Şimdi Ara

Neden insanlar Lcd Tv alıyorlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
6.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bodrumlu2

    Şuanki crt yayınlar için 84 ekran tüplü tv yi tercih ederim....


    CRT lerde buyuk ekran pek dogru olmaz, eksi yonleri var. En buyuk 72 olmalı tabi amac kaliteli goruntu almaksa. Sadece buyuk goruntu olsun deniyorsa bir sey diyemem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JakX

    Ben şahsen şu anda tv alsam hiç düşünmeden kaliteli bir 100 hz 70 ekran crt alırdım, arkadaş yurtdışına giderken bana hediye bıraktı 106 ekran bir lg plasma, birde 55 ekran philips crt var, plasma öyle duruyor arada onda dvd seyrediyorumki crtden çok daha kötü gösteriyor. Normal yayınları ise söyleme bile gerek yok çamur gibi. (Bildiğim kadarıyla normal yayın çözünürlüğü 320 ye 200)


    Arkadaşlar... Hiç özenmeden şimdi hızlı bir şekilde tv deki görüntüyü fotoğrafladım. Gerçeğinin çok daha güzel olduğunu belirterek fotoğrafa bakmanızı istiyorum. Çekim esnasında görüntüyü de durdurmadım. Fotoğrafıda orjinal çözünürlüğünden 640*480 çözünürlüğe düşürdüm.

     Neden insanlar Lcd Tv alıyorlar?


    Bu görüntüye çamur gibi derseniz el insaf derim...




  • Insanlar neden LCD alirlar ?

    CAMUR seyretmek icin... (SD)

    Plazma alsalar, daha iyi seyredebilirler (SD).


    Peki neden israrla LCD??

    LCD daha yeni teknoloji diye kamuoyu olustu cunku.


    720p ne zaman adam gibi gelir TR'ye? (Digiturk'te ve D-Smartta 3-5 kanal var ya da gelecek sanirim, bir de spor kanali vardi di mi? ) Arkadaslar, henuz avrupada bile yaygin degil HDTV. Ordan buradan upscale edilen yayinlar da var.

    Siz yine LCD almaya devam edin. 32 LCD bile SD'yi CAMUR otesi gosteriyor. CRT'lere laf soylemeyin hic. LCD super diyen goreceli ve ultra kisisel bakislara da helal olsun.
  • LCD alınacaksa sadece PS 3 ve bilgisayar için alınmalı. Plazmanın üzerinde bir TV tanımıyorum. 127 ekran'da kaliteli bir plazma ile film ya da maç izlemenin keyfi hiçbir şeyde yok. Bir de fiyat skalasına iyi bakmak lazım. 127 ekran, kaliteli, yıllarca rahatlıkla kullanılabilecek bir plazmanın fiyatı 3000 YTL'ye kadar düştü. Piyasa 6 ay öncesi gibi değil. 6 ay önce bunları almak pek çok insan için hayaldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    quote:

    Orjinalden alıntı: JakX

    Ben şahsen şu anda tv alsam hiç düşünmeden kaliteli bir 100 hz 70 ekran crt alırdım, arkadaş yurtdışına giderken bana hediye bıraktı 106 ekran bir lg plasma, birde 55 ekran philips crt var, plasma öyle duruyor arada onda dvd seyrediyorumki crtden çok daha kötü gösteriyor. Normal yayınları ise söyleme bile gerek yok çamur gibi. (Bildiğim kadarıyla normal yayın çözünürlüğü 320 ye 200)


    Arkadaşlar... Hiç özenmeden şimdi hızlı bir şekilde tv deki görüntüyü fotoğrafladım. Gerçeğinin çok daha güzel olduğunu belirterek fotoğrafa bakmanızı istiyorum. Çekim esnasında görüntüyü de durdurmadım. Fotoğrafıda orjinal çözünürlüğünden 640*480 çözünürlüğe düşürdüm.

    Bu görüntüye çamur gibi derseniz el insaf derim...


