL
    https://www.koctas.com.tr/mitsubishi-electric-inverter-klima-msz-hj50va-17000-btu/16199-22632/

    Mevcut listede ise EURO üzerinden bu günkü kur ile hesaplayın 3500TL yapıyor.

    İşte aradaki bu fark, Marka bedeli olarak bizden alınan fark diye ısrar ediyorum.


    Aynı şekilde SAMSUNG klimaya bakalım. Model olarak tam aynı uzantı ile bulamayıp en pahalısını seçtim 2.000TL bizim ülkemizde.
    http://www.hepsiburada.com/samsung-ar7000-ar09hssdcwknsk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR7000?magaza=Teknofish&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.90.3

    Nedendir bilmem listeye göre yurtdışında bu ürün ikiye katlamış, demek bizim ülkemizde ne kadar ME hayranı var ise orada da SAMSUNG hayranı var


    LG klimaya baktığımızda ise yine kodları tutmamakla birlikte aynı ürün ülkemizde 2.999TL iken
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lg-asnw096nrr0-artcool-slim-inverter-9-000-btu-klima-275304295?mkwid=sEhYy7znk_dc&pcrid=98648296527&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605109*35249981487*98648296527*pla**pla-79002064527&rfcr=98648296527&gclid=CjwKEAjw07nJBRDG_tvshefHhWQSJABRcE-Z_D-Udv4CzJsJwZIornt6_i-TcCQHodbh6bUq5CcYLRoCLSTw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Liste fiyatına hesaplarsak aynı kur üzerinden 2761TL ediyor.

    Yani ben ''300-800 dolar aralığında bile ME satılıyor'' derken bunu kastetmiştim.

    Burada direkt olarak hedefim MARKA değil bu arada bunu da belirteyim. Gümrük vergisidir başka vergilerdir, ülkemizde BİLEREK çıkartılan prosedürel ödenekler vardır vs vs diyeceğim lakin, Ülke yöneticilerinin de mi ME ye gıcığı var da sadece ME den bu vergileri alıyorlar da ME bu kadar fiyat farkı koyuyor ürünlerin üzerine?

    Ülkemizde çin malı ürünlere uygulanan %25 antidamping konusunu ve yapılan hile hurdayı da hatırlatmak isterim. Marka japon olabilir ancak nerede üretildiğini araştırmanızı tavsiye ederim.
    http://www.hurriyet.com.tr/cin-mali-klimaya-anti-damping-vergisi-11105207

    Zamanında bu ülkeye RADYO bandrollü TELEVİZYON sokan ve maliyeti buna benzer dolandırıcılık esaslı yollarla düşürerek bu ülkede UCUZ ürün satan firmaları/markaları da unutmadık.

    Yine aşağıdaki örneklerle devam edebiliriz.

    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?


    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?


    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?


    Diyeceğim o ki değerli arkadaşlar, Biz burada bir şeyleri yazarken birilerinin satışına engel olmak, bir başkasına daha çok sattırmak için değil, saplanıp kaldığımız bir markanın adını bin kere sosyal platformlara yazmak için değil, Ticaret yaptığımız veya bu işten para kazandığımız için değil, Bir şeyler bildiğimiz için yazıyoruz.

    Tüketici olarak sosyal platformlarda bir araya gelip SATIN ALIMDAN DOĞAN GÜCÜMÜZÜ kullanabilmek ve örgütlenebilmek, tüketiciye zulmü reva gören, servisini kontrol etmeyen, ürünlerini 2 katı fiyata satan, tüketicisine olmayan ürünü satıp dolandıran, Klimayı satıp parasını alıp elektriğini bağlamayan kim var ise üzerine gidebilmek için yazıyoruz.

    Bunu yaparken en ufak bir ayırım dahi yapmıyor, hiç bir markayı kayırmıyoruz. Burada sıkıntı yaşayan hangi tüketicimiz hangi üyemiz var ise onunla bir olup birlik olup öyle hareket ettik, dilekçeler yazdık, THH lere gittik, Kurumlarla görüştük, Büyük markalar ile randevulaştık görüşmeler yapıp sorunlarımızı dile getirdik. Biz öyle oturduğumuz yerden yazmadık, BİZ çözüme odaklandık. Kişilerle veya olaylarla değil BİZ sadece fikirlerle uğraştık.

    Bundan sonra da aynı yolda devam edeceğiz Donanım haber olarak.

