Şimdi Ara

NEDEN BİLGİSAYAR/YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ İSTİYORSUNUZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes yazsın hayalini okurken neler yapacaksınız ve mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsunuz ?

    Benimki yapay zeka/makine öğrenmesi gibi bir konuda yurtdışında doktora yapmak veya kendi girişimimi kurmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 11 Aralık 2017; 17:54:40 >



  • bir pc mühendisi adayı olaraktan arkadaşlar bir kaç tavsiye vereyim

    1-bu tip bir bölümde başarılı olmak istiyorsanız iyi bir matematik ve problem çözme yeteneğiniz olması gerek
    2-pc ile bolca vakit geçirmek format atmayı bilmek sistem özelliklerinden az çok anlamak sizi mühendis adayı yapmaz
    3-kesinlikle ingilizce olmadan bu bölümde başarılı olamazsınız olamazsınız olamazsınız.
    4-olduda bölümün ne olduğunu biliyorsunuz ve donanım düşünüyorsunuz kesinlikle her fırsastınızı imkanınızı görevinizi yurt dışı üzerinden yapın tr de bu konu 0
    5-ezberci bir zihniyette olmayın (tabi bazı hocalarınız saçma sapan pcnin kendi oluşturduğu kodları size ezberletebilir)
    6-teknoloji iyi takip edin yeni yapıları öğrenin asla hocalarınızın 10 yıllık anlatığı kitaplarda kalmayın.
    örnek vermek gerekirse yazılan yazıyı anlamlandırma üzerinde bir projeniz var oturup dil algılayacak işleyecek bir yapay zeka yazmayın zaten hazır kütüphaneleri var(türkçede maalesef az var) amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    7-bulut teknolojilerini iyi takip edin mimarilerini bilin ( buradan üretebileceğiniz devasa çözümler ile iyi para kazanabilirsiniz)


    en önemlisi bu bölümü yazıcak arkadaşlar yazmadan önce 1 gün oturup bir programlama dili ile azcıkta olsa uğraşsınlar bir ufak ürün ortaya koysunlar bunu yapmadığınız zaman 1. senenin ortasında ben nereye geldim diyebilirsiniz.
    Amacın sadece web siteleri kurmaksa bunun için yazılım veya bilgisayar mühendisi olmaya gerek yok. Bilgisayar mühendisliğinde çok fazla web tasarım dersleri yok. Sadece seçmeli olarak var diye biliyorum

    çok gelişmiş büyük çaplı siteler yapmayacaksan 1 ayda html css öğrenip yapabilirsin. Bir arkadaşım hiç kod yazmadan wordpress ten hazır film sitesi yaptı. Şu an günde 4-5 bin kişi giriyormuş sitesine reklam ekleyip para kazanmayı düşünüyor.
    Gençler çok büyük hayalleriniz var, hayallerinizi karartmak gibi olmasın ama içlerini boş bırakıyorsunuz hayallerin. O zaman da o hayaller, hayal olarak kalmaya mahkum oluyor. Yeni gelenlere bakıyorum, ben oyun yapacağım, ben AI yapacağım diyor, ABD'de yüksek lisans vs. yapacağım büyük şirkete kapağı atacağım diyor. Nasıl yapacağınız hakkında fikriniz dahi yok gördüğüm kadarıyla. Ee o hayal nasıl gerçekleşecek? Hayat toz pembe değil. Silikon Vadisi dediğiniz yeri gidip gördüm bu yaz, kapısından içeri dahi sokmadıkları şirketlerin önemli birimlerine kendinizi seçtirmeyi o kadar kolay mı sanıyorsunuz? Hayallerde yaşamayın. Sizi sadece daha da dibe çeker bu durum. İçi boş hayallerle de yerinizde sayarsınız. Bilgisayara ilgili olmak mühendis olmanız için yeterli bir şey değil. Bir Calculus bir diferansiyel denklemler dersi alırsınız kendinize gelirsiniz. Yetmezse 0 1 ile kafayı yedirirler. Ondan sonra ayılırsınız. Siz şimdi YGS-LYS anlatan hocaları biliyorsunuz da daha bunun Çinlisi, Hintlisi var. Rakip bu kadar fazla iken her şeyi toz pembe bulutlar üzerinde toz pembe hayallerde düşünürseniz ayıldığınızda çok geç olur. Hayal kurun ama gerçekleştirebileceğiniz hayaller olsun, içi boş olmasın.
    Oturun çalışın. Belki hayatınızın en boktan dönemi olacak ama oturun çalışın.İlk senede kazanmaya bakın. Sınavdan sonra da İngilizce için olabildiğince kasın. dil ve azim varken üniversite sadece etiket olarak kalacaktır. Kötü denen A üniversitesinde okuyan ve kendini geliştirmiş bir öğrenci BOUN, ODTÜ bitirmiş birisinin önüne geçebilir. Bilgisayar, internet elinizin altında, oyun oynamaktan başka işlere de yarıyor. Yarın quizim var, cumaya yetişmesi gereken proje var, salı gününe yetişmesi gereken başka bir proje var. Hepsi de son zamana kaldı. Quizi ben salladım, cumaya yetişmesi gerekeni gruptakiler salladı(biri bitirmeden diğeri başlayamıyor, öyle bir sorun var), salı gününe olana da kolay dedim. Planlı çalışınca hepsi de yetişiyor. Oyun da oynamaya, film de izlemeye hepsine zaman kalıyor üniversitede.

