Şimdi Ara

Neden evlilikler azalıp ,boşanmalar artıyor ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
3
Favori
7.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ned_Starkk

    Boşanmalar artıyor doğru, ama öyle ha deyince boşanılmıyor, anlaşmalı olmazsa iş uzadıkça uzuyor. Yasalar kadını koruyor, halim selim bir adamsanız çekeceğiniz eziyetin haddi hesabı yok. Neyse uzatmayım evleneceğinz kişiye çok iyi karar verin nikah 5 dakkada kıyılıyor, vazgeçerseniz 5 sene uğraşabilirsiniz.



    Not: evliyim, mutluyum, 1 oğlum var.

    40lı yaşlarda kuzenimin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 19 yıllık evliydi. Yenge hanım tiksiniyorum diye boşanma davası açtı. 1 ay önce de krediyle araba almıştı. 35'e aldığı arabayı 1 ay bile binmeden 30 bine geri sattı. Oturdukları daireyi altlı-üstlü kardeşiyle ortak aldılar. Kredi abisine çıkmadığı için tapuyu bu abimin üzerine yapmışlardı. Yenge hanım davaya iki dairesi var, ikisi de bizim diye bildirmiş. Yenge hanım evden çekti, gitti. Sonra dilekçe vermiş. Eşim bana şiddet uyguluyordu, korkuyorum diye. Hakim 2 ay uzaklaştırma vermiş. Abim evine de gidemiyor şimdi. Hiç şiddet uyguladığı filan da yok, ben şahidim yaşantılarına. Mahkeme darp raporu, şahit olmadan, karşı tarafı dinlemeden nasıl böyle bir karar verdi anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenenlerin yarıya yakını boşanıyor.bu oran ileride dahada artcak.
  • 12 yaşındaki oğlunu ‘yaramazlık yaptı’ diyerek boğdu

    Kayseri’de yaşanan olayda Hasan E., oğlu Haydar’ı (12) döverek üç tekerlekli motosikletin kasasına bindirip iple boğarak öldürdü

    Bir baba vahşeti haberi de Kayseri’den geldi. İddiaya göre, belediyeden malulen emekli engelli Hasan E. (43), evde ve mahallede yaramazlık yapmasına sinirlendiği 12 yaşındaki oğlu Haydar E.’yi döverek üç tekerlekli motosikletinin arkasındaki kasaya bindirdi. Ardından küçük çocuğu iple boğarak öldürdü.

    Cani baba oğlunu katlettikten sonra bileklerini kesip, ilaç içerek intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine giden polis küçük Haydar’ın cansız bedenini buldu. Gazete Habertürk'ün haberine göre Hasan D. önce hastaneye kaldırıldı, ardından gözaltına alındı.

    http://www.haberturk.com/12-yasindaki-oglunu-yaramazlik-yapti-diyerek-bogdu-1711026
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Avukat bir arkadaşım boşanma davalarında yasaların 80% kadının lehine olduğunu söyledi, yani anayasayaki eşitlik ilkesi evlilikte işlemiyor. Bir de medyada erkeklerin tarih boyunca kadınları ezdiği ve haklarını gaspettiği yönünde bir propaganda var, kadınlar o şekilde beyinleri yıkandığı için biraz canları sıkılsın acısını erkeklerden cıkarmayı deniyorlar. Ancak buradaki sorun ne medya, ne de kadınlar. Çocuklar duymasın dizisindeki Selami gibi erkekler sorun. Taş fırın etiketli erkek te kapitalizmin maskotu : ) Kapitalizm, kadın-erkek ilişkilerini de kendisine uyacak şekilde düzenliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü
    Hayat şartları ev fiyatları kira eşya fiyatları su elektirik ev aidatı mutfak masrafları o kadar fahiş arttı ki
    Gayr-i meşru ilişki masrafı evlilikten daha ucuza mal olmaya başladı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Evlilik masrafı, herşeyden kat kat ötededir. Bursa'da gecekondu mahallelerine yakın bir yerde oturuyorum, gecekonduda yapılan düğünlerde havai fişek gösterileri oluyor, düşün artık gerisini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Çünkü
    Hayat şartları ev fiyatları kira eşya fiyatları su elektirik ev aidatı mutfak masrafları o kadar fahiş arttı ki
    Gayr-i meşru ilişki masrafı evlilikten daha ucuza mal olmaya başladı.

    haklısın hocam. zaten bu kadar asayiş,ekonomi bozuk olduğu yerde evlenilmez çocukta yapılmaz.dingonun ahırı gibiyiz.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Tek neden annelik babalık duygusunu yaşayabilmek. Hadi annelik tamam, içinden insan çıkarıyosun, tamamen senin bir parçan yediğinden içtiğinden eti kemiği oluşuyo eyvallah ta, baba olmak bana o duyguyu yansıtmıyor bir albenisi yok yani.

