Şimdi Ara

Neden Bu kadar çok düşük km de satılık cruze var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
39.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arastırıyordum da neden bu kadar cok düsük km de cruze var arkadaşlar?



  • Bu benim de çok dikkatimi çekti.
  • cruze un fıyatı cok yukseldı ve ılk alan herkes suanda ıkıncı el fıyatıyla 4-5 bın cıvarı kar yapıyor. ıhtıyac dolayısıylada satsa kar amaclıda satsa her turlu avantajlı. bence budur heralde sebep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencay35
    cruze un fıyatı cok yukseldı ve ılk alan herkes suanda ıkıncı el fıyatıyla 4-5 bın cıvarı kar yapıyor. ıhtıyac dolayısıylada satsa kar amaclıda satsa her turlu avantajlı. bence budur heralde sebep.

    Bir de diğer araçlarda da olduğu gibi alıp, kredisini ödeyemeyenler de var.
  • O dönem alınan her araçta bu böyle.

    Mesela ben 6 ay önce aldığım aracı şu an sattığımda kardayım. Hem telebi bol olan hem de zamanında uygun fiyata satılan bri araç olduğu için durum böyle.

    E tabii ki marka, Türkiye'de alışılagelmiş Renault, Fiat, Toyota gibi bir marka olmayınca da böyle şüphelerin doğması normal.
  • Birde arabayı alıp-kullanıp bir benzin canavarı ile karşı karşıya olduklarını anlayanlar ve bu satılmış modele lpg takılamayacağını öğrenenlerde olabilir mi?
  • quote:

    Birde arabayı alıp-kullanıp bir benzin canavarı ile karşı karşıya olduklarını anlayanlar ve bu satılmış modele lpg takılamayacağını öğrenenlerde olabilir mi?


    Olmaz çünkü sınıfındaki çoğu araçtan az yakmakta bu araç.
  • bence kar amaçlı ilk başda ucuzdu şimdi fiyatı arttı millette elinden çıkarıp kar yapmak istiyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harika1

    quote:

    Birde arabayı alıp-kullanıp bir benzin canavarı ile karşı karşıya olduklarını anlayanlar ve bu satılmış modele lpg takılamayacağını öğrenenlerde olabilir mi?


    Olmaz çünkü sınıfındaki çoğu araçtan az yakmakta bu araç.


    Mesela hangilerinden?
  • quote:

    Mesela hangilerinden?


    Focus, megane, fluence ama düz vites ve benzinli olanları bazıları bunların düzüyle Cruze otomatiğini kıyasladığı için yanılgıya düşüyorlar.
  • ben çok fazla yaktığını duydum 300 bin gibi benim cıvığım vardı uzun yolda 180 bin şehir içi 200 -210 bin yakıyodu.....
  • çok yakar az kaçar tabirine uygun bir araç olduğundan elden çıkarma isteği var millette birde ucuz alıp karla satma isteği Bu arabanın ederi nemi bence 20 bin

    Birde 0 alıp bu kadar çok satış arabada bi memnuniyetsizlik kesinlikle var benim aklıma ilk o geliyor bilemiyorum. Kullanan daha iyi bilir ama ben ısınamadım bu araca.
  • 'ben çok fazla yaktığını duydum 300 bin gibi benim cıvığım vardı uzun yolda 180 bin şehir içi 200 -210 bin yakıyodu'

    benzin fiyatını net olarak bilmiyorum ama 3,65 TL olarak alırsak; senin civic uzun yolda 4,95lt şehiriçinde ise 5,5 lt benzin tüketiyormus masallah dizelleri bile geçmiş..yok eger bu değerler benzinin 2,7 lira oldugu dönemden kalma diyorsan o halde rakamları da güncellemen gerekir, fazla yaktıgını duydugun 300 bin(kurus) gibi bir rakam ise yaklasık 8 lt şehirici tüketime denk geliyor ki bu rakam gayet makul bir tüketimi gösterir (yeni civic'in fabrika tüketim değerinin 9,2 lt oldugunu da unutmamak lazım).


    'çok yakar az kaçar tabirine uygun bir araç olduğundan elden çıkarma isteği var millette birde ucuz alıp karla satma isteği Bu arabanın ederi nemi bence 20 bin

    Birde 0 alıp bu kadar çok satış arabada bi memnuniyetsizlik kesinlikle var benim aklıma ilk o geliyor bilemiyorum. Kullanan daha iyi bilir ama ben ısınamadım bu araca.'


    tabi herkesin parası degerli keske soyledigin miktarlara piyasada cruze gibi araclar satılıyor olsa ama imzandaki palio'nun bile fiyatı 20 binin üzerinde bu paraya kac hava yastıgı verildigini abs nin standart olmadıgını esp nin ise hayalden öteye gecemedigini söylememe gerek yok sanırım. ikinci elde ise cruze 20 bin tlye satılsa emin ol piyasanın tozunu atar hani satan biri olsa da biz de alsak.




