Şimdi Ara

Neden iyi ünilerde iş bulmak kolayken diğer ünilerde zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
3
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar madde madde herkes neden böyle oldugunu yazsın bakalım

Öncelikle ben başlıyorum;

Çünkü: İyi üniversitedeki akademisyenler aynı zamanda bir şirket/firma sahibi olabiliyor ve sektörde neredeyse herkesi tanıyor. Bu sayede hem staj kolay bulunuyor hem de hoca seni beğenirse kolaylıkla işine girebiliyorsun. (İnanmayan tek tek bilkent,koç,odtü vs. ünilerin akademisyenlerinin biyografilerini okusun.) Akademisyenlerin çoğunun yurtdışı eğitimi ve çalışması olduğundan yurtdışında staj, iş bulmakta kolaylaşıyor. Yurtdışında yıllarca önemli firmalarda çalışmış yazılım şirketi olan bir bilgisayar mühendisinden mi ders almak istersiniz yoksa herhangi bir ünide bilgisayar müh okuyup üzerine yüksek lisans yapmış herhangi birinden mi alırsınız?

• Şahsen kötü okullardaki öğrencilerde okuma isteği, okuduğu bölüme karşı sevgi olduğunu düşünmüyorum. Dersleri umursamıyorlar, ödevleri umursamıyorlar. Dersleri de soru ezberleyip v.b bütünlemelerden seke seke bitirip diploma alıyorlar, sonra da iş hayatında istenenleri yapamadıklarından işsiz kalıyorlar. Ortam böyle olunca herkes birbirini aşağıya çekiyor.

İyi okullarda hem öğrenciler istekli, sorumluluk sahibi oluyor hem de ortamındakiler de kendileri gibi olduklarından birbirlerini daha da yukarı taşıyorlar. Sonuç olarak her iş verenin almak isteyeceği elemanlar olarak mezun olmuş oluyorlar.

Üstteki arkadaşın dediği etiket, network kısmına da katılıyorum. Benim yazımın ise mesela bir şirketteki mezunlara baktığınızda hep bol miktarda iyi okul ve çok az diğer okullardan çalışanlar olduğunu görürüz ya, bunu daha iyi açıkladığını düşünmekteyim.
  • Yakın gelecekte okulun hicbir önemi kalmayacak. Tek kıstas beceriler ve sosyal ilişkiler olacak.
    Yurt dışında tüm büyük şirketler sosyal beceriye bakıyor arkadaşlar...
    Nasıl konuşuyor? Takım çalışması yapabiliyor mu? Kendini ifade edebiliyor mu? Bunları yapabilen insan sayısı azaldı.
    Diploma değil. Yetenek, beceri ve mental gelişmişlik! Çünkü diploma herkeste var.
    Tabii ki o gelecek ne zaman gelir bilinmez. Mevcut Türkiye'den bahsetmiyorum asla. Dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeanospetrichor -- 9 Haziran 2020; 21:14:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen kötü okullardaki öğrencilerde okuma isteği, okuduğu bölüme karşı sevgi olduğunu düşünmüyorum. Dersleri umursamıyorlar, ödevleri umursamıyorlar. Dersleri de soru ezberleyip v.b bütünlemelerden seke seke bitirip diploma alıyorlar, sonra da iş hayatında istenenleri yapamadıklarından işsiz kalıyorlar. Ortam böyle olunca herkes birbirini aşağıya çekiyor.

İyi okullarda hem öğrenciler istekli, sorumluluk sahibi oluyor hem de ortamındakiler de kendileri gibi olduklarından birbirlerini daha da yukarı taşıyorlar. Sonuç olarak her iş verenin almak isteyeceği elemanlar olarak mezun olmuş oluyorlar.

Üstteki arkadaşın dediği etiket, network kısmına da katılıyorum. Benim yazımın ise mesela bir şirketteki mezunlara baktığınızda hep bol miktarda iyi okul ve çok az diğer okullardan çalışanlar olduğunu görürüz ya, bunu daha iyi açıkladığını düşünmekteyim.
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    aynen kanka rizede mühendis olan adam iyi konusabiliiyor diye onu alcaklar beni almıcaklar aynen..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Ne dediğimi anlamamışsınız. Burada üni karşılaştırması yapmıyorum, genel konuşuyorum. Ayrıca gelecekte diyorum.
    Okuğunu anlama da önemli tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okeanospetrichor -- 9 Haziran 2020; 21:13:42 >
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    kardesim hicbir şirket yaptıgın işten baska bir şeye bakmaz bunda da hangi okuldan mezun oldugun cok önemli.. yani lisede hocalar der ya spor yapın cvnize ekleyin iş hayatında önemli olur diye.. senin dediğin de buna benziyor

• Yurt dışında büyük üniversitelerden mezun değilsen okuduğun okulun önemi yok. Sektörde sadece Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olanlar yok onun yanında alaylı yazılımcılar var.Üniversite insana kattığı en büyük başarı araştırma yapma becerisini geliştirmektir.Başka bölümlerde var bu sektörün içinde olan İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Yazılım Mühendisliğinden mezun insanlar var. Ülkemizde çok abartılıyor üniversiteler halbuki dünya sıralamaları iyi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HEMŞİRELİK ÇOK MU ZOR??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi üniye giden adam çalışan adamdır, ne zaman ne yapacağını bilir. Kendini geliştirir, iyi üniye girdiği gibi iyi işe de sahip olur. Bunların istisnaları da vardır zaten, Youtube de bilmam ne diş hekimliğini kazanamamış, çalışmayan adam yine kaybeder. Düşük üni dediğin yerlerdekiler çok çalışmadıkları için oradalar. Aralarından çalışanlar çıkarsa onlar da iyi üniye giden kadar iyi bir işe sahip olabilir. İş sende bitiyor, çalışan adam kazanır.

