Şimdi Ara

Neden Emevilerin 12.000 Türk katliamı tarih kitaplarımızda yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
8
Favori
7.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 11/04/2014 Tarihin Arka Odası


    Murat Bardakçı: Kuteybe onbinlerce hatta yüzbinlerce Türk’ü Talas’da öldürdü mü öldürmedi mi?


    Fatih Şeker: Geriye dönüp baktığım zaman eğer Kuteybe'nin faaliyetleri olmasaydı Türklerin doğrusu ben müslümanlaşabileceğine inanmıyordum.Dolayısıyla Kuteybe o demir yumruğu ile napmış islamlaşmanın önünü açmış."


    .............: "Yani vurmuş yumruğu..." senin sorunun cevabı burda

    Murat Bardakçı:Hayır, "kesmekle iyi etti de" oluyor bu..."


    Fatih Şeker: Evet ben onu demeye getiriyorum, kesmekle iyi etti tarzında kurmuyorum cümleyi ama...


    https://www.youtube.com/watch?v=E9im7hDBTus





  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    o kişiler emevilerin organik torunlarıdır. DNA'ları karşılaştır %90 aynı çıkar.orta asyadan falan gelmediler yani.

  • Tarih kitaplarında anlatılmayan çok şey var. Örneğin Yunan ve Ermenilerin Türkleri katletmesi. Arapların Osmanlı'ya ihanet edip askerlerimizi katletmesi. Osmanlı'nın Balkanları kaybetmesinden sonra Balkan Müslümanlarına yapılan katliamlar. Kendi kendimizi bile kestiğimiz bir sürü isyan ve savaş var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 25 Haziran 2022; 22:8:51 >
  • Yahu bırakın kitapları, tarihi falan; Muhammed, bizatihi kendisi, kendisine 'el emin' sıfatını veren kişi olan ve kendi döneminin en bilge kişi kabul edilen Ebu'l Hakem (bilgeliğin babası) künyesine sahip Amr bin Hişam'ı itibarsızlaştırarak bugün pek çok kişinin gerçek adını ve lakabını unutup da Ebu Cehil olarak tanıdığı kişi haline getirmedi mi? E onun kurduğu bir dinden ne bekliyorsunuz ki?


    Yani olayı Emeviler'e falan getirip de, ''Muhammed ve onun dönemi iyiydi ama ondan sonra işler sarpa sardı'' türü yorumların gerçeklikle en ufak bir alakası dahi yoktur. Müslümanlık olsun diğer tüm semavi(!) dinler olsun hepsi birbirinden beterdir.


    Kısacası, her kim ki, mensup olduğu dini, ahlaka önceliyorsa ondan uzak durmakta fayda vardır ve dinlerin temel olayı zaten evrensel ahlak yasalarını öncelikle manipüle ardından da dejenere ederek insanları birbirine düşürmektir. Yani aslında Kur'an da bize İblis diye -ittirilen- kavramın yaptığı söylenen her şeyin, diğer bir deyişle kötücüllüğün, ana kaynağı bizatihi dinin kendisidir.


    Neyse, çok da kafaya takılacak şeyler değil neticede. Her birim, evrensel plan dahilinde yapması gereken şeyi yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bize düşen tek şey, ahlakınızı korumaktan ibarettir.





