Şimdi Ara

Neden Hiç Ekonomi Konusulmuyor !!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanayi üretimi 11 aydır istisnasız gerilerken . Yoldan çıkmış saranpole yuvarlanarak bir aracın içinde sanki karı koca kavgası izliyoruz.

    Son birkaç yıldır her açıdan zayıflayan ekonomi kötü gelen veriler ve 1.15'den 5.50ye ulaşan dolar kuru neden hiç konusulmuyor ?

    Hani tek adam olunca bütün kurumlar yokedilmis yetkiler Erdoğan 'a devrilince refah gelecekti ? Tam tersine başta ekonomi olmak üzere herşey gerilerken ülke içinde çok zehirli bir atmosfer yayıldığı ortada değil mi ?

    Gerçek sorunlar niçin konusulmuyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Mart 2019; 8:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapacak birşey yok, AKP'nin tüm planı kredi ve kolay para bulma üzerine, başka bir B Planı yok. Paran yoksa kemer sıkarsın, ama ona da hiç razı değiller çünkü hep küfür ettikleri 90'lara dönmüş olacağız.. Tayyip batıya çok öfkeli, paramı niye kestiniz diye. Savaş ekonomisi ile para gelmesini umuyor, ama sınırötesine ABD'den izin yok. Yani bir olağanüstü durum hasıl olsun da Batı yardım etmeye karar versin umudunda, giderek delirmiş bir lider portresi çiziyor.
    Biz konuşsak ne fayda ? Dinleyen var mı ? Gir YouTube 3 4 tane vatansever ekonomist var adamlar veriler üzerinden izah ediyor, bilale anlatır gibi anlatiyor, öteki çıkıp dolar alana haddini bildirecegiz diyor... Ben kafayı takmaya bıraktım, zamanı geldiğinde gidecekler o zaman konuşuruz "bu ülke nasil ayağa kalkar neler yapabiliriz" diye...
    Kime sarsam diye düşünüp bana sarmışsın. Nereden biliyorsun çomar olduğumu? Sırf muhalefet kötü dediğim için mi? Nereden biliyorsun eğitimsiz olduğumu? Nereden biliyorsun kendimi geliştirmediğimi?

    Kendi gelişimimle hava atmayı, böbürlenmeyi hiç sevmiyorum, zorlama beni. Ben de muhalifim ve şu an memnun değilim. Sevmek zorunda mıyım arkadaşım? Adamları çomar diye diye iten sizsiniz. Kimden oy almayı düşünüyorsunuz? Karşıt görüşe direk çomar diyorsunuz...
    Gemi batiyor ama gemidekiler birbiriyle ugrasiyor. Bu ugrasida kendisini akilli sananlar da gemide oldugunu idrak edemeyecek kadar da AYMAZ cok bu ulkede ...


    Ekonomi bu hallere gelecegi yillar onceki devlet politikalarindaki rezaletlikten belli olmaktadir.

    Iktidar elbette hep populst kulp takmaktadir dij gucler vs...

    Her ulkenin dis gucleri dusmanlari vs vardir onemli olan guclu bir ulke isen bir ulkeye mahkum degilsen veya ikame edilebecek ulkelerle iliskilerin yoksa kendi yaginda bile kavrulamayacak halde iken kriz baska ulkelerde nasil ise ayni seylerin Turkiye'ye hissedilen reel etkisi de daha cok olmaktadir ...


    Ithalat ve asiri vergilendirmeler ile cark donmuyor ...

    Devlet vizyonsuzlugu caga uygun adimlari atamamasi ...


    Klasik Osmanli yikilisi gibi ... Kaputilasyonlar, ronesansin zamaninda yasanmamasi, demokrasi vs imparatorlugu evrimlestirmektense korku ile yikimina buyuk vesile olmasi baskilar her alanda ...


    DH de ya troller ya da naif AKP liler bile kendi verdigi kaynaklardaki tablolari verileri saglikli ve tam idrak edemiyor yardim ediyorum susuyorlar... Ya trol samimi degillerdir ya da ... Velhasil bos insanlardir ... Yapicilik farkindalik namina SIFIRLARDIR bosa mesgaledirler. Eglence odakli deseniz o bile olmaz o derecede :/ ...



    Universite Ekonomi Akademisyenlerinden biri dersine girmistim genclik yillarinda sunu demistim : Uretim odakli bir yapilanma ( verimli uretim, katma degerli uretim... ) ... Uretim olduktan sonra iste o zaman ekonominin kitabina uygun isler icraa edilir demistim AMA o akademisyen dersini aldigim ogertim gorevlisi malesef HAYIR! demisti baska birsey de demedi :) :/ ... Yil 1999 idi ...



