Şimdi Ara

Neden böyle yapıyorsunuz gençler. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
7.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Bunlar sosyal aktiviteleri olmayan gençlerdir. Halbuki biri basket, yüzme, koşu, uzak doğu sporlarıyla vs uğraşsa böyle mi olacak? Hayır! Ben metalciyim diyor siyahları giyiyor, bir de piercing yapıyor sonra eline alıyor gitarı 2 metallica öğreniyor. Onu çalıp kendini tatmin ediyor. Sonra da ot gibi sürdürüyor yaşımını... Bende bu yollardan geçtim ama ilkokuldaydı çabuk geçtim iyiki de kavrayabilmişim yanlışı, doğruyu...

İlkokuldayken kesin geçmişindir o yollardan, en iyi sen bilirsin panpa.
    Neyse dünyaya katkısı olmayan apaçi ve rapçilerdense rockçı adamları koruyun da ülke adam olsun.

I-C-O yaşayan kanser lan resmen.

Diğer konudaki mesajım seni pek rahatsız etmiş galiba ya da bir yaran varki gocunuyorsun. Senin gibi sorunlu birini görmedim daha tavsiyem git psikolojik tedavi al hormonların tavan yapmış. Bu gidişle de fazla duramazsın bu forumda Halinden, tavrından, şu yazdıklarından bir baltaya sap olamadığın belli oluyor. Hadi git sözlüğüne milletin anasına küfret biraz rahatlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 11 Haziran 2011; 13:05:24 >
    Breaking Bad - Californication - Deadwood - Dexter - Game of Thrones - Hell on Wheels - Mad Men - Misfits - Modern Family - My Name is Earl - New Girl - Nip/Tuck - Shameless - Six Feet Under - Spartacus - The Vampire Diaries - The Walking Dead - True Blood

• quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Bu Konu;lise sonda saçimi uzattigimda mahalledeki münnevver Teyzenin balkondan çikip"oglum niye uzatiyon saçini efendi gibi tras olsana,yakisiyomi sanaaa"diye arkamdan bagirmasi gibi bise olmus.Ergenlikte olagan seyler kardesim yadirgamamak lazim bu dediklerini 25-30 yasinda yapan varmi? varsada bos yasayan adamlar amac,Gaye yok sadece özenti.Uzun sac ile ergenligi atlatmam en büyük sansim oldu desem yeridir..

Uzun saç ile alakalı yazdıysan bunu eğer şöyle cevaplamak istiyorum,

Benim yaş 29 saçlarım uzun kulaklarımda küpe var ama amacımda bellidir ki konumum senden iyidir eminim çok yakın arkadaşımda aynıdır saçlar uzun kulağında küpe oda en büyük teknoloji marketi olan bir firmanın şubesinde mağaza müdürü onunda amacı bellidir çizdiği yol bellidir. Önemli olan birinin çıkıp bu ne hal demesi değil senin ne istediğindir senin kendi düşüncelerin ile hayatını yaşamandır bir başkası yüzünden vazgeçebiliyorsan eğer işte bu eziklik ve amaçsızca yaşamakdır benim nezlimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazamsar

quote:

Bu Konu;lise sonda saçimi uzattigimda mahalledeki münnevver Teyzenin balkondan çikip"oglum niye uzatiyon saçini efendi gibi tras olsana,yakisiyomi sanaaa"diye arkamdan bagirmasi gibi bise olmus.Ergenlikte olagan seyler kardesim yadirgamamak lazim bu dediklerini 25-30 yasinda yapan varmi? varsada bos yasayan adamlar amac,Gaye yok sadece özenti.Uzun sac ile ergenligi atlatmam en büyük sansim oldu desem yeridir..

Benim yaş 29 saçlarım uzun kulaklarımda küpe var ama amacımda bellidir ki konumum senden iyidir eminim çok yakın arkadaşımda aynıdır saçlar uzun kulağında küpe oda en büyük teknoloji marketi olan bir firmanın şubesinde mağaza müdürü onunda amacı bellidir çizdiği yol bellidir. Önemli olan birinin çıkıp bu ne hal demesi değil senin ne istediğindir senin kendi düşüncelerin ile hayatını yaşamandır bir başkası yüzünden vazgeçebiliyorsan eğer işte bu eziklik ve amaçsızca yaşamakdır benim nezlimde.

Bahsetmek istedigim uzun saç degil apaçi,emo vs. yasam tarzi.bu arada dedigin elemanin adi yigitmi?

• quote:

quote:

quote:

Bahsetmek istedigim uzun saç degil apaçi,emo vs. yasam tarzi.bu arada dedigin elemanin adi yigitmi?

Konumunu merak ettim birde?Belkide meslek tasizdir.