    Arkadasım boyle fotograflama ile olacak bir sey degil. Simdi sen 4:3 olan goruntuyu 16:9 yapmısın, ayrıca 720x576 olan cozunurlugu lcd cozunurlugune buyuterek uyarlamısın daha burda goruntu ofsaytta zaten.
    Sd yayını lcd de net izleyemezsiniz. Lcd tv ler hd yayın icin tasarlanmıs urunlerdir cunku. Yanına duz ekran 100 Hz bir 72 ekran koydugunda hersey ortaya cıkar. CRT cok daha dogal renkler, cok daha yuksek kontrast, cok daha hızlı tepkime suresi ve piksellesmeyen gruntu vercektir cunku sd yayın crt nin isi.
    Magazalarda sd yayına baglanmıs urunlerde durumu cok net goruyoruz zaten. Ozellikle yakın cekimlerde insan ten rengi beni cok rahatsız ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Mart 2008; 17:33:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sabriaga

    LCD alınacaksa sadece PS 3 ve bilgisayar için alınmalı. Plazmanın üzerinde bir TV tanımıyorum. 127 ekran'da kaliteli bir plazma ile film ya da maç izlemenin keyfi hiçbir şeyde yok. Bir de fiyat skalasına iyi bakmak lazım. 127 ekran, kaliteli, yıllarca rahatlıkla kullanılabilecek bir plazmanın fiyatı 3000 YTL'ye kadar düştü. Piyasa 6 ay öncesi gibi değil. 6 ay önce bunları almak pek çok insan için hayaldi.



    Aynen dediginiz gibi plazmalar sd yayınlarda lcd ye gore cok daha iyi. Lcd ise daha cok duragan gorutude one cıkıyor cunku cok keskin. Bilgisayar gibi kaynaklara baglanacaksa lcd ama sd yayın izlenecekse plazmadır. Plazmada renk sayısı dogallıgı, kontrastı siyah uretimi, tepki suresi lcd den cok daha ileri seviyededir. Plazmanında eksi yonleri var tabi ama sd yayına daha uygun altyapıda.




  • Ben demiyorumki lcd'de sd yayınlar çok süper. Ama "çamur gibi" terimini hak edecek durumda da değil.

    Ben 72 ekran 100hz flat bir crt den lcd ye geçiş yaptım. Hiçte crt deki görüntüyü aramadım. Ama crt'nin üstün yanlarının farkında olduğum(hareketli sahnelerde çok daha net) gibi, lcd'nin de üstün yanlarını veya eksi yönlerini görebiliyorum.

    ...Ve bu artı ve eksileri yan yana koyduğumda yeni bir tv alınacaksa crt yerine plazma veya lcd tercih edilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.

    Üstelik senin rahatsız olduğun ten renginin, tv ayarları ile çok kolaylıkla halledilebileceğini söyleyebilirim.
  • High Definition izlemeyecek birinin Gidip LCD veya Plazma alması çok büyük israftır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THX

    High Definition izlemeyecek birinin Gidip LCD veya Plazma alması çok büyük israftır


    Dedigim gibi benzini olmayan araba almak gibi bir sey. Malesef insanlarımız teknoloji duskunu ne oldugunu anlamadan dinlemeden kosup ezbere alıyoruz. Hava atma tarafımız cok agır basıyor. Sonra kendimizi kandırıyoruz cok yazık. Bana gelen arkadaslarda bu duvara bir lcd yakısır diyor peki neden yakısır hava atmak icinmi ? Anlatıncada boyle oldugunu bilmiyordum diyip kalıyor. Biz bu kadar kolay para kazanmıyoruz, neden birilerini zengin etmek icin yarısıyoruzki ? Aynı durum cep telefonlarındada gecerli sadece alo der ama gider son model tel alır hic bir ozelligini kullanmaz cok ornek var malesef cok. Bence konu baslıgının cevabıda bu olmalı "Insanlar daha cok hava atmak icin lcd alıyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Mart 2008; 18:35:21 >
  • Eğitim şart
  • CRT satısları neredeyse durdu, Plazma ve lcd lerde fiyat olarak 1-2 sene oncesine gore cok asagilara geldi. Panel TV'lerin evde cok yer isgal etmemesi insanlarin hakli olarak bu cihazlara yonelmesine sebep oldu.

