Şimdi Ara

Neden her seçimde hile var diyorlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakup13

    boş sallamayı iyi bilirsiniz.


    "AK Parti-CHP arasında 13 Temmuz’da başlayan koalisyon görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. CHP’nin 4 yıllık yüksek profilli koalisyon önerisine karşı AK Parti ‘3 aylık seçim hükümeti’ önerdi. Başbakan Davutoğlu, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile buluşmasının ardından gelişmeleri açıklarken “Kılıçdaroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi."

    dönemi takip etmiyordun bari googleda o dönemi araştır.

    http://www.hurriyet.com.tr/kilicdaroglu-koalisyon-muzakeresi-soz-konusu-olmadi-29807984

    arkadaş herhangi bir parti koalisyon kurmakta mecbur mu? Koalisyon kurmadı diye suçlu mu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz
  • way_big W kullanıcısına yanıt
    "Kılıçdaroğlu davutoğlu ile anlaşıp kursaydı koalisyonu madem arkadaş"

    diye kim yazdı ?
  • way_big W kullanıcısına yanıt
    Bu ülkedeki tek yobazlar akp mitingindeki yobazlar ysk nın aldığı kararın haklı tarafını açıklasana madem yobaz değilsin işlerin resmi yürümemesi neden seni rahatsız etmiyor ? Köy muhtarı azığ ile ysknın yönetilmesi seni neden rahatsız etmiyor ? Çıkan videolar seni neden rahatsız etmiyor ? Hadi kültürlü kardeşim konuş bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen kultigin ne cahil

    adamsın Akp den önce hiç hile konuşuluyormuydu.

    Demekki yapiliyorki konuşuluyor güzel kardeşim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç Hayır çıksaydı, Akpliler en başta itiraz edecekti
    hak yeniyor falan filan diye ortalığı ayağa kaldıracaklardı,kendileri lehine olunca hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Başta kendine müslüman diyenler yapıyor bunu. Bu ülkede kendine müslüman diyenler, haksızlık karşısında seslerini çıkarmıyor,yıllardır mazlumların umudu edebiyatı yapılıyor, 15 senedir Gazze aynı yerinde duruyor. Suriyeliler de "salarım" tehdidi ile yardım yapılıyormuş gibi gösteriliyor. İsrail ile işbirliği yapılıyor,Amerika'dan medet umuluyor ama sürekli batılı,sirail uşağı edebiyatı bitmiyor bunlarda. Ulan diyorum bende bir gerizekalılık mı var. Adamlar rüzgarın seyrine göre hal alıyor.

    Konuya gelirsek YSK açık açık itiraf etti mühürsüz oyları kabul ettik diye. 2014'te yanlışım yoksa kendileri ilk itiraz edenlerdi bu konuya akpliler. Çok samimi iseler sesleri çksın yoksa müslüman kimliği ile ortalıkta gezmeyi bıraksınlar. Lafla müslümanlık olmuyor. Ya gereği gibi davranırsınız ya da artık bu dini temsil etmediğinizi söyleyip inandığınız değerlere en azından samimi olursunuz.

    Açık söyleyeyim ülkedeki liberal islamcılar bana tiksinti veriyor artık. Hele iki yüzlü islamcılar daha da tiksinti veriyor.

    Sonuç hayır çıksaydı susacak mıydınız çok merak ediyorum. Siyasi meselelerde fanatizm boyutuna varan görüşlere tahammül edemiyorum. Tamam evrensel ahlak / etik'ten bahsetmek mümkün değil ama dindar geçinenlerin bu ilkesiz hareketleri insanı bıktırıyor. Hİle olan şeyde hile var diyoruz. Olmayan şeye var demiyoruz. Hukuki darbe yapılmıştır alenen açık ve net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 18 Nisan 2017; 12:30:42 >
  • Hâla mühürsüz oy diyolar ya, o pusulaları hazırlayıp sandığa attılarda uyduruk bi mühür basmak mı zor geldi? Tamamen sandık başkanlarının hatası, ortalıkta dolanan 1 video var, ondan alip yuruyolar yok bilmem 2.5 milyon muhursuz oy varmış. Yok 25 milyon muhursuz oy var. Kafanızda öyle güzel algı oluşturuyolarki, chpnin %49 oy aldığını düşünen insan bile gördüm.

