Şimdi Ara

Neden doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi bilmiyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedense bizim ülkede doğru laf diye bir şey yok. Tarafı tutulan adam var. Eğer o lafı söyleyen kişi seviliyorsa laf doğrudur, yok sevilmiyorsa; yanlıştır. Neden adamına göre değil, hareketlerine göre muamele yapamıyoruz?

    Siyasetten günlük yaşamına, ticaretten iş hayatına kadar her yerde böyle. Bir arkadaşımız haksız da olsa tarafını tutarız, söyledikleri yalan da olsa doğru deriz. Tuttuğumuz partide ne haltlar dönerse dönsün sineye çeker, karşı parti doğru da konuşsa aşağılar yerin dibine sokarız. Neden?

    Hani biz hukuk devletiydik? Hukuk demek malum partiye karşı gelen hakimleri at, malum partiyi eleştiren herkesi de içeri tık demek mi? Hukukta akrabalar olur mu? Hukuk devletinde hep makamı yüksek olan mı haklı çıkar? Demek ki biz hukuk devleti olamamışız. Klanların devleti olmuşuz. Bizde hukuk değil, kendi klanımızdan olanlar üstünmüş.



  • Ben biliyorum genelleme yapma.
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    Ben diyemeyenler için diyorum zaten hocam sakin olun
  • Bir ülke düşünün, cumhurbaşkanı darbe girişimini akrabalarından öğreniyor. Ne ülke ama ! Ne adalet ama !
  • Doğrular üzerinden konuşmak kimsenin işine gelmez çünkü.

    Bencil bireylerden oluşan bir toplumuz ve siyasetten, ideolojiden çok bu durumdan ötürü tutulan partide ne halt dönerse dönsün, kendi mensubu olduğu, kendisinin yaptığına bakmadan karşı tarafı eleştirir hemen.

    Çünkü kişi kendinden bilir işi hesabı, parti, olması ve savunması gereken durum olan, adalet, eşitlik vs. yi değil, kendi menfi çıkarlarını savunacak fikirleri söyler, partinin tabanı da bu fikirdeki kişilerden oluşur.

    Bu yüzden de kimse ÖZ ELEŞTİRİ yapmadan, direk karşı tarafa eser gürler.
  • ya amazonun gelmesi konusunda da en top yorum "inş hepsiburada batar" idi. amazon geldi ya hemen amazoncular hepsiburadacılar diye ikiye ayrıldılar. taraf tutmayı takım tutmayla eş görüyorlar. ya kardeşim sen bir bireysin. kendine ait doğru yanlışların olması lazım. amazon sana hizmet eden bir şirket. bu kadar da olmaması lazım. direk düşmanlık beslemek filan.

    bence türkiyenin genel anlamda en büyük sorunu aile eğitimi. ailede insanlar futboldan mıdır yoksa siyasete çok bulaştığından mıdır bilmiyorum çocukları hep ocu bucu şucu diye yetiştiriyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.