    Ancak, insanlarin %95'inin HD yayindan hebri yokken, ordan burdan duyma sozlerle bodozlama LCD almasina uzuluyorum. Adam zaten SD TV yayinindan baska birsey seyretmiyor. PS3 falan yok. Madem panel alinacak, bu durumda PLAZMA alinmali. Hic yoktan SD olayinda LCD'ye gore cok daha yatkin ve yetenekli.

    LCD nin yeni teknoloji olmasi demek, SD yayinlarda da basarili olmasi demek degil. SD'lerde Plazma tartismasiz daha basarili. Plazma'nin HD olayi da iyi ayrica. Renklerin abarti canliligi bir sure sonra gozleri de rahatsiz etmeye basliyor, zaten dogallik da yok LCD"lerde. Ama PS3 icin %100 LCD olmali.... tartisma goturmez....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 19 Mart 2008; 8:53:35 >
  • bende PANASONIC VIERA TH-42PV70F PLAZMA var sd yayınları eski crt sony tvimden %100 daha kaliteli ve canlı veriyor dturk kullanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m184

    bende PANASONIC VIERA TH-42PV70F PLAZMA var sd yayınları eski crt sony tvimden %100 daha kaliteli ve canlı veriyor dturk kullanıyorum



    Plazmalar zaten CRT ye benzer bir altyapı icerir. Sd yayınlarda panel alınacaksa Plazma daha uygun.
    Ama %100 ibaresi cok iddealı olmus. Sd yayının en iyi yine sd yayın icin tasarlanmıs CRT de izlersiniz.
    Arastırın "En iyi görüntüleri kaynağınızın çözünürlüğü ile ekranınızın gerçek çözünürlülüğü uyarsa alırsınız."
    4:3 olan ve cozunurlugu dusuk bir yayını 16:9 a cıkarıp, 1024x768 e buyuterek tam ekranda izlemek varolan kaynagı deforme etmek demektir ve %100 daha kaliteli iddeası biraz yanlıs. Plazmanız 720x576 cozunurlugunde olsaydı bu sozkonusu olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Mart 2008; 10:47:16 >




  • İnsanlar neden lcd tv alıyorlar??? hmmm şu nedenden olabilirmi acaba diye düşünmeden kendimi alamıyorum(kendimi alamıyorum o zaman lcd alıyım)

    Durum bence şundan ibaret sonuçta yayınların geleceğinin HD olduğuna sanırım hemfikiriz eninde sonunda Hd yayına bizde ayayk uydurucaz.

    Peki bu durumda artık TV sini değiştirmek isteyen yada ilk defa TV alıcak olan bir kimse dahi şimdi sd yayınlar var ben en iyisi gidip bir crt alıyım sora HD yayınları gelince crt TV mi çöpe atıyım(satmak gibi bir durum olmadığı için) sonra bir Lcd alırım diye abuk subuk bir düşünceye girmicektir girmemelidirde zaten.Çünkü bilindiği gibi TV dediğimiz aygıt öyle senede 2 defa değiştirilen birşey değil uzun süreli kullanılan bir beyaz eşya dostumuzdur.Tabii ki bu durumda gelecekte çıkabilecek teknolojileri destekleyen bir LCD almak hiçte saçma bir hareket değildir bence!!! sizce????