    Her seçimden sonra ayni bahaneler, bikerede çıkın başaramadık istifa ediyoruz diyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 18 Nisan 2017; 12:9:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumhuriyet Kuvvetleri


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    Çünkü ülkenin %99 u müslüman, kimse kul hakkı yemez

    Ne kadar yazık ki Müslümanlar oy çalmasın diye ateistler nöbet tuttu !

    Müslümanım diye geçinenler hırsızlığı, kul hakkı yemeyi vatani görev edinmişler bir de utanmadan bunu paylaşıyorlar zihniyetiniz batsın !

    Uyanın artık Avrupanın Amerikanın battığı yok batan biziz her geçen gün ekonomimiz eriyor daha fazla açık veriyor işsizlik artıyor ve koca bir ülke masallarla uyutuluyor.Yapmamız gereken ilk şey ekonomik reformlar ile dış politikamızı düzeltmek iken toplumu böyle ayrıştıran bu anayasa referandumunu aylarca gündemde tutmak en güçlü ticaret ilişkilerimizin olduğu yerlere kafa tutmak tarihi bir hataydı.

    Bakalım 16 nisan oldu öyle böyle istediklerini aldılar ''Atı alan Üsküdarı Geçti'' önümüzde ki süreçte bakalım ülkemiz nasıl güçleniyor yarın çıkıp 16 nisan başlangıç ö 2019 seçiminden sonra güçlü Türkiye olacak 2019 dan sonra şunları yapacağız derlerse de şaşırmayın.

    Müslümanlara hakaret etme, Cumhuriyet adını kullanıp Cumhuriyet adını kirletme, takiyye yapma!



    Ateistler müslümanlar hırsızlık yapmasın diye değil, kendi istediği sonuç çıksın diye çalıştılar desen daha mantıklı olurdu. Hiç bir sandıkta, hiç bir yerde tek bir oy bile çalınmadığı bembeyaz gün gibi ortada iken bunu farklı iftira yöntemleri ile karartman çok kinci bir hareket. Ortada en ufak bir hırsızlık, hile yokken Müslümanları hile yapmakla, hırsızlıkla suçlaman çok büyük bir iftira. Seçim özelinde sandıklarda bir hırsızlık sözkonusu değil. Gerçek pusula ve zarflardan bazılarının mühürlenmesinin unutulması sözkonusu. Mühürsüz zarf ve pusula ile kullanılan oyların kabul edilip edilmemesi tartışması var ortada. Ortada ne bir hırsızlık tartışması var, ne bir hile tartışması. Olayı farklı yönlere çekip, özellikle dindarlara hırsızlık iftirası atman çok çağdışı bir düünce. Ne bilimsel sosyolojiye, ne vicdana, de de ahlaka sığan bir durum.





    Hayır oyların en kötü ihtimalle en az %20si size göre dinci bize göre dindar insanlardan geldi. Hayır oyu verenlerin en kötü ihtimalle %85i müslüman! Müslümanlara ve özelde dindarlara hırsız muamelesi çekip hakaret eden senin zihniyetine karşı o Hayır oyu veren dindarların nasıl tepki verdiklerini ve size haddinizi nasıl bildireceklerini bilmiyor değilsin tabi.



    Hırsızlık her dinde, her görüşte, her ideolojide olur. Sanki ateistlerden hırsız çıkmaz. Bir sandıkta 100 evet, 99 Hayır çıksaydı ve oradaki sandık görevlilerinden ateistlerin elinde imkan olsaydı 2 Evet oyunu yok sayıp Hayır çıkarmayacağından nasıl emin olabiliyorsun?



    Ayrıca dolaylı yollardan ateistlere de hakeret ediyorsun. "Aslında Müslüman hırsızlık yapmamalı, ama ateistler yapabilir" iması çıkıyor. Hırsızlık yapmanın müslümanlıkla, dinsizlikle ilgisi yok. Ateist de olsan da müslüman da olsan Pagan da olsan hırsızlık yapacaksan yaparsın. Bu olgıiu kişilikle, o anki durumla, psikolojik ve sosyolojik durumla ilgilidir.