    Hedefleri yüksek tutacak yer var, düşük tutacak yer var. Hedefiniz Nvidia'da AI yazılımları ile alakalı bir bölümde çalışmak ise mesela onun için İTÜ->Standford->Nvidia şeklinde düşünmeyin. Şimdi belki araştırmaya zamanınız yok, belki diliniz yetmiyor ama daha güzel fırsatlar çıkabiliyor. Bugünkü popüler şeylere odaklanırsanız onlara herkes atlayacak. Bunların artısı eksisi olacak. İyi düşünün.Net olun, planınızı iyi yapın. İTÜ'yü kazanabilirsiniz, kazanamayabilirsiniz. Yüksek lisans yapabilirsiniz, yapmayabilirsiniz. Nvidia'ya girebilirsiniz, girmeyebilirsiniz. Ama o "en" olan şirketlere girmek gerçekten zor bunu unutmayın. Bölümden mezun olduğunuzda uçmayı öğrenmiş kuş oluyorsunuz öyle diyeyim. Ama kediler hala sizi avlayabilir. Avlanmamak istiyorsanız çalışacaksınız. Hem de eşşşek gibi çalışacaksınız. Yoksa kedi sizi kapar, asgari ücret+servis+ticket der siz de ne oluyoruz lan dersiniz.
  • forumun yarısının bilgisayar mühendisliği istediğini bilmiyoruz sanki

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an okumaktayım 1.sınıf yazarken planım private hack ile paranın dibine vurmaktı Bazıları küfür edebilir ama en güzel para orda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RebelShade

    Şu an okumaktayım 1.sınıf yazarken planım private hack ile paranın dibine vurmaktı Bazıları küfür edebilir ama en güzel para orda

    hangi üniversite hocam ?
  • Yazılım Mühendisliği istiyorum bende yabancı dil öğrenip kendimi iyice geliştirip Yurt dışında nvidia gibi şirketlerde çalışmak.Zevk alıyorum abi bilgisayardan donanımdan yazılımdan önümde bilgisayar olsun yeter bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytex81 -- 11 Aralık 2017; 18:11:13 >
  • sevdiğim kızın instasını heklemek için
  • Kendi girişimimi kurmak istiyorum derken ne demek istedin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatırımcı falan bulup fikrini işe çevirecek. Destekliyoruz kendisini eğer başarılı olursa hisse isteriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingboy14

    Kendi girişimimi kurmak istiyorum derken ne demek istedin

    şirket yani
  • Dünyayı şekillendirmeye çalışan birisi olmak istiyorum kim ne derse desin dünyayı dev teknoloji şirketleri şekillendiriyor... her şey o kadar hızlı gelişiyor ki 1 yıl sonrasını bile tahmin edemeyebiliriz şu vakit. Şu sıralar IoT ve Beyin-bilgisayar arayüzü ile ilgileniyorum, bu tarz şeylerle uğraşmak güzel olabilir. Görece iyi bir okulda yüksek lisans ya da doktora yaptıktan sonra başarırsam ben de kendi işimi kurmaya çalışabilirim... yazınca çok kolay gibi görünüyor ama değil tabii. ki türkiyede doğduğumuz için 8-0 yenik başlıyoruz bu konuda Eğer işimi kurmayı beceremezsem de güzel, iyi hedefleri olan bir startup için çalışmak isterim. heyecanlı olur.
  • Kendi askeri iha'mı yapmak istiyorum,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

    Kendi askeri iha'mı yapmak istiyorum,

    Güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heisenbeng

    Dünyayı şekillendirmeye çalışan birisi olmak istiyorum kim ne derse desin dünyayı dev teknoloji şirketleri şekillendiriyor... her şey o kadar hızlı gelişiyor ki 1 yıl sonrasını bile tahmin edemeyebiliriz şu vakit. Şu sıralar IoT ve Beyin-bilgisayar arayüzü ile ilgileniyorum, bu tarz şeylerle uğraşmak güzel olabilir. Görece iyi bir okulda yüksek lisans ya da doktora yaptıktan sonra başarırsam ben de kendi işimi kurmaya çalışabilirim... yazınca çok kolay gibi görünüyor ama değil tabii. ki türkiyede doğduğumuz için 8-0 yenik başlıyoruz bu konuda Eğer işimi kurmayı beceremezsem de güzel, iyi hedefleri olan bir startup için çalışmak isterim. heyecanlı olur.

    Umarım başarısın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bytex81 kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyiz. Selman Kahya var youtube da takip et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacker olucammmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsociety

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbrrg

    fsociety

    Elliot reis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun olduktan sonra savunma sanayi alanında veya yurtdışında büyük şirketlerde (google microsoft gibi) çalışmak istiyorum. Tabiki ikincisi çok zor ama hayalim böyle. Yazılımı kod yazmayı seviyorum. İleride bu işi keyifle yapıcağımı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda geçen sene bilgisayar mühendisliğiyle alakalı çok konu açılırdı bu sene sürekli behzat kaf malum adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.