  • Arap sevicilerin sesinin pek çıkmadığı konular bunlar. Bu net bir şekilde Arap kültürü dayatmasıdır, kültür erozyonudur, asimilasyondur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Haziran 2022; 23:35:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş bir tartışma var burada, 12 bin türkün ölmesi büyük bir mesele gibi görünüyor fakat arapların arasında islam yayılırken belki bunun 10 katı arap ölmüştür savaşlarda. Araplar bizim ırkımızın yarısı kırıldı öldük bittik diye ağlıyorlar mı bugün ? Zorla islam mı yayıldı diyorlar ? Araplar islamiyetten önce vahşi hayvanlar gibi yaşadıkları için böyle bir şey demeyi akıllarından bile geçirmiyorlar. İslamın değerini ve kıymetini biliyorlar. Afrikaya hristiyanlık yayılırken belki milyonlarca insan katledildi haddi hesabı yok. İslam bu konuda yine en az zaiyatla en fazla kişiye ulaşan dindir. Her toplumda aykırı çıkan insanlar olacaktır fakat Türklerde fark etti ki İslam onları asimile etmedi aksine güçlendirdi, birliklerini ve beraberliklerini arttırdı. İçki ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağladı. Sen bugün burada bu yorumu yazıyorsan bunu bile İslama borçlusun. Kurtuluş savaşında kimse laiklik, cumhuriyet ve geri kalan ıvır zıvırlar için savaşmadı. Herkes vatan gevurun eline geçmesin, afrikadaki kabileler gibi sömürülmeyelim diye savaştı. Kurtuluş savaşında türk, kürt, çerkez, abaza, arnavut, boşnak, ermeni, laz ve daha sayamadığım pek çok milletten insan islam sayesinde tek vücut halinde hareket etti. Her zaferin, her iyi şeyin bir bedeli olur. O ölen türklerde bunun bedelini ödediler. Sen müslüman olmasan hristiyan olup asimile olacaktın zaten bugün göktengri inancına sahip türk mü kaldı ? Türkler gittikleri yerde hangi dinle temasa geçtiyseler onu kabul ettiler. Bu asimile olmak değil kültürler arası etkileşimdir. Biride orhon alfabesi yasaklandı falan yazmış ulan o dönemde kaç kişi okuma yazma biliyorduda orhon alfabesi öğrenecek zaten okuma yazma bilen adam sayısı belliydi onlarda yine o dönemin ilim alfabesi olan arap alfabesine göre okuma yazma öğreniyorlardı. Sen bugün orhon alfabesi mi kullanıyorsun ? Latin alfabesi kullanıyorsun neden çünkü bu dönemin ilim dili latince ilim dili arapça olsa sen yine mecburen paşa paşa arapça okuyacak arapça yazacaktın. Alfabede bile asimilelik arayan adamlar var vallahi pes. Siz gidin dağ gibi bir yere orada yaşayın kardeşim türklüğünüzü, kimse karışmaz size git dağa ergenekon destanını gerçekleştir kurtlardan çoğal kımız iç at koştur orhon alfabenle taş tabletlere yazılar yaz göktengrine inan sana karışan yok ki niye ağlıyorsun buralarda ? Madem asimile olduğunu düşünüyorsun sen asimile olma o zaman. Kendi kendinizle çelişiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yuh yani, konuda ebu cehil'i savunan adamlar var la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukardaki arkadaş doğru demiş dinlerin yayılmasında çok insan öldü ama bu dinlerle sınırlı değil devletler kurulurken ölen insan sayısıda epey fazla devletlerin kurulması gereksizmi?

    Senin derdini anlıyorum.İslamiyeti arap asimilasyonu olarak görüyorsun. bu yüzden bütün ülkenin ateist olmasını hayal ediyorsunuz.Tamam herkes ateist olsun.Birşey değişmeyecek.Bu seferde avrupalılar veya ateist çinliler gibi olacak toplum.Birşey değişmeyecek toplum yine sizin deyiminizle asimile olacak.Hiçbir zaman o ortaasyadaki ilk zamanlardaki türkler gibi olmayacak.Ateist türklere bak türk kültürüyle alakaları varmı ?

    Sana acı gerçeği söyleyeyim.Türkler Araplar gibi baskın karakterli bir millet değil.Bu yüzden tarih boyunca gittikleri her coğrafyada asimile olmuşlar.Anadoluya gelenler İranlılardan İslamiyeti öğrenip Arap asimilesine girmişler.Osmanlı zamanında Avrupaya yerleştirilen türkler avrupalılaşmış.Orta asyada kalanlar ise çin ve rus asimilesi altında erimiş.Ortaasya türk devletlerinin birçoğu rus asimilesi altında ezilmiş.Kiril alfabesini kullanıyorlar,votga içiyorlar,ruslar gibi yaşıyorlar.Türkistan var sadece çinlilere karşı direnen Tr nin umrunda değil tabi.Varandaşın da umrunda değil türkistan deyince onlar çindelki pkk dır teröristlik yapıyor falan diyorlar :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müslümanlığı terkettiğim an huzuru buldum, hoş hiç müslüman olmuşmuydum oda ayrı tabi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Müslümanlık dediğin nedir ki? Bin yıllık dogmalar silsilesi. Tarihin en eski, en derin sayfaları bile Türk ismiyle başlıyor. Türk lük bütün dinlerden önce var oldu. Tüm dogmalar yok olmaya yüz tuttuğunda da var olacaktır, var olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 26 Haziran 2022; 11:24:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz herşeyin iyisini görmek isteriz çünkü işimize gelmeyeni görmek istemeyiz

     

  • Çünkü orta asya türklerinin gök tanrı inancı ile müslümanların allah inancı çok benzeşiyormuş. Göç ederlerkene müslümanları görmüşler la sizin dininiz ne demişler onlarda allahu ekber deyince lan bu bizim gök tanrının aynısı haydin beyler müslüman olalım yihaaa demişler. Din kültürü hocasının derste anlattığı olaylar bu şekilde.