    Allah hırsızın elini kesin derken müslüman hırsızın elini kesin diyor. Zira bilmen gereken şey ise müslüman olmayana müslüman kanunu uygulanmaz. Allah Müslümanlara hırsız mı demiş oldu senin gibi. Tabiki hayır. Allah diyor ki insan beşerdir, Müslüman da olsa biri, her kötü fiili işleyebilir. İşte ben de bu yüzden müslüman olupta kötü fiiller işleyenlere karşı dünyada uygulamanız gereken cezaları emrediyorum diyor diyor Allah.



    Siyasi ve sosyal olaylardaki çarpıklıkları dinin İslam'ın üzerine yıkmak, özelde Müslümanların üzerine çamur atmak için kullanmak çok çağdışı ve ergen bir düşünce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    İçinde evet olduğunu kanıtlasana. İftiraya bayılıyorsunuz ağlamayın artık.



    Neden her seçimde hile var diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YSK da her partiden uye var mı var. Karar oy birliği ile alınmış mi alınmış. Önce Yskdaki chpli ve Hdpli üyelere sorun neden onay verdiklerini. Sebebi ben söyleyim seçimleri şaibeli gibi gösterip sizin gibi yobazları uyutmak. Siz de bu sayede 8. Seçimi kaybeden adamı unutup saga sola saldırmaya başlıyorsunuz her seçimde olduğu gibi. Kapiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Mühürsuz zarflar dan koalisyonun kurulmamasina nasıl bağladınız konuyu bravo ne içiyorsanız söyleyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Madde 98 – (Değişik: 8/4/2010-5980/19 md.)

    Sandık, yukarıdaki maddelerde belirtilen iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılır.

    Sandıktan çıkan zarflar, sandık kurulu başkanı tarafından yüksek sesle iki defa sayılır. İki sayım arasında fark olursa, üçüncü sayım yapılarak sonucuna göre işlem yapılır ve o seçimde kullanılan toplam zarf sayısı tespit edilir. Tespit edilen zarf sayısı, o seçim türüne ait özel tutanağın ilgili yerine işlenir.

    Bütün zarflar sayıldıktan sonra, geçerli olup olmaması yönünden kontrol edilir.

    Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar geçersiz sayılır. Ancak, zarfın üzerinde, herhangi bir şekilde leke veya çizik olsa bile, bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığının kesin olarak anlaşılamaması halinde, bu zarflar geçerli sayılır. İtiraza uğrayan zarflar ile itiraza uğramadan geçersiz sayılan zarflar, başkan tarafından bir kenara ayrılır. Sandık kurulu, bütün zarflar kontrol edildikten sonra, itiraza uğrayan zarfları inceleyerek, geçerli veya geçersiz sayılması yönünde kararını verir. Bundan sonra, o sandıktan çıkan geçerli ve geçersiz oy zarflarının toplam sayısı ayrı ayrı o seçim türüne ait özel tutanağın ilgili yerine işlenir.

    Geçersiz zarflar paketlenir ve paketin üzeri mühürlenerek zarf sayısı yazılır. Bu zarflar saklanır ve kesinlikle açılmaz.



    Bu işlemler yapıldıktan sonra, o sandıktan çıkan geçerli ve geçersiz zarfların toplam sayısı ile o seçim türü için oy kullanan seçmen sayısı karşılaştırılır.

    Zarf sayısı, o seçim türü için oy kullanan seçmen sayısına eşit veya eksik ise başkaca bir işlem yapılmaz.

    Zarf sayısı oy kullanan seçmen sayısından fazla ise eşitliği sağlamak için önce geçersiz zarf sayısı düşülür. Geçersiz zarf sayısının düşülmesi halinde de eşitlik sağlanamıyorsa, sandık kurulu başkanı geçerli zarflar arasından, eşitliği sağlayacak sayıda zarfı gelişigüzel çeker ve bu zarflar açılmadan derhal yakılarak imha edilir. İmha edilen zarf sayısı tutanağa yazılır.

    Yukarıda belirtilen işlemler bittikten sonra, geçerli oy zarfları sandığın içine tekrar konularak sayıma geçilir.