    Bu yazıya katkı sağlayabilecek bütün arkadaşlarımı gerek negatif gerek pozitif eleştirel dahi olsa beklerim.

    Saygı ile..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hemen rezerve diyorum, çok tepki çekecektir bu konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Etkiye Tepki diyelim o zaman Değerli Hocam.

    Dur ben de ikinci sırada rezerve edeyim madem bu kadar önemliymiş bu konu
  • Hocam bunun farkına vardırabilmeliyiz herkesi.

    Nasıl ki almamız gereken ve hakkımız olan ADAM GİBİ servis hizmeti için mücadele veriyorsak, KALİTELİ ürünleri ADAM GİBİ fiyata satmalarını da sağlayabilmeliyiz.

    Yazmasanız da biz sizi anladık hocam

    Düşünebiliyormusunuz üstadım SAMSUNG ile ME nin fiyatı aynı, hatta SAMSUNG bir tık daha pahalı.

    Ama bizim ülkemizde ME dediniz mi böyle İlahi bir erk tarafından el verilmiş efsunlanmış bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Yahu tamam kaliteli, ama bu fiyatlar saçma ötesi.

    Elbette ki RESMİ bir ağız ile doğrulayamasalar da, gidip bayileri ile biraz derin sohbet edin şu KAMPANYA diye piyasaya sürdükleir listeye adamların kendisi bile kan ağlıyor.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan'dan bagaja atıp getirsek bir tane göz yumar mı acep gümrük memurları
  • Aslında aynı konu PS4 - Cep telefonu - Laptop vs için de hep geçerli.
    İnsanın zoruna gidiyor yahu
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstat şu ClimaCom fiyatlarında açıkça Пв ibaresi var ki Rusça LV'dir karşılığı. Yani Bulgar Levası. Bu adamlar Avrupa birliğine girdi 2007'de. Euro kullanmıyorlar mı? Bilgisi olan varsa aydınlatsın.

    Edit: Cevabını buldum, birliğe girmiş ama Euro bölgesine gerekli şartları sağladıktan sonra geçebileceklermiş. Leva'ya devammış yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 31 Mayıs 2017; 17:2:20 >
  • Hocam yanlış bilmiyorsam 4-5 ülke var AB üyesi olup da avro kullanamayan. Dikkat ederseniz kullanmayan demiyorum zira yine yanlış bilmiyorsam bu ülkelerin avro kullanabilmesi için de bazı koşulları yerine getirmesi gerekiyordu vs

    Daha detaylı bilen var ise ben de merak ettim
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlar da Moldova'dan. Gariban bir ülkedir malum. İnsanlarının alım gücü yerlerde. Bulgaristan fiyatlarının iki katı neredeyse. Bu nasıl bir tutarsızlıktır?

    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?


    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 31 Mayıs 2017; 17:22:46 >




  • Bu arada, benim olduğu gibi başkalarının da kafasına takılabilir; kontrol ettim, Ado üstadın verdiği en baştaki Portekiz sitesinin fiyatlarına %20 Kdv de dahilmiş. Montaj hariçmiş. Bizim ME Türkiye montaj maliyeti ne giydirmiş olabilir ki fiyatlara? Olsa olsa € 50'yu geçmez herhalde.
  • Kampanya yaparak daha da fiyat artıran ME den bahsediyorsak gayet normal şeyler.

    Şahsen ne Japon ne Çin orta halli Kore malı LG seçtim yarın kuruluyor inşallah. Kağıt üstünde 12000 btu klima için 7.6 SEER değeri yazmışlar, aslı çıkarsa müthiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu olmuş bizde ki marka fanları asla bitmiyor Türkiye ye gönderim yapanı bulursanız amazonun linki de şurada dursun amazonun malları zaten garantili ücretsiz kargo ile geliyor bi gümrük vergisi ödersiniz genede ülkemizdeki fiyatlardan daha ucuza gelir

    https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=mitsubishi+klima&rh=i%3Aaps%2Ck%3Amitsubishi+klima




  • Hocam yanlış görmediysem, Bulgaristandaki HJ50 fiyatına, Moldovada HJ25 veriyorlar bu durumda
  • İşin gümrük-vergi boyutuna da bakalım diye düşündüm ve gümrük müşavirimizden rica ettim, baktı. Yok arkadaş aman aman vergi yükü de. ME ve diğer bir çok klima Tayland'da üretiliyor bildiğim kadarıyla. Tayland malına Anti Damping yok. Sadece % 6.7 ÖTV ki şuanda malum 0 ve % 2.7 gümrük vergisi varmış, hepsi bu.