  • tadımız kaçmasın.

  • Gereksiz tartışma konusunu İslam düşmanları doldurmuş.

    Türk milleti de bu tip olayları isyan edenlere kendi de uyguladı. Yakın zamanda Mustafa Kemal dersim ve Şeyh Said isyanlarında bundan çok daha fazla insan öldürttü. İstiklal mahkemelerinde ne kadar adam asıldı. Sebeb? İsyan edeni her devlet ezer. Ezmezsen sistem çöker.

    Bunu Mustafa Kemal kendi görüşünüzde olduğu için yaparken sesiniz çıkmıyorsa bir Arap lider yaparkende sesiniz çıkmayacak.

    Ama konuyu açanın gayesi Arap düşmanlığı adı altında İslam düşmanlığı.

    Sanarsın İslamdan önce Türk milletinin bir başarısı var. Türk tarihi tüm başarılarını İslam olduktan sonra elde etmiş.

    Şu son 200 senede İslamdan uzaklaştıktan sonra geldiğimiz nokta ortada.

    Cumhuriyet döneminde bu uzaklaşma iyice savaşa döndü peki ne başarı getirdi bu? Millet uzaya çıktı biz burda başörtülü üniversite okunur mu okunmaz mı savaşını verdik. Bu geri kafalı zihniyet milleti kılık kıyafetle uçuracağını sandı hala sanıyor.

    Lan o taptığınız batı yıkanmayı temizliği İslam aleminden öğrendi. Bizim Peygamberimiz Asm çölde müslümanlara Cuma günü mutlaka yıkanmalarını tavsiye etti. Cinsel ilişki sonrası yıkanmayı farz kıldı. Haftada en az bir yıkanmayı farz kıldı. O sırada avrupa pislik sefalet içindeydi. Haçlı seferleriyle yıkanmayı temizliği görüp öğrendilerde şimdi insana benziyorlar.

    Şimdi şu yazdıklarıma cevap vermek yerine bakın ne kadar saçma sapan konu varsa oraya doğru hedef saptırma mesajları yağacak.

    Onların cevabı imzamda.

    Boş konuşmaya devam edin.

    Peygamber Asm'ın tarihin en akıllı ahlaklı insanı olduğunu dost düşman kabul etmiş yazmış siz hala iftira atmaya devam edin.

    Allah akıl fikir versin ama sizde o talep yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Gereksiz tartışma konusunu İslam düşmanları doldurmuş.

    Türk milleti de bu tip olayları isyan edenlere kendi de uyguladı. Yakın zamanda Mustafa Kemal dersim ve Şeyh Said isyanlarında bundan çok daha fazla insan öldürttü. İstiklal mahkemelerinde ne kadar adam asıldı. Sebeb? İsyan edeni her devlet ezer. Ezmezsen sistem çöker.

    Bunu Mustafa Kemal kendi görüşünüzde olduğu için yaparken sesiniz çıkmıyorsa bir Arap lider yaparkende sesiniz çıkmayacak.

    Ama konuyu açanın gayesi Arap düşmanlığı adı altında İslam düşmanlığı.

    Sanarsın İslamdan önce Türk milletinin bir başarısı var. Türk tarihi tüm başarılarını İslam olduktan sonra elde etmiş.

    Şu son 200 senede İslamdan uzaklaştıktan sonra geldiğimiz nokta ortada.

    Cumhuriyet döneminde bu uzaklaşma iyice savaşa döndü peki ne başarı getirdi bu? Millet uzaya çıktı biz burda başörtülü üniversite okunur mu okunmaz mı savaşını verdik. Bu geri kafalı zihniyet milleti kılık kıyafetle uçuracağını sandı hala sanıyor.