    Bisikletle 50 metrelik bir yokuş inersin, heyecanı anlık keyfi yaşarsın mutlusundur, sonra önüne binlerce kilometrelik dik yokuş çıkar çıkmak zorundsındır. Keşke o yokuşu anlık zevk uğruna inmeseydim dersin ama iş işten geçmiştir. Baba olmak ta böyle birşey
  • TabletlereFısıldayanAdam T kullanıcısına yanıt
    Çocuğunuz var da böyle mi düşünüyorsunuz bilmiyorum, 15 yıldır evli ve 13 yaşında bir kızı olan 44 yaşında bir insanım ve 15 yıllık evlilik boyunca sayısız kez "kafama tüküreyim neden evlendim" dediğim ve yine sayısız kez "iyi ki evlenmişim" dediğim oldu, evlilikler böyledir zaten inişli çıkışlı hayat gibi ama bir kez bile bakın bir kez bile neden çocuk sahibi oldum diye düşünmedim. Annelik başka evet ama babalık duygusunu çöpe atmayın. Evet zor evet masraflı ve evet ergenlikleri çok fena be kardeşim ama günün sonunda evlat bambaşka birşey evin neşesi ailenin çimentosu. Bilemiyorum belki kız babası olmanın farkıdır ama kızımla geçirdiğim zamanı hiçbir şeye değişmem. Bebekken eğlenceliler, şimdi ise oturup muhabbet etmekten zevk aldığım, bana okulda öğrendiklerini anlatırken gurur duyduğum, "vallahi kırıcam o telefonu yeter artık" diye bol bol kavga ettiğim ama her anına değer verdiğim bir prensesim var. Ha erkek çocuk nasıl bilmiyorum bütün arkadaşlarımızın kızları var eheh .



    Kısacası hayat zor insanın 15 sene aynı arkadaşı ile bile neredeyse görüşmediği bir hayatta evlilik yürütmek zahmetli birşey. Üstelik evlilik hayatımız boyunca işsiz kalıp eve haciz gelir mi diye korktuğumuz, 10 sene tatil yapamayıp işler dzelince tatile gittiğimizde çok mutlu olduğumuz bir evlilik bu. Kendi adıma benim en büyük şansım azla mutlu olmayı, hayatta istekleri olan ama istekleri olmayınca kendini ve beni tüketmeyen bir eşim ve aynı annesi gibi fazla şey istemeyen bizimle vakit geçirmeyi herşeyin üstünde tutan bir kızımız olması.



    Yazı uzun ama birşey anlatmak istiyorum çünkü bu çok gurur duyduğum birşey. İzlediğimiz bir programda yurtdışında yapılan bir araştırma vardı yetişkinlere en çok kimle yemek yemek ister diye soruyorlardı. İnsanların cevabı belliydi işte Brad Pitt diyordu ne biliyim ünlü bir manken sanatçı oyuncu ama hepsi. Sonra bu kişilerin çocuklarına soruyorlardı, çocukların hepsi ailemle deyip anne babayı dağıtıyorlardı. Aynısını kızımıza yapalım dedik, otururken dedim ki kızım (kiralık aşk dizisi fena moda kızım da dünyaları yıkıyor seyretmek için öyle hayran). Dedik ki kızım kiminle istersen yemek yiyebilirsin Elçin Sangu olur Barış Arduç olur ne biliyim kimi istersen dedim. Bakın kafayı kaldırdı bize baktı tabi ki sizinle yemek yemek isterim ne saçma bir soru dedi. Bir baba olarak çok gururlandığımı ve eşimin gözlerinin dolduğunu hatırlıyorum dün gibi.



