Şimdi Ara

Neden hep 5 tuşunun üstünde işaret var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tuş takımlı teknolojik aletlerde nedense hep " 5 " rakamı tuşunun üstünde ya özel bir işaret var (nokta gibi) ya da küçük bir çizgi var (çıkıntı olarak, elle dokununca farkedilebilir).

Klavyede sağdaki sayısal tuş takımında
    Cep telefonlarında
    Uzaktan Kumandalarda
    .
    .
    .
    .

5 tuşunun böyle olmasının özelliği nedir, merak ediyorum?

• zannedersem körler içindir. ortadaki belirgin olan rakam 5, çevresindeki rakamları daha kolay bulabilirler heralde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahe

zannedersem körler içindir. ortadaki belirgin olan rakam 5, çevresindeki rakamları daha kolay bulabilirler heralde...

Tamamda kör adam televizyon mu izler.
    Hadi telefonda olsa anlarım ama kumandada da var
  • quote:

Orjinalden alıntı: OssGuu®

quote:

zannedersem körler içindir. ortadaki belirgin olan rakam 5, çevresindeki rakamları daha kolay bulabilirler heralde...

[. bence diğer sayıları daha kolay bulmak içindir. mesela klavyede j ve f tuşunda çizgier var onparmakta işe yarıyodu bu çizgiler diğer harfleri bulmak için.

• Görme engelli arkadaşlarımız için vardır.
    Kumanda da olması doğaldır.
    O insanlar haberleri izleyemezler belki ama elbette ki dinleyebilirler. Bu da komik değildir.
    Cep telefonu da kullanabilirler.

Görme engelli arkadaşlarımızın bilgisayar kullandığını bilmiyor muydunuz?
    Gerekli programlar aracılığıyla konuşan bilgisayarları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimayınkaff -- 19 Ağustos 2006; 12:39:00 >
  • Anladım arkadaşlar olayı.

Bana da dedikleriniz mantıklı geldi. Evet ortadaki 5 tuşunu kavrayınca çevredeki tuşları da farkedebilirler körler.

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: *yow*

quote:

quote:

[. bence diğer sayıları daha kolay bulmak içindir. mesela klavyede j ve f tuşunda çizgier var onparmakta işe yarıyodu bu çizgiler diğer harfleri bulmak için.

10 parmak klavye kullanan insan f ve j nin üzerindeki çizgilere dikkat edecek öyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ortadaki belirgin olan rakam 5, çevresindeki rakamları daha kolay bulabilirler heralde...

ben de böle düşünmüştüm
  • Görme engellilerin dışında, görme sorunu olmayan insanlar için de kullanışlıdır o noktalar. Şahsen ben kumandayı kullanirken elime aldığımda bakmıyorum parmağım hangi tuşta diye. O çıkıntıyla ayarlıyorum parmağımın pozisyonunu.

quote:

10 parmak klavye kullanan insan f ve j nin üzerindeki çizgilere dikkat edecek öyle mi?

evet ediyorlar.
  • On parmak klavye kullanırken işaret parmakları f ve j harfleri üzerine gelir. F ve G de bulunmasının amacı odur. Numara olarak ise 5 in üzerine orta parmak gelirse, bu şekilde alışıldığı takdirde en hızlı yazma metodudur.
  • quote:

quote:

İzlemez ama dinler...
  • ben de bu konunun neden kültür bilide olduğunu merak ediyorum
    kültür ile mi alakalı bilim ile mi alakalı bu tartışma konusu acaba?
  • Bence imalat sırasında baskı anında tuş takımını makinenin tutması için falan da olabilir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.