Şimdi Ara

Neden Elektrikli Araba Alınmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Avrupa’da neden elektrikler kesildi, siber saldırı mı var? Avrupa’da hangi ülkelerde elektrik kesintisi var?
    https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/avrupada-neden-elektrikler-kesildi-siber-saldiri-mi-var-avrupada-hangi-ulkelerde-elektrik-kesintisi-var,Rr_BvhZ29E6AjqwIqSa8iA

• Hocam bildiğim kadarıyla nato da birçok toyota benzinli araç varmış olası felakete karşı 🤨

Ancak son kullanıcıda benzin de bulmak zordur şimdi genel çapta kesintiyle birlikte

Bir de benzinli araçlar da bazı bölgelere giremiyormuş amerikada gps ile sürekli takipte çünkü araçlar benzinli de olsaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

En iyisi dizel.

Çiftliğin varsa kendin dizel bile yaparsın post apokaliptik Dünya zamanında.

Benim derdim o yüzden SUV veya 4X4 tarzı bir araç bulmak. Sedan iyi güzel hoşta ben bu arabayla ormana, dağa bayıra giremem. Ailem olursa ileride felaketlerden uzak tutmak için en iyi araç tipi.

• Asıl elektrikli alınır bence dışarıdan kontrol edilebilir ihtimali olmasa mükemmel bisey evde kendin sarj edebiliyorsun başkasına ihtiyac olmadan güneş enerjisiyle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EMP patlatılınca o arabanın hiçbir aksamını çalıştıramazsın.

Dizel araçların çoğu akılsızdır. Bazı modeller de beyin vardır. Kaldı ki elektrikli araç kullandığında aşırı hava koşullarına karşı düzgün çalışıp çalışmayacağının garantisi yok.

En iyisi bu yüzden dizel ve dizeli de bilerek yok ediyorlar.

• Dizel diğer yakıtlara göre daha kirli. Hem havayı kirletiyor hem araçlara yük bindiriyor, bakımı zahmetli ve pahalı olduğu için millet araçlarındaki dpf'leri iptal ettirip kirli havayı filtrelemeden, olduğu gibi salıyor.

En temiz yakıt benzin. Benzinli araç candır. Hele bir de lpg taktırdın mı senden iyisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 29 Nisan 2025; 9:22:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyi araç, hiçbir elektronik devresi bulunmayan, sensörlerden uzakta kalmış, manuel vitesli, benzinli araçlardır.. ne varsa eskilerde var..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrik iyi de şu an alınmaz. Zarar ettirecek neden

en başta öveyim. elektrikli araba eğer arsa ve üstünde kendi müstakil evin varsa çok çok süper. neden yap müstakil evin üstüne panel bir de çevren açıksa küçük rüzgar tribünleri var birde ondan al. Birde depolama kurdur iyice beleş gezersin pilide çıkarırsın öyle güzel.

AMA

Byd altın alaşım ve Xiaomi başka teknolojilerle uzun yol menzilini arttırmaya birkaç sene uzaklıkta şu an kullanılanların pil değişimi gelmeden çıkacaklar büyük ihtimal piyasaya siz uzun yolda çok daha uzun menzil vadeden yeni nesil mi alırsınız eski nesil mi.

Şarj süreleri şimdi bile kısa olsa çok durmadan dolayı hatta youtube short mizahşörlerine meze bile oldu sık sık duruluyor şarj için. İstasyonlar şimdi yerli yabancı ürün kahve içecek dondurma dolu. Hele büyük aile isen herkes bir şey isteyecek. İki üç saat önce yeni yemek yemenize rağmen bir şey kokacak burnunuza canınız isteyecek masraf. Oyuncakçı varsa çocuk oyuncak isteyecek hanım hediyelik varsa yada bijuteri varsa bakacak alacak. ne oldu ucuz şarJ? Benzin mazot doldurup en fazla su soda alıp vınlarsın.

Evet ucuza doluyor da şu an insanların kafasında büyük ihtimal 3 4 yıl kullanır postalarım kafasıyla alıyor. Bakalım şu an aslında yenil nesil ama gelecek nesillere göre düşük menzil kalacak araçlar kimin başına kalacak.

Ek olarak hadi sonuna kadar kullandın. Ben sekiz dokuz yaşındaki arabaya altı yedi yaşındaki arabaya oranla çok indirim isterim. ÇÜNKÜ sen binmişsin binmişsin pilin posasını çıkarmışsın en az yarım milyonluk bazı modellerde milyona yakın konuşuluyor pil değişimi bana patlayacak bir de arabana çok vereceğim öyle mi. Zaten şu an çoğu elektrikli kullanıcısı bu kafada o yıllarda yüksek çıkarabildiği en yükseğe elinden çıkarmaya çalışacak.

son olarak daha hiçbiri o raddeye gelmediğinde mesela %100 de %80 atıyorum 12-14 yılda düşen araba %80 den yüzde %60 a 6-8 yılda düşecek. Çünkü arabanın menzili azaldıkça şarj döngüsü artacak bu da pili daha hızlı yiyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 30 Nisan 2025; 3:7:23 >

• şehirler arası yol yapmak sıkıntı. yanmaya kalkarsa söndürmek imkansız ve köy evimizi yakar. bu sebeplerle almadım.

depremde 3/8 depo ile yakalandım. gene de 250 Km menzilim vardı. tek depo ile 800 Km gidiyorum ki aslında 840 Km gidiyo yani 2 litre pay bıraktım ki fazladan benzinin harcama payı olsun diye. bide bu karma senaryo yani sadece şehirler arası yapacak olsam 1000 Km giderim. fabrika verisi değil gerçek deneyerek elde edilmiş veri bu. elektrikli araçla 3/8 şarj ile yakalanacak olsam en fazla 100 Km reel menzilim olur.

• quote:

%100 de %80 atıyorum 12-14 yılda düşen araba...

pil o kadar uzun süre verim vermez.

aracın gösterdiği yüzdelik pil sağlığı değerleri yalandan yazılmış şeyler. Tesla aracın katlettiği yolun kaç Km uzunluğunda olduğunu bile yalan yazıyo. orda bile hile yapıyo yani.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

o zaman daha da feci işte çünkü menzil kısaldı mı şarj döngüsü artacak ve dolayısıyla pil daha hızlı yenecek. Ben sadece iyimser tahmin olarak yazdım. Daha ilk nesil alanlar bile o raddeye gelmediğinde dolayı bilemiyoruz biraz da zor biliriz kötü bir şey olduğu için söylemezler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.