Şimdi Ara

Neden her seçimde hile var diyorlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki bunlar hangi şehirde ve hangi okulda oldu onu biliyor musun? Ona ait bir bilgi var mı ?
    Ortalıkta dolanan 2 video var, birinde sandık görevlisi mühürleri basmayı unutmuş sonradan basıyor. Diğerinde sandık olduğu bile belli değil, 2-3 okul sırasını koymuşlar üzerinde evete basıyor adam. Ben sana çekiyim öyle 100 tane hayıra oy atıyım, inanacak mısın ? Asılsız saçma sapan şeylere inanıpta 2.5 milyon mühürsüz oy var diye atıp tutmayın.

    Benim tanıdığım ortaya oy basan 3 kişi var, yani geçersiz çıkması çok normal. Değil ama hadi 880bini de hayır olsun. Yine evet çıkıyor. 880bini de evet olmadığı ne malum ? O zaman 2 milyon farkla yine evet çıkıyor.
    Bu kadar gaza gelmeyin, o savunduğunuz insanlar koltuklarında oturmaya devam ederken siz zararda çıkarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 18 Nisan 2017; 16:44:48 >
  • Yav kol bozuk diyom yenildin diyorlar hala kol bozuk kol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadoby -- 18 Nisan 2017; 16:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    İşte tam da bundan bahsedilmesi gerekiyor. Nerede, ne kadar yapılmış bunun öğrenilmesi gerekiyor. Muhaliflerin belli başlı argümanlarını abartılı bulsam da, YSK 2010'da konulan kanuna karşı bir hareket yapmış mı? Yapmış. Bu da şüphe çekecek bir hareket mi, evet.

    Bunun çözümü YSK'nın bu konuda kendi verileri ile açıklama yapmasından geçiyor. Ya da CHP çıkacak, tutanaklar üzerinden kendi verilerini açıklayacak. Şu net, önceki seçimlerde ortaya atılan "hile" iddialarının çoğu seçimi çok etkilemeyecek şeylerdi. Öyle bir sandıkta 10-15 oy değiştirmekle vs. hile yapılmaz, bu yapıldıysa bile şahısların suçudur. Ama ortada YSK'nın tartışmalı ve kanuna aykırı bir kararı var, üstüne üstlük bu karar seçim günü oylama bitmeye yakın açıklanıyor (saati konusunda tam emin değilim, 16.30 lafları dolanıyor ama yanlışsam düzeltin beni). Bunlar insanın aklına soru düşüren şeyler.

    Ama haklı olduğun bir şey var, bir iki video ile büyük çapta hileyi kanıtlayamazsın, bunlar boş laflar.




  • google da chp seçim, itiraz, iptal, anayasa mahkemesi filan yazın ve geriye dönük tarayın.her seçimde aynı hikaye, aynı yalan dolanla itirazlar.
    hepsinde aynı yalan dolan ve hikaye. kendi başarısızlıklarını örtmek için nasıl da insanları enayi yerine koymaya alışıyorlar. ve en çok da chp seçmenine yazık diyeceğim. nasıl da bunlara inanıyorlar.

    yalan dolan yerine bu adam bizi 15 senedir yenmiş de yenmiş, neden biz kazanamıyoruz diye sorgulama yapmak yok. sadece koltuk korumak var. nasıl olsa bunların yalanlarına inanan çok aydın (!) bir seçmen kitlesi emirlerinde bekliyor.
  • Sen bayağı bi geri gitmişsin, hatta biraz daha geri mesela 1923leri falan örnek gösterirsen bugün tek başına iktidar olması gereken parti de CHPdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 18 Nisan 2017; 17:1:15 >
  • Çünkü millete hiçbir zaman saygı yok. Demokrasiyi sadece kendileri egemen olursa kullanacak kafa bu. Her seçim yenilgisinden ders çıkartacak yerde hep aynı masal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.uzun

    Peki bunlar hangi şehirde ve hangi okulda oldu onu biliyor musun? Ona ait bir bilgi var mı ?
    Ortalıkta dolanan 2 video var, birinde sandık görevlisi mühürleri basmayı unutmuş sonradan basıyor. Diğerinde sandık olduğu bile belli değil, 2-3 okul sırasını koymuşlar üzerinde evete basıyor adam. Ben sana çekiyim öyle 100 tane hayıra oy atıyım, inanacak mısın ? Asılsız saçma sapan şeylere inanıpta 2.5 milyon mühürsüz oy var diye atıp tutmayın.