    Kısacası evlilik iniş çıkışlı, bol kavgalı, çok masraflı ama düzgün bir insanla olduğunda mutluluk veren bir deneyim. Aslolan tek şey var hayatta sağlık en çok onu istedik biz hep sağlıklı olalım sağlıklı bir evladımız olsun. Gerisi nasılsa gelir, gelmezse de boşver gitsin.

    Edit: Amatör bir bisiklet sporcusu ve sevdalısı olarak ki sanıyorum tüm bisiklet sevdalıları bana katılacaktır zevk alınan şey yokuş inmek değil o bin km.lik yokuşu çıkmayı başarmak tır. İşin keyfi zoru başarmak ve arkaya dönüp çıktığın yokuşu görmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 5 Aralık 2017; 10:12:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanlıurfa'da koca dehşeti! Eşinden ölü taklidi yaparak kurtuldu

    http://www.haberturk.com/sanliurfa-da-koca-dehseti-esinden-olu-taklidi-yaparak-kurtuldu-1749144
  • 'Anneme hakâret etti' dedi babasını öldürdü

    http://www.hurriyet.com.tr/anneme-hakaret-etti-dedi-babasini-oldurdu-40679777
  • Hepsinin nedeni boşalmaların azalması. İnsanlar dilediği gibi boşalamıyor. hep stresli hep bir gergin. Sonra kavgalar çıkıyor aldatmalar oluyor falan derken boşanıyorlar.
  • Evliliğin maliyeti arttı, evlenenlerin sayısı düştü
    Yeni evlenecek bir çiftin düğün ve ev masrafları minimum 70 bin TL'ye çıktı... İstatistiklere göre evlenme sayılarında da düşüş yaşanıyor.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/evliligin-maliyeti-artti-evlenenlerin-sayisi-dustu-2135899/
  • Elleri kalem tutması gereken çocuklar madde tuzağında... Her gün binlerce insanın uğrak noktası Taksim Meydanı, yürek burkan görüntülere sahne oldu. Yaşları 10-12 arasında değişen 4 çocuk tiner çekerken görüntülendi.

    Her gün binlerce kişinin sıklıkla kullandığı yerlerden olan ve İstanbul'un göbeği diye adlandırılan Taksim Meydanı, yürek sızlatan görüntülere sahne oldu. Daha önce de ‘bonzai' diye tabir edilen sentetik uyuşturucu içip kendinden geçen madde bağımlılarının kameralara takılmasının ardından bu sefer görüntülerdekinin küçük çocuklar olması olayın vahametini ortaya koydu.

    Yaşları 10 ile 12 arasında değişen 4 çocuk, Taksim Meydanı'nda kurulan etkinlik alanının önünde başladıkları madde kullanımını anıta kadar sürdürdü. Bir ara kalkıp yer değiştiren çocuklardan birisi cebinde taşıdığı plastik pet su şişesinin içinde bulunan tineri elindeki mendile döktü.

    Küçük çocuk daha sonra kendi elindeki mendilden arkadaşlarına da paylaştırdı. Çocuklar bir süre sonra maddenin etkisinden yerlerinden hareket edemez hale geldi. Öyle ki çocuklardan birisi Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na tuvaletini yaptı. Yanlarından geçen yüzlerce insan ise duruma aldırış etmeden yollarına devam etti.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/taksim-meydaninda-yurek-sizlatan-manzara-2139185/
  • 1- fiziksel, soysal, parasal, eğitimsel denksizlik...
    2- aile kurumuna olan bakış açısı...
    2- emek, sabır, fedakarlık gibi kavramların zayıflaması...
    3- iffetin toplumda değerini kaybetmesi...
    4- diğer aile bireylerinin müdahil olması (erkeğin babasına-kardeşine maddi destek olması, akrabaların akbabaya dönüşmesi, evden misafir eksik olmaması)...
  • aşırı fazla para harcamak gerekiyor.ve ayrıca bayanların erkeler üstünde hakimiyet kazanamak istemeleri sürekli bir doyumsuzluk bayanlarda sürekli memnuniyetsizlik azla yetinmemek bayanlarda.tabi gecim sıkıntıları bunun gibi bvir sürü sebeblerden evlenmeler azalır gelecekte dahada azlcak boşanmalar artacak
  • Özellikle maddiyat, ve halkın ekonomik gücünün düşmesi bunda etkili.Benim de annem babam bu sebepten ötürü ayrıldı. Bi de aile içi işlere karışan yakın akrabalar da cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.