  • Cevabı basit depoda yangın var. Özellikle otomatik viteslilerde. Şu tüketim meseleseni lt bazında değerlerle paylaşsak daha iyi olur kanısındayım. 175 kuruş 180 kuruş yaktım gibi ifadeler şöför esnafının tabiri olup her hafta değişen yakıt fiyatları karşısında anlamsızlaşakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NateHuffman

    Cevabı basit depoda yangın var. Özellikle otomatik viteslilerde. Şu tüketim meseleseni lt bazında değerlerle paylaşsak daha iyi olur kanısındayım. 175 kuruş 180 kuruş yaktım gibi ifadeler şöför esnafının tabiri olup her hafta değişen yakıt fiyatları karşısında anlamsızlaşakta.



    Elinize ağzınıza sağlık.Bu forumun kanayan yarasına değinmişsiniz yeter artık ya kuruş hesabı tüketim hesaplanmaz beyler lütfen ya
  • ben bu aracı Türkiyede ilk almak isteyenlerdendim (hatta nette görür görmez "ne zaman gelecek" diye araştırmış; sitesi bile açılmadan aracı günlerce chevrolet Türkiye sitesinde beklemiş; ve hatırlayanlar vardır, araç daha gelmeden sitede ilk yer verildiği zamanki formu doldurup aracı 1.000 TL ekstra indirimle almaya hak kazanmış olanlardandım); araç daha yetkili servise geldiği gün gidip gördüm; ve aracın gerçekten fiziksel beklentileri "fazlasıyla" karşıladığını gördüm (bu fiyata bu estetiği cidden pek fazla firma vermiyor; araç hem sedan hem coupe tarzını söylediği kadar başarılı yansıtmış; üstelik Türkiyede hiç satılmasa "amerikada şöyle bir modeli var; Türkiye'ye getirmiyorlar; fiyatı da 25.000 dolar" -ki bu "ülkemizdeki karşılığı 60 milyarı bulur" demek- deseler sanırım hemen hemen hepimiz inanırdık); yalnız ilk test sürüşümden sonrası tam bir hayal kırıklığıydı; bu araca "100 hp motor koyduk" deseler beklentiler ona göre şekillenecekken "sınıfında kendisini geçen sadece honda civic var" diyerek "en bariz" özellikleri arasında gösterdikleri motor gücünün "tamamen" kağıt üzerinde kaldığını; aracın özellikle küçük vites-düşük devirlerde o seri-atak-etkileyici-spor otomobil havası veren dış estetiğine "hiç ama hiç" uyum sağlamadığını görmek beni araçtan soğutmaya yetti.... şimdi bu forumda kullanan pek çok kişi aracından memnundur; zaten bilerek almıştır; bu paraya bu kadar köfte oluyordur; ama sanırım aracını bu kadar erken satanların önemli bir bölümünde "aracın genel kullanım performansından memnun olmama" (bana göre hayal kırıklığına uğrama) mutlaka vardır... o küçücük; ufak tefek; hatta çoğumuza göre belki tipsiz bile denilebilecek peugeot 106 gibi otoban farelerini sahiplerine sevdiren "motor güçleri"; serilikleri; ataklıklarıydı... istediğiniz kadar güzel bir köşkte oturun; tahta üzerinde yatıyorsanız ya çok kanaatkar olduğunuzun göstergesidir; ya çok yakında bel ağrısı çekeceğinizin...

    bunu yazdım; çünkü cruze'yi bu şartlarda getiren zihniyetin bu aracı harcadığını düşünüyorum... dışı beni hala yakıyor; sanırım içi de "bazı" kullanıcılarını...




  • barkodd arkadaşım ne kadar güzel açıklamış..

    Deposunda yangın var diyen arkadaşımı ise kınıyorum, Cruze kullanıcılarını keriz yerine koymasın lütfen.

    Bu paraya bu kadar köfte oldu kusura bakmasın, çok daha zengin olursam amg alırım olur biter

    Ayrıca otomatik vites kullanıcısıyım, km de 33 kuruş yakıyorum ve cebime de zararı yok, bu da böyle biline
  • Aaah ah, Astra`daki 1.4 Turbo motoru koysalar...
    Ya da Fiat`tan 1.6 multijet 120 HP dizeli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

    Aaah ah, Astra`daki 1.4 Turbo motoru koysalar...
    Ya da Fiat`tan 1.6 multijet 120 HP dizeli...


    İşte o zaman ben dahil bir çok kişi bayilerin kapısında yatardık almak için... Hele o kırmızı rengi mükemmel bi araç.. Ama yakıt konusuna gelirsek problem başlıyor... Otm şanzımanlarda 12 - 14 LT arasında tüketim değerleri var ki , bu araca göre yüksek bi değer..

    Ama bi arkadaş değinmişti EURO 5 normlarına göre motor sistemi yapıldığı için tüketimi fazla olduğu bilgisini verdi...
  • quote:

    İşte o zaman ben dahil bir çok kişi bayilerin kapısında yatardık almak için... Hele o kırmızı rengi mükemmel bi araç.. Ama yakıt konusuna gelirsek problem başlıyor... Otm şanzımanlarda 12 - 14 LT arasında tüketim değerleri var ki , bu araca göre yüksek bi değer..


    Yüksek falan değil, sınıfınca çoğu araçtan düşük.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.