    Biraz da sorun sanki her kesimde var bu zincirleme ed etkilemektedir genis alanlari da kapsamaktadir. Hayatimizin her detayinda hissetirmektedir dolayli veya direk! ...

    Insanlarin gercekleri perdeleyen her turlu dogmalara da karsiyim ...

    Uzun vadeli planlar yok varsa da yok edildi ...

    Kisa ve orta vadeli planlar zaten felaket ... Gunu kurtarma odakli ama yarina nasil yansiyacak hic dusunulmuyor ...


    Erdemli Teknokratlar yonetilmesi sart. Suan bir sihirli degnek ile bu yonetim degisimi olsa bile Turkiye in toparlanmasi bence en az 10-20 yil alir :/ ...
    Zamanında Kıbrıs ambargosunu rağmen oluşan tüp kuyruklarında laf ederlerdi. Şimdi ot kuyrukları ortaya çıktı ve buna varlık kuyruğu bu dediler.

    Cumhuriyet tarihinin en yüksek vergilerine rağmen bir ülkenin ekonomisi 17 yılda nasıl bitirilir bunun kitap niteliğinde bir kısa özetini gösterdiler bize.

    Ekonomi bakanı diye getirdikleri damadın yaptığı şeyler sadece ve sadece günü kurtarmak ve ülke insanın üstüne yeni vergilerle daha çok yük bindirmek üzerine kurulu.

    Sebze ve meyveler bile ateş pahası olmuş. 10-15tl leri kabullenmiş insanlar. Eskiden elektronik aletler çok pahalanmış vs derdik artık bunları geçtik temel ihtiyaçlar dahi aşırı pahalanmış durumda. Asgari ücretlinin yeni yapılan zamma rağmen maaşının büyük bir kısmı aşırı enflasyonla eridi gitti. Öyle söyledikleri gibi 20% enflasyon vs yok. İşleri güçleri insanları kandırmak üzerine kurulu.

    Sıcak para akışı durunca kısacası büyük ülkeler kemer sıkma politikası uygulayınca bunun adına dış güçler ekonomimize saldırıyor dediler. Ve bu kemer sıkma durumun oluşacağı aşikarken 17 senede bunun önemlini bırakın almayı görmezden geldiler. Şimdi de aynı para akışının oluşması için günü kurtarmaya seçimlere odaklanmış durumdalar.

    En büyük hataları da şu oldu. Ülke içi politika tarzıyla(tükürdüğünü yalama aynı gün söylediğini başka bir gün tersini söyleyerek onu savunmak )dış politika yönetmeye kalktılar ve hala buna devam ediyorlar. İşte bu belirsiz düşünce yapısı ile ekonomideki en önemli şey olan güven ortamını komple çökerttiler. Getirdikleri tek adam rejimi ile de buna tuz biber ekmiş oldular.
  • o konuşuldu, dış güçlere ve çeşitli lobicilere suç atılarak sonuçlandırıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Bu ay yeni veriler geldi sanayi üretiminde yüzde 5.5 gerileme var ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    farkındayım, zaten otomotiv sektöründe çalışıyorum, günlük araç üretim sayıları ve aylık öngörüler sürekli bizle paylaşılıyor. araç üretim sayısısındaki düşüşün sonuçlarını tahmin ediyorum, görüyorum, anlıyorum ama benim anlamam çok önemli değil atölyede 2.5-3k maaşla çalışan operatörlerin anlamask lazım
    anlıyorlarmı sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz konuşsak ne fayda ? Dinleyen var mı ? Gir YouTube 3 4 tane vatansever ekonomist var adamlar veriler üzerinden izah ediyor, bilale anlatır gibi anlatiyor, öteki çıkıp dolar alana haddini bildirecegiz diyor... Ben kafayı takmaya bıraktım, zamanı geldiğinde gidecekler o zaman konuşuruz "bu ülke nasil ayağa kalkar neler yapabiliriz" diye...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden konuşulmuyor biliyor musun? Bu beceriksiz muhalefet yüzünden konuşulmuyor. Ya senin en güçlü silahın ekonomi ekonomi ekonomi. Bu kadar basit.

    Halk tanzim kuyruklarından alıyor sebzesini meyvesini. Utanmasak karne ile alıcaz meyveleri. Buradan hükümeti vurmak yerine daha hala başka saçma sapan konulardan bahsediyorlar.

    Bakın miting alanında Yeni Zelanda' daki saldırı görüntülerini izlettiler, tertemiz gündemi değiştirdiler. Kanma arkadaşım kanka. Ekonomiden vur çok mu zor?