• Yaşam tarzı olarak doğru söylüyorsunuz, yazımda belirtiğim üzere konu uzun saç ise eğer diye cevaplamışdım. Bahsettiğim arkadaşın adı Yiğit değil maalesef, ikinci mesajınızı algılayamadım bende şuan teknoloji mağazasında müşteri temsilcisiyim kıdem olarak üsteyim ve evli barklı belli bir düzenim olmasında dolayı belirttim konum durumumu yanlış algılamayın saygılar sevgiler.
  • quote:

Yaşam tarzı olarak doğru söylüyorsunuz, yazımda belirtiğim üzere konu uzun saç ise eğer diye cevaplamışdım. Bahsettiğim arkadaşın adı Yiğit değil maalesef, ikinci mesajınızı algılayamadım bende şuan teknoloji mağazasında müşteri temsilcisiyim kıdem olarak üsteyim ve evli barklı belli bir düzenim olmasında dolayı belirttim konum durumumu yanlış algılamayın saygılar sevgiler.

Hmm meslektas sayiliriz bak,bende bir elektronik ve küçük Ev aletleri markasinin bölge Sorumlusuyum.mesele statü degil özenmek,aslinda olmadigin bir kisilige sirf populer olmak için bürünmek..Günümüz gençliginin en büyük hastaligi yani..
    Mechanical Engineering
  • O konuda hem fikiriz yani o zaman. Benim anlatmak istediğim kişinin uzun saçlı olması küpe takıyor olması yada sürekli siyah kıyafetler giyiyor olması o kişinin düzensiz hayat sürdürmesi gibi bir olguyu barındırıyor anlamının çıkarılmasının yanlış olduğuna yönelikti aslında ama ben sizi yanlış algılamışım kusura bakmayınız. Ve evet bu konuda yaram var çünki yıllardır aynı laflar saçlar ne küpe yakışırmı erkek adama vs. vs. bir sürü gereksiz söylem birde evlendim çoluk çocuğa karıştım yine aynı söylemler evrim geçirerek devam etmeye başladı evli barklısın o saçlar ne evli barklısın kızın küpe takacak sen değil vs.vs.

Gençlerimiz kendi kültürlerinden uzaklaşmaya başlayalı çok uzun zaman oldu ama şuan popüler kültürün etkisi ile artık çok hızlı yol alıyor bu ülkemizin sosyokültürel yapısı ekonomik yapısı bellidir yabancı dizilerin artması ile artık ergenlik döneminde ben büyüdüm düşüncesi ile kendilerini olmadıkları bir dünyaya zorla sokmaya çalışıyorlar ve bunu yaparken maalesef bir çoğu asıl sahip olduğu yapıyı yitiriyor ama sadece o çocuğun değil ailesininde suçudur çünki eğitim ailede başlıyor.

• quote:

O konuda hem fikiriz yani o zaman. Benim anlatmak istediğim kişinin uzun saçlı olması küpe takıyor olması yada sürekli siyah kıyafetler giyiyor olması o kişinin düzensiz hayat sürdürmesi gibi bir olguyu barındırıyor anlamının çıkarılmasının yanlış olduğuna yönelikti aslında ama ben sizi yanlış algılamışım kusura bakmayınız. Ve evet bu konuda yaram var çünki yıllardır aynı laflar saçlar ne küpe yakışırmı erkek adama vs. vs. bir sürü gereksiz söylem birde evlendim çoluk çocuğa karıştım yine aynı söylemler evrim geçirerek devam etmeye başladı evli barklısın o saçlar ne evli barklısın kızın küpe takacak sen değil vs.vs.

Gençlerimiz kendi kültürlerinden uzaklaşmaya başlayalı çok uzun zaman oldu ama şuan popüler kültürün etkisi ile artık çok hızlı yol alıyor bu ülkemizin sosyokültürel yapısı ekonomik yapısı bellidir yabancı dizilerin artması ile artık ergenlik döneminde ben büyüdüm düşüncesi ile kendilerini olmadıkları bir dünyaya zorla sokmaya çalışıyorlar ve bunu yaparken maalesef bir çoğu asıl sahip olduğu yapıyı yitiriyor ama sadece o çocuğun değil ailesininde suçudur çünki eğitim ailede başlıyor.

-O saçlar ne evli barklısın kızın küpe takacak sen değil vs.vs
    -Neden? (Bunun genel bir estetik ilkesi olmasının dayanağı nedir demek ama karşıdaki bunu anlamıyor)
    -Hoş görünmüyor işte.(Beğenmedim demenin eşanlamlısı)
    -Bana ne?
    -Yani tabi ben karışamam herkesin kendi beğenisi (ama benim gibi bir kaç kişiyi bulursam birlikte sana dalmak isterim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 11 Haziran 2011; 14:31:31 >

• nerden de bu ülkede doğduk arkadaş

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Hala neyin davasını yapıyosak. Ergenler yine ''rock daha iyi,rap daha iyi'' kavgasına tutusmus. Ayrıca o koydugunuz adamlar bu işin içinde olan adamlar. Sizin gibi ergenlikte siyah giyip,iki gitar çalıp 10 yıl sonra da o hallerinden utanıp takım elbise-kravat giyen tipler degil ki. Onların baslattıgı akıma özeniyorsunuz baska bir sey degil yaptıgınız.