    Lan o taptığınız batı yıkanmayı temizliği İslam aleminden öğrendi. Bizim Peygamberimiz Asm çölde müslümanlara Cuma günü mutlaka yıkanmalarını tavsiye etti. Cinsel ilişki sonrası yıkanmayı farz kıldı. Haftada en az bir yıkanmayı farz kıldı. O sırada avrupa pislik sefalet içindeydi. Haçlı seferleriyle yıkanmayı temizliği görüp öğrendilerde şimdi insana benziyorlar.

    Şimdi şu yazdıklarıma cevap vermek yerine bakın ne kadar saçma sapan konu varsa oraya doğru hedef saptırma mesajları yağacak.

    Onların cevabı imzamda.

    Boş konuşmaya devam edin.

    Peygamber Asm'ın tarihin en akıllı ahlaklı insanı olduğunu dost düşman kabul etmiş yazmış siz hala iftira atmaya devam edin.

    Allah akıl fikir versin ama sizde o talep yok.
    Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk ile Tanrının bedevisi kuteybeyi tabikii bir tutamayız.

    Kendine Türküm diyen ve Türklük bilincine sahip olan hiçkimse de Atatürk gibi büyük bir adam ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ile öyle çerçöpü bir tutmaz.

    Biz 12.000 askerin kafasını kesecek kadar vicdansız bir orduya sahip değiliz, hiç olmadık.

    Söylediklerimi tabii Türk olan ve kendisini Türk hisseden biri anlayabilir.

    Edit : batıya temizlik dersi verirken bir bakmışsın batının arabası, telefonu, televizyonu ve kısaca elektronik herşeyi ile hayatını sürdürüyorsun. 500 yıl öncede yaşamaya devam edin.

    Edit 2 : allahı tanımadığım ve bir gücü olduğuna inanmadığım için kendisinden bir talebim yok. Sen istemeye devam edebilirsin oda senin inanç şeklin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 26 Haziran 2022; 16:14:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Canım kardeşim, eline sağlık. Türgişler Orta Asya civarında, Hazarlar Kafkaslarda İslamiyetin yayılmasını engellemişlerdir. Musevi Türkler, Pax Hazaria yani Hazar Barış Çağı içinde gayet mutlu, huzurlu yaşamışlardır, hatta Hazarlar, Türklere Belencer Savaşı için savaşa kendi yanlarında katılma teklifi yapmamış olmalarına rağmen Türkler, Araplara karşı Hazarların yanında yer almışlardır.


    Şu uzun postu bütün Türk gençlerinin okumasını istiyorum:


    https://twitter.com/Saka_larr/status/1043205083213844480?s=20&t=-v9nB_Xi3de7G2-5zeBrug



    Diğer bir uzun post olarak şu yazıyı okuyun lütfen:


    Sakalar İskitler(Gizlenen Eski Anadolu Halkı)twitter
    “1-bundan dolayı Kur’anınızda ‘Tanrı hiçbir kavmin elindeki nimeti, bu kavmin kendi kendisini bozmayınca, almaz’ denildiği gibi, kendisinin yapmış olduğu işler yüzünden bizim gazabımıza müstahak oldu. Bundan sonra, Tanrı’nın buyurduğu gibi, her ne yaptılarsa cezasını buldular. ...”
    https://twitter.com/Saka_larr/status/1341463148868608000?s=20&t=na5BRDfD6JJiopwty2RHMA




    13. dakikadan itibaren Türklerin nasıl İslamiyete geçtiğini Murat Bardakçı’dan dinleyin:


    https://www.youtube.com/watch?v=586M80mlRMg&feature=youtu.be





    Son olarak şunu belirtmek isterim: Türkler, dünya tarihinde emsali görülmemiş bir asimilasyon politikasına maruz bırakılarak manevi intihara sürüklenmiş, kimliksizleştirilerek atalarını unutmuştur. Bugün öğrendiğimiz tarih bizim tarihimiz değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Binbeşyüz yıllık kini alevlendirmeye çalışacagımıza yüz yıllık ingiliz, amerikan , fransız, rum vs. katliamını, tecavüzünü aklınızdan çıkarmasanız daha iyi olur. Sizin asıl düşmanınız dün olduğu gibi bugün de onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.İlk insanda türktü zaten.Sibiryalılar hatta kızılderililer de türktü.Tüm dünya türklerin soyundan geliyor.Evrendeki diğer canlılarda has türkmüş.Kurt gibi ulu bakayım amcanlara  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.