    Neden ME (Mitsubishi Electric) fiyatları ülkemizde çok yüksek?




  • abdulrezakbinberrak A kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık güzel bir katkı olmuş hocam, bu arada sizin linki incelerken tesadüfen gördüm MİDEA MİSSİON 18.000BTU klima orada 3560TL iken Bizde 3850 gördüm mesela bunlarda neden abartılı fark yok? Bu kadar fark bizim yurtiçi satış sitelerinin kendi arasında da var zaten. Neden ME de sürekli bununla karşılaşıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulrezakbinberrak

    Çok güzel bir konu olmuş bizde ki marka fanları asla bitmiyor Türkiye ye gönderim yapanı bulursanız amazonun linki de şurada dursun amazonun malları zaten garantili ücretsiz kargo ile geliyor bi gümrük vergisi ödersiniz genede ülkemizdeki fiyatlardan daha ucuza gelir
    https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=mitsubishi+klima&rh=i%3Aaps%2Ck%3Amitsubishi+klima

    Yok hocam, Almanya bizden pahalı. İşin garip yanı bu zaten. Avrupa birliği ülkeleri arasında dahi bir fiyat istikrarı sağlamamışlar. Portekiz'de çok düşük fiyatlar, Bulgaristan öyle. İtalya az daha pahalı, İngiltere de ondan az daha pahalı, Almanya uçmuş vs vs. Kafayı yedirdi bana, benden pes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 31 Mayıs 2017; 18:20:51 >




  • ztalan kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam aldığımız fiyat ortada, Kullanacağımız yıllar ortada, Bize vereceği konfor ortada. LG klima ki bu forumda aman efendim alüminyum aman efendim çürüdü patladı çatladı diye taşlanmış klimadır ama kullanıcılarına bakıyorsunuz 3-5 istisnai ve her firmada olabilecek durumlar dışında herkes memnun, o zaman kim bu LG taşlayanlar diye düşünmek lazım

    Allah size de iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. umuyorum bir 5 yıl 10 yıl sonra ölmez sağ kalırsak yine sizin klimadan iki lafın belini kırmış oluruz. temennim bu yöndedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naviga70

    Bu arada, benim olduğu gibi başkalarının da kafasına takılabilir; kontrol ettim, Ado üstadın verdiği en baştaki Portekiz sitesinin fiyatlarına %20 Kdv de dahilmiş. Montaj hariçmiş. Bizim ME Türkiye montaj maliyeti ne giydirmiş olabilir ki fiyatlara? Olsa olsa € 50'yu geçmez herhalde.

    Hocam kafam karışmasın diye soruyorum.

    Bu durumda Fabrikadan çıkış fiyatı bu rakamlardan (Tahmin ettiğimizden) dahadamı düşük oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naviga70


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdulrezakbinberrak

    Çok güzel bir konu olmuş bizde ki marka fanları asla bitmiyor Türkiye ye gönderim yapanı bulursanız amazonun linki de şurada dursun amazonun malları zaten garantili ücretsiz kargo ile geliyor bi gümrük vergisi ödersiniz genede ülkemizdeki fiyatlardan daha ucuza gelir
    https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=mitsubishi+klima&rh=i%3Aaps%2Ck%3Amitsubishi+klima

    Yok hocam, Almanya bizden pahalı. İşin garip yanı bu zaten. Avrupa birliği ülkeleri arasında dahi bir fiyat istikrarı sağlamamışlar. Portekiz'de çok düşük fiyatlar, Bulgaristan öyle. İtalya az daha pahalı, İngiltere de ondan az daha pahalı, Almanya uçmuş vs vs. Kafayı yedirdi bana, benden pes

    Hocam benim için en önemlisi şu,

    İşin özünde FABRİKA ÇIKIŞI aslında ucuz mu değil mi?




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ucuz olmalı. Vergi yükü fazla olabilir mi, o yüzden mi bizde pahalı diye baktım vergi oranlarına, alakası yokmuş. Bulgaristan'da yukarıdaki fiyatlara satıp para kazanmıyor mu bu adamlar? Sadece bize değil, bazı başka ülkelere de lütfen bağışlayın ama tabir bu olmalı; fena geçiriyorlar. Fiyatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.