  • Neredeyse 2 sene once 72 ekran tuplu televizyonum bozuldu. Idarelik 55 ekran seyredip yeni tv almak icin arastirlmalara koyuldum. Internette ve forum icerisinde de arastirmalar sonucu 127 ekran Sony 3Lcd aldim.Ilk baslarda gozume bayagi buyuk geldi.Ama zamanla buyukluk ve yayinlari 16.9 olarak izlemeye alistim. Bilgisayari baglayi dvd veya elimdeki birkac hd filmi izlemek cok keyifliydi. Oyun oynamak apayri bir zevk olmustu. Gercekten soylendigi gibi alabiliyorsaniz buyuk ekran gercekten guzel.
    Ben alirken bir 10 sene daha tv degistirmeyecegim icin boyle bir secim yapmistim ve kesinlikle pisman olmadim.SD ayinlar mukemmel degil yalniz kesinlikli birkac kanal haric rahatsizlik duymadim.
    Simdi yurtdisinda calistigim icin buyuk ekranda film izlemeyi ozledim. Bence bu saatten sonra kesinlikle crt tv alinmaz.Saygilar
  • Sevgili arkadaşlar,
    LCD yada plazma bir tv almak üzereyim,hiç anlamadığım için forumu bayağı inceledim ve çıkardığım sonuç genelde SD yayınlar için plazmanın LCD ye göre daha avantajlı olduğu ve ps3, pc ile HD yayınlar için LCD nin daha iyi olduğu. Çok önemli bir şeyi öğrenmek isterim eğer yardımcı olursanız sevinirim,
    çözünürlüğü yüksek full HD veya HD ready bir plazma ps3, pc ve HD yayınlar için LCD den dahamı başarısız? Neden herkes ps3,pc ve HD yayınlar söz konusu olduğunda LCD tamam diyorda plazmanın esamesi okunmuyor? Şimdiden tşkler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okancalik

    Sevgili arkadaşlar,
    LCD yada plazma bir tv almak üzereyim,hiç anlamadığım için forumu bayağı inceledim ve çıkardığım sonuç genelde SD yayınlar için plazmanın LCD ye göre daha avantajlı olduğu ve ps3, pc ile HD yayınlar için LCD nin daha iyi olduğu. Çok önemli bir şeyi öğrenmek isterim eğer yardımcı olursanız sevinirim,
    çözünürlüğü yüksek full HD veya HD ready bir plazma ps3, pc ve HD yayınlar için LCD den dahamı başarısız? Neden herkes ps3,pc ve HD yayınlar söz konusu olduğunda LCD tamam diyorda plazmanın esamesi okunmuyor? Şimdiden tşkler


    Lcd ile plazma cok farklı teknolojiler. Madem elimizde internet gibi bir nimet var nasıl calıstıklarını altyapısını ogrenince neyin ne oldugu cok net ortaya cıkacaktır. Kısaca plazma altyapısından dolayı renk,kontrast,tepki suresi cok iyi. Hareketli goruntu film izlemek icin cok daha uygundur. Lcd ise duragan goruntulerde, cozunurluk ve keskinlik konusunda cok onde. Plazma gaz tepkimesiyle calısır ve komsu hucreyi etkiler keskinlik bozulur ama lcd de sıvı tepkisiyle calısır ve komsu hucre etkilenmez buda cok daha keskin sınırlar verir. Bir pc kaynaklı baglantıda lcd daha uygundur bu yuzden. Bu konunun ayrıntıları cok daha fazla tabi ama cok kısaca bu sekilde. Hd yayın gelse bile lcd ler yetersiz oldugundan ideal sonuc alamayacagız o yuzden led lcd gibi kavramlar cıkmaya basladı dahada cıkacak.




  • quote:

    Tabii ki bu durumda gelecekte çıkabilecek teknolojileri destekleyen bir LCD almak hiçte saçma bir hareket değildir bence!!! sizce????


    LCD henüz çok yeni ve gelişme aşamasında bir teknoloji.

    Yani lcd alarak geleceğe yatırım değil bir nevi deneme tahtası almış oluyorsunuz.

