Şimdi Ara

NEDEN BÖYLESİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
8.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 veya 4 çekirdekli işlemci sahibi olup alamayacağı ürünler hakkında oradan buradan duyduğu bilgilerle gelip tartışma yaratanlar NEDEN fazlalaştı?

    Öyle bir ortam varki herkes herkesten daha çok şey biliyor.Kimsenin kimseye ihtiyacı yok.Herkesin bildiği doğru.Bilmeyen birisi şu ürün iyi mi alınır mı diye sormaya korkar oldu.Hemen bu 2 çekirdekli kullanıcılar doluşuyor ve akıl vermeye çalışıyor.

    Kullandığı sistem milattan kalma ama konu işlemci konusu oldu mu klavyeden döktürüyor.

    Bir ürünü tavsiye verebilmek için kullanmak gereklidir.Ama buradakiler AMD/İNTEL ne kullanıyorsa o ürün muhteşem o ürün süper.Hele ki tavsiye verenin kullandığı ürünü bir eleştir öyle bir yorumlar geliyor ki lanet olsun nerden söyledim diyorsun.

    Bu yeni çıkan 10. nesil için biri öyle bir yorum atmış ki sanarsın tüm 10. nesilleri almış, hepsini test etmiş gibi.Kullandığı sistem 2500k, gtx 1050.2. nesil işlemci kullanıp 10. nesil hakkında öyle bir yorum yapmış sanarsın 10600k yı evde kendisi üretti.

    Ben 2005den beri bu forumdayım ve resmen çöplüğe dönmüş durumda dahili bileşenler.Nerede o eskiden birisi konu açsın diye beklemelerimiz

    Yöneticiler resmen cep telefonu ve reklamlar peşinde koşmaktan bu bölümü saldılar

    Son olarak bu videoyu izleyin izlettirin https://www.youtube.com/watch?v=y7qwKQaEyaI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 27 Mayıs 2020; 3:13:48 >







  • https://forum.donanimhaber.com/intel-10th-gen-core-comet-lake-ana-konu-i9-10900k-i7-10700k-i5-10600k-i5-10400-i3-10100--143567436-12

    Ana konuda new gen CPU seçimi ile alakalı yazdığım bir mesajı buraya alıntılıyorum.

    quote:

    Geçiyor da nasıl geçiyor? F/P oranı ne oluyor? Onları yazıp, çizenlerin birçoğu maalesef ki fanboy olarak tabir ettiğimiz ve yeterince bilgisi bulunmayan kişilerdir. Hatta hiç bilgisi bulunmayan, elinin altında hali hazırda Pentium sistem kullanan (aşağılamak için yazmıyorum), ondan bundan duyduklarını aktaran kişilerdir. Yani daha güncel sistemleri alıp, birebir deneyimlememiş öyle boş boş atıp tutan kişilerdir. Yukarıda bazı yorumlarda da belirtildiği gibi para sıkıntısı olmayan, 3-5-10 FPS’i belli çözünürlüklerde dert eden (kayıp yaşamak istemeyen) kullanıcıların tercihi bellidir “INTEL”. Bunun dışında tercih yapacak kullanıcılar için biraz daha beklemek elzem. Piyasanın bi’ oturma süreci olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Mayıs 2020; 15:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acaba işlemci bölümü AMD/INTEL diye ayrılsa bu tartışmalar bitermi.
    Herkes kendi bölümüne girip sorununu çözümünü oc ayarlarını tuninglerini test değerlerini paylaşır.
    Yoksa x kullanıcısı y bölümüne girip yine ortalığı karıştırırmı boş bir çabamı olmuş olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 26 Mayıs 2020; 14:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 senede sırasıyla Ryzen 1200, 1400, 1600, 2700X, 2600 son olarak 3600 ve 3 farklı anakart kullanmış, bunların hepsine dibine kadar OC yapmış, farklı ram frekanslarında test etmiş biriyim ama gel gör ki konusu açılınca hayatında eline Ryzen işlemci değmemiş adamlar benimle tartışmaya giriyor, çok bilmişlik yapıyor

    Kardeş hayatında kaç Ryzen işlemci kullandın hele bir söyle bakalım diyorsun. Cevap: kullanmama gerek yok testlerde görüyoruz

    Athlon II işlemciler çıktığı zamandan beri buradayım bu dahili bileşenler hep böyleydi.