    Benim tanıdığım ortaya oy basan 3 kişi var, yani geçersiz çıkması çok normal. Değil ama hadi 880bini de hayır olsun. Yine evet çıkıyor. 880bini de evet olmadığı ne malum ? O zaman 2 milyon farkla yine evet çıkıyor.
    Bu kadar gaza gelmeyin, o savunduğunuz insanlar koltuklarında oturmaya devam ederken siz zararda çıkarsınız.

    Birader bu seçimde hayır çıksaydı ve bu şaibeler yine olsaydı, ben yine aynı şeyleri yazardım emin ol...

    O videolar münferit olaylar, seçim geneline yayma diyorsun. Peki YSK'nın Anayasa'da, Seçim Kanunu'nda ve YSK yönetmeliğinde açıkça yazdığı halde; "AKP'nin talebi üzerine mühürsüz pusulaları geçerli saydık" demesi başlı başına bir şaibe değil mi? Yapılan herşeyden önce kanuna aykırı, bu bir... YSK denilen kurul tüm kişi ve kurumların üstünde bir kurumdur, birilerinin talebi üzerine böyle bir kural değişikliğini uygulayamazlar, bu da iki!

    Neymiş efendim aynı şey önceki seçimlerde de yapılmışmış. YSK'nın sitesinde 3-5 tane tutanak yayınlanıyor, tutankları aç oku, sene 1994, Tokat'ın filanca kasabasında 280 küsür pusulanın içerisinde 1 tanesi mühürsüz çıkmış onu geçerli saymışlar, kalkmış onu gösteriyorlar sitede... Şimdi ise 2,5 milyon mühürsüz oydan bahsediliyor, ne kadar doğrudur bilinmez ama bu saatten sonra onu da kimse ispat edemez... İyi o zaman kırtasiyede bastıralım evet/hayır kağıt parçalarını atalım zarfların içine, olur mu? Aynı kapıya çıkıyor, mühürsüz mü mühürsüz! Kaç tane mühürsüz oy var diye soruluyor "bilmiyoruz" diyor. Bilmiyoruz ne lan! Eşşek başı mısın sen orda, ne işe yararsın? Sen sandık kurulunda hiç görev aldın mı bilmiyorum ama ben aldım, MHP'den... Mühürsüz ya da şüpheli bir pusula çıkarsa, tutanak tutulur ve geçerlilik durumu sayım tutanağında belirtilir, bilmiyoruz diye birşey yoktur! Bütün bunları YSK Başkanı diyorsa o işte bir ib.elik vardır, bunu çocuk bile anlar!

    Son kez diyorum, bana göre bu mesele Hayır çıkmış Evet çıkmış meselesi değil! Hayır çıksa göbek atmayacaktım ben, endişem korkum şu anda olduğu gibi yine olacaktı... Mesele namus meselesi... Benim için oy demek namus demektir, o adamlar senin benim namusuma el uzattılar, kirlettiler ve hiçbir şey izah etmeden işi oldu bittiye getirip kapatmaya çalışıyorlar! MESELE BU!




  • 1 suçu 1 değilde 100 kişi işleyince cezada değişiklik oluyor mu ? Olmuyor, 1 kişi için veya 1000 kişi farketmez, sonuç olarak bu daha önce yapılmış bişeydir.

    O pusulaları mühürlemek sandık görevlilerinin sorumluluğundadır. O videoda büyük ihtimalle sandık görevlileri mühürleme işini unutmuş, sonradan mühürlüyorlar.
    Diyceksinki hayır o pusulaları cebinden çıkardı oraya koydu, peki onları oraya getirdi de evde mühür basmayı mı akıl edemedi ?

    Zaten bir sandıkta kaç oy kullanıldığı bellidir. Sen 100 kişilik sandıktan 150 evet 200 hayır çıkaramazsın zaten, böyle bir imkan yok.

    Mühürsüz oyun kaç tane olduğu bile bilinmiyor, ortalıkta dolanan sadece 1 tane sonradan mühürleme videosu var, onun üzerinden 2.5 milyon şaibeli oy var diye millet galeyana getirip, koltuklarını sağlam tutma çabası içindeler. Çünkü kaybettik derlerse istifa etmeleri gerekir. Her seçim sonunda olduğu gibi yine aynı bahanelerle devam edip halkın kafasını karıştırıyorlar.




  • Neden her seçimde hile var diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    İçinde evet olduğunu kanıtlasana. İftiraya bayılıyorsunuz ağlamayın artık.