    Sadece birkaç yıl sonra gelecek olan modeller bile elinizdeki lcdlerden kat kat üstün olacaklar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JakX

    quote:

    Tabii ki bu durumda gelecekte çıkabilecek teknolojileri destekleyen bir LCD almak hiçte saçma bir hareket değildir bence!!! sizce????


    LCD henüz çok yeni ve gelişme aşamasında bir teknoloji.

    Yani lcd alarak geleceğe yatırım değil bir nevi deneme tahtası almış oluyorsunuz.

    Sadece birkaç yıl sonra gelecek olan modeller bile elinizdeki lcdlerden kat kat üstün olacaklar.



    Bu yine laptop/pc veya cep telefonu olayına benzemeye başladı....Herhalde 1-2 sene sonra daha iyi ve gelişmiş teknolojiler ortaya çıkacak.Bu herzaman böyle oldu ve olacak zaten..Amacınız bunu kovalamaksa şimdiden kolay gelsin...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: merttt35

    İnsanlar neden lcd tv alıyorlar??? hmmm şu nedenden olabilirmi acaba diye düşünmeden kendimi alamıyorum(kendimi alamıyorum o zaman lcd alıyım)

    Durum bence şundan ibaret sonuçta yayınların geleceğinin HD olduğuna sanırım hemfikiriz eninde sonunda Hd yayına bizde ayayk uydurucaz.

    Peki bu durumda artık TV sini değiştirmek isteyen yada ilk defa TV alıcak olan bir kimse dahi şimdi sd yayınlar var ben en iyisi gidip bir crt alıyım sora HD yayınları gelince crt TV mi çöpe atıyım(satmak gibi bir durum olmadığı için) sonra bir Lcd alırım diye abuk subuk bir düşünceye girmicektir girmemelidirde zaten.Çünkü bilindiği gibi TV dediğimiz aygıt öyle senede 2 defa değiştirilen birşey değil uzun süreli kullanılan bir beyaz eşya dostumuzdur.Tabii ki bu durumda gelecekte çıkabilecek teknolojileri destekleyen bir LCD almak hiçte saçma bir hareket değildir bence!!! sizce????


    Bence de.
    Yaw olay bu kadar basit ve net anlatılabilirdi. Nedir bu LCD düşmanlığı anlamıyorum. 51 Ekran CRT kullanıyordum. Salonda (25 m2) oturmaya başlayınca tabiki çok küçük laldı. Yeni TV almam gerekincede hep aklımda olan ama fiyatları çok yüksek olduğu için alamadığım Samsung 40" LCD aldım. Salon duvarına yapıştırdım oh ne güzel oldu. Geçnmiş yıllarda LCD veya Plazmaların 5000 YTL 10000 YTL'ye satıldığı(Üdtelik HD falanda yok) zamanlarda alınsa ha belki tepkili arkadaşları anlayacağım. Ama 1500 YTL-2000 YTL'ye iyi markaların LCD lerini alabiliyorsam LCD alırım ve aldım. Yok öyle çamur falan. Bu tamamen LCD'ye çamur atmaktır. Tekrar söylüyorum. Digi ile seyrediyorum. 4-5 mt.mesafeden seyrediyorum. Dibine kadar girip pikselleşme gölge vs. varmı diye bakmıyorum. Yaw çok güzel gösteriyor. İzlemesi çok zevkli Renkler harika. Bir arkadaş parlak gözü yoruyor demiş. Gündüz parlak akşam doğal seyredeceksin. Sinemayı sinema görüntü ve ses modunda izleyeceksin. Herşeyin bir şeyi var değilmi.
    Yani kısacası bu saatten sonra büyük ekran TV ihtiyacı olupta gidip tüplü alacak arkadaşın aklına şaşarım. İhtiyaç yokken sırf meraktan zevkten LCD alınırmı bu tartışılabilir. Böyle bir durumda olsam en azından bir yıl daha beklerdim. Ama 12 yıldan beri 51 ekran CRT seyreden biri olarak diyorumki ulen iyki almışım be seni 102 Ekran LCD...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.