  • Valla gerçekten koca koca adamların veya gençlerin forum köşelerinde markaları ölümüne savunmaları veya yermeleri benim de ilgincime gidiyor. Hadi ilgi alanindir takip edersin ama sabahtan akşama kadar bu konuyla alakalı millete laf yetiştirmek apayrı bir işsizlik. Kavga ortamından beslenen insanlar var. Sürekli bu ortamda başkasını alıntı yapıp konuda triggerlayan kişiler var. Yazık ya şu forumun eski haline dönmesi mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara katılmamak elde değil neslimiz gün geçtik kötüleşiyor işini layığıyla yapmaya çalışan insanlar gölge de kaldı maalesef bu raddeden sonra da düzelmez bir iki kişinin çabası ile çözülecek şeyler değil bunlar bazı şeylerin tümden değişmesi lazım.
  • Harika konu. Katılıyorum. + verdim. Fırsattan istifade konuya saygın incelemeci computerbase'in testinden rastgele test sonucu atayım. İntel resmen fark atmış


    NEDEN BÖYLESİNİZ?

    NEDEN BÖYLESİNİZ?

    NEDEN BÖYLESİNİZ?




  • Maalesef bu durumun düzeleceğini sanmıyorum, yıllardır yazıp çizip, önce kendi tecrübelerimize göre sonrada kaynak bilgisine göre öneriler de bulunmaya çalıştık/m ama, öncelikle insanlar kullandıkları marka/modelleri çok iyi görüp asla eleştiriyi kabul etmemekte, diğer yandan da konusu olan ürünleri kullanmadan hayatında vida sıkmamış kişiler de var, bu ne zaman azalır bilmiyorum çok takılmamak gerek bana göre.
  • Maalesef yıllardır bu konu böyle işlemci kısmında amd-intel ekran kartı kısmında amd-nvidia. Hiç kullanmadığı bir bileşen için saçma sapan aşağılayıcı yorumlar yapan kişiler var ve bu insanlar gerçekten yanlış yönlendirme yapıyorlar. Amd yada intel bile kendi ürünlerini bu şekilde savunmuyordur. Seversin sevmezsin ayrı mesele ama bir markayı bu denli kör bir şekilde savunmaya gerek yok. Bütçeye göre hangisi daha iyise f/p olarak onu alır geçersin. Bu kadar basit yok 2080ti ekran kartı testinde oyunlarda bilmem kaç fps öndeymiş sanarsın tüm forumda 2080ti var. Zaten 2080ti olan adamda bu tür intel amd tartışmalarına girmek yerine parayı verir en iyisini alır. Şunu anlamakta yarar var bugün amd ryzen serisini çıkarmasaydı yada bu denli geliştirmeseydi ve fiyatını uygun tutmasaydı, intel hala 4/8 i7 leri 500 dolar bandında satacaktı. Amd nin hamleleri yüzünden intel indirim ve geliştirme yapmak zorunda kaldı. Tam tersi intel indirimli fiyattan işlemci çıkarınca amd de indirime gitti. Buda son kullanıcının işine geldi. Bırakın bu rekabet işini firmalar yapsın.




  • Tebrik ederim hocam eline sağlık güzel bir konu olmuş bence de şahsen amd işlemci hiç kullanmadım ama beni tatmin edip amd ye yönlendirecek de kimseyi görmedim forumda açıkçası ya intel fan boyu ya amd fan boyu dolu maalesef forum bilgili insanalar da kullanıp deneyim sahipleri de bu arkadaşlar yüzünden pek bir şey paylaşmaz oldular açıkçası amd ye şu sıralar ilgi duymaya başladım ama yapılan testler genel olarak reklam amaçlı olduğu için bana çok güven vermiyor...
  • Araba tavsiyesi vermek için tüm arabaları kullanmalı mıyım?
  • Bu arada mevzubahis kişiler bu konuda bile tam gaz devam ediyorlar. Herkes farkındadır diye düşünüyorum?