    Neden her seçimde hile var diyorlar

    Kaç tane video var adam orgazm şeklinde evete basıyor. Hayıra basılan bir kanıt var mı? Hadi varsa göster?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam adaplarıyla susmayı bilmiyorlar. 8 seçim kaybettiler hala ağlıyolar hile var diye. Bakın saadet de hayır diyordu Başkanı çıktı dedi ki saygı duymalı herkes. Oldu bitti. Ama bunlar hala ellerinde tencere tava ağlıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan birini getir göster bu adamlar tam 7 seçim kaybetti, işine gelen bir tane hariç hepsine hile dediler. Nihayetinde 8. Seçim oldu onda da yenildiler ve buna da hile diyorlar. Adam basar kahkahayı ya. Tam olarak şöyle güler

    Birileri sahte videolar çeker nete atar birileri der 2,5 milyon oy kıç tarafından uydurma bir rakam sallar 2,5 milyon oyun hepsi de evettir bilmem ne bilmem ne. Bi yabancıya bunları anlatsam adamın karnına gülmekten ağrılar girer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 18 Nisan 2017; 17:47:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Birader,bak! ben diyorum ki mühürsüz oyların sayısı bilinmiyor diye birşey olamaz! Sonradan mühürlenen pusula varsa (ki bu yasal değil) tutanaklara geçerdi, kimse kafasına göre bunlara mühür basamaz, sandık başkanı da olsa, ysk başkanı da olsa bunu yapamaz! YSK'nın en azından bu mevzuyu aklamak için yapması gereken şey; şu şu şu sandıklarda şu kadar mühürsüz oy tespit edildi, şu şu sebeplerden ötürü de kabul edildi/edilmedi şeklinde tutanakları kamuoyu ile paylaşmasıdır, ki zaten bu da görevidir... Nasıl ki teee 23 sene evvelki tutanakları paylaşmışlar, bunu da öyle yapmalılar, bilmiyoruz etmiyoruz oldu bitti deyip bu işi böyle bırakırlarsa ben o kurumun da bu seçimin de meşruluğunu sorgularım arkadaş!

    Sen hala tutturmuşsun koltuk sevdası da bilmemne sevdası! Bahsettiğin zatların bugün değil, yıllar önce istifa etmesi gerekirdi, bulundukları koltukları daha çok hakedenler varken onların oturması beni rahatsız ediyor zaten, o ayrı bir tartışmanın konusu...

    Şu kazandık kaybettik konusunu da bir konuşalım, bu bir parti seçimi değildi ama bunu parti seçimi havasına sokan cumhurbaşkanının ta kendisi oldu! Bu referandum ile gelen düzenleme sana da bana da aynı mesafede. Şayet bu bir zaferse, bir kazanımsa bana da kazandıracak çünkü ben de bu ülkenin vatandaşıyım değil mi? Haaa birşey kaybettirecekse eğer, benim kaybettiğim şeyi sen de kaybedeceksin... Onu da zaman içerisinde göreceğiz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 18 Nisan 2017; 17:53:55 >




  • miş muş maş haş kaş laş paş ataş mışşşşşşşşşşşşşşşşş


    He who gets up (starts up) in anger, sits down with a loss.

    Neden her seçimde hile var diyorlar




  • miş muş maş haş kaş laş paş ataş mışşşşşşşşşşşşşşşşş


    He who gets up (starts up) in anger, sits down with a loss.

    Neden her seçimde hile var diyorlar




  • aga olan şeylere olmuyormu desinler tabi her zaman istediğini alan susuyor karşı taraf dile getiriyor Allah Cc. herşeyi biliyor hile varmı adam kayırma varmı yokmu lakin deve kuşu gibi kafayı kuma gömüp olana bitene göz yummak ta İslama müslümanlığa aykırı .............

    Eger her kim hile yapıyor ise devlet millet işlerinde, Allah Cc hile yapanların iki yakasını bir araya getirmesin varsa çoluğundan çocuğundan çıkarsın ......... vebali çok büyüktür ahirette ödenmez bu hak o yüzden en güzeli burada bu işi halletmek idda sahibi ile dalga gececegine iddasını çürüt bunu lafla değil icraatla yap adalet yoksa zulüm vardır zulmün oldugu yerde de .....
  • Bu ülke bu tür şerefsizler çok. Onların bir kısmı da forumda. Onlara sorsanız "seçilmiş kavim"

    Neden her seçimde hile var diyorlar
  • Seçimin şaibeli olduğu belli.Seçim sahte oylarla kazanıldı yada kazanılmadı ama ortada bir usulsüzlük söz konusu.Eğer bugün rte kendine çok güveniyorsa seçimi tekrarlar eğer tekrarlamaz sonucun üstüne yatarsa insanlar seçimde hile var demekte serbest.
  • way_big W kullanıcısına yanıt
    Kuralnına uygun gitse bir seçimde anlıcaDa saolun o imkanı vermiyorsunuz ayrıca yalama konusunda akplilerle yarışacak insan göremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.