Bazıları ne demek istedigimi çok iyi anlamıs ''Rock dinleyen ama normal giyinen arkadasım var'' demis birisi. Demek ki rock dinleyen herkes bunu giyim tarzına yansıtmak zorunda degil. Yansıtanların da vardır bir sorunu.

Allah Aşkına Biri Bu Adamı Genelleme Yapmaktan Alıkoysun. Ne Biliyorsun Arkadaş Şöyle Kendinden Emin Çok Bilmiş Konuşuyorsun Ya. Sen de Dünya'nın Merkezindesin Çok Elit İnsansın Çünkü. Normal Giyiniyorsun Diye Herkes Sana Öyle Bakıyor. Acaba Nası Giyiniyorsun Merak İçerisindeyim.

Nasıl Giyindiğimi Şurada Göstersem Bana Da Böyle Şeyler Bul Diye Yırtınacağına Kalıbımı Basarım.

• @Lath.Crusader

Belli bir zamandan sonra "Hee" diyerek geçiyorsun hiç uğraşma gereği duymuyorsun.
  • Isteyen istedigi muzigi dinleyip istedigi giysiyi giyer size ne herkesin kendi tercihi

Orijinalden alıntı: I-C-O

Rammstein: Ortam görmedigin icin anlamaman normal.

Tamam panpa senden çok korktuk.

Orijinalden alıntı: I-C-O

Rammstein: Ortam görmedigin icin anlamaman normal.

ccc eminem ülkü ocakları ccc

Orijinalden alıntı: Vişne-Limon

sende pop kültüre göre giyiniyorsun? neden öyle giyindin diye soruyor muyuz?

neden pop kültüre göre giyindiğini açıklayacak biri yok mu acaba? önce neden pop kültür elementlerini kullandığınızı açıklayın sonra, rap ve rock kültürüne geçeriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vişne-Limon -- 11 Haziran 2011; 15:00:15 >

rock ve hiphop tarzı giyinen insanlar marjinal kimselerdir, yani popüler kültüre ters olan insanlar. popüler kültür aynı hayvanlar gibi, bir aslan packtinda farklı olanın dışlanması gibi, marjinal kesimi dışlama eğilimindedir. yani popüler kültür insan varlığının en ilkel, en hayvansı yönünü icra etme girişimindedir.

bir grupta çoğunluktan farklı düşünen insan dışlanır

nedeni eğitim ile kazanılan insani erdemlerin eksikliğidir, eğitimli insanın tolaransı en yüksektir. eğitimli insan kendini hayvanlardan ayıracak erdemleri kazanmıştır.

kendini hayvanlardan ayıracak erdemleri, ki biz buna insan erdemleri diyoruz, kazanmış insan:

ateist ise dindar insanla güzel bir ilişki kurabilir
    dindar ise ateist insanla güzel bir ilişki kurabilir
    fenerliyse beşiktaşlı insanla güzel bir ilişki kurabilir
    akp'liyse chp'li insanla güzel bir ilişki kurabilir

erdemli insan için "siz ve biz" yoktur, "sadece biz" vardır. insana hayvan sıfatı takmıyorsak bunun nedeni insanın bu erdemleri edimleme potansiyelindendir. 90%lık bir kesimin bu erdemlere sahip olmaması yine de insana hayvan denmesine neden değildir, çünkü bu erdemlerin teki 90 yanlışı götürürecek kudrettedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 11 Haziran 2011; 15:56:21 >

• quote:

quote:

sende pop kültüre göre giyiniyorsun? neden öyle giyindin diye soruyor muyuz?

neden pop kültüre göre giyindiğini açıklayacak biri yok mu acaba? önce neden pop kültür elementlerini kullandığınızı açıklayın sonra, rap ve rock kültürüne geçeriz

ben açıklayayım, sosyal psikoloji yaklaşımına göre insan gruptan dışlanmamak için, bilinçli veya bilinçsiz şekilde varolduğu sosyal yapıda benzeşmeye gider..

peki neden benzeşmeye gider? tabii ki var olmak için, neslini devam ettirmek için. sosyal kurumla bir olmak canlı için ekmek ve su gibidir. çünkü sürüden ayrılanı kuzu kapar içgüdüsü derinliklerde bir yerde insanda hala vardır. bu sayede insan evriminde hayatta kalma fitliğine ulaşmıştır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.