    Yazık cidden ya...
  • Bir de bunun xbox vs ps versiyonu var. Bitmez bu muhabbet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Forumca tanıyoruz o kısılerın kım oldugunu.Bellı baslı amd ve ıntel fanboyları.Hele kı bazıları ınsanı kendı kullandıgı, memnun oldugu urunden bıle sogutur.O kadar ıgretı edıyorlar kı bunların savundugunun tersını yapasım gelıyor
  • köksalın dedigi gibi yeni nesil gençlerin pc sarf bilesnelerini ögrenmesi zarardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Forumca tanıyoruz o kısılerın kım oldugunu.Bellı baslı amd ve ıntel fanboyları.Hele kı bazıları ınsanı kendı kullandıgı, memnun oldugu urunden bıle sogutur.O kadar ıgretı edıyorlar kı bunların savundugunun tersını yapasım gelıyor
    Bir şey yapıyormuşum zannetmeleri, sürekli troll hesaplar açıp durmaları...
  • İnsanların kronik problemlerinden biri bence.

    İllaki bir tarafa biat etmeleri şartmış gibi davranıyorlar.

    Bir tarafı ölümüne savunmanın bir anlamı yok. Sana faydası hiç yok zaten hatta zararı var.

    Psikolog/psikiyatri olan varsa bu tarz kişiler üzerinden bir tez hazırlamasını öneririm. Bol bol malzeme var nasılsa
  • Bunlar hep üç kuruşluk ürün için servet ödemek zorunda kaldıkları için. Her ülkede var bu fanboyluk olayı ancak bizim insanımızda bu yüzden çok daha aşırı ve fazla.
  • Minimum 500 mesaj yada 2 senelik üyelik kriteri gelmeli yada tc kimlik no doğrulamalı üyelik sistemine geçilmeli ozaman dahili bileşenlere kalite gelir.

    Aksi halde adamlarla aynı seviyeye inmeden mücadele edemiyorsun o atıyor o tutuyor kendi düşüncelerini bir anda empoze etmeye başlıyorlar yalan yanlış eksik vs.


    Çete gibiler kimlik yok referans yok aynı anda kaç kişi benzer tipte profilden yazıyor belli değil.. Yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Mayıs 2020; 17:0:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 10 senede gelen Pm lerden tavır ve tarz analizi yaparsam size şunu söyleyebilirimki , kimse kusura bakmasın , 2000 ve üzeri doğumlular sizde sıkıntı var. Bu sıkıntı 2002 de pik yapıyor en sevmediğim yıl bu arada , günümüze kadar geliyor


    Sosyal medyanın gelişmesi doğru bilgiye ulaşmayı geliştireceğine zorlaştırdı çünkü artık herkes youtuber herkes inceleme yapıyor herkes öneri veriyor vs. Bundan 8-10 sene önce birisine birşey tavsiye etmenin dahi bir adabı usulü vardı, konuda gördüm nihat hoca iyi bilir. Kendisi binlerce kişiye sistem tavsiyesi vermiştir zamanında. Velhasıl sıkıntı forumda değil sıkıntı insanlarda , çünkü hiç bir işe yaramayan insanlar çağına girdik. Bundan sonra bu ülkeden kaliteli mimar mühendis doktor fizikçi astronot vs. beklemeyin , daha basit düşünün, mesela 100.000 kere enes batur demek gibi.




    Bu arada üniversitede ders veriyorum. 4. sınıfa gelmiş seneye mezun olup meslektaşım olacak arkadaşların çarpım tablosunu bilmemesi ve telefonla yapmaya çalışmaları, KDV nedir hiç duymamış olmaları , gerçekten zor. Ama bunlar gerçek.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.