• İşten kasıt para kazanmaksa üniversiteye gram ihtiyaç yok
  • Üniversite baya önemli ama her şey değil.Ozellikle sosyal ilişki kurmak açısından (network dediğiniz şey) önemli. Yazılımla falan ugrasacaksaniz üniversitede bir şeyleri size çok iyi ogretmeyecekler, doğru sırayla öğretip yol gösterirler en fazla. İşverene giden github profiline bakar her şey

• "İyi" üniversiteler adamı quiz, proje falan bir şekilde eğitime bağlı tutuyor ve orada okuyan kişiler de çalışma disiplini olarak ortalamanın üstünde olduğu için gayet donanımlı insanlar yetişiyor. Bir diğeri de bence etiket, odtülü adamla bursadan mezun adama aynı muamele tabii ki yapılmaz odtülüye daha hoş bakılır bu da bilinen bir gerçek

• İyi gözükmeyen ama içinde belki de iyi üniversitelerden çok daha iyi tecrübede öğretim görevlisi barındıran üniversiteler vardır...
    İş bulunmamasının nedeni aslında universitenin puanı,cıkardıgı kisiler degil.
    Tam olarak sürü topluluğu...
    Bilgisayarı hayatında belki eline alamamış adam boun'a gidiyor paşalar gibi çabalıyor,çalışıyor hayatı bilgisayarda geçen kişilerden çok daha iyi mühendis oluyor.
    Diğer kısıma baktığımızda birde düşük puanlı üniversiteye giden kardeşimiz var çok iyi yazılımcı aslında ama üniversite ortamında karı/kız ayağına düşüyor veya sıkıntı dolu olan arkadaş çerçevelerine kendini ekliyor farketmeden.Sonrası kahvelerde geçen '' benim kupon tutmadı amuunağoyumm '' lafıyla geçiyor..

Gerçekten iyi kötü üniversite ayrımı pek mantıklı değil ( torpille alım yapan üniversiteler hariç.İsmini hatırlamıyorum ama bir üniversitede Hoca ve Asistanların neredeyse hepsi yakın akrabalardı. Profosor Halit , profosorun asistanı Halitin karısı/Halitin yengesi/Halitin baldızı/Halitin yeğeni şeklinde yani. ) gerçekten öğrenci kendini gelişmeye adamaz ise ileri de dahil pek bir şeyler yapamaz elinde bulunduğu meslekten dolayı...

İşsizliğin nedeni Görevini yapamayan Akademisyenlerden ziyade(Bu sözü söylemek çok göt ister. Ben asla bu sözü söyleyemem.Kimin hakkı. 30 yıl okumuş adamı 18 yaşında hayatta tek bilgisi osuruk olan adam mı eleştirecek ?) kendini geliştiremeyen öğrencilerden dolayı ne yazık ki.

O yüzden Türkiye için en iyi sınav sistemi bu sınav sistemi. Adam sınavsız alım yapsa üniversiteye 2 milyon kisi tıp okumak ister 2.500.000 u muhendislik yazar ...

Yani işsiz kalmamak için iyi bir üniversiteden mezun olmak şundan dolayı şart
    sürü çalışıyor,sen çalışıyorsun . Hayatında küçüklüğünden beri idealleri olan bir insansın..

Diğer arkadaş gitmiş üniye hocayla sidik yarıştırıyor ...Ne beklersin ki ? O hoca ile sidik yarıştırırken İyi bir ünideki adam hocasına hocam bana sovun ama su sorumu cevaplayın tarzında sorular soruyor...
    Bir taraf nitelikli bir ögrenci gurubu iken diger taraf '' Hayatımı yasıcam moruk..Eve cıkacam hani..Her gun alkol...Rahatca sigara icecem moruk ...'' böyle ...

O yüzdendir kötü diye bildiğimiz üniversitelerden hiç kimsenin bekleyemeyeceği tecrübede mühendisler cıkar...ADAM GELİSTİRMİSTİR KENDİNİ

Yani iyi bir meslek sahibi olmanın %80i bence öğrencinin kendini geliştirmesinde. Tabi cvde yazan şeyin şöyle gözde ayrı bir yeri oluyor.Adam boun yazısını gorunce tabi ki ayrı bir masaya koyuyordur o kagıdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbaris -- 10 Haziran 2020; 0:47:31 >

• Kendini is veren yerine koy sutcu imama mi bakarsin bogazici itu odtu mu cevap basit ilk onlar yer kalirsa sen

• Böyle bir şey yok artık Türkiyede yanlış örnek verme. Arkası olan ilkokul mezunu boğaziçiliye müdür verilir bu ülkede. Senin kastettiğin torpilsiz girilen köle işleriyse doğru ama arkası olan adam her zaman üstündür. Bir hava kurumda yöneticilerin çoğu barajı zor geçmiş insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F92CEA8E2 -- 10 Haziran 2020; 11:25:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.