    Bütün bu işlemler ayrıca tutanak defterine geçirilerek, sandık kurulu başkan ve üyeleri tarafından imzalanır ve mühürlenir.

    Sandıklar, bütün seçimlere ait sayım ve döküm işlemleri bitinceye kadar oy verme yerinden çıkarılamaz.




    Merak ediyorum kanuna aykırı cumhurbaskani kararnameleri çıkarsa ne diyeceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 seçimdir hile yapılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybedecek tarafin bas vurdugu yontemdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Icinde evet olduğunu kanitlamaya gerek yok, gorulmesi gereken sey eğer icinde evet var ise o oylar olmasaydi hayir cikacagi gercegi. Sirf boyle bir olasılık olduğu icin seçim iptal edilmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hile var demiyoruz, bir hile var ve bunu dile getiriyoruz. Söylemek başka, var olan şeyi dile getirmek başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm ne iptalinden bahsediyosunuz siz ya -_-

    Kaç tane mühürsüz oy olduğunun bilinme ihtimali bile yok. Sayı veren yalan söylüyordur. Her sandıkta her partiden adam var. Partiler sandıklara birilerini yollar hep Chp buna çok dikkat ediyor özellikle. Hakkı da. En ufak şeyde de bağırır çağırırlar genelde. Bi usulsüzlük olsa ortaya çıkmaması imkansız. Mühürsüz olup olmadığını zamanında kontrol etseydiniz ağlamasaydınız ysk çok önceden söyledi sayılacak diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedeni çok açık net belli adamlar her seçim ve referandumdan sonra aynı şeyleri yaptıkları için alışkanlık olmuş nasıl bir parti ise bıkmadı adamlar 15 senedir her seçim ve referandumdan sonra aynı konular hile ile kazandınız, hile yaptınız asla ama asla kendilerinde suç bulmazlar her zaman karşı tarafı suçlarlar Şimdiden yazıyorum buraya ilk seçimlerde de aynı şekilde hile oldu diyecekler, her sandıkta adamlarının olduğunu söylüyor ama hala aynı bahaneler, madem kabul etmeyecektiniz Başkan açıklandı oylama sonuçunda alınan karar diye kabul etmeseydi CHP nin YSK üyeleri bu kadar basit, sonuçlar HAYIR çıksaydı bak bakalım o zaman basıl savunurlardı YSK, yı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp seçimin iptali konusunda ysk ya başvuru yaptı.

    Gerçekten bir kusur varsa iptal edilsin.

    Fakat 2.5 milyon mühürsuz oy pusulası kullanıldı iddiası chp nin. İddia ettiği bölgeleri ve sandiklarida tespit etmiş olmalı. Niye somut sonuçları aciklamiyor ve seçim komple iptal edilsin diyor anlamıyorum.

    Seçim yenilemek demek maddi ve manevi kayıp demek. Kullanılan geçerli oylara saygısızlık. Ülke adına kötü bir durum. Seçim yenilense ve benzer bir durum çıksa kabul edecekmi? Hayır etmeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne söylentisi kardeşim! sosyal mecra bu hile videolarıyla dolu, birini açıp da izleyin! Herif almış önüne pusulaları tıkır tıkır basıyor evetini! Köylerde 2-3 kişi aynı anda giriyor seçim odasına! Mühürsüz pusulalarda ne yazdığını kim biliyor? Bu kadar basit bir seçim olduğu halde neden iptal edilen oy sayısı rekor seviyede? Parti seçiminde 50 tane seçenek varken, cahil veya dikkatsiz birisinin hata yapma olasılığı daha çokken; bu seçimde okuma yazması olmayan bir adamın bile hata yapma olasılığı çok daha düşükken neden 880.000 oy iptal edildi! Bu oyların hepsinin hayır olmadığının ispatını kim yapabilir!

    Asıl sorulması gereken soru, videosu kaydı alenen ortada olduğu halde neden her yediğiniz haltı inkar ediyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 18 Nisan 2017; 13:35:17 >
  • Adamlar hile yapmışlar ve videoya çekip internete atmışlar.



    YERSEN tabiiii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.