    Kılıçdaroğlu' nun ciddi ciddi Erdoğana çalıştığını düşünüyorum. Akşener desen zaten ne yapıyor ne ediyor belli değil. Adam akıllı sadece Temel Dede siyaset yapıyor, ekonomiden vuruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemi -- 20 Mart 2019; 9:22:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Entrika, küfür, dedikodu, yalan haber, hakaret
    Az oldugu için rağbet görmüyor. Gerilerde kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacak birşey yok, AKP'nin tüm planı kredi ve kolay para bulma üzerine, başka bir B Planı yok. Paran yoksa kemer sıkarsın, ama ona da hiç razı değiller çünkü hep küfür ettikleri 90'lara dönmüş olacağız.. Tayyip batıya çok öfkeli, paramı niye kestiniz diye. Savaş ekonomisi ile para gelmesini umuyor, ama sınırötesine ABD'den izin yok. Yani bir olağanüstü durum hasıl olsun da Batı yardım etmeye karar versin umudunda, giderek delirmiş bir lider portresi çiziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi çoh eyi, konuşmaya gerek yok.
  • Cambaza bak !
  • Seçim öncesi sorun giderildi havası verilmeye çalışılınıyor. Farkındaysanız FOX TV'de bile ekonomi haberlerine yer verilmiyor bu ay, siyasi haberler yapılıp haber bülteni sonlandırılıyor. Diğer kanalların haberleri hak getire zaten onlar isviçre edasıyla haber yapıyor.

    Her alanda hükümet tarafından bir baskılama söz konusu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden konusulsunki bütün medya ellerinde medya sabah akşam ekonomi kötü diye haber yapsa bunlara kim oy verir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi konuşsan ne olur ki ?

    boş tartışmalar . nedeni şu

    doğru bir ekonomi modelini hayata gecirecek bir ne mekanizma var nede toplumsal bilinç var nede bir örgütlenme siyasi parti var

    malesef bu bir realite ..
  • çünkü ekonomi leş seçimden sonra 10'a kadar gidicek dolar ve IMF eninde sonunda túrkiyeyi alícak çok fazla konuşulcak birşey yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemi

    Neden konuşulmuyor biliyor musun? Bu beceriksiz muhalefet yüzünden konuşulmuyor. Ya senin en güçlü silahın ekonomi ekonomi ekonomi. Bu kadar basit.

    Halk tanzim kuyruklarından alıyor sebzesini meyvesini. Utanmasak karne ile alıcaz meyveleri. Buradan hükümeti vurmak yerine daha hala başka saçma sapan konulardan bahsediyorlar.

    Bakın miting alanında Yeni Zelanda' daki saldırı görüntülerini izlettiler, tertemiz gündemi değiştirdiler. Kanma arkadaşım kanka. Ekonomiden vur çok mu zor?

    Kılıçdaroğlu' nun ciddi ciddi Erdoğana çalıştığını düşünüyorum. Akşener desen zaten ne yapıyor ne ediyor belli değil. Adam akıllı sadece Temel Dede siyaset yapıyor, ekonomiden vuruyor.
    Siz gerçekten eğitilmezsiniz.Ulan hangi medya varda muhalefetin konuştuğunu aktarıyor.İzle bakalım İyi parti chp mitinglerini, geçen sürenin yarısı ekonomi ile ilgili belki daha fazlası.

    Lakin aynen akp'nin oyununa gelin, muhalefet bık bık bık diye ötün.Muhalefetin evet hataları var kabul ediyorum.Kemal Kılıçdaroğlunun da bırakması lazım onu da kabul ediyorum lakin bu ortamda muhalafet iş yapmıyor demek için kör edilip akp tarafından oyuna getirilmiş olmak gerek.Sizden gördüğümde akp başarılı olmuş.

    Şuna kanaat getirdim, bu ülkenin a parti b parti sorunu yok çomar sorunu var.Çomar olmak içinde solcu sağcı farketmiyor.Kendini geliştiremeyen, önündeki okuyamayan adam olmak kafi.




  • Her türlü iftira, karalama, onursuz ve haysiyetsiz davranışları sergilemelerinin asıl sebebi ekonomi zaten. Seçim öncesi algıları başka yöne çektiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ile alakali birsey yazicaktim sonra aklima bimer geldi vazgectim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • siyasetle ilgilenmem ama gercekten kötü ekonomi.yaprak kımıldamıyor.
  • Eksi büyüdük
  • Lobilerin savaşı adı altında gelip gidiyor işte ekonomi dediğin lobilerin savaşı olmuş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.